Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR MUŽI 6. kolo 28.-29.9.

 

OKRESNÍ PŘEBOR – MUŽI

 

 

VRHAVEČ SE KONEČNĚ PROSADILA A  ODNESLA TO ŽELEZNÁ RUDA

 

Ve srovnání s předcházejícími  ročníky okresního přeboru  ve kterých patřila Vrhaveč mezi nejlepší týmy  neodpovídaly  dosavadní výsledky  letošního  podzimu kvalitám tohoto týmu. Říká se, že všeho do času  a ten nadešel až v polovině této části. Vrhaveč si vyčerpala  notnou dávku smůly v podobě třech remíz se silnými soupeři  , které naštěstí vylepšila úspěšnou střelbou pokutových kopů , nicméně v 8.kole si vše vysokou výhrou v Železné Rudě vše vynahradila. Už proto, že před rokem s tímto soupeřem na stejném hřišti prohrála 3:0 a doma získala na jaře jen těsné jednobrankové vedení!

Za další překážkou je  lídr tabulky Haas Chanovice. Tým který musel z důvodu nemocností hráčů nastoupit doma v decimované sestavě ale musel o další tři body se silným soupeřem Duklou Janovice tvrdě bojovat, když pojistku  výhry přidali Chanovičtí až dvě minuty před koncem. Úspěšný byl také v tabulce v současné době největší soupeř Chanovic Svatobor Hrádek, který získal na horké půdě v Lubech s domácí rezervou  cenné tři body.

V dlouho očekávaném derby borských mužstev mezi domácím Velkým a hostujícím Malým Borem,historicky poprvé v okresním přeboru skončil dělbou bodů a penaltovým vítězstvím domácích.

V tomto kole překvapila vysoká vítězství domácích týmů SK Bolešiny a Sokola Běšiny nad B týmy největších fotbalových kubů v Pošumaví. Klatovy B nechaly body v Bolešinech a Sušice B zase v Běšinech.     


 

TJ HAAS CHANOVICE – DUKLA JANOVICE  2 : 0 (1 : 0)

Oldřich Šebek

Nemocemi zdecimované Chanovice přivítaly velmi silného soupeře. První poločas byl vyrovnaný, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Obě obrany fungovaly však velmi dobře a tak si oba soupeři vypracovávali pouze ojedinělé šance. Zatímco domácí z ojedinělé šance dokázali skóroval Jirkou Šulcem, tak hosté své šance nevyužili. Druhý poločas se již hrál pod taktovkou hostí. Přitiskli domácí hráče na svoji polovinu výborně kombinovali a dostávali se i do vyložených šancí. Jenže v brance domácích úřadoval Karel Soukup, který dokázal vytáhnout až neuvěřitelné zákroky a domácí vysloveně držel nad vodou. V tento den byl prostě neprůstřelný. Když byli domácí pod největším tlakem, podařil se Chanovicím brejk do otevřené obrany a dva hráči domácích postupovali na brankáře hostí sami. Kapitán mužstva Michal Polena nesobecky nabídnul ke skórování dorostence Dana Beránka, který touto šancí nepohrdnul. Dnes musíme uznat, že si hosté nezasloužili prohrát.

Branky 27. Šulc Jiří, 88. Beránek Daniel.

Rozhodčí Abraham Josef. ŽK 0:2. Diváků 70

 

NEZAMYSLICE – ŠVIHOV  5 : 2 (5 : 1)

Janda Milan

Na dobře připravený trávník nastoupili  obě mužstva v kombinovaných  sestavách a lépe začali hosté, kteří  se již v8“ ujali vedení po nedorozumění domácí obrany.Tento gól domácí hráče probudil a zlepšenou hrou v rozmezí sedmi minut  dokázali nejen výsledek otočit ale přidat ještě 2 branky navíc .Proto ve22“ již domácí vedly 4:1, když v15“ po rohu vyrovnal hlavou kapitán Ondřej Musil,v 17“ po střele Musila dorážel do prázdné branky Josef Jiřík. Ve 20“ nabyl ostrými kanonýr Jan Aschenbrenner a jeho branka z přímého kopu do šibenice ve22“ byla výstavní. Skore se změnilo v závěru poločasu po další hlavičce Ondřeje Musila na 5:1. Ve 27“ se nechal vystřídat ne zcela zdraví Aschenbrenner a nahradil ho 16letý Jakub Haschke. Druhý poločas byl na branky již skoupí a pouze hosté korigovali z PK ve47“ Lukášem Duchekem na konečných 5:2. Domácí již žádnou šanci na střelení gólu nevyužili ,když ty nevětší měl  Haschke, kterého vychytal hostující brankář, Stínem utkání bylo zranění hostujícího hráče( patrně zlomenina v kotníku), kterého za pomoci RZS Sušice  odvezly do tamní nemocnice na vyšetření. S přehledem rozhodoval Vladimír Pastyřík,                                                                                              

Sestava domácích: Kubů- Brejcha( Kubovec Josef), Drýk,Šlais, Bartoš-Pánek,Musil, Kubovec Vojtěch, Jiřík- Aschenbrenner (Haschke) Ritter Fr.

Branky:  15. a 40. Musil Ondřej ,20. a 22. Aschenbrener Jan , 17.Jiřík Josef – 8. Staněk Jan, 47. Duchek Lukáš.

Rozhodčí: Pastyřík Vladimír. ŽK 1 : 0. Diváků 40.

 

ŽELEZNÁ RUDA  - VRHAVEČ    0 : 5  (0 : 3)

Rudolf Pavel

Kdo z domácích diváků čekal že body konečně zůstanou na domácím hřišti přišel o iluze už ve 2.min..kdy hosty dostal do vedení Karel Mundl. Diváky ještě nabudila střela domácího Trejbala do břevna v 5.min. a  tutovka Balíčka v další minutě. Byli to ale hosté,který ve 12.min.zvýšili na 0:2.Střelcem byl Krýsl Alois. Když se v 19.min.po rohovém kopu trefil podruhé Krýsl,bylo o bodech rozhodnuto. Nutno přiznat že hosté v další fázi šetřili  nervy domácích diváků a předháněli se v zahazování šancí.Zejména Krýsl zahodil neskutečnou šanci. Dlouho se držel za hlavu a nechtěl uvěřit.Ve 32.min z jednoho metru netrefil opuštěnou branku domácích. Ty se naopak před branku hostí dostávali pouze sporadicky.

Druhá půle byla ale úplně jiná. Domácí přidali na důrazu a častěji se dostávali do gólových situací.Smůla je ale provázela celé utkání.Hosté ,ale pod dojmem tříbrankového náskoku hráli v poklidu a soustředili se na bránění. Když se zdálo že se domácím konečně podaří vstřelit branku přišla neskutečná chyba brankáře domácích.Nutno podotknout že zápas se mu vůbec nepovedl. V 64.min.po obléhání branky hostí se zmocnil míče brankář Pressl Ondřej. S míčem se nemazlil.Napřáhl a čekal že se někdo z útočníků k míči dostane. Nestalo se. Stalo se ale co nikdo nečekal.Brankář domácích neodhadl dopad míče před pokutovým územím a ten si nasměroval přímo do opuštěné branky 0:4. Pravděpodobně to byl jeho historický gól Podobu konečnému výsledku dal Karel Mundl v 90min. V klídku se prošel rezignovanou obranou a stanovil na konečných 0:5. Diváci odcházeli  zklamaní. Musíme ale přiznat že hosté mají výborný tým a vítězství si plně zasloužili. Domácí teď čekají těžké zápasy. Při dobré konstelaci ,pokud se podaří dát dohromady kompletní sestavu,dočkáme se i výsledků.Zatím se to nedaří.

Rozhodčí Hovorka Milan,diváků 100, ŽK 0:2

Branky : 2.,90., Mundl Karel,  12., 19., Krýsl Alois , 64., Pressl Ondřej

Rozhodčí Hovorka Milan. ŽK 0 : 3. Diváků 100.

 

VELKÝ BOR –MALÝ BOR  1 : 1 (0 : 0 ) PK 4:2

Miloslav Kolář

V dlouho očekávaném derby borských mužstev,historicky poprvé v okresním přeboru, měli domácí v prvním poločase,pro diváky nevalné úrovně,  hru pod kontrolou,ale bez golového efektu. Druhý poločas se odvíjel podle stejného scénáře, až po rohovém kopu Červeného se hlavou trefil Turek. Hosté ale vzápětí Kocumem po skrumáži ve vápně skóre srovnali, probudili se i  fanoušci obou táborů, a tak derby gradovalo.Do konce zápasu se ale nic podstatného nepřihodilo, a tak o zisku 2 bodů rozhodovaly pokutové kopy, ve kterých byli  domácí  zaslouženě úspěšnější.

Branky: 66. Turek Václav – 66. Kocum Pavel

Rozhodčí :  Kohout Miroslav .  ŽK:  2 : 5.  Diváků : 150.

Sestava - Malý Bor  : Petřík, Trubač, Michálek, Sládek, Dvořák, Chodl, Kocum, Vodička, Hlaváč, Šipla M., Jára, ( Šipla D.,Kodýdek,Melka .

J. Chalupný M.Bor : „ Před velkou návštěvou,se obě mužstva soustředila na defenzivu a tak hezkého fotbalu bylo k vidění velice málo.Stejně jako domácí,jsme měli hru pod kontrolou, ale nic,co by soupeře překvapilo,jsme také nevymysleli. “

 

BĚŠINY – SUŠICE B   5:1 (4:0) 

František Petrželka

Do druhého utkání za sebou na domácí půdě proti sušické rezervě, nastupovali domácí s cílem konečně protrhnout střeleckou smůlu a vstřelit více než jeden gol na domácím trávníku. Proto do útoku po boku již osvědčeného M.Vališe nastoupil čistokrevný obránce J.Vítovec.Tento možná překvapivý tah se stal klíčovým pro celé utkání, protože tento hráč nastřílel za první poločas čistý hattrick. Když se v první půli trefil ještě sváteční střelec V.Matějka,bylo prakticky rozhodnuto. Nutno dodat, že hosté vůbec nerezignovali a snažili se hrát až do konce svůj typický kombinační fotbal, leč v koncovce jim nebylo přáno, až na výjimku v podobě branky T.Klímy na 4-1.Ještě v 82.min se prosadil druhý domácí útočný hrot M.Vališ a završil skore na konečných 5-1.Dnes zaslouží pochvalu u domácích určitě všichni co se objevili na dobře připraveném trávníku a splnili téměř vše co jim domácí trenér Z  .Kolář naordinoval před utkáním. Hosté zaslouží pochvalu zase za to, že i po odstoupení jednoho z klíčových hráčů T. Marka již v 12.min i po obdržení poměrně rychlých dvou branek hráli stále slušně, bez nějakých zákeřností. A tak měl pan rozhodčí Habada(v utkání udělena jen jedna ŽK) ulehčenou úlohu v tom, že obě družstva chtěla hrát především fotbal. Tak by to mělo být. Příští týden čeká celek Běšin derby zápas ve Vrhavči a vzhledem k posledním výsledkům obou mužstev bude mít utkání určitě slušný náboj.

Sestavy

Běšiny:Malát.L-Stach.L.,Mayer.D.,Vítovec.S.,Vališ.J.-Ceplecha.M.(45.Mayer.F),Matějka.T.(85.Kolář.Z.),Petrželka.F.,Matějka.V.-Vališ.M.,Vítovec.J.(72.Brůha.M.)

Sušice:Volák.J.,-Bešta.J.,Chmelik.P.,Marek.T.(12.Mařík.T.)Halas.M.Blažek.M.,Žežulka.V.,Bachron.M.,Hubáček.P.Varga.I.,Klíma.T.Připraveni:Vinický.P. a Novák.J.

Branky: 9., 40. a  43. Vitovec Jindřich,22. Matějka Vaclav,82. Vališ Miroslav  -  Klíma Tomáš

Rozhodčí Habada. ŽK 0 : 1. Diváků 30.

 

BOLEŠINY      KLATOVY  B  5 : 2 (4 : 1)      

Branky:  11. a 17. Hodl Petr , 25. Hess Petr , 28. Matějka Pavel , 87. Roháč Jan – 34. Brož Martin, 67.(PK) Janda Martin

Rozhodčí:  Dolejš Jiří. ŽK 1 : 1. ČK: 1 : 0( 67.  Pitel Jiří ). Diváků 80.

 

LUBY B -  HRÁDEK    1 : 1 (0 : 1) PK 2:4

Karel Křížek

V úvodu vyrovnaného prvního poločasu se neujaly dvě šance domácího mužstva, hosté zahrozili ve 27.‘ po úniku Libora Kutila ml. musel zachraňovat domácí brankář Kodeš. Když už se zdálo, že první poločas skončí bez branek, unikl po pravé straně hostující Miroslav Kolář a střelou k tyči upravil na 0 : 1. Ve druhém poločasu domácí zatlačili soupeře na jeho polovinu a vytvořili si územní převahu. Měli několik vyložených šancí, ale ani jednu nedokázali využít. Až v 64.‘ utkání našel Jiří Bešta přesnou přihrávkou Jakuba Nešpora a ten srovnal skóre utkání na 1 : 1. I v dalším průběhu druhé půle měli domácí převahu a gólové šance, ale naprosto selhali v koncovce. V nervózním závěru utkání ještě rozhodčí vyloučil na každé straně jednoho hráče (Sysel Petr a Holeček Václav) za vzájemnou potyčku. Do konce utkání se již stav nezměnil a tak přišly na řadu pokutové kopy. V těch měli přesnější mušku hosté a vyhráli v poměru 2 : 4. Na straně domácích penaltu proměnili Pavel Smolík a Vasyl Sydorenko, za hosty se trefili Radek Holeček, Švelch Jakub, Drahoš Marián a Kutil Libor st.

Sestava domácích: Kodeš Petr, Voráč Jan, Mlejnek Aleš, Blohmann Tomáš, Voráček Josef, Smolík Pavel, Sydorenko Vasyl, Voráček Přemysl, Havlovic Marek, Havlovic Marek a Kováč Pavel, střídali Nešpor Jakub, Sysel Petr a Bešta Jíří

Sestava hostů: Ryba Václav, Drahoš Marián, Kodýdek Zdeněk, Oliva Jan, Holeček Radek, Kolář Miroslav, Kojzar David, Kutil Libor, Adamec Tomáš, Holeček Víclav a Kutil Libor ml., střídal Švelch Jakub

Branky: 64. Nešpor Jakub -  43. Kolář Miroslav

Rozhodčí:Petržílka Jiří Špindlerová Zuzana, Hessová Tereza;ŽK:4:2 ;ČK:1 : 1(75. Sysel Petr, 75. Holeček Václav);Diváků : 60

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Chanovice

8

5

3

0

18: 5

19

1

( 6)

2.

Hrádek A

8

4

3

1

14: 10

18

3

( 3)

3.

Nezamyslice

8

5

2

1

23: 12

17

( 5)

4.

Sokol Běšiny

8

4

3

1

16: 10

17

2

( 0)

5.

TJ Sušice B

8

4

2

2

22: 17

15

1

( 2)

6.

Janovice A

8

3

2

3

16: 12

12

1

( 2)

7.

Luby B

8

2

4

2

14: 11

12

2

( -5)

8.

Vrhaveč A

8

2

3

3

12: 12

12

3

( -3)

9.

Klatovy B

8

3

2

3

19: 17

11

( -1)

10.

Bolešiny A

8

3

1

4

15: 22

11

1

( -2)

11.

Velký Bor

8

2

3

3

10: 14

10

1

( -3)

12.

Malý Bor

8

2

2

4

12: 17

9

1

( -1)

13.

FC Švihov

8

1

1

6

9: 27

4

( -5)

14.

Žel. Ruda A

8

0

1

7

12: 26

1

(-14)

  

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku