Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Z E ZÁKULISÍ FOTBALOVÝCH SOUTĚŽÍ V POŠUMAVÍ

Z E ZÁKULISÍ FOTBALOVÝCH SOUTĚŽÍ V POŠUMAVÍ

 

(upozornění – tento článek je pro čtenáře  informativní a nemá jakýkoliv úřední charakter)

 

Poslední  úterní jednání komisí Okresního fotbalového svazu Klatovy  bylo ve znamení projednávání běžných záležitostí spojených s průběhem dalšího kola soutěží řízených v Pošumaví.

 

SPORTOVNĚ TECHNICKÁ KOMISE

STK vyhlásila kontumační výsledek z nesehraného utkání OPMŽ Luby – Žichovice 30 a dva body ve prospěch  Startu Luby z důvodu nedostavení se hostů k zápasu.

V rámci jednání provedla STK kontrolu došlých seznamů - prohlášení o zdravotní způsobilosti  které měli být v kategorii mužů předloženy do 31.8.2013. Součastně upozornila níže uvedené kluby, na chybějící seznamy :

 Okresní přebor: Nezamyslice, Velký Bor, Malý Bor, Švihov a Hrádek

III. třída : Bezděkov A, Hradešice B, K. Hory, Velhartice, V. Hydčice, Týnec, Žihobce

IV.třída sk. A : Dlažov, Měčín B, Dešenice, Křenice , Nýrsko B, Bezděkov B.

IV.třída sk. B : H.M.Boží, Hrádek B, Kolinec, Soběšice.

Již toto je signál, že tuto záležitost na kterou byly kluby několikrát upozorňovány také na aktivu 9.7. a je daná RS 2013/14  hrubě podcenily a že zřejmě bude postih  dle sazebníku pokut, který na to  pamatuje docela nepříjemnou zátěží pro pokladny provinivších klubů.

Funkcionáři kteří se podílejí na vyplňování zápisů o utkání (zpravidla vedoucí družstev) jsou nepolepšitelní a stále svou nedůsledností se dopouští nepřesností  a z toho pak plynou zbytečné finanční postihy. Těm se nevyhnou ani rozhodčí, kteří  jsou nezodpovědní v kontrole  uváděných údajů funkcionáři klubů, dochází ke kumulací funkcí,  k nevyplňování hráčů  včetně střídajících do zápisu vzestupně , obráceně  jsou uváděna jména a příjmení a sami rozhodčí ani nevěnují dostatečnou pozornost vyplnit  podle vzoru řídící KR ani správně hlavičky zápisů a čitelnost zápisů , to je kapitola sama od sebe! To vše sečteno a podtrženo znamená problémy s kontrolou a následně z toho pramení i postihy klubů a rozhodčích.

nejvyšší pokutu 1500 Kč obdržela TJ Žichovice za nedostavení ml. žáků k soutěžnímu utkání, pokutou 200 Kč obdržely SK Klatovy, Mochtín, 100 Kč D.Ves, Měcholupy, Soběšice a 50 Kč Dukla Janovice.

NESEHRÁNÍ UTKÁNÍ  JE DRAHÁ ZÁLEŽITOST  

Doby kdy se rozhodovalo před odjezdem utkání  „ pojedem-  nepojedem,  je nás málo,  jsme ve slepené sestavě a podobně , tak tyto doby jsou již hodně vzdálené.  Klub který se tímto způsobem smířil pro ně s přijatelnou kontumací prohrou pouze o tři branky a přitom nevydal žádné náklady na cestovné si vlastně neuškodil a ještě ušetřil. Restriktivní opatření  OFS zakotvená v Rozpise soutěží ale udělala  s použitím platných dalších norem těmto spekulacím krátký konec. Dnes je nedostavení k utkání, resp. nenastoupení postihováno jednak jednotnou sazbou a to pokutou 3000 Kč u dospělých a 1500 Kč u mládeže.  Při nedostavení k utkání je-li vyhlášen STK kontumační výsledek v neprospěch hostujícího družstva může klub požadovat od soupeře úhradu výdajů s nesehraným utkáním jejíž výše je stanovená paušálně  podle soutěže  u OP a III. třída mužů 2500 Kč, IV.třída 2000 Kč, OP dorostu 1800 Kč a žákovské soutěže včetně přípravek 1500 Kč.

Přesto již ve druhém kole soutěží mládeže musela STK přikročit k vyhlášení prvního kontumačního výsledky. Postiženým byly Žichovice které se nedostavily k sehrání utkání OP mladších žáků do Lub. Mimo to, že jim STK uložila dle  RS pokutu 1500 Kč může pokud Start Luby bude požadovat v souladu s rozpisem soutěží  další náklady ve výši 1500 Kč, pak může Žichovice vyjít toto nedostavení družstva mladších žáků  na 3000 Kč a to je drahá záležitost !   

ODNESLI VYLOUČENÍ BĚŽNÝMI TRESTY

V posledním kole okresních soutěží  vidělo pět hráčů červenou kartu.  Dva z nich, oba z okresního přeboru  obdrželi nepodmíněné tresty , Kubovec Vojtěch ze Sokola  Nezamyslice na 1 utkání a Čepek Michal (FC Švihov) na 2 utkání..

Podmínku zastavení činnosti do 31.3. 2014 obdrželi: ve IV.tř.A Hejpetr Pavel (Měcholupy B) – 1 utkání, ve IV.tř.sk.B  Moravec Martin (Myslív) 2 utkání a dorostenec Babica Jan z D.Janovice 2 utkání.

 

PŘIPRAVKY  ČEKÁ NA PODZIM SÉRIE TURNAJŮ

O minulém víkendu se rozeběhla série turnajů v obou kategoriích přípravek.  Starší přípravky jich čeká absolvovat osm, mladší pak šest turnajů. Druhé kolo  bude na programu již  tuto  sobotu  a   v neděli , všechny turnaje mají začátek v 10:00 hodin .

Sobota 14. září 2013

V kategorii starších přípravek  se hraje v Lubech as ve Svéradicích. Na hřišti v Lubech hrají  Start Luby A, SK Klatovy 1898 B, FK Nepomuk a  Sokol Pačejov. Ve Svéradicích mimo domácího celku   FK Svéradice startují , SK Bolešiny, SK Kovo Strážov a FK Horažďovice

Mladší přípravky mají jeden turnaj a to na hřišti v Nýrsku  kde hostí domácí SKP Okula Nýrsko, Svatobor Hrádek,Start Luby a FK Horažďovice

Neděle - 15.září 2013

Starší přípravka má v neděli  stejně jako mladší přípravka dva turnaje.

V Plánici  jsou účastníky turnaje  Sokol Plánice, SK Klatovy 1898 A, Sokol Kolinec a SKP Okula Nýrsko  a  Měčíně mimo domácího  Sokola  Měčín nastoupí  Haas Chanovice , FK Dukla Janovice a  Start Luby B.

Klatovy jsou pořadatelem turnaje který proběhne na hřišti u zimního stadionu  a soupeřem domácího C týmu bude  TJ Sušice A, Sokol Mochtín, Sokol Kolinec . Městě na Otavě v Sušici hostí domácí B tým TJ Sušice   SK Bolešiny a A a B tým SK Klatovy 1898 A .





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku