Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 5. kolo 7.-8.9.

 

1.  A  TŘÍDA 

 

V 1. A TŘÍDĚ SE TÝMŮM Z POŠUMAVÍ ZADAŘILO

 

Páté kolo 1.A třídy které uzavřelo první třetinu podzimní části tohoto ročníku  bylo z pohledu dosavadního průběhu  neúspěšnější.  Ani jeden tým nevyšel bodově naprázdno. Naopak dva Mochtín a Nýrsko hrály na hřištích soupeřů . Zejména vítězství nováčka Sokola Mochtín na horké půdě ve Zruči odkud se body snadno nevozí překvapily. Nicméně ani DIOS Nýřany  se  často o body doma se soupeři nedělí , ale s Nýrskem na dělbu došlo, ikdyž při lepší koncentraci na střelbu penalt to mohlo být ještě veselejší!

Přestože Svéradice  vbodově doslova v prvních čtyřech kolech vybouchly, vzájemné výsledky s Keramikou Chlumčany napovídaly , že by to  mohlo vyjít a ono to klaplo ! K vítězství  přispěl autor dvou branek , nestor fotbalových trávníků , který v dresu domácích pamatuje ještě národní ligu.


 

ZRUČ - MOCHTÍN  1:2 (1:1)

Karel Šot

Mochtínský nováček přivezl z krásného sportovního areálu ze Zruče nečekané, ale zasloužené tři mistrovské body. Brankové šance byly na obou stranách, hodně jich zlikvidovali oba brankáři. U domácích Václav Klik, u hostů z Mochtína pak Petr Rajtmajer. V koncovce se však Mochtín prosadil dvakrát a to mu stačilo k těsné výhře nad zkušenějším soupeřem. Již ve 12.minutě trefil hlavou hostující kapitán Jiří Dolejš tyč domácí branky, na druhé straně v zápětí zlikvidoval gólovou šanci domácího Maška mochtínský golman. Skore se poprvé měnilo ve 26.minutě, kdy pěknou kombinační akci hostů zakončil golově v pádu Jiří Dolejš - 0:1. Stejný hráč mohl vedení zvýšit ve 36.minutě, ale v jisté pozici hlavou mířil těsně vedle. Nedáš - dostaneš, to se naplnilo o dvě minuty později, kdy po výkopu brankáře vyhrál souboj s mochtínskými stopery domácí Karpíšek, který svoji šanci zkušeně proměnil, srovnal na 1:1. Po přestávce přišel velký nápor hostů, kteří se během deseti minut dostali do několika golovek. Vyšla až ta v 52. minutě, kdy Tomáš Babka dělovkou nastřelil břevno domácí branky, odražený míč vrátil pohotově do sítě Zdeněk Plánička, Mochtín vedl zaslouženě 2:1 ! Své vedení mohli pak hosté ještě navýšit, ale hlavně T.Babka (3x) a Zbyněk Smolík své sólo nájezdy na domácího gólmana Klika doslova zazdili. Pak se nadechli k náporu i domácí, v zakončení však byli hodně zbrklí a co šlo na branku pochytal spolehlivě mochtínský brankař Rajtmajer.

Rozhodčí Pavel Šiška, asistenti Kostelník, Špiral, ŽK 3:5, 120 diváků, branky : Karpíšek, Dolejš Jiří, Plánička

 

FK SVÉRADICE - KERAMIKA CHLUMČANY  4 : 2  (2:1)

Václav Dušek

Domácí šli do zápasu s tím, že nusí plně bodovat, protože situace v tabulce už začínala být kritická. Od prvních minut se hrálo jen na polovině soupeře, který se bránil často jen dlouhými odkopy a obranu Svéradic skoro vůbec nezaměstnával. První změna skóre přišla ve 12. minutě, kdy Beránek skvěle zahrál rohový kop a Mikešovi stačilo jen nastavit hlavu - 1:0. Postupně však tlak domácích začal ochabovat, hosté začali být pohyblivější a najednou jich bylo plné hřiště. Vyrovnání přinesla 28. minuta, kdy se trestuhodně otevřel střed svéradické obrany a Nohava střelou po zemi srovnal skóre. Naštěstí domácí dokázali na toto vyrovnání ještě do poločasu odpovědět, Makovec unikl po pravé straně a jeho centr nádherně trefil hlavou opět Mikeš a brankou do šatny dostal Svéradice do jednobrankového vedení. Dvě minuty po přestávce však přišla pro FK studená sprcha v podobě doslova nešťastné a smolné branky. Tomášek z velké dálky nakopl míč na branku domácího Soukupa, ten oslněn sluníčkem špatně odhadl dopad míče a ten se mu od lýtka odrazil do branky. V tu chvíli se hosté dostali na koně, převzali aktivitu a začali být hodně nebezpeční. V 68. minutě se útočník hostů vřítil do vápna, v souboji jeden na jednoho upadl a hlavní rozhodčí na pokyn pomezního odpískal pokutový kop. K jeho provedení se postavil kapitán Milota a naštěstí pro domácí,  branku vysoko překopl. O osm minut později měli výhodu pokutového kopu i domácí, když byl v pokutovém území faulován mladý Kába. Míč si postavil Beránek a brankáři Chlumčan nedal žádnou šanci - 3:2. Zasloužené vítězství Svéradic pak podtrhl v 77. minutě gólovou hlavičkou Makovec, když zády k brance šikovně nadzvedl dobře rozehraný trestný kop a balon zapadl pod břevno chlumčanského gólmana. Závěr zápasu pak už byl v plné režii prvního vítězství si užívajícího domácího mužstva.

Sestava: Soukup M. - Kába, Racek, Šimsa (52. min. Vonášek J.), Prokopec - Makovec S., Petrášek, Herout (80. min. Brokeš), Brůha - Beránek, Mikeš (87. min. Vlček).

Branky: Mikeš 2, Beránek (PK), Makovec - Nohava, Tomášek

Rozhodčí: Duda Miroslav,  ŽK  3:3, diváků: 100

 

NÝŘANY – NÝRSKO  2 : 2 (1 : 1)  PK 5 : 3.

Stanislav Steiner

Do první šance utkání se ve 3' dostali hráči Nýrska , kdy po akci György-Výtisk,nedokázal Michal Trefanec v trestném území zpracovat míč  a akci zakončit střelou.V následujících minutách se domácí mužstvo dostalo dvakrát do šance,ale obrana Nýrska vždy stačila nebezpečí odvrátit. Ve 14'unikl obraně domácích Ivo György,byl následně faulován, rozhodčí utkání hru nepřerušil a domácí mužstvo z následující protiakce mohlo

skórovat,  když Kočí  nýrskou branku přestřelil.To si ale vynahradil v 16' , kdy prošel obranou a překonal bezmocného Jirku Moravce,který poprvé nastoupil v nýrské brance.V té době se domácí mužstvo dostalo do tlaku a jenom svou nemohoucností nedokázalo vstřelit branku.V 31' utkání rozehrál Karel Kalivoda ml. akci ,kdy přes Martina Šlehofra se balon dostal k Petrovi Výtiskovi a ten srovnal stav utkání na 1:1-

Vstup druhého poločasu se povedl lépe hráčům Nýrska.Ve 48' utkání sebral míč domácí obraně Ivo György a po samostatné akci vstřelil vedoucí branku Okuly.Do další brankové šance se v 53' dostal Martin Šlehofr,ale toho vychytal domácí brankář.Obrovskou příležitost domácího mužstva zmařil v 69' Fanda Kolář,kdy hlavou odvrátil míč z brankové čáry nýrské branky.V 77' mohlo být o výsledku utkání rozhodnu ,kdy Ivo György po přihrávce Výtiska šel sám na domácí branku a stačil nastřelit pouze nohy vybíhajícího brankáře.V té době domácí mužstvo získávalo herní převahu,ale obrana Nýrska v čele s hrajícím trenérem Karlem Kalivodou statečně odolávala tlaku.Přesto se podařilo Petru Výtiskovi získat v 81' míč a z poloviny hřiště šel sám na branku domácích.Před pokutovým územím byl zezadu podkopnut a rozhodčí odpískal tretný kop proti domácímu mužstvu.K údivu nýrských hráčů faulující domácí obrance, Pondělník dostal pouze žlutou kartu.Když už se utkání chýlilo ke konci rozhodčí p.Volf nastavil 3' ,které rozhodly o nespravedlivé remíze z pohledu hostujícího mužstva a  ztrátě dvou bodů. Ve 2' nastavení došlo

při útoku domácího mužstva ke ztrátě míče,který získal brankář Moravec. Na hřišti zůstal ležet zraněný Karel Kalivoda ml.,Moravec zahrál míč do autu,aby umožnil ošetření hřáče a tím domácí mužstvo získalo výhodu autového vhazování.Když rozhočí dal pokyn k rozehrání hry domácí hráč vhodil míč svému spoluhráči Michalu Žornovi,který střelou do opuštěné nýrské branky vyrovnal. V tomto okamžiku smysl pro čestnost a fair play

hořce zaplakal,ale to si musí domácí hráči srovnat v hlavách sami.

Po ukončení hrací doby dostal brankář Nýrska, Jirka Moravec ,ČK,za debatu s hlavním rozhodčím.V penalovém rozstřelu bylo domácí mužstvo úspěšnější a tím získalo nezaslouženě dva body. Pro hráče SKP OKULA NÝRSKO se může stát tato ztráta dvou  bodů poučením,že ne vždy se nechají body získat čestným způsobem.

Branky : 16. Kočí Viktor, 90+2.  Žorna Michal, 31.  Výtisk Petr  , 48. György Ivo

Rozhodčí: Volf Michal -Duda ,Pešek  ; DS - Mrázek Miroslav    . ŽK 2 : 3. ČK 0 : 1(Moravec).

 

KŘIMICE -  SENCO B  2: 1 ( 2: 0) 

Branky: Brousil, Kovačič - Krisl; ŽK: 2:2

 

STAŇKOV  - CH. ÚJEZD  2: 1 ( 1: 0) 

Branky: Janka, Jílek - Pikl Josef; ŽK: 2:5       

 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Rozvadov

5

3

2

0

19: 6

12

1

( 2)

2.

Černice

5

4

0

1

12: 4

12

( 3)

3.

H. Týn

5

3

1

1

16: 8

11

1

( 4)

4.

Ch. Újezd

5

3

0

2

22: 10

9

( 3)

5.

Mochtín

5

3

0

2

10: 8

9

( 3)

6.

Nýrsko

5

2

2

1

10: 15

9

1

( -1)

7.

Nýřany

5

2

1

2

12: 16

8

1

( -2)

8.

Chlumčany

5

1

3

1

9: 9

7

1

( 0)

9.

Křimice

5

2

1

2

9: 16

7

( -2)

10.

Senco B

5

2

0

3

13: 6

6

( 0)

11.

Sp.Poříčí

5

2

0

3

9: 10

6

( 0)

12.

Žihle

5

2

0

3

12: 14

6

( 0)

13.

Staňkov

5

2

0

3

7: 16

6

( -3)

14.

Zruč

5

1

1

3

8: 11

5

1

( -2)

15.

Svéradice

5

1

1

3

8: 19

4

( -5)

16.

M.Touškov

5

1

0

4

8: 16

3

( -6)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku