Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B TŘÍDA skupina B 2 . kolo 31.8. – 1.9.

 

1.  B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 

DERBY V DLOUHÉ VSI BYLO VÝHRADNÍ POŠUMAVSKOU ZÁLEŽITOSTÍ

 

Ne vždy se stává, že pošumavské derby krajské 1.B třídy mezi týmy z Pošumaví  je výhradou záležitostí  všech jejich aktérů . V případě derby v Dlouhé Vsi tomu bylo ale do puntíku. Tím puntíkem je myšleno to, že řízením zápasu byla žena, která vládla všem mužů, tedy i asistentům. Tou které toho derby jako hlavní rozhodčí řídila byla Terezka Hessová   z Klatov a i oba asistenti byli z tohoto regionu Hovorka z Klatov a Koura z Vrhavče. Tím nejspokojenějším v tomto derby byly Hradešice, které potvrdily, že  domácí  v posledních zápasech umí zahrát. Dlouhá Ves za posledních sedm let doma dokázala zvítězit pouze v roč. 2008/2009 2 : 1. Druhý výhra Hradešice vynesla do čela tabulky. I druhý pól tabulky patří trojlístku týmů z Pošumaví Strážovu, Horažďovické rezervě a Tatranu Dlouhá Ves, které jsou  bez bodového zisku .  Pačejov doma hostil v podzimní premiéře nového ročníku Žákavou. K úplné spokojenosti  v zápase ve kterém viděli diváci pět branek a dramatický penaltový rozstřel chyběl jen plný bodový zisk, nicméně vzhledem průběhu zápasu i tak zavládla v Pačejově spokojenost.  Překvapivě se o bod dělily doma Žichovice v klání s nováčkem ze Starého Plzence. Měčín se poučil z porážky z prvního kola v Hradešicích a v Přešticích už naplno bodoval.  

 


 

DLOUHÁ VES – HRADEŠICE  1 : 3 (1 : 2)

Milan Černík

Po nepříliš povedené letní přípravě provázené malou účastí hráčů, prohrách v Hrádku, Katovicích a jediné výhře nad týmem hrající okresní přebor okresu Kladno, se tým Hradešic ocitl nečekaně na čele 1.B třídy. Po solidním výkonu a mnoha neproměněných šancí minulý víkend v 1. kole proti Měčínu byly Hradešice nakonec rády za hubenou výhru 1:0.

Sobotní zápas v D. Vsi však ukázal, a bohužel ne poprvé, že pro některé hráče není fotbal na jedné z nejvyšších příček hodnot a klidně nechají své kamarády napospas osudu, přestože vědí, že odjíždějí na mistrovský zápas 1. B třídy v 9 hráčích. Vedení týmu tak muselo hodinu před zápasem řešit svízelnou situaci a obrátit se na veterány, kteří již s aktivní kariérou skončili, nebo vypomáhají občasně "B" týmu, ale již mnohokrát ukázali, že mají to fotbalové srdce na pravém místě. Celý zápas tak odehrál ve středu zálohy se svým synem František Melka st., roč. 1968, který ale určitě nebyl jen hráčem do počtu, protože 1 gól sám vstřelil a na další 2 nahrál. K ojedinělé situaci v 1. B třídě došlo v 60. min. utkání, když od začátku hrajícího Miloslava Kiliána, roč. 1962, vystřídal o rok mladší náhradní gólman Daniel Vávra, a oba předvedli na svůj věk velmi dobrý výkon.

O výhře Hradešic rozhodl ale poctivý a koncentrovaný výkon celého mužstva včetně gólmana F. Míčka, který zejména v závěru dvěma famózními zákroky nepřipustil závěrečné drama. Stálým nebezpečím pro domácího brankáře, kterému dvakrát pomohla i branková konstrukce, byli po celý zápas rychlonozí D. Novák a F. Melka ml. Nutno podotknout, že výhře Hradešic pomohla i momentálně ne příliš optimální forma domácích, kteří mají ve svých řadách několik výborných fotbalistů.

Branky:  26.Pendl Jan.  -  1.Melka František ml., 42. Novák David a 60. Melka František st. Rozhodčí p. Hessová,as. p. Novák  , Koura.ŽK 3:2.  diváků 100.

Sestava Hradešic: F. Míček - M. Šmrha, L. Šmrha, V. Kotiš, J. Kopal, P. Melka, F. Melka st., F. Melka ml., F. Šašek, M. Kilián (D. Vávra), D. Novák

 

 

SOKOL PAČEJOV    -  FK ŽÁKAVA   3 : 3 (2 : 0)  PK 4 : 3

Tomáš Cihlář

Domácím tentokrát vyšel úvod zápasu a už v 8.minutě našel Ticháčkův roh hlavu Adama Koláříka a ten otevřel skóre zápasu. Zvýšit mohl Vašek Klásek, ale jeho bomba z trestného kopu z hranice pokutového území jen trefila brankáře hostů. Poté se hrál vyrovnaný zápas, hosté potvrzovali, že jejich vysoká výhra nad Dlouhou Vsí v 1.kole nebyla vůbec náhodná. V závěru poločasu si i oni  vytvořili dvě dobré příležitosti, ale bez brankového efektu. Ve 45.minutě na druhé straně  Jarda Kubaň krásně uvolnil Ondru Havlíčka a ten obloučkem přehodil vybíhajícího brankáře a gólem do šatny zvýšil na 2 : 0.

Po změně stran se v Pačejově děly věci! Už v 52.minutě vrátil Žákavou do zápasu Zdeněk Váňa, který po závaru před brankou zblízka snížil na 2 : 1. Na druhé straně v 62.minutě střílel z dálky Josef Hlůžek do břevna a v 75.minutě  Pavel Polena jen těsně vedle. Hned z protiútoku střelu Václava Hostačného nešťastně tečoval domácí obránce do protipohybu gólmana a bylo srovnáno na 2 : 2. A to nebyl ještě konec! V 79.minutě Jan Winkelhöfer tvrdou umístěnou střelou z úhlu otočil skóre na 2 : 3 pro Žákavou. Domácí však nerezignovali a odměnou jim byla vyrovnávací branka, kterou v 88.minutě z trestného kopu rovněž za pomoci teče žákavského obránce vsítil Jarda Kubaň.

O zisku bonusového kopu tak musela rozhodnout střelba ze značky pokutového kopu. Ta se pro domácí nevyvíjela dobře, když hned první penaltu Jardy Kubaně brankář vyrazil. Pak se střelci na obou stranách nemýlili, za domácí se postupně  trefili do černého Péťa Bokr, Pepa Ticháček a Pepa Hlůžek. Naopak čtvrtou a pátou žákavskou penaltu bravurně  zlikvidoval Ondra Štěpán, takže prémiový bod zůstal v Pačejově.

Zápas dobře řídila trojice rozhodčích Petr Komanec /jako hlavní/, Gabriel Bogdan a Václav Špiral.

Branky: Kolářík Adam, Havlíček Ondřej, Kubáň Jaroslav - Váňa Zdeněk, Hostačný Václav, Winkelhöfer Jan

Sestava Pačejov:  Štěpán – Hosnedl – Lávička – Kolářík – Bokr – Klásek – Hlůžek – Polena – Ticháček J. – Kubaň – Havlíček.  Střídali: Mrázek

Rozhodčí:  Komanec, Bogdan, Špiral           ŽK:   2 : 4. Diváků: 100

 

PŘEŠTICE  B - MĚČÍN  1 : 2 (1 : 0)

Evžen Veselý

Domácí se ujali vedení v 6. mim po chybě obrany hráčů hostí. Od obdržené branky  hosté měli uzemní převahu ale branka domácích byla zakletá. Začátek druhé půle byl Měčín lepší  a branky se hostí dočkali v 65. mim střelou Jardy Krotkého. Nápor hostí stále trval a vítěznou branku vsítil  Martin Kubík. Hosté z Přeštic odvážejí za předvedený výkon zaslouženě tři body.

Branky: Hohlberger - Krotký, Kubík; ŽK: 2:3, diváků 50.  

 

STRÁŽOV – STARÝ SMOLIVEC   1 : 3 (1 : 2)

Branky: Kološ (PK)- Strejc 2(1 PK) , Dušek; ŽK: 2:3, diváků 90.

Podrobnosti později.

 

ŽICHOVICE – STARÝ PLZENEC  2 : 2 (0 : 1) na PK 10:9

Radim Šiška

V prvním domácím zápase přivítaly Žichovice nováčka soutěže ze Starého Plzence, který však má ve svém středu několik velmi zkušených hráčů. Celkový výsledek je pro domácí ještě lichotivý, protože svěřenci trenéra Krejčího především v prvním poločase nenavázali na dobrý výkon z minulého kola.

Bez Hlaváče a J.Beneše, ale s Martinem Šinálem vstoupili domácí hráči do zápasu laxně a hned v úvodu je velmi dobře hrající plzenečtí potrestali. Faul Rojíka potrestal z penalty Kohout. Žichovickým chyběl pohyb a důraz a hosté měli více ze hry. Jedinou vyloženou příležitost vypracoval Harant pro Roberta Beneše, ale jeho střelu výborně vyrazil hostující brankář.

Ani po poločase se domácím fotbalově příliš nedařilo, ale přidali na bojovnosti a vynutili si převahu. Nejdříve velkou příležitost promarnil Šiška, ale poté již po přihrávce Haranta vyrovnal Špírek. Ve druhém poločase se hrál otevřený fotbal a šance se rodily na obou stranách. Domácí několikrát podržel Rojík, ale na hlavičku Vyskočila byl krátký a hosté znovu vedli. Vyrovnal však Robert Beneš, který akrobaticky dorazil střelu Šinála. Když pak Jiřík a Šinál utěšenými střelami těsně minuli branku, skončil zápas remízou. V nekonečných penaltách se nakonec nedostalo jen na R.Beneše, jinak všichni, včetně brankáře Rojíka, proměnili.

Branky :  Špírek , Beneš R.- Kohout (PK), Vyskočil, rozhodčí König,ŽK 1 : 0, diváků 100.

Sestava Žichovic: Rojík – Mourek, Jiřík, Frýzek, Štěpán (20. Bálek) – Harant, Šiška, R.Beneš, Šinál, Brož – Špírek

  

RAPID PLZEŇ  B -  HORAŽĎOVICE B   4 : 0 ( 3: 0)   

Branky: Petroutka 2, Hodan, Žák; ŽK: 1:0, diváků 40.

 

Štěnovice -  Losiná 0: 0 ( 0: 0)  PK 4:5

ŽK: 2:2

 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Hradešice

2

2

0

0

4: 1

6

( 3)

2.

Rapid B

2

1

1

0

5: 1

5

1

( 1)

3.

Žichovice

2

1

1

0

6: 4

5

1

( 1)

4.

Žákava

2

1

1

0

8: 4

4

( 1)

5.

St. Plzenec

2

1

1

0

5: 3

4

( 1)

6.

Štěnovice

2

1

1

0

2: 0

4

( 1)

7.

Přeštice B

2

1

0

1

5: 4

3

( 0)

8.

St. Smolivec

2

1

0

1

3: 3

3

( 0)

9.

Měčín

2

1

0

1

2: 2

3

( 3)

10.

Losiná

2

0

2

0

1: 1

3

1

( -1)

11.

Pačejov

2

0

1

1

4: 6

2

1

( -2)

12.

Strážov

2

0

0

2

3: 7

0

( -6)

13.

Horažďovice B

2

0

0

2

2: 8

0

( -3)

14.

Dl. Ves

2

0

0

2

2: 8

0

( -3)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku