Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OP mužů - předehrávané 12.kolo 10.-11.8.2013

 

OKRESNÍ PŘEBOR   -  MUŽI 

 

VELKOBORŠTÍ PROPADLI V PENALTOVÉM ROZSTŘELU

 

Předehrávané zápasy 12. kola otevřely nový ročník přeboru nejvyšší soutěže v Pošumaví. Určitě lepší start si představovaly týmy které měly výhody domácího prostředí. V sobotních zápasech doma bodovala naplno pouze Vrhaveč. O vítězství na pokutové kopy se rozhodovalo v duelech v Hrádku  kde se domácím podařilo přestřílet nováčka soutěže z Klatov. Méně se již dařilo domácím hráčům Velkému Boru, kteří  v penaltovém rozstřelu nebyli ani jednou úspěšní.  Středem zájmu bylo v prvním kole jak se povede dalším novým účastníkům OP. Ten největší byl o start exúčastníka 1.B třídy FC Švihov a nedopadl pro tento celek vůbec dobře. Na hřišti divizní rezervy TJ Sušice se vůbec nedokázal prosadit, když domácí plně ovládli průběh utkání a svého soupeře k ničemu nepustili. Posledním nováček Sokol Malý Bor   se po dlouhé době vrátil do OP, ale v cestě za prvními body narazil v Běšinech  na soupeře, který byl po všech stránkách výborně připraven takže nepřipustil dělbu bodů.V každém případě  ale neprodali svojí kůži zadarmo a do poslední minuty bojovali o co nejlepší výsledek.


 

VRHAVEČ - JANOVICE 2 : 1( 0: 1)

Jindřich Pacner

V prvním soutěžním utkání OP 2013/2014 přivítala Vrhaveč na svém hřišti hráče Janovic,kteří ve středu porazili účastníka I.B třídy celek Strážova a zároveň jim chtěli vrátit porážku,kterou utrpěli na tomto hřišti v posledním utkání minulého ročníku 2:3.
V prvním poločase bylo vidět,že se jedná o první mistrovský zápas,protože bylo na obou stranách řada nepřesností,zkažených přihrávek a pramálo střelby. Domácí měli jednu obrovskou šanci ke skórování a to výhodu pokutového kopu,který ovšem K.Mundl neproměnil,když trefil pouze tyč od které se míč odrazil do druhé tyče a poté putoval po brankové čáře,ale to už hostující gólman zareagoval a míč chytil. Když už se určitě všichni hráči viděli v kabině, tak domácí velice špatně zahráli aut na soupeřovo polovině,ze kterého hosté založili rychlý protiútok po pravé straně J.Šléglem a sám jmenovaný prostřelil na bližší tyč O.Pressla a poslal tak Janovice do vedení 0:1.

Do II. poločasu nastoupili domácí po hlasitější domluvě v kabině s úplně jiným přístupem a začali více plnit instrukce,které dostali.Zlepšili hlavně pohyb,který byl tím hlavním důvodem špatné hry.Odměna na sebe nechala čekat do 65', kdy po individuální akci a následné střele po zemi ze 20metrů se prezentoval rychlonohý T.Vejskal,který opět svým dravým pojetím hry dělal soupeři velké problémy 1:1. Za necelých 5' předvedli domácí pěknou rychlou akci po ose Mundl-Minařík-Jandečka a posledně jmenovaný šel sám proti hostujícímu brankáři,ale špatný první dotek s balonem mu tuto šanci překazil.V 77' odčinil svůj nezdar z prvního poločasu z pok. kopu K.Mundl,když na hranici velkého vápna si zpracoval míč,otočil se kolem obránce a přízemní střelou poslal domácí do vedení a jak se nakonec ukázalo zajistil tím pro Vrhaveč 3 body do tabulky.Zlepšeným výkonem ve II. poločase si domácí zasloužili 3 body i když při nich v prvním poločase stálo trocha štěstíčka.
Branky: 65. Vejskal Tomáš, 77. Mundl Karel . Rozhodčí Habada, ŽK 1 : 1, diváků 50.

Sestava Sokol Vrhaveč: O.Pressl- M.Skřivánek, V.Mayer, P.Reitmajer, J.Skřivánek-T.Vejskal, A.Krýsl, L.Taitl, T.Jandečka /L.Malenka/ - M.Minařík (K) /D.Hrach/,  K.Mundl /J.Pacner/

 

SVATOBOR HRÁDEK- TJ KLATOVY B   1 : 1 (0 : 0) NA PK 5 :3

Branky: 82. Holeček Radek - 65. Václav Sýkora.

Rozhodčí : ŽK 2 : 1, diváků 200.

 

FJ SRK ŽELEZNÁ RUDA A - TJ NEZAMYSLICE  3 : 4  ( 0 : 2 )

Rudolf Pavel

Začátek sezóny domácím nevyšel dle očekávání. Silně oslabené mužstvo ,kdy ze základní sestavy chybělo 6 hráčů,muselo celé utkání dotahovat náskok hostí.Celkem se to dařilo, přesto na body nedosáhlo.

Začátek utkání se vydařil domácím. Greiner pálil dvakrát těsně vedle. Dorážku Kazmirčíka bravurně zneškodnil brankář Kubů Jakub. V polovině prvního poločasu se poprvé dostali na dostřel branky domácích hosté a byla z toho první branka. Rychlonohý Aschenbrenner prudce odcentroval a mírná teč domácího hráče skončila v síti bezmocného brankáře Karla Hacha (15 let).Tento mladíček,při nedostatku brankářů domácího mužstva ,převzal roli týmové jedničky. Není to snadný úkol. Přesvědčil se o tom v 37 min. Po křídle utekl opět Aschenbrenner a jeho prudká rána skončila pod břevnem branky domácích (0:2).

V druhém poločase domácí stupňovali tlak a výsledek se dostavil. Po nádherné kombinaci po ose Balíček - Duda - Trejbal v 71.min.posledně jmenovaný snížil na 1:2. Radost trvala pár vteřin a hostující Ondra Musil zvýšil na 1:3.Ještě v téže minutě domácí kapitán David Greiner tvrdou střelou z dálky trefil šibenici (2:3).Pro diváky to byla vzrušující dvouminutovka. Domácím se podařilo srovnat ještě jednou. V 79 min. se trefil Tomáš Valenta po přiťuknutí Dudy.

Když se diváci těšili na střelbu pokutových kopů,přišlo zaváhání domácí obrany. V 89 min.po rohovém kopu zajistil výhru hostí střelec dnešního utkání AschenbrennerV nervózním závěru se domácím nepodařilo vystřílet alespoň jeden bod.

Rozhodčí utkání Jiří Klička rozdal na obou stranách po dvou žlutých kartách. Utkání sledovalo 100 diváků.

Branky : 71.Trejbal Alois ,73. Greiner David ,79. Valenta Tomáš - 26.,37. a 89. Aschenbrenner  Jan , 72. Musil Ondřej . Rozhodčí Jiří Klička, ŽK 2 : 2, diváků 100.

 

VELKÝ BOR –  SK BOLEŠINY A    3 : 3 (2 : 2) PK 0:2

Miloslav Kolář

V prvním utkání nového soutěžního ročníku se zcela nekompletní domácí představili divákům v souboji s A týmem Bolešin. A hned v úvodu po pěkné akci z vlastní poloviny po ose Němec, Vrána, Šimanovský, vybojovali rohový kop a z něj napodruhé se štěstím skóroval Červený. Hosty ale obdržená branka nabudila a dostali domácí pod tlak, a výsledkem byla vyrovnávací branka Zahálky. Pohyblivější hosté si vytvářeli více šancí, a tak byla škoda neproměněné šance Šimanovského po dlouhém pasu Turka a úniku z poloviny hřiště,  když jeho střelu hostující golman vyrazil. Neúspěšný střelec si ale všechno vzápětí vynahradil umístěnou hlavičkou k tyči, kterou dostal domácí opět do vedení. Už se zdálo že se domácím s velkým nasazením a bojovností podaří udržet příznivý poločasový výsledek, ale hosté byli proti a golem do šatny výsledek srovnali. Ten zůstal nezměněn i po následné šanci domácích, když hostující golman byl u balonu dříve než dobíhající Kulhánek.  Ve druhém poločase domácí ohrožovali golmana hostů spíše sporadicky, důležitější byla zabezpečená obrana. V 70‘min. se nechal vykartovat hostující  Pitel, ale hosté hru nestáhli, ani je k tomu domácí nepřinutili, a tak výsledkem byla třetí branka hostů. V poslední nervózně hrané čtvrthodině zápasu vsadili domácí vše na útok a to přineslo vyrovnávací branku Turka střelou k tyči. O další bod se bojovalo v penaltových rozstřelech a když domácí nedokázali proměnit žádnou ze čtyř, brali dva body zřejmě zaslouženě hosté.

Branky: 2‘ Tomáš Červený, 21‘ Robert Šimanovský,81‘ Václav Turek . 14‘ Zahálka Pavel, 36‘,72‘ Hodl Petr

Rozhodčí:Brůha Radek;ŽK:3 : 1;ČK:0:1 (Pitel Jiří)‚diváků 110.

 

BĚŠINY – MALÝ BOR  2 : 1 (1 : 0)

Maloborští se po dlouhé době vrátili do OP, ale v cestě za prvními body narazili na soupeře, který byl po všech stránkách výborně připraven takže nepřipustil dělbu bodů.V každém případě nedali svoji kůži zadarmo a do poslední minuty bojovali. Oba týmy si pochvalovaly výkon rozhodčího Radka Brůhy ze Sušice.

Branky: 18. Ladislav Stach, 50. Martin Ceplecha – 73. Václav Dvořák.

Rozhodčí Radek Brůha, ŽK 1 : 0, diváků 70.

 

TJ    SUŠICE  "B"   -  FC    ŠVIHOV  4  :  0   ( 2  :  0 )

K průběhu utkání není co dodat. Domácí rezerva byla jednoznačně lepší po celé utkání ve všech činnostech.

Branky:  25´ Petr Chmelík, 33´ Jiří Skuhra, 56´ Jiří Bešta, 68´ Pavel Vinický

Rozhodčí:  Karel  Lažánek, ŽK:  0 : 1, diváků:  150

Sestava  TJ  Sušice:Tomáš Mařík, Jaroslav Sachr, Luboš Šoural, Petr Chmelík, Tomáš Marek, Marek Halas, Jiří Skuhra, Imrich Varga, Lukáš Blažek, Pavel Hubáček a Miroslav Bachroň; střídali: Jiří Bešta, Miroslav Tonner, Václav Žežulka a Pavel Vinický

Sestava  FC  Švihov:Marek Lucák, Luboš Zdráhal, Miloslav Kudják, Jindra Vrba, Ladislav Pflug, Jaroslav Rejko, Adam Popelka, Pavel Havlíček, Jaromír Osvald, Michal Čapek a Jan Kašpárek.

 

LUBY B -  CHANOVICE   1 : 2 (1 : 1)

Karel Křížek

První mistrovské utkání podzimu se domácí rezervě příliš nevydařilo a na vlastním hřišti podlehla mužstvu  Chanovic 1 : 2. V prvním poločasu měli navrch hosté, domácím se nedařila kombinace, byli pomalejší a bez důrazu a jen díky výborným zákrokům brankáře Kodeše odcházeli do kabin za nerozhodného stavu 1 : 1.

Nejdříve se ve 35. minutě trefil přesně do šibenice z trestného kopu hostující Lukáš Černohorský, v 83. minutě srovnal na 1 : 1 domácí Jiří Bešta po centru Sydorenka. Druhý poločas byl vyrovnaný, střelecky se prosadil jen hostující Lukáš Černohorský, který v 83. minutě svoji druhou brankou rozhodl o vítězství hostujícího mužstva v poměru 1 : 2.Sestava domácích: Kodeš Petr, Voráč Jan, Křížek Miroslav, Bešta Jiří, Smolík Ladislav, Voráček Josef, Sydorenko Vasyl, Voráček Přemysl, Smolík Pavel, Havlovic Marek a Švec Radek, střídali Sýkora Filip, Čížek Aleš, Kováč Pavel, Heřman Štěpán a Blohmann Tomáš.

Sestava  hostů: Soukup Karel, Šulc Jiří, Prýmas Jaroslav, Skuhravý Ondřej, Srb Ondřej, Šebek Jan, Pavlovský David, Polena Michal, Šedivý Milan, Polena Josef a Černohorský Lukáš, střídali Chalupný Jakub, Zoubek Václav a Rada Lukáš. 

Branky: 45. Bešta Jiří  -  35. a 83. Černohorský Lukáš

Rozhodčí Michal Bureš, ŽK 6 : 2, diváků 100.

 

  Foto z utkání Luby B - Chanovice Jitka Kilbergerová - Klatovský deník

 

 

 

 

 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

TJ Sušice B

1

1

0

0

4: 0

3

( 0)

2.

Nezamyslice

1

1

0

0

4: 3

3

( 3)

3.

Sokol Běšiny

1

1

0

0

2: 1

3

( 0)

4.

Vrhaveč A

1

1

0

0

2: 1

3

( 0)

5.

Chanovice

1

1

0

0

2: 1

3

( 3)

6.

Bolešiny A

1

0

1

0

3: 3

2

1

( 1)

7.

Hrádek A

1

0

1

0

1: 1

2

1

( -2)

8.

Velký Bor

1

0

1

0

3: 3

1

( -2)

9.

Klatovy B

1

0

1

0

1: 1

1

( 1)

10.

Žel. Ruda A

1

0

0

1

3: 4

0

( -3)

11.

Luby B

1

0

0

1

1: 2

0

( -3)

12.

Janovice A

1

0

0

1

1: 2

0

( 0)

13.

Malý Bor

1

0

0

1

1: 2

0

( 0)

14.

FC Švihov

1

0

0

1

0: 4

0

( 0)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku