Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Klatovy i Horažďovice chtějí z venku body

Klatovy i Horažďovice chtějí z venku body

Jitka Kilbergerová - Klatovský deník

Fotbaloví fanoušci z Pošumaví se konečně dočkali – o víkendu startují všechny mistrovské soutěže mužů s výjimkou 1. B třídy, skupiny B. Deník proto v pátek zjišťoval, jak jsou na tom těsně před zahájením soutěží týmy ve dvou nejvyšších soutěžích – v divizi a v krajském přeboru.

SUŠICE

Největší pozornost se samozřejmě upírá na Sušici, která bude Pošumaví reprezentovat v divizi. Sušický klub totiž přijal nabídku na postup do národní soutěže z 6. místa krajského přeboru, poté kdy postup odmítly týmy, které se umístily v konečné tabulce před ní. Po 14 letech se tak znovu bude hrát v Sušici divize.

Hned v prvním duelu podzimu čeká sušický tým hodně silný soupeř – Hvězda Cheb. Utkání se bude hrát v sobotu 10. srpna od 17 hodin v Chebu.

„U některých hráčů se objevily menší zdravotní problémy, ale vypadá to dobře, do Chebu bychom měli odjet v kompletní sestavě. Nějak extra utkání neřešíme, uvidíme, jak to bude vypadat. Čeká nás hodně těžký zápas, ale rozhodně předem nic nevzdáváme,“ uvedl sušický trenér Jan Staněk.

HORAŽĎOVICE

Nejlépe umístěný tým z Pošumaví v loňském ročníku krajského přeboru, v tabulce druhé Horažďovice, prošly přes letní přestávku změnami. Tým opustili trenér Michal Čadek a manažer Milan Koželuh, po odchodu několika zkušených opor se obměnil i hráčský kádr. Přesto se s Horažďovicemi musí počítat – pod vedením trenéra Františka Melky a s omlazeným kádrem mají za sebou úspěšnou letní přípravu. Horažďovickému kouči ale budou v prvním zápase, který se hraje v sobotu v 10.30 hodin v Plzni na Bolevci, chybět někteří hráči základního kádru.

„V posledním přípravném zápase se nám zranil Petr Kotrba. Má výron v kotníku, takže mimo bude dva tři týdny. V pořádku není pořád ani Oldřich Chod. A na dovolené jsou Petr Mičkal a Martin Greger. Takže žádná sláva do prvního zápasu,“ vyjmenoval ztráty Melka, ale hned dodal, že na Bolevec jedou Horažďovice vyhrát. „Vydařila se nám příprava. Prohráli jsme jen se Sušicí, ale to musím říct, že jsme hráli opravdu špatně. Do Plzně jedeme rozhodně dobře naladěni,“ dodal trenér.

KLATOVY

Také třetí tým loňského krajského přeboru, SK Klatovy 1898, prošel změnami. Tým po sezoně opustila rovněž řada hráčů základní sestavy a změna nastala i na trenérské lavičce, kam usedl Jiří Jakš.

Klatovy, které měly v přípravě hodně nevyrovnané výkony, zahajují podzim v neděli v 17 hodin na hřišti v Holýšově.

„Do zápasu nenastoupí zraněný Karel Veselka a počítat nemohu ani s Václavem Sýkorou, který je na dovolené a zřejmě se nestihne vrátit a připojit se k týmu. Jinak jsou k dispozici všichni. Ve složení základní sestavy mám až na jednu pozici už jasno. Do Holýšova by mělo odjet čtrnáct hráčů a dva gólmani. Jsme natěšení a v očekávání,“ usmíval se Jakš. Podle jeho slov si jedou Klatovy na Chodsko pro výhru, ale bude to prý těžké, protože Holýšov se pyšní silnou a kvalitní defenzivou. „Hrát budeme v sestavě 4–2–3–1 a na hrotu bude nová posila ze Kdyně, nejlepší střelec loňského domažlického okresního přeboru Karel Šmejkal,“ doplnil trenér.

LUBY

Tým i trenérská lavička beze změn zůstaly beze změn naopak v Lubech. Ty čeká na začátek také hodně silný soupeř – Přeštice na domácím hřišti. Zápas se hraje v sobotu od 17 hodin.

„Kromě dlouhodobě zraněného Aleše Mlejnka jsou všichni zdravotně v pořádku, takže do Přeštic pojedeme komplet. Do týmu se solidně zapracovala i posila Jan Voráč z Mochtína. Že nás nečeká nic lehkého, to víme, v Přešticích se často nevyhrává. Ale každý zápas začíná od skóre 0:0, takže uvidíme. Budeme hrát zezadu a hrnout to do dopředu,“ řekl lubský trenér Pavel Bečka.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku