Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Klatovy v přípravě zdolaly Mochtín

Klatovy v přípravě zdolaly Mochtín

JITKA KILBERGEROVÁ

Přípravné fotbalové utkání, ve kterém hostil ve středu Mochtín Klatovy, slibovalo zajímavou konfrontaci mezi domácím nováčkem 1. A třídy a ostříleným týmem krajského přeboru.

Sice padly čtyři góly, ale moc fotbalové parády duel, ve kterém se na trenérských lavičkách představili noví kouči obou týmů –  domácí Jiří Toman a hostující Jiří Jakš – nepřinesl.

Oba týmy začaly v tempu, ale do střeleckých příležitostí ne a ne se dostat. Aktivnější byli hosté, pozornost mochtínského gólmana Rajtmajera vyzkoušeli Pavel Cihlář a Dan Matějka. Klatovy se zasloužené branky dočkaly ve 13. minutě. Mochtínští rozehráli hodně špatně volný přímý kop, míč jim sebral Mészáros, který po sólovém úniku vypálil na branku domácích, míč se dostal k Matějkovi a potom k Lužnému, který ho bez problémů poslal do odkryté branky. Mochtín zpřesnil hru, ale stále narážel na dobře postavenou klatovskou obranu. Ve 21. minutě byli domácí blízko k vyrovnání. Jaroslav Cihlář krásně z volného přímého kopu obstřelil zeď, klatovský gólman Herman míč vyrazil a z dorážky zachránilo Klatovy břevno. Mochtín se tlačil do vyrovnání a také se mu to podařilo. Ve 45.minutě se po rohovém kopu k odraženému míči dostal Plánička a gólem do šatny stanovil skóre první půle na 1:1.

První dvacetiminutovka druhé půle byla třemi slovy bída, bída a bída. Klatovy byly sice trochu aktivnější, ale oběma týmům chyběla kombinace, takže se spíš bojovalo o špatně rozehrávané míče ve středu hřiště. Trochu vzruchu přinesla až 70. minuta, kdy klatovský Pavel Cihlář kopal volný přímý kop a tečovaný míč jen těsně minul mochtínskou branku, kterou v druhé půli střežil Michal Riška. V 72. minutě se po dlouhém pasu uvolnil na levé straně hostující Janda a předložil výbornou přihrávku Rendlovi, který ale udělal zbytečnou druhou kličku a o míč přišel. Přesně už ale mířila v 74. minutě nová klatovská posila Blažek. Ten zvýšil na 2:1 pro hosty hlavou po centru Pavla Cihláře. Pak se dostal do dobré šance i klatovský Kadlec, který po pěkné individuální akci a po střele levačkou pořádně u tyče protáhl mochtínského gólmana. Domácí byli blízko vyrovnání v 81. minutě, ale Jiří Dolejš po rohovém kopu mířil hlavou těsně vedle. Poslední slovo měly Klatovy. V 82. minutě po kombinaci Kadlec –  Skala – Votípka – Šinál uzavřel posledně jmenovaný přesnou střelou k tyči skóre na 3:1 pro hosty.

Poločas: 1:1. Branky: 45. Plánička – 13. Lužný, 74. Blažek, 82. Šinál.

Sestava Mochtína: Rajtmajer (Riška) – Plánička, Staněk, Šťastný, Hrudička, Kul, Dolejš, Zahradník, Babka, J. Cihlář, Smolík. Střídali: Gajdůšek, Schejbal.

Sestava Klatov: Herman (Lorenc) – Janda, Mészáros, Blažek, Brož, Skala, P. Cihlář, D. Matějka, Kadlec, Šinál, Lužný. Střídali: Rendl, Štengl, Votípka, Horáček, Bouzek, Kodýdek.

V sobotu 3. srpna v 17 hodin čeká Klatovy ještě poslední přípravný zápas na novou sezonu v krajském přeboru. Mají naplánovanou generálku na půdě divizních Rokycan.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku