Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ČERVENOBÍLÉ LÉTO POD ČERNOU VĚŽÍ

 

ČERVENOBÍLÉ LÉTO POD ČERNOU VĚŽÍ   

ŠTERNBERK – PRVNÍ SETKÁNÍ SLÁVISTŮ NA MORAVĚ

Jelikož se klatovské odbočce Slavie nepodařilo po mnoha slibech a potom odřeknutí čtyř fotbalistů na poslední chvíli, sestavit mužstvo, spojili jsme se s Karlovými Vary,  kteří byli také jen čtyři. Za Klatovy nastoupil Strnad, Krejčiřík, Škach a Uruba a čtyři fotbalisté z Karlových Varů pod názvem Divoký Západ. Dvacet mužstev bylo rozděleno do čtyř skupin po pěti. Klatovy byly nalosovány do 4. skupiny a jak se později ukázalo do skupiny smrti. První zápas s Mnichovicemi 0:1(ligový pozemní hokejisté), druhý zápas Žilov 0:1 velmi vyrovnaný, třetí zápas Příbram 0:3tvrdý, neproměněné šance a poslední zápas Chomutov 2:2, Klatovy lepší jen smůla a  neproměněné šance a konec. Z každé skupiny postupovali čtyři mužstva,  dohromady šestnáct celků a potom k.o. systém. Mezi posledních osm se probojovali všechny čtyři celky z naší skupiny a jen díky losu,  který je svedl proti sobě nepostupovali dál, přesto v konečném pořadí obsadili 1. 3. 5. a 8. místo. Je jen velká škoda, že Klatovy neproměnily  ani ty největší šance , které si vytvořily a nebo kdyby  hrály v jiné skupině, měli na velmi dobré umístění. Přesto je třeba hráčům Strnadovi, Krejčiříkovi, Škachovi, Urubovi i doprovodu Zajíčkovi, Junkovi a Flosmanovi poděkovat za reprezentaci a vystupování.

O ZLATOU KOPAČKU 

Bezprostředně po Šternberku, kde se konalo celostátní setkání odboru přátel SK SLAVIA z celé republiky a kde došlo k setkání a besedě s novým generálním manažerem SLAVIE př. Šetrlem, rozhodl se výbor OP SLAVIA v Klatovech akceptovat nabídku zúčastnit se turnaje v malé kopané, VII. ročníku, o ZLATOU KOPAČKU ve Zborovech 20. července 2013. Turnaje se zúčastnilo celkem  12 mužstev rozdělených do dvou skupin po 6 celcích.  

V naší skupině byl pro naše chlapce největším soupeřem tým Nalžovských Hor se kterým jsme remízou 1:1 přišli o dva body. Díky lepšímu skore 16:3 a 13 bodům obsadilo mužstvo OP  ve skupině 1. místo. V semifinále jsme se potkali znovu s Nalžovskými Horami. Po odstoupení dvou opor, kapitána Tomáše Strnada a Zdeňka Krejčiříka z rodiných důvodů, jsme pozvali na závěr turnaje Toníka Kopeckého, který se obětavě uvolnil, ač byl pracovně zaneprázdněn. Právě tento borec nám dvěma brankami 2 minuty před koncem zápasu pomohl zdolat velmi dobré mužstvo Nalžovských Hor v čele s vynikajícím brankářem Vlasákem a tak jsme se výsledkem 3:2 probojovali do finále. Ve finále jsme dvěma brankami Karla Bureše zdolali mužstvo Spocených Prkýnek s vynikajícími borci (Koželuch, Johánek, Říha atd.) 2:0 a tak jsme si po Šternberku vylepšili bilanci na sportovním poli. Odměnou nám byly pěkné ceny a pocit radosti spočívající v posílení popularizace klatovské odbočky přátel SK SLAVIA PRAHA.

Tento úspěch věnujeme jako tichou vzpomínku na počest nedávno zesnulého věrného slávisty a zakládajícího člena OP SLAVIA v Klatovech přítele Josefa Škacha se kterým se  přímou účastí a položením kytice v červenobílém provedení rozloučíme 25. 7. 2013 v Klatovské obřadní síni. Na závěr chce vedení OP vyzvednout zápal pro hru, velmi reprezentativní vystupování členů  mužstva OP jmenovitě skvělého brankáře př. Vaňka, př. Michala a Zdeňka Krejčiříky, př. Škacha, př. Čížka, př. Švátoru, kapitána Tomáše Strnada, nejlepšího střelce Karla Bureše a zejména šťastného záskoku Toníka Kopeckého, jehož zásluhou v pozici tvůrce hry jsme svoji účast za přispění všech přímých aktérů a pod vedením 1. místopředsedy př. Milana  Zajíčka a za přítomnosti   předsedy OP  př. Junka dotáhli do vítězného konce. Turnaj byl pořadateli velmi dobře připraven. Chceme jim vyslovit dík za pozvání, které nám  umožnilo zviditelnit činnost OP SLAVIA v Klatovech na Plánicku.

Za OP SLAVIA v Klatovech 1.místopředseda Milan Zajíček

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku