Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V SUŠICI SE BUDE HRÁT OPĚT DIVIZE !!!!

 

 

V SUŠICI SE BUDE HRÁT OPĚT DIVIZE  !!!!

Miroslav Sedlmaier

V sobotu večer jsem obdržel zprávu o kterou se mohu s radostí podělit i s ostatními  příznivci fotbalu nejen v Sušici , ale v celém Pošumaví.  Jak mi oznámil nejpovolanější muž z  TJ Sušice předseda a sekretář fotbalového klubu Vratislav Krulich, bylo ukončeno poslední jednání týkajících se možnosti postupu do divize . Na něm bylo rozhodnuto, že TJ Sušice nabídku PKFS  k postupu akceptuje.

Sušice  je tak ze 6. místa  a po té, kdy postup odmítly týmy  které se umístnily v konečné tabulce krajského přeboru umístěné před ní(včetně Horažďovic a Klatov)   prvním postupujícím do divize z Plzenského kraje. Druhou nabídku v postupu již akceptoval  devátý celek z konečné tabulky SK ZČE Plzeň  jako náhradu za Chrást, který přestože byl  jako nováček v divizi velice úspěšný  novou přihlášku do národní soutěže již nepodal. Do Sušice  se tak vrací  po 14 létech zpět divize ,  která se zde naposledy hrála na jaře 1999.

Blahopřeji vedení TJ Sušice,  městu Sušice i všem parterům kteří dlouhodobě podporují fotbal v městě na Otavě  k tomuto rozhodnutí  a k postupu . Osobně moc dobře vím z informací od Vratislava Krulicha, že tuto nabídku  kterou mají od PKFS od začátku tohoto týdne velmi dobře zvažovali.  Nenechali se  unášet  možností postupu, zvažovali všechny aspekty s tímto důležitým krokem spojené a až včerejší poslední jednání  vyústilo v toto konečné rozhodnutí.  Oni mají velkou zásluhu na tomto konečném rozhodnutí, že se v Sušici  bude od srpna tohoto roku hrát opět divize.

Závěrem chci tuto informaci doplnit svojí poznámkou.

            Vzhledem k serióznosti jednání  s fotbalovým klubem v Sušici a s jeho funkcionáři a hlavně k práci klubu a jeho výsledkům  jsem se nikdy netajil s tím, že mám k tomuto klubu své osobní sympatie.  Také proto jsem nezneužil  mne již od úterý známých informací  k tomu, abych prováděl prostřednictvím tisku a svých internetových stránek  nějaké předběžné kalkulace a bombastická prohlášení  ze kterých by mohla pak vzejít novinářská kachna a zároveň později vzít třeba radost těm, kteří by pak další negativní zprávou byli zklamáni. Ctím dohody s těmi, kteří mi dají informaci , ale s vědomím,  že je to informace pouze pro mne!

Také proto  se musím třeba i usmívat nad tím, když čtu a nebo se dozvídám z jiných medií jak hrozně dopadne nyní fotbal v Horažďovicích po odchodu součastného manažera  a trenéra, spekulace kolik odejde z tohoto klubu hráčů apod. I zde bych chtěl doplnit , že Horažďovice byly druhé na řadě s právem postupu , třetí byly Klatovy a pokud ani jeden klub nevyužil nabídky postupu asi k tomu mají vážné důvody a také své poslední negativní zkušenosti s účastí v divizi.  Rovněž z Klatov přicházejí podle „zaručených zpráv“ různé informace o tom, jaká je zde situace  složitá. A ukažte mi klub ve kterém v součastné době s ukončením soutěžního ročníku nedochází ke změnám v hráčském kádru, ke změnám trenérů  a také k přehodnocování svých výkonnostních cílů pro nový soutěžní ročník . Hráči a trenéři docházejí, kluby a jejich historie i současnost zůstává. To tak bylo je a bude. Nechme nyní pracovat ty nejpovolanější ve vedení klubů , aby  provedly  následující rozhodnutí se zabezpečením chodu klubů a účasti v přihlášených soutěží. Vedle hráčských kvalit rozhodují i finance a ty jsou rozhodující k mírnění  potencionálních tak zvaných  velké oči …

Možná že jsou tu výjimky . Mezi ty patří třeba i oba noví účastníci divize k Plzeňského kraje.  Není to náhodou, že právě se k postupu rozhodly právě v klubu plzeňských energetiků a v městě na Otavě. Oba kluby  a k nim by bylo možné přiřadit i Klatovy  mají hodně společného, mají za sebou úspěšnou práci s mládeží, perspektivní hráčské kádry, ale na rozdíl od Klatov mají , bohužel ve srovnání s dalšími  také výraznější podporu a to nejen finanční  o kterou by své rozhodnutí hrát vyšší soutěž mohly podepřít.

Blahopřeji jim k jejich rozhodnutí a přeji  jim šťastné vykročení do nového ročníku v divizi  .

Možná tato zpráva o postupu Sušice do divize potěší dva v současnosti nejslavnější ze Sušické líhně talentů(foto), reprezentanta Tomáše Pekharta a asistenta trenéra P. Vrby  dvojnásobného  ligového mistra  Vikt.Plzeň Karla Krejčího !

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku