Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Povodňvá situace v okolí Švihova 2.6.2013 ráno

 

BYLO TO SPRÁVNÉ ROZHODNUTÍ !

Miroslav Sedlmaier

Byla, jsou a budou  vždy rozhodnutí v životě a to ať veřejném , politickém i sportovním  se kterými  máme  problém se vyrovnat.  Je to ostatně normální a patří to také k životu. Nemůže vše se točit kolem názoru jednoho člověka  neboť jeho pohled  jako normálního smrtelníka je vždy jen subjektivní záležitostí. Nicméně má na svůj názor právo , jen jde  o to, zda najde odvahu  svůj názor  třeba i z obav co na to ostatní  třeba veřejně publikovat .

Obdobně je to se mnou. Na jedné straně jako sekretář OFS Klatovy a na druhé straně jako

jako dopisovatel tisku a autor webových stránek o fotbale v Pošumaví mám problém najít občas shodu při pohledu na závěry některých komisí OFS. Nemám žádné rozhodovací pravomoci, nejsem členem žádné z komisí či výkonného výboru a proto mi nezbývá z důvodu výkonu funkce je respektovat. Přesto jako dopisovatel a autor internetových stránek mám také své druhé já a moje loajalita má své meze a tam kde to cítím se ozve moje já. Ostatně sportovní, resp. fotbalová veřejnost to ode mne také očekává . Tak to také cítím a tak kde je třeba také svůj názor jsem publikoval a budu tak činit nadále . Pokud bude ze strany OFS jiný pohled, pak bohužel může dojít k tomu, že bude hledat jiné cesty a může dojít i k tomu, že se naše cesty mohou rozejít . Na to má svaz právo  a  může k tomu dojít.

V posledním jarním  soutěžním období v tomto roce jsem nemohl nevyjadřovat k tomu, jak rozdílně přistupují z mého pohledu kluby k zneužívání nepříznivých povětrnostních podmínek a s tím souvisejících způsobilosti fotbalových hřišť a nesehraní utkání. Zde jsem opět osobně pocítil, jak umí některé potrefené kachny reagovat a jak umí být, no dejme tomu, že to pojmenuju kolárně nepříjemní.

S tím na druhé straně korespondují pro mne sympatická a  citlivá dvě rozhodnutí řídící okresních fotbalových soutěží , sportovně technické komise OFS Klatovy. První bylo těsně před zahájením úvodního  jarního kola , kdy mimo okresního přeboru plošně rozhodla o odložení soutěží na termín po odehrání posledního jarního kola. Podruhé ke stejnému rozhodnutí tato komise přistoupila v pátek 31. května, kdy rozhodla v odpoledních hodinách  o plošném odložení všech utkání , které jsou kompetenci této komise. Zároveň ve své úřední zprávě STK také okamžitě informovala o stanovení náhradních termínů.

Vzhledem k tomu, že okresní přebor mužů, žáků a dorostu musí být ukončen do  termínu ve kterém končí krajské soutěže (krajský FS požaduje hned následující pondělí 17.6. ráno nahlášení vítězů a v okresním přeboru mužů nahlášení druhého v tabulce s počtem získaných bodů z důvodu baráže) , stanovila STK  náhradní termíny odloženého kola .   OP mužů  - středa 12.6. 18:00 hodin, OP žáků čtvrtek 13.6. 17:30 hod. a OP dorostu pátek 14.6. v 18:00 hodin. Ostatní soutěže III.tříd , IV.třída A a B mužů  a OP mladších žáků budou sehrány na závěr 29. a 30.6.2013 . V této souvislosti je třeba uvést, že i zde platí  možnost pro všechna zúčastněná družstva těchto soutěží využít předehrání  utkání  v jiném termínu. Nicméně zde ale vzhledem k závěru soutěžního ročníku bude STK určitě zvažovat  změny. Je tu důležité kriterium  a to dodržení regulérnosti závěru soutěží. Proto vzhledem k postupům a sestupům může STK ponechat sehrání, či nařídit odehrát  v jednotném termínu .

Pokud jsem v úvodu mého komentáře uvedl,  že rozhodnutí STK ve věci plošného odvolání sehrání utkání bylo správné, pak toto konstatování  potvrdil  uplynulý víkend vývojem  počasí i nadměrné  dešťové  srážky   . V neposlední řadě to bylo  v souladu s doplňkem mistrovských soutěží pro jarní část roč. 2012/2013 kde je uvedeno v bodu č.4: " STK si vyhrazuje právo učinit další změny v termínové listině JARO 2012/13 za účelem regulérnosti soutěží ". 

Takovým rozhodnutím tleskám . Co naplat, když v krajských soutěžích  žádný z tolik vysílajících impulzů  nebyl vyslyšen  k plošnému rozhodnutí  v krajských soutěžích. V nich  sice bylo  ponecháno sehrání utkání na klubech a výsledek ?  V KP byly sehrány dvě, v 1.A třídě rovněž dvě a v 1.B třídě pouze jedno utkání , tedy z 23 utkání s účastí týmů z Pošumaví bylo odehráno pět zápasů s účastí Startu Luby (bylo hráno na UMT) a ve Svéradicích. Dva rozdílné přístupy  dvou na sebe nezávislých a samostatných řídících subjektů , ale také s dvěma rozdílnými výsledky. A co je lepší , odehrát kompletně celé kolo v jiném termínu, mít přehlednější tabulky v počtu odehraných utkání a nebo ponechat na klubech – udělejte si to jak chcete… S tím máme v nižších okresních soutěžích své nedobré zkušenosti a z nich každé poučení je dobré.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku