Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V MĚCHOLUPECH SE UTKÁNÍ OPAKOVALO

V MĚCHOLUPECH SE UTKÁNÍ OPAKOVALO

 

 

Utkání 22. kola IV. třídy které se hrálo v neděli 19. května na hřišti rekonstruované hrací ploše v TJ Měcholupy  nebylo v tomto termínu dohráno. Tento duel byl v 75. minutě rozhodčím nejdříve za stavu 1:1 přerušeno a po dalších pěti(!!) minutách rozhodčím ukončeno z důvodu nezpůsobilého terénu  a nepříznivých povětrnostních podmínek . Na základě  rozhodnutí rozhodčího a  obdrženého zápisu z utkání rozhodla STK podle platného soutěžního řádu o opakování tohoto  nedohraného utkání  na středu 29.5. 2013. Stalo se tak v novodobé historii fotbalu v Pošumaví, kdy k podobnému rozhodnutí musela řídící komise přistoupit . Opakované utkání , to Pošumaví ještě nepamatuje , nicméně je plně toto rozhodnutí podle znění zmiňované fotbalové normy ve které je v článku 49 mimo jiné uvedeno: „ Jestliže v průběhu přerušení utkání z bezpečnostních důvodů nastanou takové skutečnosti, které zabrání utkání dohrát z jiného důvodu (zejména nepříznivé povětrnostní podmínky) bude se celé utkání opakovat. “  To uvádí SŘ , jde jen o to  kdo a jak citlivě dokáže posoudit, zda je možné utkání dohrát (pokud tomu např. nebrání  tma). To vše je ale na odpovědnosti rozhodčího  a ten by měl vyčerpat všechny ustanovení včetně znění pravidla V. čl.21  uvádí sedm bodů  kdy rozhodčí má právo utkání nezahájit nebo ho předčasně ukončit  :

a)     Pro tmu

b)      Pro špatné povětrnostní podmínky  kde se v tomto bodu uvádí : „Zhorší –li se během utkání povětrnostní podmínky, např.  přijde prudký déšť, sněhová vánice, mlha, prudký vítr, bouřka s nebezpečím zásahu bleskem, rozhodčí hru přeruší. V případě, že se  zhoršené podmínky nezlepší nebo trvají již tak dlouho, že by utkání nemohlo být za dobré viditelnosti dohráno, rozhodčí utkání ukončí.

c)      Pro nezpůsobilý stav hrací plochy   a zde se uvádí: Jestliže v průběhu utkání se hrací plocha stala nezpůsobilou ke hře , např. vlivem prudkého deště, náhlého tání apod. a je zřejmé, že ji již nebude možno uvést do způsobilého stavu, rozhodčí utkání ukončí. Přitom však dbá, aby zbytečně nepoškodil sport tím, že by utkání zkrátil pouze o několik málo minut.

d)     V dalších bodech d – g jsou uvedeny další případy  nezahájení nebo nedohraní utkání, ale které nemají s případem nedohraného a následně v náhradním termínu sehrání nového utkání v Měcholupech co společného.

V tomto případě bylo rozhodnutí rozhodčího v Měcholupech takové jako bylo. Na to pak následovalo nařízení STK  a pro  patnáct chybějících minut  i nařízení sehrání nového zápasu.

 

Výsledek opakovaného utkání 22. kola

MĚCHOLUPY B - VRHAVEČ B  0 : 4 (0 : 1)

Branky: Radim Koura 3, Tomáš  Jandečka

Rozhodčí Roman Bína, bez karet, diváků 30.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku