Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
A je po důvěře !

Vážení čtenáři, návštěvnici těchto fotbalových stránek !

PŘÍSPĚVKY DO DISKUSE JSOU UMÍSTĚNY VE SPODNÍ ČÁSTI  !!!!!!

Před několika málo dny jsem si dovolil zveřejnit na těchto svých webových stránkách můj komentář týkající se nezpůsobilosti či způsobilosti fotbalových hřišť. tento komentář jsem následně přesunul z úvodní části stránek do části  přečtěte si.

Nicméně vzhledem k tomu, že jsem se stal terčem některých útoků ze strany klubů v článku uvedených a následně se stal také trnem v patě i jiným funkcionářům které zde nehodlám jmenovat , a není to ani důležité, abych ještě nevyvolal větší vášně,  zamýšlel jsem se dlouho nad tím, čím jsem vlastě tyto podrážděné rekce vyvolal. Když jsem ale opět dostal další dopis  ve kterém jsem nevybíravým způsobem osočován za to, že jsem znevážil dobré jméno a pověst kubu, rozhodl jsem se k následujícímu kroku.

Znovu jsem umístil tento článek i fotodokumentaci níže uvedenou s tím, že požádám o případný názor jiné strany, než ty které v článku jsou jmenovány. jejich názor "bohužel" a to agresivně negativní  jsem se již dozvěděl . Proto nestojím o názory ze strany v článku uvedených klubů, to bych tento krok již z uvedených důvodů  nedělal. Jen odbočím a poznámkou, že  potrefená kachna vždy zakejhá ! Obracím se na čtenáře jako autor stránek, ne jako funkcionář  a to s jedním cílem. Chtěl bych znát názor jiných a hlavně zjistit, čím se vlastně "provinil" a následně  rozvířil  neklid a vyvodil tyto negativní reakce. Tím, že jsem si dovolil zveřejnit svůj ostrý názor, na vážné důvody  si myslet, že toto je jeden ze způsobů kdy končí důvěra v objektivitu ze strany klubů vůči svazu při posuzování nezpůsobilosti hřišť . Nebo si myslíte, že to nemá s důvěrou o společného ? Já osobně si myslím, i když by to bylo hezké,  že nejsme ještě v okrese tak daleko , abychom mohli kopírovat praktiky v rámci krajských fotbalových soutěží. Tam jsou funkcionáři skutečně zodpovědnější (v našem okrese je taky máme a těm to ti nezodpovědní a účelově uvažující jedinci parádně kazí) a nezneužívají této důvěry ze strany řídící STK.

Za ohlasy děkuji, ty slušné rád zveřejním ty neslušné en přečtu vy vyhodím do koše.  Pište mi  na adresu fotbal@sumavanet.cz. Je to moje adresa, ale po čas výkonu své funkce v OFS také současně adresou pro OFS Klatovy, což je pouze shoda, neboť OFS Klatovy s mojí aktivitou nemá vůbec nic společného. Ještě jednou děkuji za každý názor i čas. Vzhledem   k omezené kapacitě bude zveřejňován pouze jeden příspěvek  a výhradou, že musí být veden bez hrubých a urážlivých slov a výroků a mám právo se k němu svým komentářem vyjadřovat.           

Miroslav Sedlmaier, autor těchto web. stránek

A zde je zmiňovaný a diskutovaný článek psaný v sobotu v odpoledních hodinách  11.5. :

Ano, přiznávám, že v pátek 10.5. navečer při stále pokračujícím vytrvalém dešti jsem sám osobně měl obavy o to, jak to s víkendovým soutěžním programem nejen utkání okresních soutěží dopadne. Nicméně když bylo v sobotu dopoledne po konzultaci se sekretáři klubů odloženo sehrání soutěžních utkání v Bolešinech , v Lubech a následně i v Běšinech na hřištích těchto klubů připadalo mi to ukvapené. Když ale mi přišla první hlášené výsledky z odehraných utkání mládeže v M.Boru v Zavlekově a další utkání které se hrály v KPŽ v Klatovech nedalo mi to, a po další konzultaci s předsedou STK jsem zajel na hřiště do Bolešin a Běšin abych provedl fotodokumentaci o stavu hracích ploch , které byly kluby nahlášeny, že nejsou způsobilé ke hře. Sami se můžete na připravenou dokumentaci pro STK přesvědčit, zda lze stavět dále na důvěře mezi kluby a řídící STK. Bohužel zjištění je více než smutné. Vzhledem k tomu se dá předpokládat, že tato důvěra byla hrubě narušená a že na to pro příště doplatí třeba kluby , které vždy férově v této věci vystupovaly. Tak jako např. SRK Železná Ruda, která i přes domácí nezpůsobilé hřiště hledala pro soutěžní dorostenecké utkání se Švihovem jiné hřiště a tento duel se hrál  pochopením Startu Dešenice na hřišti tohoto klubu. Nejsem zastáncem ničení povrchů (trávníků) fotbalových hřišť , jejíž údržba stojí velké finanční prostředky. Jako bývalý dlouholetý rozhodčí a delegát svazu ale moc dobře vím o tom co je regulérní a neregulérní. Z pohledu některých klubů ale je již neregulérní to, že trávník je mokrý a že to pod nohama prý "cvachtá". Houby čvachtá, chtějí šetřit hřiště , která jsou předurčena pro sport a někdy i vlastní nechutí hřiště v dešti nebo mokru lajnovat. Co je ale vrcholem, když se pak o některých odložených zápasech později dozvídáme, že byly odloženy ne pro nezpůsobilé hřiště, ale že se domácím zranil brankář a nebo, že jim chybí hráči. To už je příliš a bude muset opět oprášit pravidla a soutěžní řád a tam jsou normy jasné. O nezpůsobilosti hřišť rozhoduje výhradně rozhodčí !!! Ostatně posuďte sami zda níže uvedené záběry něco výrazně napovídají nezpůsobilosti hřiště. Nějaká ta loužička kde před brankou stačí vymést koštětem... je to smutné, a je po důvěře!                        Miroslav Sedlmaier

 

________________________________________________________________________________________________________________________________

Tak takhle tedy ne !!!!!!
Pokusil jsem se poprvé co mám svoje stránky otevřít diskuzi  . Toto co ale jsem dostal od pana mgr. Vladislava Slacha, místopředsedy Sokol Běšiny překračuje všechny meze!
Vážený pane Stachu, tak takhle teda ne !!!!
Aby jste mne označoval za toho, který provádí komunistickou cenzuru tak zde je konec.
Já jsem autorem svých webových stránek na kterým jsem nikdy podobné praktiky neuplatňoval, ale vždy jsem se věnoval jen sportovní problematice. To co ale ze mne děláte za to, že  věnuji veškerý svůj volný čas fotbalu a veřejnosti ve zprostředkování mne dostupných a z okruhu dopisovatelů získaných informací, tak to tedy znovu kategoricky říkám ne !
O tom, že uvádíte, že jste se pokusil rozeslat co nejvíce osobám z klubů aby mohli reagovat a diskutovat, tak stačí se podívat na adresy a vidím tam pouze mimo členů VV OFS na které máte adresy z rozdělovníku kdy zasílám ÚZ OFS tak tam vidím pouze osoby spojené s klubem ve kterém působíte a z SK Bolešiny, kterých se část z mého článku také týká. 

Tomu vy tedy říkáte demokracie?

Co vy mladíku roč.nar. 1982 víte o bývalém režimu?  Já vněm žil celý život a nezdeformoval mne tolik jako Vás asi ta pře bujará demokracie!!

Nebyl jsem žádný propagátor bývalé ideologie. Byl jsem jako občan tohoto státu jen jeho součástí. Zil jsem jako ostatní lidé, rekonstruoval rodinný  dům, lítal po hřištích jako rozhodčí, kolem hřiště jako funkcionář, po té jako delegát svazu, vychoval dvě děti, mimo jiné jedna z nich vysokoškolsky vzdělaná, s titulem a s postavením na který jsem jako táta pyšný,  ale také jsem byl  velmi vážně nemocen  a na druhé straně děkuji lékařům, že jsem se mohl vrátiti do normálního života  .   Také jsem jako normální člověk prožil radosti i zklamání jako ty ostatní obyčejní lidé kolem mne. Tyto řádky píšu  možná emotivněji, než by bylo třeba, ale bezprostředně po přečtení níže uvedeného e-mailu uvedeného v druhé části vašeho "vystoupení" pane Stach za osočování a spojování s komunismem a bolševiky!!!! .

Já se za svým životem můžu ohlédnou poměrně se ctí, i když nikdo není dokonalý, jsem člověk s chybami, ale nejsem nepřítel demokracie. To děláte ze mne Vy, ročník narození 1982 ???

Kde se to ve Vás bere, ta zloba za jeden článek, kterým jsem nikomu neublížil, jen že jsem uvedl některá fakta spojená s jedním deštivým víkendem , spojená s fotbalem  a na které právě ty potrefené kachny o kterých píši shora,  zareagovaly. Ta jedna jste Vy a ta druhá ze z Bolešin, ale nemohu si dovolit ji zde jmenovat z obav, aby jsem nebyl právně postižitelný.  Právě tu jsem požádal o zveřejnění jeho názoru a s tím, že k ní připojím mojí odpověď se kterou byl seznámen s tím, že jsem její obsah mu přeposlal k odsouhlasení. A jeho odpověď? " Souhlas Vám ke zveřejnění nedám! "

Pokládám si za otázku, to je ta demokracie , když mi prakticky obsahem druhého dopisu  Vy pane Stach  de facto  vyhrožujete tím, že si mne podáte na sociální síti a zde mne řádně properete ?
Tak pěkně děkuji....

Tak to teda ne pane Stachu , místopředsedo Sokola Běšiny , tímto tónem  a zvolenou rétorikou  z Vaší strany na tomto hřišti s vámi hrát nehodlám.

Ale ještě než toto hřiště opustím, musím Vás poněkud opravit ve výkladu , kterým mystifikujete veřejnost. Vy jste mi poslal osobní e-mail ve kterém jednak uvádíte, že je to Váš soukromý názor a ne Sokola Běšiny v  úterý 21.5. 2013. Já nejsem žádný poseroutka pane Stach, já se názoru druhých nebojím a ani nebráním. je pravdou, že jsem vzhledem k tomu kdy jsem ho četl v době, když jsem byl enormně zahlcen prací při přípravě schůzí komisí na OFS  přehlédl, že v závěru uvádíte, zda bych jeho obsah nezveřejnil na mých , resp. těchto web. stránkách v části Přečtěte si. Pokud bych toto nepřehlédl, byl by zajisté  Váš příspěvek uveřejněn ihned, nicméně na druhé straně tohoto zase tak nelitujte. Jste stejně "první"!!!!!!!! A já tohoto také nelituji, neboť alespoň jste se představil svými výroky v druhém e-mailu  a to je pro čtenáře docela dobré sousto, pro mne osobně sice urážlivé, nicméně, něco jsem již v životě prožil a něco jako chlap také musím unést. 

Rád dopis který jste mi poslal nyní zveřejním a to i proto,  aby si ty ostatní čtenáři udělali názor o Vás. Jen Vás prosím, kdyby jste mi zase někdy psal, stejně jako před rokem , kdy jste dalekosáhle prováděl svůj vlastní výklad k nedodranému utkání  Běšin ve Vrhavči , také v něm jste mi dával příklad se sekretářkou, prosím proto příště změňte  repertoár příkladů !

Jen ale musím uvést jednu poznámku, nebo požadavek. V samotném závěru prvního dopisu jste uvedl  v PS mimo jiné : ...." V tomto případě má funkce není relevantní, ale pro upřesnění jsem ji doplňil , aby jste mi neodpověděl jako v případě naší paní pokladní!!!" Takže ze zmiňovanou odpověď kterou jsem poslal pokladní klubu související s uložením pokuty za neuhrazení pohledávky po více než tříměsíčním  době termínu  se stydět vůbec nemusím . Ostatně každý takový dopis zasílám nejméně předsedovi OFS a někdy i místopředsedovi VV , případně příslušnému předsedovi komise a i s tímto dopovědí to bylo stejné. Proto prosím dejte mi souhlas , resp, souhlas paní pokladní k tomu, abych oba dopisy, tedy paní pokladní a mojí odpověď mohl zveřejnit a pak bude vše OK. Takto je to od Vás utnuté a vypadá to, co hrůzostrašného jsem asi odpověděl pokladní klubu.  


 A nyní se dostává pane vážený mgr. V.Stachu na Vaše příspěvky. tedy ten první a to dopis mne adresovaný a rozeslaný na členy VV OFS Klatovy(nevím proč, aby mne uřízli hlavu ?) 

Dopis (e-mail )p. Stacha z 21.5.2013: (mé vyjádření vždy modrou barvou pod příslušnou kapitolou(bodem dopisu)

Vážený pane Sedlmaier, už jsem nedokázal jen nečinně číst Vaše „soukromé“ články na internetové stránce www.sumavanet.cz a emaily (rozesílané hromadně členům OFS Klatovy) s různými připomínkami k jednotlivým klubům, ale rád bych na tyto reagoval a přispěl svým skromným do diskuze. Takže pěkně popořadě:


1) Především bych rád reagoval na Váš !!!soukromý!!! článek na Vašich internetových stránkách www.sumavanet.cz, kde jste dne 13.05.2013 vyvěsil článek s názvem „A je po důvěře!“, ve kterém bez jakýchkoliv zjištěných informací kritizujete práci funkcionářů jednotlivých klubů, které se rozhodly vzhledem k vývoji klimatických podmínek odložit utkání na domácích hřištích, neboť měli obavy o svá pracně udržovaná hřiště. Především mne zarazilo, že jste si vybral pouze hřiště Bolešin a Běšin. Pokud byste chtěl být opravdu objektivní, tak byste objel všechna hřiště, na kterých bylo soutěžní kolo pro nezpůsobilost terénu odloženo. Jen pro připomenutí se kromě Bolešin a Běšin jednalo o hřiště v Kolinci, Hrádku, Měcholupech, Klatovech, Hradešicích, Lubech, Horažďovicích, Měčíně, Dlouhé Vsi a hřiště na Kašperských Horách. Obzvláště zarážející mi přijde, že ve svém článku dáváte za příklad odehrání KPŽ v Klatovech, proč byl tedy zápas III. Třídy mužů v Klatovech pro nezpůsobilost terénu odložen? Pravděpodobně hráli žáci na jiném hřišti, než měli hrát muži. V tom případě nemohl být velký problém odehrát zápas mužů na způsobilém terénu hřiště, na kterém hráli žáci, jako to udělal klub Železné Rudy, který dáváte ve Vašem článku za příklad! Z těchto věcí se mi ten Váš článek jeví jako účelový se zaměřením na poškození dobrého jména některých klubů.

Moje vyjádření k bodu č.1: 

a) ano  jsem proto rád za to, že je takto od Vás v tomto dopise uvedeno, že jde o stránky soukromé, ale s výhradou, že nemělo být v uvozovkách slovo SOUKROMÝ. Jde skutečně o můj soukromou aktivitu a to vždy na těchto mých webových stránkách v komentářích o věc soukromou.  Nic tedy  nesouvisí s výkonem mojí funkce sekretáře OFS!!! To jsou zcela oddělené náhody, tedy řekněme , že se jedná o smluvní vtah spojený s výkonem funkce nebo také pracovní poměr na dohodu . Pak ale soukromá je aktivita moje a to   května roku 2001, kdy jsem moje webové stránky za výrazného přispění správce serveru pana Ing. Hladkého spouštěl. Jinými slovy ,  nejdřív bylo vajíčko a to v tomto případě moje webové stránky a pak byla slepice, tedy   od roku 2004 funkce sekretáře OFS ,  a to opakuji jsou dvě věci naprosto nezávislé a oddělené. Nebo si myslíte, že mohu spojovat některé věci uvedené s tomto e- mailu i s vašim zaměstnáním ? Vy to bohužel děláte a to zcela účelově aby jste mystifikoval (omlouvám se, že toto slovo , znova  ho opakuji z úvodu) abych si nepřipadal jako Vy, že mi dáváte opakovaně příklady  se sekretářkou odboru....

b) proč jsem byl pouze na hřištích v Běšinech a Bolešinech? Snadno zdůvodním, byly nejblíže  tak, aby moje náklady na cestu byly co nejnižší, nikdo mi totiž cesty neplatil a já jsem do Klatov jel mimo jiné za jiným účelem a protože jsem  také osoba, která doplňuje své informace ze sportovišť fotografiemi jsem si mimo prohlídky i sportoviště zdokumentoval  pořízením foto. Kdyby totiž toto nebylo, pak by moje případné komentování bylo vyloženě bez důležitých argumentů. A že bylo co dokumentovat to je vidět na pořízených foto. V Lubech na hřišti jsem dokumentaci nepořizoval a to zcela z osobních důvodů. Funkcionáři Startu  i třeba pravidelní návštěvníci utkání v Lubech jistě sami zaznamenali, že právě z osobních důvodů, které zde nebudu uvádět na hřiště do Lub jsem již delší období nevstoupil a nemám k tomu důvod ani v tomto případě ho porušit. A jelikož nešlo z mého pohledu o žádnou exkurzi za účelem návštěvy všech hřišť kde se nehrálo a navíc jsem spojen úzce s tím, že si nemohu dovolit z důvodu zpracování výsledků létat po okresních fotbalových hřištích celý den jsem byl pouze na těchto dvou místech. Do Bolešin jsem zajel z Klatov a do Běšin, to jsem měl při cestě domů do Strážova a to Vy dobře víte. Tolik k Vašemu zpochybňování mé objektivity. Myslím si, co jsem viděl stačilo a možná, že by podobně dopadla i další sportoviště . Já nevykonával ale kontrolní činnost za řídící komise, to se tedy asi trochu plete. 

c) k hřišti v Klatovech se nevyjadřuji a to již proto, neboť toto utkání které uvádíte B týmu bylo odvoláno až v neděli , ale to je ne můj problém vaši informovanosti!!!!

d) Nikde není v mém článku či komentáři poškozováno dobré  jméno žádného klubu, to se jen Vy sami domníváte z toho, že je zcela jasné , že k porušení důvěry ze strany klubů zde došlo.

2) Další věc, která mne zaráží, je ta, že na tom, zdali je terén způsobilý či nikoliv rozhoduje funkcionář klubu svým subjektivním posouzením (které je, jak jistě uznáte u každého člověka odlišné) dle svého nejlepšího vědomí a svědomí a jak zní staré pořekadlo: „Když dva dělají totéž, není to totéž.“, platí v tomto případě dvojnásob. Funkcionář usoudil, že je terén nezpůsobilý a následně pan sekretář (který kdykoliv jsem se na něj obrátil s nějakým problémem, tak mne v emailu upozorňoval, že je pouze administrativní pracovník) nečekaně vyrazí na fyzické kontroly hřišť! (Zcela pomíjím to, že bez vědomí a souhlasu funkcionářů jednotlivých klubů vsoupil na soukromé pozemky, čímž se dle litery zákona dopustil přestupku neoprávněného užívání cizí věci podle § 50 odst. 1, písm. a) z.č. 200/1990 Sb., za co by mohl být sankcionován. Myslím, že důkazy na své přestupkové jednání předložil pan Sedlmaier na internetu v podobě nafocených hracích ploch, ze kterých je zřejmé, že se po hřištích pohyboval.). Ale zpět k tématu. Určitě někdo rozhodl o tom, že kluby prostřednictvím svých funkcionářů mohou rozhodnout o způsobilosti hrací plochy, předpokládám, že to byla STK OFS Klatovy. Proto nechápu, jak opět administrativní pracovník OFS zpochybňuje rozhodnutí této komise. Zde si dovolím citovat část emailu pana Sedlmaiera: “Každý máme nárok na názor, já Vám ho neberu, ale forma kárání OFS, nebo snad zadávání rad je nemístné!“ Doufám, že Vaše neobjektivní účelová kontrola byla jen Vaším názorem, na který máte nárok, pane Sedlmaier.   
3) Další věc, která mne na Vašem článku překvapila, či dokonce zarazila, byla ta část, ve které píšete, že po konzultaci s předsedou STK jste vyrazil provést fotodokumentaci nahlášených nezpůsobilých hřišť! Pracuji ve státní správě a nedokáži si dost dobře představit, že přijde vedoucí odboru, či nějakého oddělení za sekretářkou, aby za něj provedla nějakou činnost. Mám tím na mysli, že pan sekretář prováděl fotodokumentaci pro STK. Copak pracovníci STK měli moc práce, že se nemohli na místo dostavit sami? Ona samotná fotografie je poněkud zavádějící. A když jste vyrazil po konzultaci s předsedou STK provádět fotodokumentaci, tak jste neuznal za vhodné a slušné toto oznámit majiteli (v tomto případě funkcionářům klubu) pozemku, na který jste vstupoval? Nebo jste snad měl strach, že by klub do provazců vody padajících ze zatažené oblohy ještě běhal s kbelýky vody, aby umocnil Vaši fotodokumentaci? Bohužel jste na provedení fotodokumentace hřiště přijel ve 20-ti minutovém intervalu dne, kdy zrovna nepršelo.
4) Poslední věc, která je určetě nějzásadnější, je stránka zdravotní. V soutěžích jako je okresní přebor hrají převážně amaterští sportovci, kteří po podaném sportovním výkonu musí jít do práce, aby byli schopni uživit sebe, svou rodinu a také financovat svou fotbalovou zálibu. Možná byste se měl zamyslet také nad touto stránkou věci. Zdali funkcionáři některých klubů, které se rozhodly zápasy odložit, nebrali v úvahu i možnost mnohonásobně většího rizika zranění hráčů na takovémto „nezpůsobilém“ terénu. Není třeba hned tyto kluby hanit a „vyhrožovat“ ztrátou důvěry, neboť zdraví máme všichni jen jedno a toho si musíme vážit.

Moje vyjádření k  bodu č. 2 :

a) ano souhlasím, že vždy bude posouzení každého pohledu osobou subjektivní. Právě proto , aby nebylo vyloženě subjektivní, neměl funkcionář Sokola Běšiny zápas přes předsedu STK požadovat odvolat, ale měl vše nechat na úřední osobě a tím je rozhodčí utkání. Pouze rozhodčí utkání má právo posoudit podle  Pravidel kopané, kapitola V   stav způsobilosti hrací plochy.  Kdyby k tomu tak došlo, troufám si tvrdit při účasti obou týmů na hřišti a rozhodčího se utkání na 100% v Běšinech hrálo !!!!!!!!!!!!!!!

b) Na hřišti v Běšinech jsem byl kolem 14:30 hodin, tedy dvě a půl hodiny před úředním začátkem utkání. V té době byly vrátka do prostoru hřiště otevřené, nikde jsem nemusel ani sahat na to abych  si cestu tam musel otevírat přes sebemenší odpor třeba otevřením branky. Nikde nebyla ani viditelným způsobem vyvěšeno oznámení: "Vstup do areálu , na soukromý pozemek mimo konání utkání všem osobám(nebo nepovolaným osobám zakázáno. Z tohoto důvodu a jelikož se jednalo o sportoviště na kterém se mělo o dvě hodiny poději hrát a třeba jsem tam mohl přijít dříve na utkání jako divák, tak necítím jakékoliv moje porušení jak sám uvádíte , cituji: " litery zákona dopustil přestupku neoprávněného užívání cizí věci podle § 50 odst. 1, písm. a) z.č. 200/1990 Sb., za co by mohl být sankcionován. " To je skutečně jediné na Vašem dopise ke zasmání.  Tak to tedy pane Stach vyzkoušejte jak to bude fungovat a podejte  na mne  trestné oznámení. To je jediné co by ještě u Vašeho dopisu chybělo.

c) Pane Stach, bydlím od Běšin  ve Strážově maximálně 6 km, a garantuji Vám, a jistě bych na to našel dost svědků, že od mé návštěvy v Běšinech do večerních hodin zde prakticky nepršelo, pokud pominu občasné a to minimální mrholení. O žádných intervalových přeháňkách a přílivu deště v tomto dopoledním období nemůže být tudíž ani řeč, je to Vás blábol a další účelová mystifikace(už třetí) ! Není tudíž třeba kvůli tomu běhat s kyblíky vody, jak sám uvádíte, ono to co jsem viděl a nafotil docela k tomu co bylo obsahem mého komentáře stačilo.  

d) Zmiňujete jako argument stránku zdravotní. Máte na mysli asi hráče. Takže pokud tomu tak je, tak myslím si, že jsem již  vše vlastně k tomu uvedl v odpovědi k tomuto bodu pod písmenem a) kde uvádím, že o způsobilosti hrací plochy rozhoduje výhradě rozhodčí. nebo si myslíte, že rozhodčí pošle na neregulérní hřiště hráče, aby se tam vzájemně zdravotně zlikvidovali. Ne , takové rozhodčí v působnosti OFS Klatovy neznám a PF jim ukládají  co je nezpůsobilá hrací plocha.  Takže nechme pane Stach fráze, teorii  a další úvahy stranou a nechme to na pravidlech a schválených řádech FAČR. Pokud by tomu tak bylo, nemusely vzniknout ani tyto e-maily.

e) Ano zamýšlel jsem se na důvody které funkcionáře vedli k požadavku na odvolání utkání. Otázka zdravotní není ale tou hlavní. Vždy to bylo účelové a vždy bylo na prvním místě , aby neutrpěly hrací plochy. Proto souhlasím s názorem sekretáře Sokola Vrhaveč , který na mých web. stránkách uvedl: jsem rád, že máme u nás ve Vrhavči"louku" myslel tím hřiště, ale dle mého názoru vzhledem k tomu, že se tam odehrají na rozdíl třeba od Běšin dvě utkání za víkend, že je to kvalitní louka. Pan sekretář Vrhavče také uvedl to s čím rovněž souhlasím: "At si tam, kde chtějí pěstovat jen kvalitní trávníky tedy hrají golf a má pravdu.

Každý klub, který podá přihlášku do soutěže se zavazuje, že bude plnit fotbalové normy a je materiálně i finančně tak zabezpečen, že soutěž do které se přihlásil řádně dle stanovených norem a rozpisu soutěží odehraje. Tu součástí je i rozpis zápasů  a ten zavazuje jednotlivé týmy se dle něho dostavit k utkání. Na odehrání pak již nemá vliv, to záleží na rozhodčím zda utkání nechá sehrát a také s přihlédnutím stavu prací plochy. To jste ale v Běšinech neumožnili, i když jste uvedli do žádosti o změnu termínu  "HŘIŠTĚ POD VODOU "

V závěru se při pohledu na foto ze běšinského hřiště táži. Jakou vodu jste měli na mysli? Ne hřiště je pod vodou, důvěra je pod vodou !!!!!!

S pozdravem

Miroslav Sedlmaier

Byl bych rád, aby se na některé Vaše články dalo reagovat přímo na „Vašich“ internetových stránkách, aby si i ostatní příznivci kopané mohli přečíst i jiné názory, než ty Vaše, ale Vím, že s tím je spojeno mnoho usilovné práce, proto bych Vás touto cestou rád požádal, pokud Vám to nezabere mnoho času, zda byste mohl tento komentář umístit také do sekce „přečtěte si“ na stránkách šumavanet.cz.

Předem děkuji za kladné vyřízení a přeji mnoho slunečných a málo deštivých dnů.
 S pozdraven Mgr. Vladislav Stach- místopředseda TJ Sokol Běšiny.

PS: Berte tento článek jen jako můj osobní názor. V tomto případě má funkce není relevantní, ale pro upřesnění jsem ji doplňil, aby jste mi neodpověděl jako v případě naší paní pokladní!!!  


 Druhý e-mail, který sem dostal  ve středu  čtvrtek 23.5.  od již shora uvedeného  pana Stacha

     Tak Vám pane Sedlmaier pěkně děkuji, za splnění mého skromného přání o vyvěšení názoru na Vašich soukromých stránkách. Vaše reakce v podobě dalšího článku mne opravdu překvapila (bohužel v negativním slova smyslu). Ta pasáž o tom, že Vám mají čtenáři psát své názory na Vaše nic neříkající fotografie s tím, že Vy ty, které Vás budou opěvovat, vyvěsíte a ty co Vás nepochválí, odhodíte do koše, mi velmi připomělo dobu nedávno minulou, kdy takovéto manýry propagovala komunistická idea. Pro připomenutí Vás tímto informuji, že bohudík jsme dnes v době demokracie a tato se vyznačuje především svobodou projevu slova a písma. Takže pokud jsem dobře pochopil z Vašeho článku, usoudil jste, že můj příspěvěk je dle Vašeho názoru neslušný, proto jste jej neuznal za vhodné vyvěsit na Vašich stránkách. Nevím, v jakém bodě shledáváte neslušnost. Opakovaně jsem si jej pročítal a nenarazi  l jsem na jediné neslušné slovo, které by Vás jakkoliv mělo urazit!

     Dalším znakem demokracie je diskuze (ať slovní nebo písemná), proto opět reaguji na poslední Váš článek, kde ironicky píšete, že potrefená kachna vždy zakejhá. Nevím, co jste tím měl na mysli, ale pokud o někom píšete něco, co je přinejmenším sporné, je v denešní demokratické (nikoliv bolševické) době zcela na místě, že tento subjekt na Váš názor reaguje názorem svým, a tím se vytváří diskuze!

     Bohužel jste nastavil způsob komunikace poměrně nerovným způsobem, kdy čtenáři nemají možnost číst veškeré příspěvky ostatních zůčastněních v diskuzi. Mimochodem tento způsob je v denšní době internetu zcela normální, neboť za jakýmkoliv článkem mají možnost čtenáři se k danému tématu vyjádřit a projevit tak svůj názor veřejně. Z takovéto diskuze pak transparentně vyplyne všeobecný postoj k dané věci. Váš způsob diskuze (zdali se to dá diskuzí nazývat) velmi připomíná abolutní monarchii (vládu jedné osoby), kdy vy rozhodujete o tom co je pro čtenáře vhodným  názorem a co nikoliv. S tímto rezolutně nesouhlasím a myslím, že v dnešní přetechnizované době není problémem názory masově šířit do světa jiným způsoben, který nebude subjektivně usměrňován. Mám na mysli facebook, který je velmi úrodná půda na takovéto činnosti. Doufám, že nebudeme muset tuto problematiku propírat
  takovýmto veřejným způsobem, ale pokud se ostatní nedozví i názory jiných lidí, nezbude jiné možnosti.

     Proto Vás tímto opětovně žádám, přečtěte si ještě jednou mé příspěvky. Pokud v nich opravdu najdete něco neslušného, můžete napsat na můj osobní email (ze kterého Vám nyní píši také proto, aby mohl kdokoliv zareagovat) a zdůvodnit v čem shledáváte neslušnot, pro kterou nelze tetno názor zveřejnit. V opačném případě jej pokud te to tedy jen trochu možné uveřeněte s ostatními příspěvky "jiných kachen", neboť i já bych rád věděl, co si jiní čtenáři myslí o dění v dnešním fotbale. A opět reakce na Váš poslední příspěvek. V něm píšete, že někteří účelově uvažující jedinci to těm ostatním kazí. Zde se opět projevuje Váš osobní názor. Proto by skutečně bylo vhodné, veřejně prezentovat názory těch "účelově uvažující", aby byly tyto osoby společensky propírány (či snad opěvovány) za své postoje. Já osobně si stojím za svým názorem a rád bych věděl postoj lidí.
 Chápu, že když Vám něco vytýkám, tak se Vám to určitě nebude líbit a "začnete kejhat jako potrefená kachna" v podobě dalšího článku, proto by stálo za to, jak uvádíte ve svém článku nechat reagovat ostatní. Ovšem ti ostatní by také měli mít možnost přečíst si argumenty druhé (ostatních) strany, aby si mohli udělat vlastní názor. Je to přeci obvyklý postup, nebo se snad pletu?

Mgr. Vladislav Stach

PS: Pokud snad můj původní článek již skončil v koši, zasílám jej opět v příloze.

PS2: Email jsem se pokusil rozeslat co nejvíce lidem, kteří mají co dočinění s fotbalem na Klatovsku s tím, že apeluji na ostatní, aby dále přeposílali ostatním a doplňovali o své názory, neboť to je právě ta správná diskuze. Čekám na veškeré reakce.

Moje vyjádření:

Z části jsem se k  tomuto obsahu již vyjádřil v úvodu prvního článku pisatele . Dále již bez komentáře, respektive jeto již pod úroveň. Názor ˇje na každém čtenáři, která má také právo za zhora uvedených podmínek se vyjádřit. Pan Stach již prostor dostal a také vyčerpal.

_________________________________________________________________________________________

Příspěvek od  pana V. Habady, jednoho z aktivních rozhodčích OFS Klatovy :

Původně jsem nechtěl,  ale po přečtení Vašich stránek bych rád přidal také svůj názor jestli ovšem  někoho zajímá. Jsem přesvědčen o tom že článek pana Sedlmaiera je naprosto  v pořádku velmi objektivní a troufám si říci ,  že z jeho strany proti nikomu nezaujatý.
Nikdo z nás si nedovede představit co obnáší času práce a prostředků vynaložených na činnost těchto stránek. Já osobně jsem řídil dva víkendy po sobe utkaní v Bezděkově kde po oba víkendy byla hrací plocha na hranici způsobilosti a nikoho ze zúčastněných ani ve snu nenapadlo ze se utkaní odloží a neodehraje . Proto i mě zarazilo, že na takových hřištích kde se nehrálo se opravdu nehrálo pro nezpůsobilý terén. Osobně si myslím ze STK nemela přistupovat k tomu aby o hřištích a jejich způsobilosti rozhodl  někdo jiný  než jak ukládají pravidla s konečnou platnosti HR utkaní. Ale jedno mi přece jen zaráží. Pan Stach tady řeší zdraví hráčů a jak všichni živi rodinu a sám  jako hráč je schopen při utkaní kdejakému živiteli rodiny zlomit nohy.      Habada

Má reakce na tento příspěvek do diskuse  bude stručná :  bez komentáře!  Obsah hovoří za vše a hlavně je věcný . navíc  je to názor jednoho z těch, kteří po hřištích se pohybují a zná hřiště  o kterým se nejvíce v souvislosti s nesehraní utkání pro nezpůsobilý terén často ve veřejnosti diskutuje.


 






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku