Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ÚČINNÝ LÉK NA ZÁCHRANU UPLIKUJÍ SVÉRADICE

ÚČINNÝ LÉK  NA ZÁCHRANU UPLIKUJÍ SVÉRADICE

Komentář Miroslava Sedlmaiera 

Pouze šest kol chybí do konce letošního ročníku 1.A třídy . Je to období, kdy každý bod posiluje, nebo oddaluje postupové či sestupové šance potencionálních adeptů na sestup. Pro účastníky této soutěže je vzhledem k sestupovému klíči je každoročně největší okruh týmů ohrožených  a to buď přímým sestupem, nebo ohrožením účastí v baráži o záchranu.  V případě, že z divize nesestoupí žádný tým z plzeňského regionu do krajského přebor sestupují do 1.B třídy  přímo dva celky které skončí na 15. a 16.místě a tři další které se umístní na 12., 13. a 14. místě musí postoupit dva barážové zápasy s celky které skončí ve třech skupinách 1.B třídy na druhém místě.  Na nejlepší cestu  jak se v této druhé nejvyšší krajské soutěži zabydlit na delší období, než pouze zaručuje postup na jeden ročník  ukazuje  v tomto jarním období nastoupil  nováček FK Svéradice. Tomu, že body ať doma nebo i venku budou ohrožené týmy ztrácet s favority se nevyhne žádný z ohrožených, ale pak musí tyto minusově body nahradit ziskem s hratelnými  soupeři. Svéradicím se to již dvakrát za sebou vyplatilo . Za posledních 14 zápasů prohrály čtyři zápasy, z toho pouze jediný  doma s lídrem tabulky , divizní rezervou z Rokycan . Dalším osm výher a dvě remízy činí aktiva v podobě 26 bodů a to ty po 24. kole poprvé v tomto ročníku posunuly svěřence trenéra Miroslava Rambouska do klidnějších bod středu tabulky. Pokud jim tento aplikovaný lék vydrží třeba i v nejbližším zápase, to je ve středeční dohrávce na hřišti poslední Přimdy, pak by mohli zůstat tam, kde nějaký ten vánek v obdobě dílčí ztráty bodů  by již mohl umožnit klidnější plavbu do přístavu s označením 1.A třída ročník 2013/2014.

A to je recept v provedení FS Svéradice, který pro zbývající  průběh ročníku , který se již přehoupl do své jarní druhé poloviny.


 

DO KLATOV SI ZAČÍNAJÍ SOUPEŘI JEZDIT PRO BODY

 

Čtyřiadvacáté kolo krajského přeboru  k nelibosti  příznivců klatovské kopané znovu potvrdilo to,  na co se po sestupu Klatov z této soutěže v roce 2010  ze statistik A týmu tohoto klubu  pomalu vymizelo a to jsou prohry v domácím prostředí. Od podzimu 2010 doma Klatovy prohrály dvakrát, shodou okolností  v roce 2011 na jaře i na podzim s jediným celkem a to je v součastné době poslední tým tabulky Dynamo Horšovský Týn.

Ale čísla letošní jarní  statistiky  klatovského týmu  -  pět zápasů, jedno vítězství(výrazné 6:0 nad J.Domažlice B která ale dostala na 1.května v Kolovči dokonce desítku!!) dvě remízy a dvě prohry příliš důvodů ke spokojenosti nevedou.

Ztráta bodu s posledním soupeřem z Příkosic, který již  šestkrát za sebou venku nedosáhl ni na jediný bod a dokonce čtyřikrát v posledních zápase nevstřelil ani branku asi potěšila nejméně .

Na druhé straně je třeba nezapomínat na řadu objektivních důvodů, které by mohly částečně tyto doma určité neúspěchy klatovského áčka (na Koloveč třeba doma vůbec nemělo)  omlouvat  značné jarní výsledkové výkyvy. Ty možná  jdou z části na vrub naprosto rozhozenému zápasovému cyklu na který se zodpovědně tento tým v zimě připravoval a rázem přišly několikatýdenní zápasové soutěžní stopky z důvodu nepříznivého počasí, tým se neměl kde pořádně připravovat na trávnatém povrchu a to vše jen dokresluje stav , který ale není třeba vidět jako kritický. Vždyť  i přesto v dosavadním průběhu tohoto ročníku hrály Klatovy tolik bodů, že jim stačí v konkurenci šestnácti soupeřů na suverénní třetí místo !  





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku