Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář Miroslava Sedlmaiera k odloženému 14.kolu okresních fotbalových soutěží

 

Komentář Miroslava Sedlmaiera  k odloženému 14.kolu okresních fotbalových soutěží

HRÁT ČI NEHRÁT

V tragédii Williama Shakespeara  Hamlet   v citátu „Být či nebýt“  nejde o dilema života a smrti, ale o bytí a nebytí  jako takové – a to je dost velký rozdíl. Ostatně tento citát jsem si  záměrně přetvořil v souvislosti na  v posledních dnech často diskutované fotbalové téma se zahájením okresních soutěží „Hrát či nehrát “. Důvodem polemik mezi fotbalovými funkcionáři , hráči i diváky mohlo být  rozhodnutí sportovně technické komise Okresního fotbalového svazu Klatovy . Týkalo se zrušení sehrání utkání prvního jarního kola z 23. a 24.3. a jejich odložení na 1.5. v 16:00 hodin.

STK OFS Klatovy stála v den po nečekaném  dalším sněhovém přívalu 19.března na své schůzi před problémem  hrát či nehrát.  Nakonec  rozhodování  této komise ovlivnila negativní  předpověď počasí s vyhlídkou na víkend kdy se měly zápasy sehrát   a rovněž signály, které měla komise  přímo od funkcionářů klubů.  Nešlo sice o přežití , ale přesto nepřímo se jednalo o zdraví hráčů. Šlo rovněž o případné další hmotné škody způsobené necitlivým rozhodnutím a následným poškozením hracích ploch. Péči , údržbě a rekonstrukci  hřišť věnují v posledních létech ve většině klubů v Pošumaví velké úsilí  i značných finančních prostředků s tím spojených. Na rozdíl od dob minulých kdy od tělovýchovných složek dostávaly kluby určitou finanční injekci na jejich údržbu nyní již tomu tak není. Proto nemá právo ani řídící svaz necitlivým rozhodnutím  jejich majetek poškozovat.

Při rozhodování řídící STK  navíc přihlížela k možnostem sehrání odloženého kola . Na tento případ má vyhrazené v termínové listině dva termíny 1. a 8. května.První možnost tedy využila, věřme že již bude poslední a o velikonocích hřiště v Pošumaví ožijí fotbalem.  Zároveň  umožní počasí shlédnutí co největšímu okruhu fotbalových příznivců v jejich ochozech  a hráčům dopřeje si vychutnat radost ze své oblíbené hry.

Závěr tohoto komentáře  ukončím  stejně jako jsem začal a to myšlenkou z citovaného Hamleta:  Skutečné lidské bytí je dar posvěcený darem myšlení: „Myslím – tedy jsem!“ konstatuje Descartes. A naproti tomu: „Co je člověk, umí-li na životě vydobýt jen potravu a spánek? Pouhé zvíře! Ten, který nám dal schopnost přemýšlet… jistě si nepřál, aby božský rozum v nás bez užitku hnil,“ uvažuje Hamlet a i my by jsme měli často  těchto myšlenek používat a to NEJEN VE SPORTU. 



Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku