Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Hodnocení trenéra M.Čadka FK Horažďovice - Příkosice 9.3.2013

 

KAŽDÝ CHVILKU, TAHÁ PILKU, ANEB JAK JE TEN MÍČ KLULATÝ !

Miroslav Sedlmaier   

Není to tak dávno a ve fotbalovém Pošumaví se tolik změnilo. Od rozhovoru s bývalým a velmi úspěšným trenérem Horažďovic uplynuly dva roky , čtyři měsíce a kousek (přesně to bylo 9.3. 2013) . V té době byly Horažďovice na výsluní fotbalu v Pošumaví, byl v roli druhého týmu tabulky KP mužů  a již druhý ročník patřili muži Horažďovic k absolutní špičce kraje . Horažďovice zářily, ale uplynulo tak málo a vše je úplně jinak. Znovu na příkladu tohoto týmu se ukázalo, jak je ten fotbalový míč kulatý, neboť letos na jaře Horažďovice sestoupily a budou hrát 1.A třídu.  

Ale takových pádů muselo absolvovat v nedávné historii celá řada týmů z našeho regionu a podívejte se kde opět zase jsou. Stačí jako příklad uvést SK Klatovy 1898. Tento tým v minulém ročníku velmi úspěšně zvládl roli nováčka divize kam se po pěti létech vrátil a nyní je také jeho zásluhou, že Klatovy jsou  znovu  na výsluní fotbalu v Pošumaví .

 Klatovy vládnou nejen v divizi, ale také mládeži v kraji . Dorost skončil v KP na druhém místě, starší žáci po předcházejících dvou vítězstvích v KP obsadili druhé místo, mladší žáci pod vedením trenéra Josefa Jurašiho suverénním způsobem bez ztráty bodu vyhrál KP mladších žáků, obě přípravky (mladší a starší) Klatov byly nejlepší v okrese i v kraji a tak bychom ve výčtu úspěchu fotbalu v Klatovech mohly pokračovat.

 Není to ještě tak dávno, kdy podobným způsobem naopak vládly fotbalu v Pošumaví fotbalové týmy TJ Sušice a je jen otázkou času , kdy by měl tento klub jít na výsluní.

Mezi ty nejlepší v okrese patří i fotbal v Lubech , kde se také mimo návratu družstva mužů mezi elitu kraje  dlouhodobě daří práce s mládeží. Oba kolektivy žáků se zabydlují v krajském přeboru .

V krajském přeboru žáků v uplynulém ročníku doslova zářilo fotbalové mládí Okuly Nýrsko.  Starší žáci skončili na šestém a mladší dokonce získali třetí místo a nýrský dorost (sdružený tým se Ž.Rudou) skončil v krajské soutěži rovněž třetí , pouhé dva body za prvním, dvojnásobným vítězem Sokolem Mochtín !   

Fotbal je sport jako každý jiný a k němu patří i pořádná porce štěstí. Když se potká fotbalové umění s formou v pravý čas , přidá se pohoda i štěstí , u mládeže kdy se sejdou mimořádně silné ročníky,  pak se zpravidla dostaví i mimořádné úspěchy. A že jich bylo v minulém ročníku požehnaně, o tom není žádných pochyb.

Jen na dokreslenou je třeba připomenout historického úspěchu okresního výběru mladších žáků OFS Klatovy v kategorii hráčů do 12 let a mladších. V celostátním postupovém , vítězném maratónu nezastavil výběr trenérů Jurašiho a Hrubce žádný okresní výběr v celé České republice a ten se stal v Praze v celostátním finále nejlepším v rámci české fotbalové asociace. Jakou lepší ozdobu na pomyslném dortu k oslavě úspěchů fotbalu v Pošumaví  si jen můžeme přát ! 

Sláva i pády , to také patří k fotbalu, zkrátka každý  chvilku, tahá pilku. Tak je to asi správné a tak to má být, ale také se říká a občas to tak bývá, že  někdy štěstí sedne i na v... , ale to je pak jen krátkodobá radost, kterou vystřídá rychlé vystřízlivění a často tvrdý dopad na zem.

A za týden to začne znova. Fotbalový kolotoč se roztočí zápasy v divizi, v kraji, v 1.A třídě a také v okresních soutěží kde první boje o mistrovské body v novém ročníku absolvují účastníci okresního přeboru a III. třídy mužů. Další soutěže odstartují o dva týdny poději kdy bude rozehrána 1.B třída a IV.třídy mužů.

Přejme všem týmům , aby se jim dařilo alespoň jako v ročníku minulém a aby mohli trenéři  co nejčastěji hodnotit průběhy utkání svých svěřenců jako ve výše uvedeném zvukovém záznamu to mohl provést trenér Michal Čadek  v roce 2013. Tehdy to bylo ve službách fotbalu v Horažďovicích . Nyní působí tento kouč zpět v Blatné a i zde je jeho trenérský rukopis více než čitelný a hlavně opět úspěšný . Takže všem v novém ročníku  hodně štěstí a co nejmíň tvrdých pádů na zem!!!


 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku