Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ZAČÁTKEM ČERVENCE SE BUDE V SUŠICI HRÁT FOTBAL, VZPOMÍNAT A OSLAVOVAT

ZAČÁTKEM ČERVENCE SE BUDE V SUŠICI HRÁT FOTBAL, VZPOMÍNAT A OSLAVOVAT

Milan Brabec

V letošním roce uplyne 20 let od chvíle, kdy mladí sušičtí fotbalisté dosáhli výrazného úspěchu.

V sezoně 1992-1993 jako jediní v historii sušické kopané zvítězili v nejvyšší dorostenecké soutěži Západočeského kraje, když ve finálovém utkání zvítězili nad dorostenci Sokolova. Následoval turnaj v Regenu a tento mladý kolektiv opět potvrdil svou kvalitu, když získal poprvé pohár vítěze pro sušické mužstvo. Příznivci fotbalu rádi vzpomínají na dvanáctidenní zájezd do Švédska v roce 1993, kde dorostenci dobře reprezentovali Sušici a kdy je vítaly celostátní noviny jako reprezentanty České republiky. Bylo dojemné, že zdaleka přijížděli naši občané žijící dlouhodobě ve Švédsku, aby mohli pozdravit hráče. Život šel dál a mladí fotbalisté dále přispívali svým nemalým dílem k dobré reprezentaci sušického fotbalu. V divizní soutěži nastupovali čtyři hráči tohoto ročníku a od podzimu 1999 další čtyři hráči hráli v základní sestavě mužstva hrajícího nejvyšší krajskou soutěž mužů.

Dne 5. července letošního roku se uskuteční akce, na kterou jsou zváni také ti, kteří o pět let později zvítězili poprvé v přeboru Plzeňského kraje. I těmto hráčům patří dík.

Bohužel, fotbalový život hráčů obou ročníků šel jiným směrem, než si sušičtí fandové přáli a dnes je Sušice domovským klubem pouze dvou hráčů.

Nedávno jeden z úspěšných trenérů Karel Steininger oslavil kulaté výročí a mnohým to uniklo. Toto setkání je věnováno také panu Steiningerovi, který se bude moci setkat s těmi, kterým předával dlouholeté zkušenosti. Bylo i jeho zásluhou, že nikdo z mladých sportovců nekouřil, nikdo nepropadl jiným návykům a společně s rodiči pomáhal vychovávat slušné lidi.

Starosta Sušice Petr Mottl je příznivcem fotbalu a jeho příslib účasti na tomto setkání bude pro pozvané účastníky důkazem, že úspěšní jsou v rodném městě vítáni.

Účast přislíbili zástupci deseti fotbalových oddílů našeho okresu a kraje, což jak v Sušici věří, není konečný počet.

V pátek 5. července odpoledne odehrají pozvaní oslavenci fotbalový zápas proti mužstvu sestavenému z fotbalových osobností našeho kraje. Po zápasu bude připravené malé občerstvení i pro přítomné příznivce fotbalu. Od 21 hodin se uskuteční v sušické sokolovně slavnostní večer, kde k tanci a poslechu zahraje kapela Extra Band revival.

Tuto akci organizačně zajišťují příznivci oslavenců a lidé, kteří si uvědomují, že toto setkání je věnováno lidem, kteří rozdávali radost a přispěli nezapomenutelným způsobem k dobrému jménu města Sušice a sušického fotbalového oddílu.                                  

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku