Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Valná hromada Startu Luby - 22.2. 2013

 NOVÝM PŘEDSEDOU STARTU JE RADEK PIKHART

Text a foto : JITKA KILBERGEROVÁ 

Další foto z VH ZDE   

Volící valná hromada TJ Start Luby odhlasovala nový výkonný výbor. Novým předsedou je Radek Pikhart.

Jako první vystoupil na valné hromadě odstupující předseda Emil Strádal, který zhodnotil uplynulé čtyři roky v lubské tělovýchovné jednotě. Projevil uspokojení nad dobrým hospodařením v roce 2012, pochválil klubová mládežnická fotbalová družstva za výborné výsledky i vzornou reprezentaci a vyzdvihl práci jejich trenérů. Nezapomněl ani na oba týmy dospělých. Áčko si podle něj zaslouží pochvalu za postup do krajského přeboru, béčko za první místo po podzimu v okresním přeboru mužů a za to, že si neustále udržuje rozehranost a jeho hráči jsou schopni zaskočit v áčku.

Start Luby, to není jen fotbal, i když v 400 členné jednotě má 376 zástupců. Zbytek tvoří lubští hokejisté. O jejich působení v kvalitním strakonickém přeboru na valné hromadě promluvil Josef Pikhart. O financích v Lubech v roce 2012 pak informoval Štěpán Heřman.

Na programu valné hromady bylo i téma změny názvu oddílu. Ten byl schválen ze Start VD Luby na Start Luby již v roce 2009, ale v praxi to nešlo provést, hlavně kvůli registračním průkazům. Nyní po novém systému registrace FAČR Luby využily možnosti změny názvu, a tak od roku 2013 je to TJ Start Luby.

Pak přišly na řadu volby nového výkonného výboru. Předseda volební komise Vladislav Smolík oznámil, že je přítomno 52 z 81 delegátů, a tak je VH usnášeníschopná. Po hlasování se novými členy výkonného  výboru stali na následující čtyřleté období Ivan Havlovic, Pavel Bečka, Karel Křížek, Kamil Pikhart, Radek Pikhart, Václav Vondráček, Štěpán Heřman, Karel Janda a Vladislav Smolík.

Výkonný výbor si pak ze svých řad zvolil nové vedení. Předsedou TJ Start Luby je Radek Pikhart, 1. místopředsedou je Štěpán Heřman a 2. místopředsedou Karel Janda.

Emil Strádal poděkoval všem za práci, kterou pro oddíl udělali a popřál jim do dalšího úsilí hodně úspěchů. Deníku po valné hromadě řekl: „Rozhodl jsem se k odstoupení proto, že ve fotbalovém oddílu dělám od roku 1994 a předsedu TJ dvě volební období, a tak si myslím, že je čas na změnu. V roce 1994 Luby spadly do okresního přeboru a my jsme si dali prioritu, že budeme pracovat s vlastní mládeží a vrátíme lubský fotbal tam, kam patří – do krajských soutěží. Podařilo se a je čas to předat mladším, kteří k tomu mají vazbu a mají i podmínky, aby navázali na naší práci.“ Bývalý předseda pochválil fungování obou sportovních oddílů TJ – fotbalu i hokeje. Současné zázemí lubského klubu je podle něj hlavně výsledkem dobré spolupráce s městem Klatovy. „Snažili se nám vždy vycházet vstříc. Dostali jsme finance na nové hřiště, takže teď máme dvě, z toho jedno osvětlené, máme i opravené kabiny,“ poděkoval za velkou podporu Strádal, který slíbil, že z lubského sportu nezmizí, protože hrával tam fotbal i hokej a Luby jsou pro něj srdeční záležitostí.

Nový předseda lubského Startu své zvolení bere jako výzvu. „Nemůžu říct, že by to bylo pro mě překvapení, o této možnosti už jsme nějakou dobu s panem Strádalem jednali. Mám za sebou nějakou dobu ve výkonném výboru a mě navrhl jako svého nástupce. Určitě mě to ale potěšilo. Chtěl bych pokračovat v cestě, která je podle mě správně nastavená, to znamená maximálně se věnovat mládeži a výchově vlastních hráčů. Druhým úkolem bude sehnat na to finanční prostředky,“ řekl krátce po hlasování Deníku Radek Pikhart, který hraje za Luby fotbal a hokej, a trénuje přípravku.






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku