Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Mochtínský halový turnaj starších žáků vyhrály Bolešiny

Mochtínský halový turnaj starších žáků vyhrály Bolešiny

 Karel Šot

Tradiční zimní turnaj starších žáků v halové kopané uspořádal fotbalový oddíl TJ Sokol Mochtín v tělocvičně ZŠ Plánická v Klatovech na Vodojemu. Zúčastnilo se ho osm týmů, z toho šest z okresu Klatovy. Po velké bitvě v závěrečném finále se Startem VD Luby ho nakonec vyhráli kluci SK Bolešiny ! Měli vyrovnaný tým, opírali se navíc i o výborný výkon svého brankaře Mikuláše Vargy, pomohlo jim i osm golů svého nejlepšího kanonýra Tomáše Javorského, který byl na závěr vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Domů si svěřenci trenéra Pavla Boška odvezli pohár, zlaté medaile a další ceny.

   

Vyrovnaný tým měly i Luby. Svěřenci trenéra miroslava Křížka vyhráli suveréně svoji skupinu "B" s 9 body a skorem 10:0, v semifinale pak porazili v hodně vyostřeném souboji pořádající Mochtín "A" 4:2 a byli ve finále. I oni měli výborné golmany (Jiřinec, Honzík), i výborného střelce, kterým byl urostlý Karel Šleis, autor osmi branek. Ve finále ale lubští kluci gol nevstřelili, skončili na 2.místě, získali stříbrné medaile.

 

Do souboje o 3.místo se probojovali poražení semifinalisté So Mochtín "A" a So Nalžovské Hory. Oslabený Mochtín o své dva nejlepší hráče, kteří dali přednost přípravnému zápasu za Klatovy v Bělé, uhrál v utkání o bronzovou příčku se soupeřem bezbrankovou remisu 0:0 a tak přišly na řadu pokutové kopy. V těch byli úspěšnější fyzicky vyspělejší hráči Nalžovských Hor, kteří se navíc opírali především o výborné výkony svého brankáře Karla Přibila. Vybojovali 3.místo a tím i bronzové medaile.

 

Souboj o konečné 5.-6.místo přinesl souboj týmu So Hradešice a Sokola Mochtín "B". Byl to vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách, Nakonec rozhodla branka Michaela Buchty, Hradešice vyhrály 1:0 a vybojovaly celkové 5.místo.

 

Výsledky ze základních skupin určily soupeře o konečné umístění na 7.-8.místě. A shodou okolností to byly týmy z jiných okresů. Plzeň-jih zde reprezentoval SK Letiny, okres Strakonice pak Sokol Střelské Hoštice. Letiny vyhrály 1:0 brankou Pavla Malého, obsadily konečné 7.příčku.

 

Konečné pořadí turnaje : 1. SK Bolešiny, 2.Start VD Luby, 3. TJ Sokol Nalžovské Hory, 4. TJ Sokol Mochtín "A", 5. TJ Sokol Hradešice, 6. TJ Sokol Mochtín "B", 7. SK Letiny, 8. TJ Sokol Střelské Hoštice.

 

Při slavnostním vyhlašování výsledků a předávání cen nezapoměli pořadatelé udělit též individuelní ceny nejlepším hráčům. Nejlepším brankařem byl Karel Přibil ze So Nalžovské Hory, nejlepším obráncem David Burian ze So Mochtín, nejlepším útočníkem Karel Šleis ze Startu VD Luby, nejlepší hráčkou turnaje Kristýna Panušková ze So Hradešice a nejlepším hráčem Tomáš Javorský ze SK Bolešiny.

 

Až na jeden smolný úraz domácího hráče, proběhl turnaj hladce, bez větších problémů. Přinesl řadu pěkných akcí a krásných branek, všem hráčům přispěl k získání dalších zkušeností a herní pohody v zimní přípravě na mistrovské jaro 2013.

 

Poděkovat bych chtěl všem účastníkům, ale především trenérům a vedoucím mužstev za kázeň jejich svěřenců po celý turnaj a svým spolupracovníkům Jaroslavu Pavlíkovi a Ji. Pelškovi za odřízení zápasů a Oliveru Kapustovi za moderátorskou pomoc. Další halový turnaj připravuje FO So Mochtín o měsíc později - 16.března 2013 ve sport. hale ZŠ Čapkova v Klatovech a to pro týmy starší přípravky.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku