Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
DLOUHOVESKÝ FOTBAL SE VRÁTIL DO KRAJE

 

DLOUHOVESKÝ FOTBAL SE VRÁTIL DO KRAJE

 

V KLUBU NEZAPOMÍNAJÍ VŠAK ANI NA MLÁDEŽ

 

 

Miloslav Kopa

 

TJ Tatran Dlouhá Ves, oddíl kopané, je po jednoroční odmlce opět účastníkem krajské soutěže – 1. B třídy, skupiny B.O tělovýchovu v Dlouhé Vsi mají zájem vedení a zastupitelstvo  obce, která podporují a prosazují zejména práci s mládeží, vytvářejí vhodné podmínky pro sportování, doplňují a podporují výstavbu sportovního areálu včetně potřebné údržby stávajícího vybavení.

V poslední době je obecní úřad investorem výstavby nových šaten, potěšující je, že pro to jsou připraveny finanční dotace a dodavatel stavby s termínem dokončení v 1. pololetí 2013. O dobré spolupráci lze hovořit i s místní organizací hasičů, kteří bezplatně zapůjčují část svých prostor jako šatny pro rozhodčí.  

.

Foto: Ivana Matoušová

Velmi dobrá spolupráce je i s okolními TJ Sokol Hartmanice a TJ Kašperské Hory. Plnou podporu má místní škola a rekreační tělovýchova s provozováním a využitím víceúčelového hřiště s umělým povrchem.

V zimním období mají mládežnická družstva možnost využít krytých tělocvičných prostorů v Sušici, kde je též částečně využita finanční dotace fotbalového svazu.

Funkcionářský kolektiv TJ Tatran Dlouhá Ves se rozšířil o R. Stojkoviče a J. Kadlece, kteří se aktivně zapojili do činnosti TJ, zejména u nově vytvořeného mužstva dorostu s přípravek žáků, a jsou ochotni pomoci, kde bude potřeba. Prvně jmenovaný čerpá ze svých dřívějších zkušeností ve vyšších soutěžích. J. Kadlec, dřívější aktivní hráč, pravidelně se svým synem dojíždí na tréninky a utkání žáků z Kvildy a je trenérem mladší žákovské přípravky. Jedním z článků údržby sportoviště je péče o hrací plochu, kterou pečlivě zajišťuje J. Hubený ml.

 

MUŽI

Už v loňské sezoně v okresním přeboru bylo částečně mužstvo omlazeno. Před zahájením letošního ročníku 1. B třídy byly v oddíle určité pochybnosti, jak tento omlazený kolektiv v této soutěži uspěje.

Chyběly patřičné zkušenosti, ale trenér mužstva J. Jakš s asistentem P. Beránkem, vedoucím oddílu kopané, se nezalekli. Svým zodpovědným přístupem a uplatněním dřívějších hráčských zkušeností kolektiv dobře připravili s vědomím, že jde o velmi vyrovnanou soutěž.

V samém začátku soutěže uspěl kolektiv v Mochtíně, během soutěže neutrpěl od soupeřů v domácím prostředí porážku. V závěru podzimu však výkony hráčů poklesly, polevilo se v bojovnosti. Výsledkem podzimního snažení bylo nakonec velmi dobré umístění – 5. místo. K němu přispěla i plná podpora výboru místní TJ, funkcionářů, příznivců a sponzorů.

Mužstvo vede již několik let jako hlavní trenér J. Jakš. Za jeho působení se zkonsolidovalo mužstvo, začíná se projevovat hráčská konkurence a zlepšení výkonnosti. Trenér se snaží prosazovat bojovnost a ukázněnost a mužstvo se snaží doplňovat mládím. Také se zlepšila pravidelná náročná tréninková příprava a docházka hráčů. Zimní příprava začala koncem ledna a jejím cílem je konečné umístění v polovině tabulky. Veškerou činnost celého oddílu zajišťuje jeho pomocný trenér P. Beránek, který dlouhoveské kopané věnuje mnoho volného času s cílem dosáhnout dobrých výsledků.

Nejlepším střelcem podzimu v Dlouhé Vsi je P. Páleník, autor deseti branek.

 

DOROST

Založení nového družstva dorostenců bylo důležitým a rozumným řešením výboru. Dalo ale práci zajistit dostatečnou hráčskou základnu, mnoho času zabrala i příprava registračních průkazů a dalších náležitostí. Byla to práce celého výboru, zvlášť pak P. Beránka a sekretáře oddílu J. Krůse.

Trenéři R. Stojkovič a J. Beránek ml. na základě svých dřívějších zkušeností podchytili pestrou náplní pravidelných tréninků zájem dorostenců a dobré výsledky v okresním přeboru, které málokdo čekal, se dostavily – kolektiv hrál v popředí tabulky.

Konečné podzimní 3. místo je úspěchem a zajistilo týmu postup do jarní finálové skupiny.

Střelcem týmu i celé soutěže je P. Švec s 15 góly. Dorostenci pravidelně trénují, je zapotřebí, aby jim vydržel elán a chuť do hry. Někteří dorostenci se připravují s mužstvem dospělých.

 

STARŠÍ PŘÍPRAVKA

Družstvo hraje v rámci okresu turnajovým způsobem a trénují ho J. Kadlec a J. Krůs. Podzim absolvovalo jen s jedinou porážkou. Výsledkem pravidelných tréninků a snahy trenérů a hráčů je stále lepšící se úroveň. Je využíváno střídavých startů s dobrou spoluprací okolních TJ a rodičů hráčů. Nejlepším střelcem mužstva je J. Slanina.

Oddíl kopané také provozuje tzv. předpřípravku, kde jsou sedmileté děti. Pravidelně trénují a jsou vedeni J. Vichrem a R. Stojkovičem.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku