Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Příprava na jaro odstartovala

 

Příprava na jaro odstartovala

Jitka Kilbergerová Klatovský deník

Fotbalová příprava na jarní sezonu krajského fotbalového přeboru mužů odstartovala o víkendu i v Pošumaví.Klatovsko má v této nejvyšší krajské soutěži čtyři zástupce – FK Horažďovice, SK Klatovy 1898, TJ Sušice a Start Luby. Horažďovice jsou po podzimu na 2. místě tabulky se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Koloveč, Klatovy jsou na 3. příčce a na svého pošumavského rivala ztrácejí dva body. Sušice a Luby jsou v roli nováčka a s umístěním nemohou být spokojeny. Sušici po podzimu patří 12. místo (18 bodů), Luby jsou na tom hůř, 9 bodů je řadí na předposlední 15. místo.

HORAŽĎOVICE

V tabulce nejlépe postavený tým z Pošumaví bude pokračovat v již osvědčené přípravě. „Přípravu opět zahájíme soustředěním, letos se uskuteční v Soběšicích. V přípravných zápasech budeme ladit formu například ve Strakonicích s Osekem, v Sušici s Regenem, v Plzni s Chrástem a s Katovicemi budeme hrát podle počasí v Horažďovicích nebo ve Velkých Hydčicích,“ představil přípravu horažďovický trenér Michal Čadek s tím, že bude zaměřena hlavně na to, aby tým přinejmenším udržel současné postavení v tabulce.

KLATOVY

Klatovští fotbalisté zahájí zimní přípravu vylepšováním kondice. To je čeká celý tento týden kromě středy, kdy jedou do Plzně na „umělku“. „V neděli nás čeká první přípravné utkání, hrajeme s devatenáctkou Viktorie Plzeň. Zbytek ledna pak ještě bude hlavně o kondici, od února se zaměříme na rychlost a na obratnost. Budeme se zabývat obranným postavením, přechodovou fází, a to je hlavním cílem zimní přípravy. Kádr máme stejný, jediný, kdo se do přípravy zapojil, je klatovský dorostenec Tomáš Zedek,“ představil plány klatovský trenér Lubomír Vašica. Fanoušci klatovského týmu ale své fotbalisty na domácím hřišti v přípravě neuvidí. „První dva zápasy hrajeme v Plzni, pak v Praze na Strahově s juniorkou Sparty, pak nás čeká v Příbrami tamní devatenáctka. Pak jedeme do Prachatic, ve Strakonicích hrajeme s Osekem a generálku budeme mít v Písku B tamním béčkem,“ doplnil Vašica.

SUŠICE

Sušičtí fotbalisté opět spojí přípravu se zimním turnajem, který se hraje na sušické „umělce“. „Ve středu zahajujeme soustředění a od 26. ledna nás čekají zápasy na turnaji. Do přípravy jsme nezapojili žádná nová jména. Trénovat s námi budou i sušičtí starší dorostenci. Příprava bude spíš herní, protože máme k tomu v Sušici díky umělé trávě dobré podmínky,“ uvedl sušický trenér Jan Staněk.

LUBY

Lubští fotbalisté budou ladit hlavně fyzičku. „Budeme hlavně běhat, a to opět v Klatovech v městském parku, kde se nám to osvědčilo, na okruhu, který má asi 930 metrů. Herní přípravu budeme ladit od 27. února na sušickém zimním turnaji, kde nás čekají zápasy se Sušicí II, Strážovem a Nýrskem. Máme vytipované hráče, které bychom v přípravě chtěli vyzkoušet, většina z nich je z našeho béčka,“ řekl lubský trenér Pavel Bečka.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku