Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
LUBSKÁ PARTA SI NEDOKÁŽE SILVESTRA BEZ FOTBALU PŘEDSTAVIT

LUBSKÁ PARTA SI NEDOKÁŽE SILVESTRA BEZ FOTBALU PŘEDSTAVIT

 

JITKA KILBERGEROVÁ

 

Poslední den v roce patří nerozlučně ve fotbalovém oddíle Start Luby fotbalu. Tradičně se bilancuje, ale hlavně se všichni těší na hřiště, aby si ještě naposledy v roce „kopli“. A tak na lubský trávník vyběhnou na vzájemný přátelský zápas fotbalisté áčka, béčka a dorostu.

Nejinak tomu bylo i v pondělí. A jakým způsobem se určí, kdo do jakého týmu nastoupí? Prý je to jednoduché – rozhodí se „registračky“ a ty se pak dávají na dvě hromádky – a sestavy jsou hotovy.

Na lubském hřišti nemohl samozřejmě chybět ani trenér áčka, účastníka krajského přeboru mužů, Pavel Bečka. Jeho tým skončil po podzimní části na předposledním 15. místě s devíti body, když na čtrnáctý Holýšov ztrácí sedm bodů.

„Spokojení nejsme, protože jsme čekali víc, ale na druhou stranu se na podzimních výsledcích hodně odrazily problémy s kádrem,“ myslí si Bečka, který vidí největší ztrátu ve zranění beků Martina Vejskala a Václava Turnera. Když k tomu připočetl pracovní vytížení dalšího obránce Javorského, který nemohl absolvovat všechny zápasy,  navíc potom dostal stopku na šest zápasů, je jasné, že musel se složením obrany improvizovat.

„I přesto, že se nám nedařilo, jak bychom si přáli, bych chtěl klukům moc poděkovat za to, jak podzim odehráli, že se nevzdávali. Pro nás je krajský přebor velkou zkušeností a pokud se to podaří, rádi bychom tuto soutěž hráli i příští sezonu,“ přeje si trenér.

Luby odehrály sedm zápasů doma a osm venku, takže podle slov lubského kouče nejsou bez šancí získat na jaře body se soupeři, se kterými venku prohráli několikrát hodně smolně o gól.

„Je samozřejmé, že kluci jsou z výsledků malinko flustrovaní, protože po skvělém jaru v 1. A třídě přišla studená sprcha. Myslím, že jsme zaplatili vysokou nováčkovskou daň, to vidíte, že soupeři i rozhodčí na nás koukají jako na venkovský amatérský klub,“ mrzí trenéra.

Ale v poslední den roku nebyl čas na smutnění, byl čas zahrát si  fotbal.

„Silvestrovský fotbal je v Lubech dlouholetá tradice. Zahrajeme si fotbálek a pak se tady v restauraci rozloučíme s končícím rokem. Všichni se na to moc těší, sejde se pravidelně hodně hráčů, vždyť se hraje třeba patnáct na patnáct,“ usmíval se Bečka.

To, že si v Lubech neumějí Silvestra bez fotbálku představit, potvrdil i hráč A týmu Karel Křížek. „Chodíme si zahrát za každého počasí. Už se nám totiž stýská po fotbale. Vždycky se těšíme, až se na Silvestra sejdeme a pobavíme,“ přiznal Křížek, který slíbil, že se mužstvo dál bude v přeboru „prát“ a bojovat. „Moc bych chtěl poděkovat i divákům, kteří nás stále chodí podporovat,“ dodal. 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku