Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B : dohrávka 10. kola 24. – 25.11 . 2012

 

1. B TŘÍDA - SKUPINA   B   

 

 

V 1. B TŘÍDĚ MÁME NEJLEPŠÍ TÝMY I STŘELCE

 

První B třída má v Pošumaví  stále největší popularitu zejména na venkově , neboť je to soutěž  zejména pro ty menší kluby vzhledem k možnosti postupu   přímo z okresu stále dostupná jejich nejvyšším plánům. Náš region v novém ročníku  stejně má  ve své skupině B  mezi 14 účastníky padesátiprocentní zastoupení . Tato soutěž po třinácti podzimních kolech dospěla  dohrávaným 10. kolem do konce  své první poloviny. Do té druhé poloviny mající  své pokračování na jaře příštího roku  přechází několik kolektivů z Pošumaví s velice úspěšnou podzimní bilancí  zaručující ty nejvyšší postupové ambice.

Na prvním místě přezimuje Sokol Mochtín se čtyřbodovým náskokem před druhým Sokole Měčín , který má v patách s jednobodovou ztrátou Sokol Hradešice mající v tabulce hned v sousedství další tým z Pošumaví Tatran Dlouhá Ves. Druhou skupinu  s přívlastkem pronásledovatelů  vedle rezervy ZČE Plzeň a Losiné tvoří SK Strážov a Sokol Pačejov a Sokol Štěnovice. Zbývajících  pět kolektivů  které si počtem získaných bodů řekly o zařazení mezi skupinu aspirantů na sestup  jsou na tom bohužel nejhůře předposlední Žichovice a černého Petra se jen tak asi nezbaví poslední FC  Svihov.

Z výsledků závěrečné série podzimních zápasů  zaujala remíza Hradešic v Plzni na ZČE které znamenala pro fotbalisty Hradešic uschování oprávněnosti nosit pomyslnou vizitku jediného týmu na podzim, který na hříštích soupeřů neprohrál !

Dařilo se prvním dvěma celkům tabulky na hřištích soupeřů,  Mochtín vyhrál v Žichovicích a druhý Měčín ve Starém Smolivci. V derby hraném na výborně připraveném hřišti ve Strážově  vyhráli domácí nad v posledních šesti kolech neporaženým Pačejovem hlavně zásluhou střeleckého koncertu autora všech čtyř branek domácích  týmu Broňka Mayera. Tento strážovský kapitán týmu   potvrdil svojí výbornou střeleckou podzimní fazonu a s 15 góly se stal nejlepším střelcem podzimní části 1.B třídy. Další pořadí :  13 branek dal Veleman z Losiné,  11 jiří Dolejš z Mochtína a ani na dalších místech se mezi nejlepšími kanonýry  hráči z Pošumaví neztratili, když 10 branek dal Páleník z D.Vsi  a devětkrát skórovali  Cihlář z Mochtína,  Čejka ze Sokola Měčín a David Novák z Hradešic.

 


 

 

Strážov - Pačejov   4 : 2  (2 : 1)

Miroslav Sedlmaier

Domácí vstoupili do tohoto posledního utkání v sezóně s jasnou snahou po dvou domácích předcházejících remízách  se rozloučit se svými diváky vítězstvím. Tomuto cíli se přiblížili již  ve 4. minutě kdy po pěkné kombinační spolupráci z pravé strany . Aleš Presl našel zpětnou přihrávkou Kološe, ten z první kolmou přihrávkou  přes celé pokutové území před brankou našel Mayera a domácí kanonýr načal vedoucí brankou svůj střelecký koncert v tomto duelu. Druhou branku vypracoval ve 20. minutě Faltín , které po uvolnění na levé straně unikl podél pomezní čáry , když jeho sprintu nestačil žádný z obránců hostů , zpětnou přihrávkou od brankové pomezní čáry našel na hranici pokutového území Mayera a ten vybíhajícímu Bořovi, strážci svatyně hostů nedal žádnou šanci 2 : 0.   Hosté se vrátili zpět do zápasu snížením ve 29. minutě , kdy obrana domácích zaspala , na hranici pokutového území nechala volného Mrázka , který využil ideální přihrávky mezi obranu s přehledem poslal míč k pravé tyči Javorského branky. Možná rozhodující zlom v tomto utkání mohl nastat v závěru první půle kdy vyslal dalekonosnou dělovku Klásek, která skončila na břevně domácí branky, odražený míč se dostal k Mrázkovi, ale v jeho snaze skórovat zamezil delegovaný asistent rozhodčího , neboť byl v doně střely v ofsajdové pozici.

Zápas prakticky rozhodl v 71. minutě Mayer  třetím gólem kterým završil svůj čistý hattrick  po vybojovaném míči Ondřejem Jánským a jeho centru, který domácí střelec poslal do branky hostů hlavou.  V 81.minutě se dostal na polovině hostů k míči Kološ, přidržel míč , po té do poslal za obranu na nabíhající Aleše Presla, následovala od brankové pomezní čáry vtipná přihrávka na hranici malého vápna kde byl všudypřítomný Mayera, který pohotově stehenní částí své nohy poslal míč počtvrté do sítě hostů. V předposledním minutě udělal za sympatickým výkonem hostů tečku po hrubce v domácí obraně svým důrazem Kalčík  snížením na konečných 4:2.

 Branky: 4., 20., 71. a 81. Mayer Bronislav – 29. Mrázek, 89. KalčíkRozhodčí: Kostelník Lubomír, Pressl Václav a Medveď Lubomír . ŽK: 0 : 1 . Diváků: 90.

Sestava domácí: Javorský Michal, Michel Jan, Franc Jiří, Helm Lukáš, Uruba Ondřej(76. Janka Luděk) , Čížek Vladimír, Kološ David, Faltín Tomáš, Jánský Ondřej, Mayer Bronislav  (82. Hosnedl Jiří), Presl Aleš . Trenér: Presl Petr.

Sestava Hosté: Boř Miloš – Kubáň Jaroslav (52. Forman Michal), Hosndl Jan (12. Bokr Petr), Pavelec Petr, Lavička Petr (82. Kalčík Jakub), Ticháček Josef (25.Kába František), Fiřt Jiří, Mrázek Jiří, Klásek Václav, Polena Pavel, Kolařík Adam.. Trenér : Baran Eduard

 

Starý Smolivec - Měčín    0 : 4 (0 : 0)     

Evžen Veselý

Měčín přijel do  Smolivce uhrát co nejlepší výsledek. V prvém poločase  měli hosté z Měčína územní převahu a více se hrálo na polovině domácích. Střelecká muška ale byla vychýlená. Do druhého poločasu vstoupili hosté výsledek strhnou na svoji stranu. Po rozehrání přímého kopu si naběhl do vápna domácích Karel Bureš  a vstřelil  první branku. Hosté přidali na aktivitě a před závarem u domácí branka Jirka Kroupa navýšil skoré. Třetí branku vsítil Dušen Němec po samostatném uniku krásnou střelou.   Čtvrtou branku přidal Šlajch Ondřej a upravil tak na konečný výsledek. Hosté byli po celé utkání lepším mužstvem a zaslouženě si odvážejí tři body.

Branky:  Bureš,Kroupa,Němec, Šlajch.

Utkání řídil s přehledem rozhodčí Liškutín.

 

ZČE Plzeň   B  - Hradešice  1 : 1 (0 : 1)  PK 5 : 4       

Milan Černík

Hosté darovali domácím 2 body. Cely zapas byli lepším týmem, měli několik dalších gólových šancí,ale v závěru chybovali v rozehrávce M. Šmrhou  a umožnili domácím vyrovnat. Dalsi bod pak ztratili v penaltovém rozstřelu, když neúspěšnými exekutory byli F.Melka a J.Forman. Brankář  Hradesic F.Míček jednu  penaltu chytil a sám byl úspěšným exekutorem jednoho PK .

Branku a hosty dal ve 25. minutě František Melka.

 

Žichovice - Mochtín  0 : 1 (0 : 0)

Branky: Dolejš; ŽK: 3:2 ; diváků: 80

 

Štěnovice   - Švihov   5 : 0 (2 : 0)       

Branky: Boček 2, Volf 2, Krásný; ŽK: 5:3; ČK: 0:1

 

Žákava - Dlouhá Ves  4 : 2 (2 : 1)

Petr Pechek

Hosté přijeli k tomuto zápasu v silně kombinované sestavě, ale i přesto chtěli po dvou nevydařených venkovních utkání v Žákavě bodovat. Úvod vyšel Dlouhé Vsi výborně, když po chybě domácího brankáře skóroval Krejčí. Tento stav ale nevydržel dlouho, protože domácí dokázali rychle vyrovnat a do konce první půle ještě otočili výsledek po chybách v hostující defenzivě.

Druhý poločas začali opět lépe hráči z Dlouhé Vsi a odměnou jim byl vyrovnávací gól Krejčího. Poté měl ještě velkou šanci dlouhoveský Páleník, ale jeho střela těsně minula branku a tak udeřilo na druhé straně. Domácí se podruhé v zápase ujali vedení, které ještě v závěru pojistili a tak všechny body zůstaly tentokrát v Žákavě.

Branky: Boukal, Nekola, Smazal, Soukup - Krejčí Martin 2; ŽK: 2:2 ; diváků 80.

Sestava Dl. Vsi: Hanzl - Trčan, Pechek, Krůs, Hubený, Riepl - Goby, Valvoda (Beránek P.), Příhoda - Krejčí, Páleník

 

Blovice – Losiná    1 : 4 (0 : 2)

Branky: Bečvář - Veleman 2, Fremr, Šindelář; ŽK: 4:4

 

 

 

  1. Mochtín         13   9   3   1   36 : 13    31

  2. Měčín           13   8   2   3   28 : 20    27

  3. Hradešice       13   6   6   1   27 : 12    26

  4. SK ZČE Plzeň B  13   5   6   2   24 : 15    24

  5. Dlouhá Ves      13   5   5   3   26 : 21    24

  6. Losiná          13   6   3   4   34 : 18    22

  7. Strážov         13   5   4   4   29 : 24    22

  8. Štěnovice       13   5   4   4   27 : 24    20

  9. Pačejov         13   6   1   6   24 : 25    20

 11. Žákava          13   5   1   7   25 : 30    17

 10. St. Smolivec    13   4   1   8   21 : 26    14

 12. Blovice         13   4   1   8   18 : 30    13

 13. Žichovice       13   3   1   9   20 : 40    10

 14. Švihov          13   1   0  12   13 : 54     3

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku