Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída dohrávka 12. kola 24. – 25.11 . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

 

NA JAŘE MÁ ČTYŘLÍSTEK V KRAJSKÉM PŘEBORU NA CO NAVAZOVAT

 

Dohrávka 12. kola krajského přeboru udělala tečku za fotbalovým rokem 2012 pro všechny čtyři týmy reprezentující Pošumaví v nejvyšší krajské soutěži.

I bez ohledu na průběh podzimní části nového ročníku KP  to byl fotbalový rok velice úspěšný. Jen pro osvěžení paměti. Úspěch v krajském přeboru na jaře obou nováčků přeboru který šel na vrub kolektivu z Horažďovic kaučovaný trenérem M. Čadkem  a  ziskem třetího místa a  Klatov, které dovedl trenér Luboš Vašica k velmi pěknému 4.místu. Postup do této soutěže  z 1. místa v 1.A třídě slavili po vedením trenéra  Jana Staňka v Sušici.  Ještě nyní máme v paměti sílu  na jaře tolik úspěšného kolektivu Startu Luby. Jeho spanilá jízda pod vedením trenéra Pavla Bečky 1.A třídy  ze spodních pater tabulky vyústila postupem do krajského přeboru.

Podzim 2012 bude rozhodně patřit k obdobím ke kterému se rádi  budeme  vracet , neboť opět se bylo z regionálního pohledu s čím chlubit. Nejvýše opět skončily Horažďovice, které až do posledního kola bojovaly o trůn nejlepšího podzimního týmu KP a teprve v tomto ročníku druhá prohra na hřišti venku v souboji o první místo v Kolovči je nemusí vůbec mrzet. Klatovy se po dvou prohrách , které byly černou tečkou za jinak výborným podzimem se rozloučily vítězstvím doma v derby s nováčkem ze Sušice. Sušický tým postihla v poslední čtvrtině podzimu velká marodka . Ikdyž tento kolektiv  který ukrývá stejně jako jejich soupeř z Klatov  velkým skrytým potencionálem kvality , což je pro  budoucnost dobrá zpráva závěr podzimu výsledkově nezvládl, ale jinak rozhodně nezklamal. Luby v posledních třech kolech se konečně začaly po sérii těžkých zápasů prosazovat  a po rozloučení se doma s vítězstvím nevyšly bodově naprázdno na hřišti soupeře odkud se body soupeřům z KP nedaří body vozit. Pro druhou část přeboru na jaře Luby jsou stále ve hře, mají výhodu toho, že s výjimkou Sušice mají všechny týmy  z druhé poloviny tabulky  za soupeře v tomto období na domácím hřišti a zde je položen základ možnosti záchrany. Pokud se to nepodaří přímo, pak je tu reálná šance, že by si účast v KP i pro příští ročník mohly zachránit se získanými zkušenostmi z kraje v baráži o záchranu.

 

Klatovy 1898 – Sušice  3 : 1 (3 : 0)

Ján Gašpár

Domácímu mužstvu patřil vstup do utkání, získalo územní převahu a postupně i příležitostí ke skórování, kterých náležitě využilo. První poločas tedy domácí mužstvo dominovalo. Po přestávce se soupeř dostal do hry zvýšenou aktivitou, bojovností, ale skórovat se mu podařilo až na konci utkání.

Branky : 14.Dytrt, 30.Sýkora, 34.Hanzlík - 87.Vrhel

Rozhodčí : Špoták Rudolf, ŽK 3 : 1, diváků: 210.

Sestava SK Klatovy 1898: Beke - Janda, Veselka, Mészáros, Jiří Matějka - Sýkora (89. min. Brož Martin), Tomáš Matějka, Vítovec, Kadlec - Dytrt (69 min. Skala), Hanzlík

 

Chotíkov  - VD Luby 1: 1 ( 0: 1)  PK 5:3

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Karlíček; ŽK: 4:2; ČK: 1:1

 

Koloveč – Horažďovice   2 : 1 (0 : 0)

Utkání v Kolovči bylo skutečným vyvrcholením podzimní části krajského přeboru ve kterém se v přímém souboji střetla dvě první družstva tabulky. Domácí lídr tabulky  rozhodl o svém vítězství  zásluhou úspěšnější koncovky zkušeností svých kanonýrů  Šperla a Doška , když ústřední postavou jejich týmu byl výborný brankář Janča. 

Domácí od začátku zápasu měli optickou převahu. Hosté měli první šanci ke skórování již ve 2.minutě  kdy Beránek z přímého kopu z 18 metrů těsně přestřeli. V 19. minutě  se  mohli radovat z vedoucí branky domácí kdy z ideální pozice zakončoval Černohorský , Brankář Kozlík jeho střelu vyrazil , ale  Došek svojí možnost skórovat promarnil, když pálil vedle .

Ve 22. minutě končí Cihlářova střela těsně nad domácí svatyní. O minutu později přišla další velká šance domácích kteří trestali chybnou rozehrávku hostů , do brejku šel Došek sám na Kozlíka, ale ten zkušeného ligového kanonýra vychytal.

Ve 29. minutě  se Beránek ze strany  prokličkoval do pokutového území domácích , ale jeho střelu z úhlu brankář Janča vyrazil na roh.

Ve 33 měl,i hosté největší dosavadní šanci v utkání , kdy Chod přihrál na volného Beránka, ten šel sám na brankáře Janču, ale při zakončení jeho střela jen o pár centimetrů skončila vedle tyče domácí branky. Ve 34. minutě nebyl domácím pro ofsajd uznána vedoucí branka. O dvě minuty po té nastřeli domácí Milota tyč Kozlíkovy svatyně. Ve 37. končí výčet šancí z první půle příležitostí hostů, kdy  Mičkal zakončoval svojí možnost otevřít skóre těsně vedle.

Úovdní čtvrthodina druhé půle patřila hostům, kteří měli více ze hry, domácí zcela eliminovali a k ničemu je v této části zápasu nepřipustili. Klíčovým okamžikem pro Horažďovice byla situace z 58. minuty kdy Kotrba šel sám na brankáře Janču, obešel ho kličkou, ale domácí gólman mu v poslední chvíli stačil míč vyrazit před sebe k Mičkalovi, ale ten ve snaze skórovat pouze nastřelil domácího brankám.  

Známé nedáš – dostaneš e opět potvrdilo. O dvě minuty po té našel cetr z kopačky Doška na zadní tyči Šperla a ten hlavičkou rozjásal více než 300 domácích diváků 1 : 0.  O osm minut později hosty ještě více dorazila druhá branka domácích . V jejich pokutovém území

prokázal svoje letité zkušenosti z nevyšší soutěže Došek, který si zpracoval míč a přízemní střelu v 12 metrů nedal Kozlíkovi šanci.

V 73. minutě podržel domácí brankář Janča, který bravurně vyrazil hlavičku Čadka. Úsilí hostů o vstřelení kontaktní branky slavilo úspěch až pět minut před koncem se dostal za domácí obranu beránek a prostřelil Janču  2 : 1.Konec zápasu se velmi rychle blížil a pozorně hrající domácí si již své těsné vítězství pohlídali.

Branky: 60. Šperl, 68. Došek – 85. Beránek Vlastimil . Rozhodčí: SzikszaY, žk 4:2, čk 1 : 0 (90. Černohorský za 2 ŽK), diváků: 330.     

Sestava Horažďovice : Kozlík – Butnaru (80. Nauš), Čadek, Chod, Cihlář, Šafanda, Beránek, Stulík, Mičkal (70. Forman M. ) , Jůda, Kotrba.

 

Ostatní dohrávky :

Stod  - Holýšov 1: 0 ( 0: 0) 

Branky: Karlíček; ŽK: 2:1

 

Příkosice  - Přeštice 1: 1 ( 0: 1) PK 3:2

Branky: Papáček - Mastný; ŽK: 1:2

 

Rapid  - SK ZČE 2: 1 ( 0: 1) 

Branky: Harmády, Hucl - Světlík; ŽK: 5:3

 

 

 

 

 1. Koloveč      15  13   1   1   45 : 16    41 

 2. Horažďovice  15  12   1   2   37 : 15    37 

 3. Klatovy 1898 15  11   2   2   47 : 16    35 

 4. Chotíkov     15   7   3   5   34 : 25    27 

 5. Příkosice    15   7   3   5   30 : 28    26 

 6. Přeštice     15   7   3   5   37 : 19    24 

 7. Vejprnice    15   7   1   7   32 : 31    23 

 8. Domažlice B  15   5   4   6   24 : 27    22 

 9. SK ZČE Plzeň 15   6   1   8   29 : 22    20 

10. Horní Bříza  15   5   3   7   17 : 30    19 

11. Rapid Plzeň  15   5   3   7   23 : 37    19 

12. Sušice       15   4   4   7   23 : 29    18 

13. Stod         15   4   3   8   17 : 41    17 

14. Holýšov      15   5   1   9   19 : 30    16 

15. Luby         15   2   2  11   19 : 38     9 

16. Dyn.H.Týn    15   2   1  12   18 : 47     7 

 

 

 

1.    A  TŘÍDA  - MUŽI

 

 

NA JAŘE ČEKAJÍ SVÉRADICE I NÝRSKO ZÁCHRANÁŘSKÉ PRÁCE

Z pohledu na pořadí v suterénu tabulky 1. A třídy sehráli velmi důležité oba zástupci Pošumaví v 1.A třídě. Nýrsko které hrálo o šest bodů v M. Touškově i Svéradice  doma  v závěrečných odložených utkáních  podzimu nutně potřebovali zvítězit, aby nepřezimovaly  v samotném podpalubí soutěže.  To se také projevilo na úrovni hry , kdy  důležité byly body  a fotbal přitom šel stranou a to není pro jarní odvetné boje v 1.A třídě určitě dobré vysvědčení.

Do Svéradic přicestoval  v tabulce  dosud sedmý Dlouhý Újezd na daleký výlet bez několika hráčů s úzkým kádrem, přesto byl silným soupeřem. Domácí  jejich úsilí navázat na bodové zisky na hřištích soupeřů se začalo naplňovat po necelé půlhodině hry, kdy se ujali vedení brankou z pokutového kopu kterou dal nestor fotbalových trávníků Míroslav Herout. Další legenda která má velký kus fotbalového života spojenou se svéradickým fotbalem nestárnoucí Mikeš svojí střeleckou bilanci na deset branek nezaokrouhlila, ale jak se nakonec ukázalo úspěšná penaltová trefa z 27. minuty měla hodnotu třech bodů.

K poslednímu utkání nastupovalo mužstvo Okuly s přáním bodového zisku, ale zůstalo pouze u přání. Na hřišti kde před rokem dokázalo Nýrsko zvítězit  5:1 a úspěšné bylo  i letos na jaře doma 2:1, tentokráte  bylo úspěšnější domácí Město Touškov . Pro Nýrsko znamená porážka ztrátu bodů a hodně těžké jaro v boji o udržení v soutěži. Ostatně stejný osud čeká i Svéradice jen s tím rozdílem , že m á v tabulce oproti Okule dva body k dobru.

 

Svéradice   - Dlouhý Újezd   1 : 0 (1 : 0)

Václav Dušek

V utkání slabé úrovně se oba týmy dostávali do zakončení ztěžka. Více nebezpečné pokusy však byly na straně domácích, v 18.minutě po rohovém kopu vyprášil rukavice brankáře Mrázka tvrdou střelou Racek. O deset minut později domácí vykombinovali Vachuškou, Makovcem a Mikešem jednu z mála pohledných akcí v utkání a vyběhnuvší brankář Mrázek domácího kanonýra Mikeše před zakončením zkosil. Následovala žlutá karta a pokutový kop, jehož exekuce se úspěšně ujal Herout. Domácí mohli jít do kabin ještě spokojenější. Nejprve ke krásné střele napřáhl Petrášek a Mrázek měl hodně napilno, aby jeho pokus vytěsnil na rohový kop. V poslední minutě prvního poločasu se dostal k dalšímu nebezpečnému zakončení Mikeš, mířil však těsně nad Mrázkovu svatyni. Opatrná hra obou soupeřů pokračovala i ve druhém poločase. Hosté postupem času otevírali okénka ve své defenzivě a domácí měli příležitosti zápas rozhodnout. Devíti gólovému střelci Svéradic Mikešovi však nebylo dnes souzeno, když jeho hlavička se odrazila od břevna na brankovou čáru a zpět do hřiště. Svéradice tak po té trnuly až do konce, hosté spoléhali zejména na šikovnost svého kapitána Zemana a dokázali si vypracovat několik standartních situací, které se však domácím podařilo ustát a po zisku důležitých bodů se jim bude zimní spánek trávit o něco lépe.

Branky: 27.Herout Miroslav (PK).    

Rozhodčí: Kříž Lukáš - Sirotek Vladimír, Janda Marek, DS: Bláha Vladimír, ŽK: 2:2,Diváků:80

Sestava Svéradic: M.Soukup - Greger, Racek, Vonášek, Prokopec - Brůha (56.Sova), Petrášek, Herout (81.Jiřinec), Makovec - Mikeš (87.Suchan), Vachuška (56.Vosyka)

 

Město Touškov  - Nýrsko  2 : 1 (1 : 0)

Stanislav Steiner

Domácí mužstvo ohrozilo branku Nýrska ve 4. minutě, kdy střelu Hauera Ludvar chytil. V 7.minutě  Koutník nacentroval míč před domácí branku , Kohout hlavou našel Györgyho a ten střelou z otočky trefil břevno V 16.. minutě ohrozil branku hostů Votípka, to bylo první varování pro hosty. Následně v 17. minutě zůstal neobsazen Krumpera, který přízemní střelou otevřel skoré utkání. Do několika slibných příležitostí se dostávali hosté, ale opět je nedokázali zužitkovat. Ani domácí nedokázali své šance využít. Tu největší měli v 37. minutě , kdy po chybě Valenty stačil zmařit Kalivoda šanci Hodka. Ve 45. minutě se dostal ke dvěma střelám György,ale domácí podržel brankář.

Začátek druhého poločasu patřil Okule,když po kombinaci Kohout-György- srovnal stav Lužný utkání na 1:1.

Další šanci po samostatné akci zahodil Bastl a trestný kop Györgyho s obtížemi vyráží domácí brankář. V 53. minutě hosté chybovali v rozehrávce a domácí Hodek přestřelil branku Nýrska. V  59. minutě utkání se dostávají hosté do největší šance utkání,když se György zmocnil míče na polovině hřiště a spolu s Lužným a Koutníkem se řítili na branku domácích.Přesná přihrávka do trestného území našla Koutníka a ten z 5m netrefil branku,když byl sám před domácím brankářem.to byl rozhodující moment utkání. Když už to vypadalo na remizu,přišla série domácích trestných kopů,které zůstaly  nevyužity a následně v 87. minutě nedůslednost nýrské obrany při bránění, kterou domácí Chvojka potrestal vstřelením vítězné branky.

Branky: 17. Kumpera , 87. Chvojka  – 46. Lužný; ŽK: 2:2; diváků : 30

Rozhodčí: Volf, Brož, Bogdan, DS Langmajer.

Sestava Nýrska : Ludvar - Kolář, Kalivoda st. Valenta, Bastl - György, Šteiner, Kohout, Koutník /79.  Tykal/ Lužný/62. Korschinský/, Výtisk/71. Kalivoda Ml./

 

Ostatní dohrávky :

T.Přimda - Bolevec 0: 1 ( 0: 0)

Branky: Kohout; ŽK: 4:1; ČK: 1:0

 

Rozvadov -  Sp.Poříčí 5: 0 ( 1: 0) 

Branky: Čížek 3, Hobza, Mráček; ŽK: 0:1

 

Nýřany  - Stříbro 3: 1 ( 1: 1)

Branky: Duspiva, Sláma, Čipera - Florus; ŽK: 4:5; ČK: 0:2

 

 

 

 1. Rokycany B      15  10   0   5   45 : 19    30

 2. Rozvadov        15   8   3   4   41 : 22    29

 3. Bolevec         15   8   4   3   35 : 22    29

 4. FK Nepomuk      15   8   4   3   34 : 21    28

 5. Černice         15   6   5   4   31 : 20    28

 6. Nýřany          15   7   4   4   35 : 30    26

 7. Dlouhý Újezd    15   7   2   6   37 : 41    24

 8. Chlumčany       15   7   2   6   37 : 32    23

 9. Žihle           15   6   3   6   30 : 37    23

10. Zruč            15   5   3   7   23 : 29    21

11. Spálené Poříčí  15   4   5   6   21 : 28    21

12. Svéradice       15   5   3   7   25 : 34    18

13. M. Touškov      15   5   1   9   28 : 39    17

14. Stříbro         15   5   1   9   28 : 41    17

15. Nýrsko          15   4   3   8   29 : 45    16

16. Tatran Přimda   15   1   5   9   21 : 40    10

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku