Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída – skupina B 13. kolo 17. – 18.11 . 2012

 

1.B  TŘÍDA - SKUPINA B    

 

 

1. B TŘÍDA V REŽII TÝMŮ Z POŠUMAVÍ

 

V  1. B třídě se podle rozlosování hrálo poslední podzimní kolo , které přineslo v převážné většině zápasů úspěchy pro týmy mající výhodu  domácího prostředí.

Příjemný pohled na tabulku soutěže které nadále bezpečně  kraluje Sokol Mochtín znásobuje umístění dalších týmů z Pošumaví v  pořadí druhých  Hradešic, třetí Dlouhé Vsi a čtvrtého Sokola Měčín. ez ohledu na dohrávky 10.kola lze konstatovat, že 1.B třída je v režii týmů z tohoto regionu.  K upevnění jejich pozic ještě nahrála překvapivá prohra rezervy ZČE Plzeň, jinými slovy jediného celku,  který jim dokáže konkurovat a případně zamíchat postupovými kartami .

Ve 13. kole dokázal na hřištích soupeřů vyhrát pouze Strážov. Po výhře v posledním  duelu venku v Měčíně  byl stejně úspěšný i ve Švihově. Na úkor zápasu Švihov - Strážov  se nabízí dodat - kde ty loňské sněhy jsou. To co platilo v dříve již odvál pomyslný silný vítr, který se přenesl na podzim nad švihovským fotbalem. Ještě na jaře jsme byli svědky toho, jak je v případě FC Švihov důležité využívat domácího prostředí. Dvacet pět  získaných bodů z celkového počtu  33  získal tento tým doma , což  byl základ  na kterým postavili Švihovští svojí záchranu v soutěži. Ve 22.kole minulého ročníku hraném v květnu vítězstvím nad Strážovem  2 : 1 znovu  švihovští hráči ještě potvrdili , že na Strážov to doma umí. Vždyť tento soupeř v souboji o mistrovské body  na jejich  hřišti nevyhrál od roku 2005 , přičemž  poslední bod na švihovském hřišti získal za remízu v ročníku 2008/2009 kdy se stal vítězem 1.B třídy . Od jarního  zápasu  ve Švihově neuplynul ani půl roku a domácí kolektiv podléhá na stejném bojišti  Strážovu . Navíc to bylo v duelu,  který pro domácí  vzhledem k průběhu hry ještě skončil  velmi lichotivou , ale přesto vysokou , nejvyšší domácí prohrou za poslední léta 0 : 6 ! Švihovští tak přišli pouze za  podzim doma o 15 bodů a když z venku žádný bod nepřivezli, již nyní se stahují pro jaro nad nimi hustá sestupová mračna.

I toto kolo ještě zvýraznily podzimní proměny  Sokola Pačejov. Ještě v šestém kole se s hubenou bilancí  zisku pouhých třech bodů tísnil se stejným počtem bodů jako poslední Švihov  na předposledním místě. To co  dokázal v dalších šesti utkáních bez prohry v podobě zisku  17 bodů(!!) z osmnácti možný s přihlédnutím k neúspěšnému je velkým úspěchem tohoto klubu.

Významné místo v tomto rozehraném ročníku 1.B třídy drží po podzimu také staronový účastník této soutěže reprezentující fotbal v  Dlouhé Vsi.  Místní Tatran po té, kdy doma ze šesti odehraných zápasů tři vyhrál a třikrát se o body se soupeři dělil  si mezi 14 týmy udržel primát domácí neporazitelnosti. Dlouhoveští jsou také nejúspěšnější ve střelbě pokutových kopů . Za  čtyři vítězství z penaltových rozstřelů získali  do tabulky další bonus v podobě  čtyř cenných bodů.

Nyní ještě čeká před účastníky 1.B třídy dohrávka odloženého 10. kola z 27.a 28.10. utkání, která nebyla sehráno  pro nezpůsobilý terén . V sobotu 24.11. od 13:00 hodin se v nich střetnou  Strážov - Pačejov, Žichovice - Mochtín, Štěnovice - Švihov, SK ZČE Plzeň B  - Hradešice, St. Smolivec - Měčín, Blovice – Losiná (13:00). Jak je vidět z tohoto výčtu zápasů bude každý výsledek pro konečné podzimní pořadí v tabulce důležitý. Ve Strážově na sebe narazí týmy, které mají za sebou sérii zápasů bez porážky, v Žichovicích půjde domácím o to, zda jejich pozice v souboji o záchranu se   prohloubí, nebo naopak hostující Mochtín v roli lídra bude chtít dokázat, že zaváhání  doma se Sokolem Štěňovice bylo  pouhým klopýtnutím . Hradešice čeká náročný soupeř v Plzni  a ani Měčín to nebude mít na hřišti soupeře ze spodních  pater tabulky , který překvapivě přivezl tři body ze hřiště energetiků z Plzně  lehké. Švihov ztratil již na podzim přespříliš   a ve Štěňovicích může    jen překvapit.

 


 

PAČEJOV - BLOVICE   2 : 1 (0 : 1)       

Tomáš Cihlář

Úvod zápasu měl slavnostní rámec, když vedení a hráči TJ Sokol Pačejov poblahopřáli a předali dary trenérovi áčka Edovi Baranovi u příležitosti jeho jubilea – 50 let. Hráči mu pak chtěli samozřejmě přidat další dárek v podobě vítězství. To se však tentokrát rodilo horko těžko. Už před zápasem měl trenér totiž  velké starosti se sestavou, když z různých důvodů scházeli Jirka Fiřt, gólman Miloš Boř, Franta Kába, dlouhodobě zraněný Marek Baran, zápasy ve svých mateřských oddílech hráli Ondra Havlíček a Míša Forman, Honza Hosnedl byl k dispozici až do druhého poločasu. V nouzi nejvyšší opět vypomohl veterán Pepa Panuška a  benjamínek Martin Bulka. Hrálo se za chladného počasí na relativně slušném povrchu a dobré poslední výsledky domácích fotbalistů přilákaly do ochozů pačejovského sportovního areálu překvapivě slušnou návštěvu.

Už v 1.minutě mohli jít domácí podobně jako před týdnem v Žichovicích do vedení. Za obranu dostal míč Jarda Kubaň, jeho střelu zblízka brankář reflexivně vyrazil k Vaškovi Kláskovi, jehož dorážku odvrátil z brankové čáry na roh blovický obránce. Ve 13.minutě se dostaly  Blovice do vedení, když přetažený centr poslal do sítě Filip Švejda. Ve zbytku poločasu se v Pačejově nehrál fotbal, který by lahodil oku diváka. Domácí se nemohli dostat do tempa, ale hosté této skutečnosti naštěstí nedokázali využít.

O přestávce musel pro zranění odstoupit z domácí svatyně Kuba Kalčík a do branky musel nastoupit ke své premiéře teprve 17 letý dorostenec Martin Bulka, který dosud za áčko neodchytal ani minutu a v podstatě s chytáním začal v dorostu teprve letos! Pačejov to ale nijak nedeprimovalo a začal hrát fotbal. V 52.minutě se do brejku dostal Pepa Ticháček a vyrovnal na 1 : 1. Týž hráč mohl o dvě minuty později otočit výsledek, když v dalším brejku přehodil vyběhnuvšího brankáře, ale trefil  tyč. Odražený míč pak pačejovský útočník poslal jen do obránce stojícího na brankové čáře. V 74.minutě dostaly Blovice možnost  pokutového kopu, když pád jejich útočníka v pokutovém území posoudil rozhodčí jako nedovolený zákrok. K exekuci se postavil zkušený kanonýr Loula, ale napálil míč jen do břevna! O tři minuty později se štěstěna naopak přiklonila na domácí kopačky. Jirka Mrázek vybojoval v rohu míč, poslal ho před branku, kde ho blovický obránce odkopl tak nešťastně, že trefil dotírajícího Petra Bokra, od něhož se míč odrazil do sítě. Ve vypjatém závěru se zaskvěl mladý Martin Bulka, který pět minut před koncem vytáhl na roh tvrdou střelu pod břevno z 12 metrů.

Vítězství domácích bylo tentokrát perně vybojované, možná i s trochou štěstí, ale o to je vítězství cennější. Jejich šňůra 6 výher v řadě tak pokračuje!

Branky : 52. Josef Ticháček,  77. Petr Bokr -  13. Filip Švejda

Rozhodčí:  Kříž Ladislav . ŽK:  1 : 2. Diváků: 100

Sestava Pačejov: Kalčík  – Lávička , Pavelec (K) , Kolařík ,  Hlůžek,  Bokr, Polena ,  Klásek , Ticháček J. , Mrázek a Kubaň; střídali :  Bulka, Hosnedl, Panuška

 

MĚČÍN - ŽICHOVICE 4 : 1 (2 : 0)      

Evžen Veselý

Do utkání nastoupili domácí aktivně a protrhnout domácí smůlu a odčinit minulou domácí prohru.  V prvních 10 min si vytvořili tlak , který po přihrávce Bureše hlavou otevřel skóre Čejka. Domácí branka ukolébala a hosté převzali iniciativu kdy několikrát ohrozili branku domácích.  V 40 min po úniku Němce a jeho přihrávce Čejka vsítil hlavou druhou branku.  Do druhého poločasu hosté vstoupili aktivněji a jejich snahu korunoval Švehla kontaktním gólem. Domácí po brance přidali na bojovnosti a výsledkem byla třetí ,  kterou zaznamenal Čejka. Pojistku na vítězství přidal Němec po úniku Davida Šlajcha.  Stínem utkání bylo v 80 min zranění domácího gólmana  Radka Šlajcha ,kterého nahradil Jiří Kroupa.

Branky : Čejka 3, Němec - Švehla

Rozhodčí: König ; ŽK  2:1  ;  diváků 90.

Sestava domácích : Šlajch Radek- Šlais-Krotký Z.-Malán-Bureš-Klíma-Duchek P.-Krotký J.-Duchek J.-Němec-Čejka; střídali: Kroupa,Bešta,Šlajch David, Šlajch Ondřej

Sestava hostů: Sládek – Šiška, Mourek ( 65. min. Tuček), Jiřík, Barborka, Štěpán (75. min. Šumpík) – Brož, Beneš R., Polan – Špírek, Švehla

Branky: Čejka 3, Němec – Švehla, ŽK: 3:1,  90 diváků,

 

V MĚČÍNĚ SE NÁM PŘÍLIŠ NEDAŘÍ

Radim Šiška (Žichovice)

V Měčíně se nám příliš nedaří a ani dnes jsme tam na body nedosáhli. Domácí začali aktivně, ale nám se podařilo otupit jejich úvodní tlak a postupně získat převahu. Paradoxně jsme v té chvíli po chybě brankáře inkasovali. Zápas se lámal ve druhé části prvního poločasu. Jiříkovu hlavičku vyhlavičkoval z prázdné branky obránce domácích, brankář zlikvidoval gólovky Beneše a Špírka, Švehla v jasné šanci těsně minul a v dobré příležitosti si v zakončení překáželi Brož a Špírek. Místo vyrovnání přišla nepřesná zpětná přihrávka Švehly a druhý laciný gól Čejky. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a odměnou byl gól Švehly. Vrhli jsme síly do útoku ve snaze vyrovnat, ale domácí nás trestali z protiútoků. Nebýt Sládka v brance, mohli jsme prohrát i vyšším rozdílem. Když to nejde, tak to prostě nejde. Poslední šanci na napravení reputace budeme mít příští sobotu doma proti Mochtínu. Utkání výborně řídil M.Konig

Slovo trenéra: Celý zápas jsme byli lepším týmem, měli jsme více ze hry, paradoxně jsme opět prohráli. Stále nás trápí koncovka a laciné branky, to je už ale ohraná písnička.  Všem hráčům chci poděkovat za nasazení, bojovnost a touhu se o výsledek poprat do poslední minuty. Teď nám nezbývá nic jiného než ten samý přístup zopakovat v posledním domácím utkání s Mochtínem a chtít se důstojně rozloučit z ne příliš povedenou podzimní částí této sezony.

 

HRADEŠICE - ŽÁKAVA   3 : 0 (3 : 0)

Milan Černík

Domácí rozhodli o svém vítězství utkání průměrné úrovně v již v prvním poločase. Nejprve se pouze zastřelovali, ve 24.´ skončila sražená střela D. Nováka těsně nad břevnem, ve 31.´ šel V. Kotiš sám na branku hostů, ale jeho střelu brankář vyrazil na roh. Ve 34.´ skvěle uvolnil kapitán domácích Fr. Šašek D. Nováka, který svůj samostatný nájezd proměnil tvrdou střelou opět na bližší tyč a poslal domácí do vedení. O 3 min. později se po přihrávce O. Starce nádherně trefil halfvolejem z hranice vápna M. Hlaváč a zvýšil na 2:0. Na konečných 3:0 přidal před koncem poločasu J. Kopal, který tvrdou střelou prostřelil brankáře po chybném zpracování míče hostujícím obráncem.

Hosté se ale ani za nepříznivého stavu nevzdávali a stále se snažili alespoň korigovat výsledek. Domácí se nechávali strhnout diváky a ve snaze přidat další branky se zbrkle tlačili dopředu, tím ztráceli míče a nabízeli soupeři prostor k rychlým protiútokům. Ti si vytvořili 2 slibné gólové šance, když tu první v 58.´ vyrazil brankář domácích Fr. Míček na roh a z něho hosté hlavičkovali jen těsně nad břevno domácí branky. Pak se domácí uklidnili, drželi míč na svých kopačkách a zápas se již pouze dohrával.

Branky: 34. David Novák, 37. Milan Hlaváč, 43. Jiří Kopal

Rozhodčí: O. Pálek-V. Špíral, V. Reiprich, ŽK 1:2, ČK 0:0, 60 diváků

Sestava domácích: Fr. Míček-J.Forman, L. Šmrha, Šmrha, P. Řezáč, M. Hlaváč, Fr. Šašek (P. Nauš), O. Starec, J. Kopal (M. Melka), D. Novák, V. Kotiš (P. Melka)

 

ŠVIHOV - STRÁŽOV   0 : 6 (0 : 2)     

Petr Presl

Strážov si připsal další důležité body z venku po utkání s bezzubým soupeřem. Rozdíl mohl být nakonec i výraznější, ale po řadě prohraných předchozích duelů na švihovském hřišti jsme samozřejmě odjížděli  velice spokojeni. Zvláště spokojený byl mladík Jirka Hosnedl, který si nadělil v den svých 19-tých narozenin premiérovou branku v „A“ týmu.

Branky :  55. a 65. Mayer , 35.Faltín, 43. Uruba, 75.(PK) Javorský, 82. Hosnedl J.

Strážov-sestava: Javorský, Michel (55.Presl A.), Čížek, Franc, Helm, Jánský (65.Hosnedl J.), Faltín, Denk  , Mayer (75.Opatrný )., Uruba

 

MOCHTÍN - ŠTĚNOVICE   2: 2 ( 1: 0)  PK 3:4      

Karel Šot

Kdo očekával hladkou výhru domácích, ten se nedočkal. Mochtín byl sice favoritem, ale tentokráte předvedl jen slabý odvar svého umění. Štěnovice sice již prohrávaly 0:2, když se ve 26.minutě za domácí dorážkou prosadil Pavel Staněk a pak po přihrávce Zd.Pláničky zvyšoval na 2:0 v 56.minutě kapitán Jiří Dolejš. O dvě minuty později však hosté přišli k lacinému snížení na 1:2, když faulovaný A.Hrudička si v pádu dal vlastní gol. Nic nezmohly protesty mochtínských hráčů, gol byl uznán, připsán byl důraznému Bočkovi, ale byl to "čistokrevný vlastenec". Hosté se dostali do kontaktu, zvýšili bojovnost i důraz, začalo se jim dařit, šli za vyrovnáním. Domácím to naopak nešlo, často chybovali, přesto mohli své vedení pojistit. Solový únik domácího J.Cihláře však hostující golman zlikvidoval, udržel svým spoluhráčům naději na vyrovnání. To nakonec v závěru zápasu přišlo, po chybě domácího brankaře se dostal k zakončení Fremr, srovnal na 2:2. V následném penaltovém rozstřelu o druhý, bonusový bod, byli úspěšnější hosté ze Štěnovic, kteří na penalty vyhráli 4:2, když u domácích penaltu neproměnili T.Babka a Zd. Plánička.

Branky : Dolejš, Staněk - vlastní, Fremr

Rozhodčí: Rozhodoval Lubomír Medveď z Plzně; ŽK 2:4 ;  diváků 40.

 

DLOUHÁ VES - LOSINÁ  1 : 1 (1 : 1 ) PK 5 : 4   

Josef Krůs

Pro začátek stačilo oběma týmům  běžné oťukávání.Teprve po čtvrthodině získali domácí mírnou převahu a několik nevyužitých brankových příležitostí. První (a poslední) branku branku domácích vsítil Ondra Goby, který se rozhodl pro  nečekanou,dalekonosnou střelu, kterou přesně umístil pod břevno soupeřovy branky. Hosté vyrovnali na 1:1 po chybě domácích na vlastní polovině ve 33.min. pěknou tečovanou střelou.

2,pol. začal z obou stran velmi rozpačitě. Hosté však zpřesnili hru,zlepšili pohyb a byli aktivnější dřív, než domácí, Tím si vytvořili převahu v poli a zároveň brankové šance, které neproměnili. Domácí obrana  včele s brankářem mnohdy na poslední chvíli odvracela nebezpečí. Jakoby se čekalo na penalty, které domácí umí. Ty nakonec rozhodly, že 2 body zůstaly doma. Hosté se  v Dlouhé Vsi předvedli v dobrém světle.                                               Sekretář Tatranu Dlouhá Ves Josef Krůs : "Děkujeme všem domácím hráčům za úspěšný podzim a přejeme klidnou zimní přípravu a zasloužený odpočinek."

Branky:26.Goby Ondřej - 33.Veleman Radek

Rozhodčí:Velíšek;ŽK:1:3;Diváků :110.

SK ZČE B  - ST.SMOLIVEC   0 : 1 ( 0: 0)  

Branka: Nachtman; ŽK: 3:1; ČK: 0:1

 

 

 

 

   1. Mochtín        12   8   3   1   35 : 13    28

   2. Hradešice      12   6   5   1   26 : 11    25

   3. Dlouhá Ves     12   5   5   2   24 : 17    24

   4. Měčín          12   7   2   3   24 : 20    24

   5. SK ZČE Plzeň B 12   5   5   2   23 : 14    22

   6. Pačejov        12   6   1   5   22 : 21    20

   7. Losiná         12   5   3   4   30 : 17    19

   8. Strážov        12   4   4   4   25 : 22    19

   9. Štěnovice      12   4   4   4   22 : 24    17

  10. St. Smolivec   12   4   1   7   21 : 22    14

  11. Žákava         12   4   1   7   21 : 28    14

  12. Blovice        12   4   1   7   17 : 26    13

  13. Žichovice      12   3   1   8   20 : 39    10

  14. Švihov         12   1   0  11   13 : 49     3

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku