Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 15. kolo 17. – 18.11 . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

 

LUBY SE ZBAVILY ČERNÉHO PETRA TABULKY

 

V  15. kole krajského přeboru ze  seznamu utkání tohoto posledního kola podzimní části soutěžního ročníku 2012/2013 vyčníval pikantní souboj mezi TJ Přeštice a SK Klatovy 1898. Vzájemné zápasy , přestože tento poslední na hřišti v Přešticích to nepotvrdil se vždy v minulosti těšila velkým zájmem o toto derby ve dvou sousedících regionech.  Nicméně těch nejvěrnějších 100 diváků(ty ostatní možná odlákalo finále Davisova poháru a nebo se již poznamenaly na návštěvnosti video přenosy z utkání KP ??)  opět viděla to, co již celých předcházejících deset let , a to nadále se opakující skalp v podobě další prohry hráčů z města pod Černou věží . Přestože dosavadní průběh podzimu   naznačoval, že  by Klatovy  mohly tentokráte konečně přepisovat  tuto pro ně nepříznivou bilanci . Nestalo se tak a přeštické hřiště se je nadále pro Klatovy nedobytnou tvrzí. Klatovští  zaspali úvod zápasu . Možnost obratu ve vývoji skóre pak definitivně zmrazilo vyloučení jejich brankáře a domácí si své vítězství pohlídali. Jako by se znovu opakovala situace z minulého závěru podzimu. Klatovy prohrály nejdříve doma s H. Týnem a pak i v posledním  kole vyšly bodově naprázdno v Horní Bříze a v  posledních dvou  listopadových soutěžních  zápasech nezískaly ani bod.  Tentokráte ale mají ještě před zimní přestávkou jeden bonus k dobru si udobřit své diváky tuto sobotu doma úspěšným výsledkem  v dohrávce nad nováčkem ze Sušice. V opačném případě by to bylo pro klatovský fotbal černý puntík za jinak úspěšným rokem a výborně rozehraným novým soutěžním ročníkem.

Své radostné rozloučení na domácím hřišti s letošním fotbalovým rokem již mají za sebou v Horažďovicích v Lubech.  

Pro Horažďovice to bylo loučení příjemné. Přispěl k tomu skvěle rozehraný první poločas ve kterém do sítě předposledního celku tabulky Slavoje Stod padly čtyři branky. Očekávané vítězství kterému položila základ úspěšná sestava z první části zápasu doznala po přestávce značných změn . Nicméně i s náhradníky to bylo úspěšně  zvládnuté   39  soutěžní  utkání za sebou.  Jinými slovy to znamená, že  od posledního víkendu května roku 2010 na domácím hřišti  Horažďovice v soutěžním utkání neprohrály !!! Pro Horažďovice bude skutečným vrcholem letošní podzimní sezóny odložený zápas v Kolovči, který se hraje v neděli a bude přímým soubojem o první místo. Vítězství a nebo remiza s bonusem výhry v penaltovém rozstřelu posunou Horažďovice do čela tabulky, každý jiný výsledek již hovoří ve prospěch domácího favorita, který ještě na jaře byl účastníkem divize.  

Radostné loučení přichystali pro své fanoušky hráči nováčka přeboru Startu Luby. Po zisku dvou bodů v minulém kole na hřišti Slavoje Stod absolvovali doma vítězný zápas nad  pátým týmem tabulky , který zavítal na lubské hřiště z Přikosic. Výhra to byla o to cennější, neboť domácí dokázali s favoritem otočit po prohraném prvním poločase 0:1  ten to nepříznivý výsledek a přispěli k tomu, že  diváci z jejich hřiště  odcházeli podruhé v průběhu podzimu spokojeni nejen  s tím, že vyhráli, ale hlavně s pocitem, že jejich tým opustil 16. místo a nepřezimuje v tabulce na posledním místě.Černého Petra tabulky předali lubští fotbalisté bez ohledu na poslední výsledek dohrávky v Chotíkově Horšovskému Týnu, který již má své zápasy  na podzim odehrány.   

Necelá stovka nejvěrnějších fanoušků se v netradiční sobotní odpoledne přišla rozloučit s letošní fotbalovou sezónou a se sušickým prvním mužstvem. A nikdo z přítomných nepředpokládal, že to bude tak smutné loučení. V podvědomí fanoušků strašila marodka domácího týmu, vždyť trenéru Staňkovi chybí v závěru soutěže devět hráčů základní sestavy, ale dušička sušických příznivců doufala, že torzo týmu zabojuje a zakončí letošní podzim vítězstvím.

 


 

PŘEŠTICE - KLATOVY 1898 2 : 0 (2 : 0)

Martin Janda

K oficiálně poslednímu podzimnímu kolu zajížděl náš celek na půdu Přeštic. Všechny důležité situace se udály v prvních deseti minutách. Nejprve hned v druhé minutě, kdy po rychlém brejku přehodil vyběhnuvšího Bekeho domácí Přibáň a poslal domácí do vedení. Druhý a poslední gól utkání přišel o devět minut později. Domácí opět vystihli nepřesnou klatovskou rozehrávku a rychlým únikem vtrhly do otevřené obrany hostů. Domácí útočník následně svůj nájezd proměnil a zvýšil na 2:0 pro Přeštice. Klatovy si v první půli nevytvořily mnoho šancí. Asi největší měl Dytrt, ale s jeho střelou si domácí brankář poradil. Za zmínku stojí ještě trestný kop Jiřího Matějky, který Regner vyrazil na roh. V druhé půli se hrál rychlý a důrazný fotbal. Snížit mohl Hanzlík, který byl v největší šanci zápasu, jeho hlavičku ale dokázal domácí brankář chytit. Dvacet minut před koncem se domácí dostali do rychlého brejku, který musel za cenu červené karty přerušit Beke. Do brány nastoupil Moravec, který pět minut před koncem chytil Jindrovi pokutový kop. 

Branky: Fořt, Přibáň; ŽK: 2:2; ČK: 0:1(70. Beke) . Diváků: 100

Sestava: Beke  – Vítovec (Brož), Veselka, Meszároš, Matějka Jirka – Sýkora (Skala), Janda, Kadlec, Matějka Tomáš (Matějka Dan) – Dytrt (Moravec), Hanzlík

Trenéři: Vašica, Dlesk     

 

HORAŽĎOVICE – STOD   5 : 1 (4 : 0)

Jednoznačná převaha  domácích ozdobená velmi kvalitní kombinační hrou a čtyři góly v prvním poločase byla základem jejich úspěchu a vedla k  zisku povinných třech bodů.

Do vedení šli domácí již v 8. minutě, po střele Mičkala z tyči.V 17. minutě krásné uvolnil Jůda Kotrbu který se dostal sám před brankáře hostů a zvýšil na 2:0. Ve 30. minutě to byl opět Kortba, který se podruhé zapsal do listiny střelců , když jeho střela z hranice pokutového území  k tyči znamenala třetí branku v síti hostů.  Ve stínu Kortby nechtěl zůstat ani další kanonýr domácích Mičkal, pěknou střelou z voleje přidal svojí druhou branku v tomto duelu . Mičkal ještě mohl ozdobit svůj střelecký úspěch  hattrickem, ale jeho sólový nájezd mu strážce svatyně Stodu reflexivním zákrokem zlikvidoval. Z další  vyložené šance se neprosadil ani Beránek  a tak odcházeli hosté k přestávce do kabin vzhledem k průběhu první půle  nakonec  s lichotivým skórem 4:0 Do druhé  půle  domácí za tohoto stavu prostřídali a příležitost dostali další hráči z lavičky. Zákonitě se to přece jen projevilo na úrovni hry  a také proto skončila druhý poločas nerozhodným výsledkem 1:1. Hosté snížili ze standardní situace v 55. minutě  Snášelem  a domácí pak upravili na konečných 5 : 1 v 85.minutě , kdy Forman vysunul Melku , ten si v souboji s brankářem věděl rady , obešel ho  a poslal míč po páté za jeho záda.   

Branky : 8. a 38. Mičkal, 17. a 35. Kotrba, 75. Melka – 55. Snášel

Rozhodčí: Schneider ; ŽK 0 : 1    ;  diváků 100.

Sestava Horažďovice : Kozlík – Cod, Čadek, Křivanec, Cihlář, Šafanda, Beránek (46. Nauš), Stukík, Mičkal (55. Forman M.), Jůda,(63. Sova), Kotrba (46. Melka).

  

SUŠICE - CHOTÍKOV    0 : 2 (0 : 1)  

Vratislav Krulich

Necelá stovka nejvěrnějších fanoušků se v netradiční sobotní odpoledne přišla rozloučit s letošní fotbalovou sezónou a se sušickým prvním mužstvem. A nikdo z přítomných nepředpokládal, že to bude tak smutné loučení. V podvědomí fanoušků strašila marodka domácího týmu, vždyť trenéru Staňkovi chybí v závěru soutěže devět hráčů základní sestavy, ale dušička sušických příznivců doufala, že torzo týmu zabojuje a zakončí letošní podzim vítězstvím.

Ale zůstalo jen u přání. Domácí dnes podali snad nejslabší výkon sezóny a zcela po zásluze nechali hosty z Chotíkova odvézt všechny tři body. Hosté byli lepší ve všech činnostech a domácím nedali šanci.

Branky : 12´ Martin Prokopec, 59´ Martin Scheinherr

Rozhodčí: Šlapák - Homr, Štrincl; ŽK 1 :  1;  diváků 100 .

Sestava TJ Sušice: František Jarolím (K), Lukáš Kodýdek, Tomáš Marek, Imrich Varga (59´ Josef Farták), Václav Jech (41´ Jiří Skuhra), Milan Prchlík, Jakub Szedmák, Miroslav Vrhel, Radek Kočí, Tomáš Fuchs a Marek Halas (59´ Tomáš Klíma)  

 

LUBY - PŘÍKOSICE  4 : 2 (0 : 1)

Karel Křížek

Domácí hráči v posledním utkání před domácím publikem potěšili své příznivce nejen výsledkem, ale i předvedenou hrou zejména ve druhém poločasu. První poločas začali domácí  nevýrazně s respektem ke svému soupeři, opět se jim nedařilo technicky ani kombinačně a soupeř měl v úvodu utkání navrch. Už v 8. minutě pronikl po pravé straně hostující útočník a jeho přesný centr zblízka zakončil Jakub Herák a domácí  hned v úvodu prohrávali 0 : 1.  Po inkasované brance ale domácí tentokrát nesložili zbraně a postupem času přidali na bojovnosti, zpřesnili hru a utkání se vyrovnalo. Až do konce první půle se hrálo především ve středu hřiště bez vyložených šancí na obou stranách.

Ve druhém poločasu se domácím začalo dařit kombinačně,  ještě přidali na bojovnosti a svého soupeře začali přehrávat.  Ve 48. minutě  jejich kanonýr  Míra Šůs nádhernou střelou pod břevno srovnal stav  na 1 : 1 a zavelel k obratu v utkání. V 51. minutě byl navíc po druhé žluté kartě za faul na Karla Švátoru vyloučen hostující Lisý Václav  a domácím se podařilo početní převahu využít. V 61.minutě  unikl o pravé straně domácí Karel Křížek, přesně odcentroval  a  Míra Šůs nedal brankáři šanci a zvýšil na 2 : 1 pro domácí.  V 69. minutě se prosadil střídající Daniel Šnour, který přesně trefil přihrávku od Karla Křížka a zvyšoval již na 3 : 1 pro domácí.  V 74. minutě se hostům z ojedinělého útoku podařilo vstřelit kontaktní gól na 3 : 2, když centrovaný míč Jakuba Heráka  z těžkého úhlu skončil v brance u zadní tyče Kalašovy branky. Domácí hráči ale víc hostům nedovolili a naopak udeřili ještě v 83. minutě, kdy na přihrávku Aleše Čížka nedosáhl hostující obránce a která našla přesně volného Karla Křížka, který prostřelil hostujícího brankáře a stanovil tak konečný výsledek utkání na 4 : 2.  Domácí se tak druhým vítězstvím na vlastní půdě a v soutěži odpoutali od dna tabulky.

 Sestava domácích: Kalaš Jan, Křížek Karel, Pivoňka Marek, Mlejnek  Aleš, Turner Václav, Křížek Miroslav, Voráček Přemysl, Koželuh Vojtěch, Šůs Miroslav, Šmolc Jiří a Švátora Karel, střídali Šnour Daniel, Čížek Aleš , Švec Radek a Sydorenko Vasyl.

Branky: 48. a 61. Šůs Miroslav, 69. Šnour Daniel, 83. Křížek Karel  -  8. a 74. Herák Jakub

Rozhodčí: Stökl Jiří, Cihlář františek, Kastl Jan

Branky :  Šůs Miroslav 2, Šnour Daniel a Křížek Karel -  Herák Jakub 2. Rozhodčí Stokl Jiří, ŽK 2 : 5, ČK 0 : 1 (51. Lisý Václav po druhé ŽK) , diváků 60.  

 

Ostatní výsledky :

VEJPRNICE -  RAPID 6: 2 ( 3: 0)  . Branky: Heller, Hora, Kacík, Křen, Paul, Šámal - Hodaň, Hucl; ŽK: 2:3

 

HORŠOVSKÝ TÝN -  DOMAŽLICE B 0: 1 ( 0: 1)  . Branky: Hartl; ŽK: 0:1

 

HOR.BŘÍZA  - KOLOVEČ 1: 2 ( 1: 1)   .Branky: Sedlecký - Došek T., Šperl; ŽK: 3:1

 

 

 

 1. Koloveč       14  12   1   1   43 : 15    38

 2. Horažďovice   14  12   1   1   36 : 13    37

 3. Klatovy 1898  14  10   2   2   44 : 15    32

 4. Chotíkov      14   7   2   5   33 : 24    25

 5. Příkosice     13   7   2   4   27 : 23    24

 6. Přeštice      14   7   2   5   36 : 18    23

 7. Vejprnice     15   7   1   7   32 : 31    23

 8. Domažlice B   15   5   4   6   24 : 27    22

 9. SK ZČE Plzeň  14   6   1   7   28 : 20    20

10. Horní Bříza   15   5   3   7   17 : 30    19

11. Sušice        14   4   4   6   22 : 26    18

12. Rapid Plzeň   14   4   3   7   21 : 36    16

13. Stod          14   3   3   8   16 : 41    14

14. Holýšov       13   4   1   8   15 : 27    13

15. Luby          14   2   1  11   18 : 37     8

16. Dyn.H.Týn     15   2   1  12   18 : 47     7

 

 

 

 

1. A  TŘÍDA

 

 

SVÉRADICE VENKU BODOVALY, NÝRSKO ZŮSTALO VĚRNÉ PODZIMNÍ TRADICI

 

Svéradice své   bodovými výpadky 1.A třídě doma zatím docela obstojným způsobem kompenzují  tím, že dokážou  nějaký ten bodík přivést ze hřišť soupeřů.  Upřímně vzato, těch kteří by  typovali , že při součastných podzimních výsledcích Černic  na zisk bodu  Svéradic v tomto duelu asi příliš mnohou nebylo. Ti o tak učinili, konali správně ! Černicím   , které měly  ze všech týmů v soutěži nejvyšší,  90 procentní úspěšnost zisku bodů doma se to stalo podruhé. Poprvé když  doma remizovaly s exúčastníkem KP SSC Bolevec a podruhé měl tu drzost si odvést bod z jejich hřiště byl nováček ze Svéradic.

O SKP Okule Nýrsko je na podzim pověstná tím  , že body až na jednu výjimku na podzim z venku nevozí. Této tradici zůstal tento klub bohužel i ve velice důležitém duelu o šest bodů ve Stříbře věrný. Na stejném hřišti odkud si naopak Svéradice odvezly v předcházejícím klání vítězství již Okula nedokázala být tak úspěšná.  Duel dvou sousedů v tabulce zvládl  lépe  místní exúčastník krajského přeboru a po bezbrankovém poločase si pojistil třemi góly důležité vítězství.

Možnost před zimním odpočinkem, který bude pro oba týmy z Pošumaví ve znamení příprav na lepší zvládnutí jarní sezóny ve znamení záchrany v 1.A třídě  si ještě vylepšit bodový zisk přinese následující víkend. V dohrávce 12. kola čeká Nýrsko další souboj o šest bodů  na hřišti předposledního Města Touškov, které má v tabulce o pouhé dva body méně než Okula . Bod k dobru na M.Touškov mají Svéradice, které ztrácí na Nýrsko rovněž jeden bod doma hostí  soupeře  z Tachovska , v tabulce šestou  Spartu Dlouhý Újezd.  

 


STŘÍBRO - NÝRSKO 3 : 0 (0 : 0)

Stanislav Steiner

V prvním poločase obě mužstva hrála útočný fotbal. Hosté se dostávali po rychlých brejcích do šancí,ale špatným zakončením nebyli schopni vstřelil branku. Domácí mužstvo svou největší příležitost zmařilo v 18. minutě ,kdy střelu Vraštila s velkými potížemi vyrazil Neudek a dorážku na malém vápně osamocený Florus poslal jenom do tyče . Do konce poločasu obě mužstva neproměnila několik příležitostí a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ve druhém poločase si domácí vynutili převahu, kterou dokázali zužitkovat   a v krátkém dvanáctiminutovém úseku mezi  66. a 78. minutou třemi góly rozhodli zápas ve svůj prospěch.  V této  době hostující mužstvo totálně propadlo a nedokázalo si poradit s nadšeně hrajícím mužstvem domácích.

Branky:, 66. Vraštil72. Demjan a  78. Florus; ŽK: 4:3; ČK: 0:1 (Bastl po 2 ŽK), diváků: 50.

Rozhodčí:  Brož - Hodek, Pecl.

Sestava Nýrska : Neudek –Valenta (75.Tykal), Kalivoda, Šteiner, Bastl -Koutník, Kohout, György, Kolář – Výtisk (60. Brož), Lužný

 

ČERNICE - SVÉRADICE   1: 1 ( 0: 1)  PK 5:3

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Stoilov - Makovec; ŽK: 0:1 ;  diváků 80.

 

Ostatní výsledky :

DL.ÚJEZD -  ZRUČ 3: 2 ( 2: 1) . Branky: Bydžovský 2, Kováč - Kalaš, Král; ŽK: 1:4

 

SP.POŘÍČÍ  - M.TOUŠKOV 3: 1 ( 2: 0) . Branky: Šetl 3 - Kumpera; ŽK: 3:4; ČK: 0:1

 

BOLEVEC -  NÝŘANY 3: 2 ( 2: 0)  . Branky: Humpál, Jagerčík, Kohout - Král, Sláma; ŽK: 1:2

 

CHLUMČANY  - ROZVADOV 3: 2 ( 1: 0). Branky: Nohava, Vít, Šimana - Čížek 2; ŽK: 3:2

 

NEPOMUK  - ROKYCANY B 0: 2 ( 0: 1) . Branky: Černý 2; ŽK: 2:1

 

ŽIHLE -  T.PŘIMDA 3: 1 ( 1: 0). Branky: Brož, Majer, Najmon - Sopko; ŽK: 1:1

 

DOHRÁVKA 13. KOLA :

 Sp.Poříčí -  Nýřany 1: 0 ( 1: 0)  . Branky: Brudna; ŽK: 1:3

 

 

 

 

 

 1. Rokycany B      15  10   0   5   45 : 19    30

 2. FK Nepomuk      15   8   4   3   34 : 21    28

 3. Černice         15   6   5   4   31 : 20    28

 4. Rozvadov        14   7   3   4   36 : 22    26

 5. Bolevec         14   7   4   3   34 : 22    26

 6. Dlouhý Újezd    14   7   2   5   37 : 40    24

 7. Chlumčany       15   7   2   6   37 : 32    23

 8. Nýřany          14   6   4   4   32 : 29    23

 9. Žihle           15   6   3   6   30 : 37    23

10. Spálené Poříčí  14   4   5   5   21 : 23    21

11. Zruč            15   5   3   7   23 : 29    21

12. Stříbro         14   5   1   8   27 : 38    17

13. Nýrsko          14   4   3   7   28 : 43    16

14. Svéradice       14   4   3   7   24 : 34    15

15. M. Touškov      14   4   1   9   26 : 38    14

16. Tatran Přimda   14   1   5   8   21 : 39    10

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku