Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Otevřený dopis na obdržený e-mail od funkcionáře Sokola Losiná

 

OTEVŘENÁ ODPOVĚĎ NA OBDRŽENÝ, NÍŽE UVEDENÝ E-MAIL

Dobrý den , dnes jsem po přečtení reportáže p. Šota jsem zjistil ,že jsem asi byl na jiném fotbale ....... Celý zápas měla Losiná jasnou převahu a kdyby hostům v prvním poločase nepomohl rozhodčí , tak musel odpískat 2 penalty , ale to asi p. Šot asi raději neviděl . V druhém poločase se hrálo na jednu branku , je pravda že z ojedinělého útoku Mochtín zahrozil a trefil tyč , ale to bylo vše , co dnes předvedl ..... Je pravda , že dnes hosté vyhráli na penalty , ale mohou poděkovat hlavnímu rozhodčímu , který si dělal co chtěl na hřišti , zvláště ve prospěch Mochtína . Vyloučení přišlo zhruba v 80. minutě , ale to už je maličkost. Bylo by dobré , kdyby jste psal objektivně o zápasech a ne jen jednostraně ve prospěch týmů z Klatovska a Sušice .

S pozdravem

Zdeněk Kašpar, Sokol Losiná

Vážený pane !

Děkuji za zaslaný e-mail který jsem od Vás obdržel včera 10.11. ve 23:33 hodin. Odpověď jsem zvolil tuto formu kterou mám a to otevřeným dopisem , neboť to co Vám chci odpovědět si myslím, že není určeno pouze Vám, týká se nejen mne, ale celkové činnosti těchto mých webových stránek.

Jelikož se mne osobně dotýká v tom, že mne kladete na zřetel a nyní vás cituji „ Bylo by dobré , kdyby jste psal objektivně o zápasech a ne jen jednostranně ve prospěch týmů z Klatovska a Sušice“ , aby jste si napsal , kdy jsem já jako osoba neobjektivně informoval návštěvníky mých webových stránek, které jsou dle faktů co se týče rozsahu a návštěvnosti v oblasti fotbalu v našem regionu stále oslovují denně v průměru 1750 návštěvníků.

Nebo si myslíte, že jsou méně objektivní než třeba web. stránky Vašeho klubu ?

Připouštím, že rozsah a návštěvnost se nedají srovnávat a proto se podobným srovnáním vyhýbám. Kde mne svádí uvést tři tečky jako Vy, ale neudělám to!

Nikdy se nechci s někým srovnávat, nemám to zapotřebí, nečiním tak ani v tomto případě.

Já si vážím každého, který ve snaze přinést k utkání něco víc než konstatování střelců branek, karet, diváků a jména rozhodčího může pro fotbalovou veřejnost udělat něco navíc, ikdyž třeba nebude „objektivní“.

Jak jistě víte ( když jste tak zasvěcený do celkového velkého rozsahu mých stránek) o mé neobjektivitě , tak jste si bezpochybně všiml, že již několik let jsou mnou psány pouze ty články a komentáře , které nemají uvedeno jméno autora. Pokládám za zbytečné, abych u nich své jméno uváděl, to je uvedeno na úvodní stránce těchto stránek i s potřebným kontaktem. U ostatních jsou komentářů k utkání je vždy uvedeno v úvodu příspěvku jméno a příjmení. Pokud tedy máte výhrady k jednotlivých autorům, pak doporučuji si na ně zjistit přes kluby (adresář máme na rozdíl od jiných OFS přesný na web. stránkách OFS Klatovy http://nv.fotbal.cz/domaci-souteze/kao/plzensky/klatovy/zprava.php?id=16305 ,

který jako sekretář svazu rovněž vedu je dle mého názoru jistě postačující. Jinak kontakt na pana Karla Šota najdete určitě v adresáři P KFS v RS, takže máte výjimečnou příležitost si informační resty s tímto funkcionářem Sokola Mochtín vyřídit osobně .

jsem na zápase nebyl a nevím kdo má pravdu. Vím, že pravdu má vždy ten, kdo článek píše, jen jde o ten úhel pohledu z jakého je dotyčný článek psán. O tom víme každý jistě své , pokud se v minulosti někdo o něco podobného, jako jsou komentáře k utkáním pokusil. Vždy se bude jednat ale o pohled subjektivní . Stačí snad i příklady z běžného života a politický z toho nevyjímaje , jak si vysledují právní normy v našem státě právníci, soudci , kdy na stejný problém je několik výkladů. Tak , aniž bych se Vás chtěl dotknout je i možná Váš úhel pohledu na průběh utkání 1.B třídy Losiná – Mochtín. Osobně si nečiním právo hledat pravdu a posuzovat pravdivost řádek k utkání z pohledu funkcionáře Sokola Mochtín. Výklad právním norem kolem sebe, jak jeden problém vidí., či komentář píše. ¨

Nicméně pokud chcete přispět k objektivitě, což je pojem v tomto případě pouze relativní, pak budu rád, pokud mi budete příspěvky z utkání Sokola Losiná v 1.B třídě zasílat e.mailem a pokud nebudou obsahovat věci příčící se novinářské a zpravodajské etice je budu jistě rád zveřejňovat.

Již v době zakládání těchto mých web. stránek jsem si dal osobně předsevzetí ctít rozsah , který v době kdy jsem internetové stránky zakládal byly ještě většinou v plenkách, ostatní si čtenáři přeberou. Ti nejsou hloupí a je jich hodně , kteří fotbalu rozumí více než by dva dohromady.

Dnes má web. stránky kde kdo, ale ten globál tu chybí. Až tu bude lepší rád svojí činnost na tomto portálu ukončím. Ostatně léta jsou tady a možná že to přijde ještě dříve, než si sám vůbec dokážu představit. Vždy je co zlepšovat , ale na to již nejsou v tomto sloužení a s nulovými finančními prostředky síly, čas a přiznám se ani chuť.

Nicméně zatím jsem tady také já s tímto amatérským produktem, který nemá nic společného s profesionalitou jiných webových stránek.

Je ale můj a věřím , že nakonec o Vy ho berete, ikdyž tentokráte jste asi nebyl spokojen. Ale i to dokážu pochopit. Po výborné sérii pěti vítězství, kdy Sokol Losiná válcoval své soupeře jako na běžícím páse tentokráte přišla pouze dělba bodů a prohra na penalty a to je vždy velká loterie. Jak jsem již uvedl, na utkání jsem nebyl a nemohu hodnotit kdo je více objektivní zda Vy a nebo komentář Sokola Mochtín. Jedno však vím moc dobře. Viděl jsem Sokol Mochtín hrát ve Strážově, natočil jsem z tohoto derby i video a vím, že Mochtín má tentokráte hodně kvalitní tým a po zásluze asi je na čele tabulky !!! To jen tak mimochodem a znovu bez tří teček.

V závěru bych Vám milý pane dlouholetý sekretáři Sokola Losiná chci doporučit jako zkušenému funkcionáři , to, že pokud Vám vadí moje web. stránky, které vedu již od roku 2001 nepřetržitě již čtyřiadvacátou fotbalovou sezónu(jaro, podzim) a dělám s pochopením správce portálu SumavaNet pro fotbalovou veřejnost zcela zdarma v našem regionu a hlavně v Pošumaví něco navíc, pak doporučuji, aby jste mne následoval a třeba pro příznivce regionu na Plzeňsku něco podobného zřídil.

Přeji Vám k tomu hodně zdaru . Navíc Vám přeji , aby jste byl objektivnější než všichni kolem , ale pro ty budete stejně neobjektivní , to Vám ubezpečuji předem !!!!

A úplně na konec. Pokud byl skutečně průběh utkání takový a pravdivý jak popisujete - cituji : "Že dnes hosté vyhráli na penalty , ale mohou poděkovat hlavnímu rozhodčímu , který si dělal co chtěl na hřišti , zvláště ve prospěch Mochtína " pak v zájmu fotbalu doufám, že již budete mít napsanou stížnost na rozhodčího utkání, který odešlete na řídící Plzeňský krasjký fotbalový svaz. Pokud ale vše skončí o toho, že označíte soupeře a rozhodčího jako přímé viníky bezbrankového průběhu utkání, pak je to hodně laciné a zde se již patří udělat ...

Miroslav Sedlmaier, autor web. stránek sumavanet.cz/fotbal


 

 Na dopis od pana Zdeňka Kašpara  z Losiné  reagoval  přímý účastník utkání  V. Kašpar  ze Sokola Mochtín :

„ Jako střídající hráč týmu Mochtína bych se rád ohradil ke komentáři pana Kašpara z Losiné jelikož jeho komentář mne uráží a tím i pana Šota jako našeho předsedu který zápas okomentoval víc než dobře! K výkonu rozhodčího smekám. Terén byl velmi těžký a několik zákroků nebo snadně posoudit, jelikož nebylo vždy zřejmé zda hráč upadl tím že mu podjela noha nebo po faulu. V první poločase se možná dala pískat penalta na domácího V. Hajšmana avšak souboj vypadal že jeden držel druhého a obráceně, aspoň z mého pohledu. Diváci sice křičeli penalta ale sudí to tak neviděl. V druhé půli bych řekl že sudí pravděpodobně kompenzoval řekl bych že jasnou penaltu za podražení hostujícího Jiřího Dolejše a nechal hru pokračovat. Celkově předvedená hra byla hrozná a já tvrdím že výkon který jsme předvedli byl asi nejhorším v sezoně nebo téměř stejný jako ve Strážově. Nevím na který zápas se díval pan Kašpar z Losiné ale hostující brankář chytl asi 4 gólové šance které nedokázali domácí proměnit. a pokud vím tak na tyče to vyhrál Mochtín v poměru 2:1 Těším se až přijede soupeř z Losiné k nám na domácí půdu do Mochtína kde je hřiště určitě o dost v lepším stavu a pak budeme moci poměřit síly. Mj soupeř měl souvislý tlak až od hloupého vyloučení hostujícího Tomáše Dolejše který tak nepodržel svůj tým. Všem co se přišli podívat díky. „

S úctou V.Kašpar


 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku