Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída - 14. kolo : 10. a 11.11. 2012

KRAJSKÝ   PŘEBOR   

 

 

LUBY PŘIVEZLY PRVNÍ  BODY Z VENKU   

 

Los 14. kola  krajského přeboru   mimo Klatov , které měly výhody domácího prostředí nasměroval další tři týmy z Pošumaví k cestě za soupeři sousedících regionů. Ve dvou případech se jejich duely odehrály na Domažlicku. Přímo do hlavního města Chodska(pozn. jak s oblibou píše jeden z autorů nejmenovaných fotbalových internetových stránek na Domažlicku) zamířil druhý tým tabulky FK Horažďovice. Na místní umělce je čekal stále lepšící domácí rezerva Jiskry , která se v minulém kole velmi úspěšně představila ve vítězném duelu v Lubech.   Obavy horažďovického manažera Milana Koželuha z UT se naplnily pouze v úvodu zápasu.  Hosté také zásluhou výborného výkonu jejich nejzkušenějšího hráče a v tomto duelu také kanonýra Vlastimila Beránka   tento duel zvládli s plným bodovým ziskem a potvrdili, že se s nimi v souboji o podzimní titul vítěze  KP  musí stále počítat. jeden ze dvou největších soupeřů Horažďovic o prvenství exdivizní Slavoj Koloveč hostil další celek z Pošumaví nováčka ze Sušice. Hosté nakonec po nadějném výsledku z první půle , který skončil 2:2 svému zkušenějšímu soupeři podle papírových předpokladů podlehli, ale nezklamali.  Pro tábor lubských příznivců přišla velmi dobrá zpráva ze Stodu. Na  místním stadionu vybojoval nováček krajského přeboru Start  Luby  s domácím Slavojem první body na hřišti soupeře. Po dělbě bodů si připsal do tabulky další bod za výborně zvládnutý penaltový rozstřel.  Poslední ze zástupců v nejvyšší krajské soutěži  SK Klatovy 1898 doma naplnil roli favorita . Duel s Horní Břízou, která si v minulém kole odvezla všechny body ze Sušice se hrál plně pod taktovkou klatovských fotbalistů . Potěšující pro Pošumaví je pohled na tabulku, kde s velkým bodovým náskokem vévodí tabulce trojlístek mezi kterým nechybí druhé Horažďovice. Ty mají ještě zápas s vedoucí Kolovčí na kterou ztrácí pouhý bod na půdě Slavoje k dobru a třetí Klatovy ztrácí na lídra tabulky pouhé tři body.

 


 

SK KLATOVY 1898  -  HORNÍ  BŘÍZA  3 : 0 (2 : 0)

Martin Janda

V Klatovech se šlo v sobotu odpoledne na fotbal po dlouhých čtyřech týdnech. Domácí celek, který utrpěl v minulém kole první podzimní prohru, přivítal Horní Břízu. Na klatovských fotbalistech bylo od začátku utkání znát, že chtějí odčinit týden starou porážku z půdy SK ZČE Plzeň. Hned ve třetí minutě totiž otevřel skóre kanonýr Hanzlík, kter

ý dorazil svou střelu – 1:0. Domácí kontrolovali hru a snažili se přidat druhou uklidňující branku. To se jim podařilo ve 23. minutě, když se po rohovém kopu prosadil, jak jinak než hlavou, skórující Mészáros. Klatovští v prvním poločase nepustili Horní Břízu až na pár náznaků do žádné větší šance, a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:0. Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu jako ten první. Domácí se snažili dát gól a držet balón a hosté bránili a čekali na rychlé brejky. K vidění bylo několik klatovských střel ze střední vzdálenosti nebo šance Veselky, který zakončoval hlavou. Poslední slovo utkání měl ale opět Hanzlík, když uklidil míč střelou ze střední vzdálenosti za záda bezmocného brankáře hostí – 3:0. Navýšit skóre se v závěru utkání snažil ještě střídající Dan Matějka, ale jeho střela v síti neskončila. Domácí si tak připsali další tři body a minimálně do neděle se posunuli zpět na čelo tabulky.

Branky: Hanzlík 2, Meszároš

Rozhodčí : Vladimír Reznichenko, Václav Červený, Jan Lego Diváků:  120 . ŽK : 2:2 .

Sestava SK Klatovy 1898: Beke - Vítovec, Mészáros, Veselka, Jiří Matějka - Sýkora (75. min. M. Brož), Janda, Kadlec, Tomáš Matějka (85. min. Skala) - Dytrt (80. min. Matějka D.), Hanzlík

 

STOD  - VD LUBY 1: 1 ( 1: 1) 90 PK 1:3

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Duchek - Šůs; ŽK: 3:1. Diváků 90

 

KOLOVEČ - SUŠICE 4: 2 ( 2: 2) 

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Došek T. 2, Rejthar, Šperl - Jech, Vrhel. Diváků: 90. Hráno bez karet

 

DOMAŽLICE B  - HORAŽĎOVICE 3: 4 ( 2: 3) 

Zápas hraný na umělém povrchu v Domažlicích hosté zvládli na výbornou. Pouze v úvodních minutách se na tomto pro ně nezvyklém povrchu hledali. Ve 14. minutě  vyšla domácím rychlá kombinace a nekrytý Bláha střelou k tyči nedal Kozlíkovi v brance hostů šanci a je  poslal do vedení. Od  tohoto okamžiku převzali režii  zápasu hosté a jejich úsilí vyvrcholilo ve 34. vyrovnávající brankou. Po uvolnění Šafandy šel sám na brankáře domácích Lorence Mičkal  a umístěnou střelou k tyči srovnal na 1:1.  Hosté vycítili svojí šanci zvrátit vývoj zápasu ve svůj prospěch . Do vyložených šancí se dostali Beránek a Kotrba, ale domácí gólman je vychytal. Nedáš , dostaneš se znovu naplnilo a ve 42.minutě kdy zakončení domácího Leška na bližší tyč znovu poslal domažlickou rezervu do vedení. To ale nebylo v prvním poločase všechno! Pomyslný šatnář , neboli gól do kabin nebyl ten, který dal domažlický útočník, ale tečku za vývojem udělal v rozmezí posledních dvou minut první půle hostující Beránek. Ve 45.minutě  rozehrával Cihlář rohový kop, míč mířící na Jůdu zkušený záložník hostů pustil  na Beránka a ten přízemní střelou k tyči srovnal na 2:2. V  nastaveném čase první části zápasu  po úniku Kotrby  a jeho zpětné přihrávce  Beránek nezadržitelně  poslal míč za Lorencova záda a otočil výsledek ve prospěch svého týmu. Beránek po změně stran ještě mohl zvýšit, ale nastřelil pouze tyč. Vše napravil v 76. minutě, kdy pohotově z otočky levou nohou poslal přízemní střelu na domácí svatyni a ta skončila počtvrté v domácí síti. Domácí  v 89. minutě sice závěr zápasu ještě snížením Kubicovou brankou zápas zdramatizovali, ale tři body si již hosté vzít nenechali.  

Branky: 14. Blaha, 42. Lešek, 89. Kubica  - 45.,45+1 a 76. Beránek , 34. Mičkal; ŽK: 3:2 . Diváků: 60. Rozhodčí: Langmajer.

Sestava Horažďovice : Kozlík .- Butnaru (83. Melka), Čadek, Křivanec, Cihlář, Šafanda, Beránek (85. Nauš), Stulík, Mičkal (90. Forman M.), Jůda, Kotrba (65. Chod). Trenér Michal Čadek.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY :

Chotíkov  - Horšovský Týn 5: 2 ( 2: 2)  

Branky: Puchmertl 2, Břicháček, Pechler, Schveiner - Barnáš, Šinál; ŽK: 2:3

 

Příkosice  - Vejprnice 2: 2 ( 1: 1) PK 4:5

Branky: vlastní, Štich - Kasík 2; ŽK: 1:2

 

Rapid Plzeň - Holýšov 2: 1 ( 0: 0)  

Branky: Hodaň, Žák - Kubina; ŽK: 1:2

 

SK ZČE  - Přeštice 3: 0 ( 0: 0)  

Branky: Meszárosz 2, Chocholatý; ŽK: 1:2

 

DOHRÁVKA 12. KOLA :

Horšovský Týn  - Hor.Bříza  0 : 1 ( 0: 0)  

Branky: Vrla; ŽK: 1:3

 

 

 

    1. Koloveč        13  11   1   1   41 : 14    35

    2. Horažďovice    13  11   1   1   31 : 12    34

    3. Klatovy 1898   13  10   2   1   44 : 13    32

    4. Příkosice      12   7   2   3   25 : 19    24

    5. Chotíkov       13   6   2   5   31 : 24    22

    6. Přeštice       13   6   2   5   34 : 18    20

    7. SK ZČE Plzeň   13   6   1   6   28 : 18    20

    8. Vejprnice      14   6   1   7   26 : 29    20

    9. Domažlice B    14   4   4   6   23 : 27    19

   10. Horní Bříza    14   5   3   6   16 : 28    19

   11. Sušice         13   4   4   5   22 : 24    18

   12. Rapid Plzeň    13   4   3   6   19 : 30    16

   13. Stod           13   3   3   7   15 : 36    14

   14. Holýšov        12   3   1   8   13 : 27    10

   15. Dyn.H.Týn      14   2   1  11   18 : 46     7

   16. Luby           13   1   1  11   14 : 35     5

 

 

1.A.TŘÍDA  

 

OKULA SE ROZLOUČILA  DOMA CENNÝM VÍTĚZSTVÍM   

 

V posledním domácím letošním duelu o mistrovské body se Nýrsko rozloučilo se svými příznivci tím nejlepším způsobem. Po počátečním bodovém výpadku, kdy první dva zápasy v novém ročníku prohrálo v dalších šesti následujících duelem doma již nenašli nýrští fotbalisté přemožitele. Nicméně bilance z venku je mizerná (pouhá bod získaný na hřišti Slavoje Žihle ) a tak devět  ztracených bodů doma musí mrzet. Nyní čeká Okulu dohrát dva zápasy na hřištích soupeřů a budou to zápasy o šest bodů , když v příštím kole hraje ve Stříbře které přivezlo v tomto kole body z Města Touškov , tedy ze hřiště, kde Nýrsko podzim zakončí dohrávkou 12. kola . Svéradice doma opět body rozdávaly. Další ztráta bodů za remízu v duelu nováčků mohou na jaře hodně mrzet.

  


 

NÝRSKO -  DLOUHÝ ÚJEZD   5 : 3 ( 0 : 1) 

Stanislav Steiner

Domácí mužstvo nastoupili do utkání s velkým elánem.Ještě neuplynula ani minuta utkání a Kalivoda ml. se ocitl sám před brankářem hostí,který jeho šanci zneškodnil. Další obrovská šance domácích přišla v 10',kdy po rychlé kombinaci Bastl-Výtisk-Kalivoda ml.-Lužný,posledně jmenovaný nastřeluje brankáře hostí.

Hosté odpověděli ve 13',kdy obrovskou šanci Houdy zachraňuje Bastl. Ve 24'domácí mužstvo zbytečně ztrácí na polovině hřiště míč a hosté  zakončují rychlí protiútok střelou,která znamená jejich vedení.do další šance se dostávají ve 24',kdy Houdova střela končí těsně vedle domácí branky.

Do dalších šancí se u domácího týmu dostávají Koutník,jehož střelu vyrazil s námahou brankář hostů na roh a Výtisk,kterému brankář zneškodnil střelu v pádu nohama. Do poločasu domácí mužstvo ohrozili hosté ještě 2x,ale skoré se již neměnilo.

Nástup so druhého poločasu vyšel lépe hostům,ve 49',po rohovém kopu bukva hlavou upravil stav utkání na 0:2.V tom okamžiku se zdálo být utkání rozhodnuté,ale domácí se vzpamatovali a začali se dít věci.

Nejprve v 59'György nádhernou střelou z 25m vymetl šibenici branky hostů,minutu po té Koutník po samostatné akci kdy z vlastní poloviny prošel přes celou obranu hostů a akci zakončil střelou k tyči a vyrovnal.hosté se ještě nestačili vzpamatovat z šoku a 64'se dostal do úniku Výtisk, přihrál Koutníkovi a domácí poprvé vedli.

V 79'domácí faulovali na hranici PK a trestný kop Bučan r. Usměrnil nechytatelně k levé tyči domácí branky a vyrovnal.

Odpovědí domácích byla akce v 83',kdy György uvolnil Kohouta a ten dostal domácí mužstvo opět do vedení. To,ale ještě nebylo všechno. V 87'na polovině hřiště výtisk vypíchl míč hostující obraně a samostatnou  akci zakončil vstřeleným golem.

Skoré se mohlo ještě změnit,když po faulu na Výtiska,domácí kopali penaltu,ale Šteinerovu střelu brankář hostů zneškodnil.v nastaveném čase se do velké šance dostal Korschinský,ale jeho střela skončila vysoko nad brankou.

Hráče domácího mužstva je třeba pochválit za výkon který předvedli v druhém poločase a za to,že utkání,ve kterém prohrávali,nezabalili a dokázali v něm zvítězit.

Branky: 60. a 64. Koutník , 59.  György, 83. Kohout, 87. Výtisk – 21. Pavlík, 49. Bučan R., Pavlík; ŽK: 3:1. Diváků: 80.  Rozhodčí : Sirotek, Duda,Filinger 

Sestava Nýrsko:Ludvar-Kolář,Kalivoda st., Šteiner,Bastl/86'Valenta/-Koutník, György, Kohout,Výtisk-Lužný,Kalivoda ml/58'Korschinský/.

 

SVÉRADICE  - SP.POŘÍČÍ 2: 2 ( 2: 1) PK 2:4

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Mikeš 2 - Brudna, Šlajs; ŽK: 0:2. Diváků: 90

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY :

Zruč -  Žihle 1: 3 ( 0: 1) 

Branky: Egermaier - Brož 2, Strunzs; ŽK: 6:3; ČK: 2:0

 

T.Přimda  - Nepomuk 1: 1 ( 0: 0)  PK 2:0

Branky: Hečko - Švec; ŽK: 4:2

 

M.Touškov -  Stříbro 3: 6 ( 1: 1) 

Branky: Hauer, Zajíček, Šiml - Demjan 2, Florus 2, Petraška, Průša; ŽK: 0:1

 

Rokycany B Chlumčany 8: 0 ( 5: 0)

Branky: Vrba 3, Jícha, Procházka, Tobrman, Šíša, Černý

 

Rozvadov - Bolevec 2: 1 ( 0: 0) 

Branky: Čížek 2 - Pelnář; ŽK: 0:2

 

Nýřany - Černice 1: 0 ( 0: 0)  

Branky: Zdvihal; ŽK: 3:3

                                                 

 

 

 1. FK Nepomuk     14   8   4   2   34 : 19    28

 2. Rokycany B     14   9   0   5   43 : 19    27

 3. Rozvadov       13   7   3   3   34 : 19    26

 4. Černice        14   6   4   4   30 : 19    26

 5. Bolevec        13   6   4   3   31 : 20    23

 6. Nýřany         12   6   4   2   30 : 25    23

 7. Dlouhý Újezd   13   6   2   5   34 : 38    21

 8. Zruč           14   5   3   6   21 : 26    21

 9. Chlumčany      14   6   2   6   34 : 30    20

10. Žihle          14   5   3   6   27 : 36    20

11. Nýrsko         13   4   3   6   28 : 40    16

12. Spálené Poříčí 12   2   5   5   17 : 22    15

13. M. Touškov     13   4   1   8   25 : 35    14

14. Svéradice      13   4   2   7   23 : 33    14

15. Stříbro        13   4   1   8   24 : 38    14

16. Tatran Přimda  13   1   5   7   20 : 36    10

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku