Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 13. kolo 3. – 4.11. 2012

 

 KRAJSKÝ PŘEBOR  

 

 

 

TAKÉ  KLATOVY  NECHALY NA HŘIŠTI SK ZČE PLZEŇ  BODY

 

Pro mnohé je třináctka šťastné číslo , ale jak ukázaly výsledky  13. kola krajského přeboru  pro týmy z Pošumaví příliš  štěstí nepřineslo. jediným kolektivem který dosáhl na body byly Horažďovice a kde jinde, když než na své domácí nedobité tvrzi!

jediný dosud  neporažený celek v krajském přeboru SK Klatovy 1898 ztratil svojí neporazitelnost v Plzni na ZČE. Hřiště plzeňských energetiků celkům z Pošumaví nesvědčí. Po Horažďovicích  a Sušici zde nechaly body také Klatovy, což je stálo ztrátu  pozice lídra tabulky ze které klesly za vedoucí Koloveč a druhé Horažďovice na 3.místo . Nedařilo se doma ani Sušici. Ta po sérii úspěšných výsledků měla  tentokráte doma bodový půst.  Zklamání k toho , že si ze Sušice odváží body nejslabší soupeř, který se v městě na Otavě v průběhu podzimu představil nebyli jen domácí diváci ale také předseda klubu Vratislav Krulich. Ten zhodnotil nedělní duel domácích v krajském přeboru  slovy : „Utkání se těžko hodnotí. Kdo neviděl, neuvěří.  Domácí  měli podstatnou část utkání pod kontrolou a trvale ohrožovali soupeřovu bránu. Ale v dnešním utkání zcela propadli z produktivity. Soupeř se prezentoval jako jeden z nejhorších týmů který v letošním podzimu v Sušici hrál, ale přesto si ze Sušice odváží tři body.“ Luby v domácím prostředí v omlazené sestavě velmi rychle inkasovaly první branku , která prakticky určila další vývoj zápasu ve kterém ambiciózní domažlická rezerva  nedala domácím mnoho šancí na zvrat ve vývoji zápasu.


 

 

LUBY - DOMAŽLICE B   0 : 4 (0 : 1)

Karel Křížek

Domácím hráčům se na podzim vůbec nedaří,  navíc vlivem zranění a nedisciplinovanosti hráčů se prakticky rozpadla celá obrana a trenéři tak každý zápas řeší problém se sestavou mužstva.  Oproti jaru schází  herní pohoda, hráče svazuje nervozita, vůbec se nedaří kombinace a to vše se promítlo i do utkání s rezervou Domažlic. Už ve 4. minutě utkání unikl po levé straně hostující Tomáš Lešek a celkem snadno upravil stav utkání na 0 : 1. Až do konce prvního poločasu měli hosté více ze hry, ale stav utkání už se neměnil.  Domácí v první půli bojovali, ale  kazili  přihrávky a jen zřídka se dostali do zakončení. Největší příležitost měl před koncem první půle domácí Míra Šůs, ale zblízka trefil jen do brankáře.  Ve druhém poločasu , v 51. minutě, dostal hostující Jiří Hartl dlouhý centr za obranu domácích a zvyšoval na 0 : 2 pro hosty. O dvě minuty později hostující Libor Bláha zachytil  malou domů domácího obránce a zvyšoval již na 0 : 3. Když v 62. minutě přidal další gól na 0 : 4 střídající Lukáš Waldmann, o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto. Navíc v 65. minutě utkání byl za faul po druhé žluté kartě vyloučen domácí Aleš Čížek a definitivně tak pohřbil naděje  na korigování nepříznivého stavu. Do konce utkání se již stav nezměnil a tak si soupeř z Domažlic odváží zaslouženou výhru.

Branky: 4. Lešek Tomáš, 51. Hartl Jiří,  53. Bláha Libor,  62. Waldmann Lukáš

Rozhodčí Hodek Jakub, ŽK 4 : 2, ČK 1 : 0 (Čížek Aleš), 100 diváků.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Křížek Karel, Pivoňka Marek, Mlejnek  Aleš, Kostolanský Ondřej, Šnour  Daniel, Voráček Přemysl, Koželuh Vojtěch, Šůs Miroslav, Čížek Aleš a Švátora Karel, střídali Sýkora Filip,  Švec Radek a Sydorenko Vasyl.

 

HORŠOVSKÝ TÝN  - KOLOVEČ 2: 4 ( 0: 1) 

Branky: Havlíček 2 - Šperl 3, Černohorský; ŽK: 4:0

 

TJ   SUŠICE - ZKZ  HORNÍ  BŘÍZA  2  :  3 (1 : 1)

Vratislav Krulich

Hned v úvodu utkání si sušičtí vytvořili brankové příležitosti, ale Vrhel i Kočí v koncovce selhali. V šestnácté minutě se dokázal prosadit domácí Vrhel a domácí příznivci začali věřit, že je to počátek dobrého konce. Ale bohužel zůstalo pouze u přání. Sušičtí mladíci byli i nadále lepším týmem, s přehledem kontrolovali hru, ale místo toho aby soupeřovi zasadili další úder nedokázali pokrýt první zdařilý brejk hostů a bylo vyrovnáno. Domácí se neustále tlačili do útoku, ale jejich koncová řešení byla špatná. Výsledkem převahy byl už jenom penaltový faul na Kočího, ale ani tuto šanci na změnu skóre domácí nevyužili.

Úvod druhé půle byl v řežii poločasu prvního. Sušičtí se opět pustili do dobývání hostující branky. Byli aktivnější a lepší ve všech činnostech. Hosté se soustředili na důslednou obranu. Sušickým se sice podařilo strhnout v šestapadesáté minutě vedení na svoji stranu brankou Halase, ale stačila opět jedna nedůslednost v obranné činnosti a jeden brejk a bylo srovnáno. A ke smůle domácích chyba o pět minut později znamenala další chyba v defenzívě třetí branku v síti Sušice.

Hosté, kteří toho v Sušici moc nepředvedli se dostali do vedení a na domácí kopačky se vloudila nepřesnost a nervozita.

Marně se trenér Staněk snažil oživit svůj tým střídáním. Na sušických ležela "deka" a do konce zápasu se již nedokázali zvednout. A tak hosté, i když v Sušici toho moc neukázali, odvážejí domů tři cenné body a domácí mladíčci můžou přemýšlet proč takovýto zápas nedokážou  dovést do vítězného konce.

Branky: 16. Miroslav Vrhel, 55. Marek Halas  -  29. a 74. Jan Paukner, 79.  Pavel Chocholatý

Rozhodčí: Homr - Kračmer, Reznichenko . ŽK:1 : 1. Diváků:  150

Sestava TJ Sušice:František Jarolím, Lukáš Kodýdek, Jakub Melka (Tomáš Fuchs), Tomáš Marek, Jiří Kysilka (Tomáš Klíma), Milan Prchlík, Jakub Szedmák (Imrich Varga), Miroslav Vrhel, Radek Kočí, Václav Jech a Marek Halas (Jiří Bešta)

 

HORAŽĎOVICE - CHOTÍKOV 3: 0 ( 2: 0)

Po nevýrazné první čtvrthodině utkání se domácí poprvé střelecky prosadili v 19. minutě , kdy Šafanda přihrávkou za obranu našel Mičkala , který svojí šanci zakončil propasírováním míče pod tělem brankáře hostů za jeho záda 1 : 0. V zápětí mohl po centru před branku hostů zvýšit, ale k přesnějšímu zakončení mu chyběly centimetry. Zasloužené vedení domácích jistil gólem do šatny opět Mičkal který po přihrávce od Beránka přehodil gólmana Chotíkova 2 : 0. Úvod druhé půle přinesl hostům jedinou vyloženou šanci, kdy po špatně zahraném ofsajd systému  šel sám na brankáře Kozlíka hráč hostů,ale z úhlu nastřelil pouze domácího brankáře. V zápětí mohl zvýšit vedení domácích na rozdíl třech branek Butnaru, ale z gólové pozice trefil pouze brankáře soupeře. Butnaru vše napravil o dvě minuty po té, kdy po centru ze strany  v pokutovém území hostů hlavičkoval Čadek  jehož střelu brankář vyrazil a Butnaru vrátil míč do sítě Chotíkova 3 : 0. V 65. minutě za faul na Cihláře kopali domácí pokutový kop, který beránkovi strážce svatyně hostů vyrazil. V dalším průběhu druhého poločasu domácí spokojeni s tříbrankovým vedením soupeře do vážnějšího ohrožení vlastní branky nepustili , postupně prostřídali další hráče a své zasloužené vítězství si již bezpečně pohlídali.    

Branky: 19. a 42. Mičkal, 51. Budnaru; ŽK: 3:2. Diváků: 120 

Sestava Horažďovice : Kozlík, Čadek, Křivanec(46. Nauš), Cihlář, Šafanda, Butnaru (80.Melka), Beránek (68. Chod), Stulík, Mičkal (75. Forman M.), Jůda, Kotrba (83.Sova)

 

SK ZČE - KLATOVY 2: 0 ( 0: 0)  

Martin Janda

Odložený zápas se Sušicí minulý týden, znamenal čtrnáctidenní zápasovou přestávku, která jak se ukázalo, Klatovům moc neprospěla. Na dobře připraveném hřišti se hrál spíše bojovný fotbal, který více vyhovoval domácím. Do první šance se ale dostaly Klatovy, když po rohovém kopu hlavičkoval zcela sám Dytrt, pouze do domácího gólmana. První poločas moc šancí nenabídl a tak se šlo do kabin za stavu 0:0. Druhý poločas začali lépe domácí a šli zaslouženě do vedení – 1:0. Hosté se zmohli pouze na nakopávání balonů do plzeňského vápna a to k šancím nevedlo. Naopak to byli domácí, kteří z rychlého brejku pečetili svůj tříbodový zisk a stali se tak prvním mužstvem, které dokázalo vzít Klatovům všechny tři body. 

Branky: Vohrna, Škarda; ŽK: 3:3. Diváků: 60

Sestava Klatovy : Beke – Vítovec (Lužný), Veselka, Meszároš, Matějka Jirka – Sýkora (Matějka Dan), Janda, Kadlec, Brož, – Dytrt, Hanzlík. Připraven: Moravec

Trenéři: Vašica, Dlesk

 

DALŠÍ VÝSLEDKY

Přeštice - Rapid 0: 1 ( 0: 0) 

Branky: Harmady; ŽK: 1:2

 

Vejprnice - Stod 5: 1 ( 2: 0) 

Branky: Křen 3, Lhotka, Černý - Dlouhý; ŽK: 1:1

 

HOLÝŠOV -  PŘÍKOSICE

Nehráno pro nezpůsobilý terén

 

 

 

 

 1.  Koloveč       12  10   1   1   37: 12    32

 2.  Horažďovice   12  10   1   1   27:  9    31

 3.  Klatovy 1898  12   9   2   1   41: 13    29

 4.  Příkosice     11   7   1   3   23: 17    23

 5.  Přeštice      12   6   2   4   34: 15    20

 6.  Chotíkov      12   5   2   5   26: 22    19

 7.  Domažlice B   13   4   4   5   20: 23    19

 8.  Sušice        12   4   4   4   20: 20    18

 9.  Vejprnice     13   6   0   7   24: 27    18

10.  SK ZČE Plzeň  12   5   1   6   25: 18    17

11.  Horní Bříza   12   4   3   5   15: 25    16

12.  Rapid Plzeň   12   3   3   6   17: 29    13

13.  Stod          12   3   2   7   14: 35    13

14.  Holýšov       11   3   1   7   12: 25    10

15.  Dyn.H.Týn     12   2   1   9   16: 40     7

16.  Luby          12   1   0  11   13: 34     3

 

 

1. A TŘÍDA  

 

SVÉRADICE ZVLÁDLY VE STŘÍBŘE SOUBOJ O ŠEST BODŮ

 

Základ úspěchu v každé soutěži je neztrácet body doma a k tomu ještě nějaký ten bodík přivést ze hřiště soupeřů. To první  se doma nedaří naplňovat ani jednomu ze dvou zástupců Pošumaví v 1.A třídě.  Ve 13. kole to znovu potvrdila Okula Nýrsko dělbou bodů se Zručí  se kterou přišla o druhý bod také v penaltovém rozstřelu. Ve druhém úkolu importu bodů ze hřišť  soupeřů si vedou poměrně úspěšně Svéradice. Po vítězství v Chlumčanech , remíze v Nýřanech dokázal nováček soutěže tentokráte na výbornou zvládnout souboj o šest bodů , když ze hřiště předposledního Stříbra přivezl cenné tři body.   

 


NÝRSKO - ZRUČ 2: 2 ( 1: 2)PK 7:8

Stanislav Steiner

Utkání se hrálo na těžkém mokrém terénu po nočním silném dešti.

Začátek utkání vyšel lépe domácímu mužstvu,když v 8. zaváhal se střelou Koutník v dobré střelecké situaci. Vše ale napravil o dvě minuty po té ,kdy střelou s úhlu překvapil brankáře hostí a otevřel skoré utkání.

V 21. minutě  hosté kopali trestný kop od postraní čáry a Husník ,kterého nechal Tykal hlavičkovat, vyrovnal. Po té následovala neurovnaná hra obou mužstev bez brankových příležitostí.už se zdálo, že do kabin odejdou mužstva za nerozhodného stavu,ale nebyla to pravda. Ve 44. minutě hostující Polák  v zoufalství, na polovině hřiště odkopl míč k brance domácích a ten ke zděšení domácích přeskočil Ludvara a skončil v brance.

Po poločasové bouřce v kabině domácích,došlo ke změnám v sestavě. Do branky nastoupil pavel Nejdl a do pole  Výtisk, kterého v 57. minutě  krásně uvolnil György  a ten vyrovnal. V 67. minutě prokázal své bohaté zkušenosti v brance Nejdl, když včasným vyběhnutím a odhlavičkováním míče na hranici vlastního pokutového území  zmařil šanci hostí. V  závěrečné čtvrthodině se domácí mužstvo dostalo do několika brankových šancí, které ale nevyužilo. Tu největší měli Tykal jehož hlavičku zázračně vyrazil brankář hostů Klik a v 90. György, jehož střelu obrana hostů odvrátila na brankové čáře.

V následujícím penaltovém  rozstřelu byli úspěšnější hosté v poměru 7: 8 a odvezli si 2 body.

Branky: 10. Koutník, 57. Výtisk – 21. Husník, 44. Polák; ŽK: 1:3. Diváků: 90

Rozhodčí  : Pohančeník-Červený,Mazanec   Ds-Lešetický

Sestava Okuly Nýrsko : Ludvar /46.Nejdl/- Korschinský, Tykal, Kalivoda st.,Bastl- Koutník /70. Kohout/, Šteiner, György, Kolář-Lužný,Kalivoda ml/46. Výtisk/

 

STŘÍBRO -  SVÉRADICE 2: 4 ( 1: 3)

Branky: Bůžek, Petraška - Herout, Makovec, Mikeš, Vosyka; ŽK: 1:5. Diváků: 100 

 

Dl.Újezd - M.Touškov 4: 2 ( 2: 0) 

Branky: Houda 2, Bydžovský, Tůša - Schveinert, Vrba; ŽK: 2:2; ČK: 1:0

 

Černice- Rozvadov 1: 0 ( 0: 0)

Branky: Hacker

 

Spálené Poříčí - Nýřany 

Nehráno pro nezpůsobilý terén

 

Bolevec - Rokycany B 0: 1 ( 0: 0)  

Branky: Vrba; ŽK: 0:5

 

Chlumčany  - T.Přimda 3: 2 ( 2: 0) 

Branky: Nohava 2, Milota - Hečko, Malý; ŽK: 3:3

 

Nepomuk -  Žihle 5: 1 ( 1: 0)  

Branky: Hlavatý, Horejš, Slach, Vosyka, Švec – Holar

 

Dohrávka 12. kola : Žihle - Chlumčany 2: 1 ( 1: 0) . Branky: Brož, Najmon - Milota; ŽK: 7:2; ČK: 3:0

 

 

 

 1.  FK Nepomuk     13   8   3   2   33: 18  27

 2.  Černice        13   6   4   3   30: 18  26

 3.  Rokycany B     13   8   0   5   35: 19  24

 4.  Rozvadov       12   6   3   3   32: 18  23

 5.  Bolevec        12   6   4   2   30: 18  23

 6.  Dlouhý Újezd   12   6   2   4   31: 33  21

 7.  Zruč           13   5   3   5   20: 23  21

 8.  Chlumčany      13   6   2   5   34: 22  20

 9.  Nýřany         11   5   4   2   29: 25  20

10.  Žihle          13   4   3   6   24: 35  17

11.  M. Touškov     12   4   1   7   22: 29  14

12.  Spálené Poříčí 11   2   4   5   15: 20  13

13.  Svéradice      12   4   1   7   21: 31  13

14.  Nýrsko         12   3   3   6   23: 37  13

15.  Stříbro        12   3   1   8   18: 35  11

16.  Tatran Přimda  12   1   4   7   19: 35   8

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku