Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 10. kolo 13. – 14.10 . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

VÍTĚZNOU SÉRII KLATOV DOMA POKRAČUJE

 

Lídr tabulky který vládně  v krajském přeboru čekal   domácím prostředí tentokráte soupeř, který jim jako jediný pokazil po návratu do krajského přeboru výbornou domácí bilanci. Tím pachatelem, který se vracel na místo činu, kdy na počátku druhé listopadové dekády v loni na podzim jako jediný dosud v Klatovech zvítězil byl Horšovský Týn.  Tentokrát ale tento pachatel se již v Klatovech další loupeže nedopustil . Domácí si střeží svojí neporazitelnost a přesvědčivým vítězstvím tak oslavili svoje v pořadí dvacáté vítězství po návratu do KP  a užívající si, jak chutná se v tabulce dívat na soupeře z nejvyšší příčky tabulky.  Bohužel zatím opačný pohled mají Luby, které nedokázaly na hřišti  v Horní Bříze udržet jednobrankové vedení , které jim zajistil Miroslav  Šůs a nadále zůstávají v tabulce poslední.

Očekávané pootavské derby které se hrálo v Sušici přilákalo na místní stadion téměř čtyřstovky   diváků. Ti co přišli určitě nemuseli litovat. Očekávané vyvrcholení průběhu derby po přestávce poněkud pokazilo vyloučení domácího Kočího a s tím spojené  některé sporné verdikty delegovaných arbitrů. Domácí i přes porážku za jejich statečný výkon ve druhém poločase,  který téměř celý   odehráli v oslabení  o deseti odměnili diváci při odchodu ze hřiště potleskem.   


SK KLATOVY 1898 -  DYNAMO HORŠOVSKÝ TÝ 5 : 1 (1 : 1)

Martin Janda

První půle nenasvědčovala, že si hosté z Horšovského Týna odvezou takový příděl gólů. I když hned v druhé minutě utkání rozjásal domácí publikum navrátilec do základní sestavy Tomáš Gyorgy, který se prosadil po chybách hostující obrany. Bylo to ovšem z jeho strany vše a v desáté minutě musel pro zranění hřiště opustit. Po několika náznakách a chybách v domácí obraně využili svoji šanci také hosté a střelou v 41. minutě srovnali stav utkání na 1:1. Jako přes kopírák začala druhá půle a ve 47. minutě se po úniku Hanzlíka a jeho následném centru prosadil Sýkora. V 62. minutě hosté faulovali unikajícího Zdeňka Hanzlíka a následoval pokutový kop, který bez nejmenšího problému proměnil Kadlec. Domácí fandové stále neměli dost, a tak musel přijít domácí gól s pořadovým číslem 4. O ten se postaral po krásné akci Sýkory, Brože a Jiřího Matějky Tomáš Matějka, kterému ještě balón pustil mezi nohami Hanzlík. Nepopulárního „bůra“ završil opět Sýkora, když mu po autovém vhazování Jirky Matějky naservíroval míč před bránu Hanzlík. To se psala 76. minuta. Do konce zápasu si domácí vytvořili několik stoprocentních šancí, ale Hanzlík a spol nebyli v koncovce přesní. Vítězná série tak pokračuje a doufáme, že na sedmi zápasech neskončí. Pokusit se o to budeme moci příští týden v Plzni, kde se střetneme s místním Rapidem.   

Branky : 3.  György, 47. a 76. Sýkora, 61. Kadlec (PK), 73. Tomáš Matějka -  1.  Wolf

Rozhodčí : Bogdan Gabriel, ŽK 3:3, 200 diváků.

Sestava Klatovy : Beke - Vítovec, Veselka, Mészáros, Jiří Matějka - Sýkora, Janda, Kadlec, Tomáš Matějka (76. min. Skala) - György (12. min. Lužný, 60 min. Brož Martin) Hanzlík 

Trenéři: Vašica, Dlesk  

 

HOR.BŘÍZA -  VD LUBY 2: 1 ( 0: 1) 

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Paukner, Vrla - Šůs; ŽK: 4:6

 

SUŠICE – HORAŽĎOVICE  2 : 3 (1 : 2)

Vratislav Krulich

Na čtyři stovky diváků se přišlo v nedělním odpoledni podívat na pootavské derby mezi Sušicí a Horažďovicemi. Domácí v počátku utkání působili dojmem, že mají ze soupeře respekt. A pokud tomu tak bylo, brzy se ho dokázali zbavit a od úvodních minut hráli tak, jak si domácí příznivci přáli. V první půlhodině se hrál rychlý technický fotbal, který se přítomným divákům musel líbit.

V první šanci utkání se představil horažďovický Nauš. Jeho střela, v šesté minutě, minula Jarolímovu bránu o pár centimetrů. O dvě minuty později předvedli fotbalovou lahůdku domácí. Domácí útočník Vrhel zakončil svůj brejk tvrdou střelou, ale pro domácí příznivce bohužel rovněž mimo Kozlíkovu svatyni. V deváté minutě se prezentoval sušický Prchlík bleskovým průnikem po čáře, přesně odcentroval a sušický Kočí nekompromisně střelou z voleje rozvlnil síť horažďovické brány. Po vedoucí brance domácí  ještě víc vystupňovali svoji aktivitu, ale horažďovická defenzíva pracovala spolehlivě. A v této fázi stála při hostech i štěstěna, to když míč z kopačky sušického Halase skončil na břevně Kozlíkovi brány. Ve čtyřiadvacáté minutě kapitán domácích Hrach poslal do brejku sušického Vrhela a jen dobré vyběhnutí hostujícího gólmana zachránilo hosty od další pohromy. Ve 27. minutě se domácí mohli radovat podruhé, to když po rychlém průniku Szedmák přihrál úplně volnému Kočímu. Ten stanul zcela osamocen před horažďovickou brankou, ale v koncovce selhal a míč skončil nad horažďovickou bránou. O dvě minuty se výborně prezentoval hostující Mičkal, když se dokázal ve vápně uvolnit přes bránící sušické hráče a nedal Jarolímovi šanci. A aby to nebylo pro domácí příznivce vše, přišla čtyřiatřicátá minuta utkání. Domácí obránci hrubě chybovala a toho dokázal opět využít agilní Mičkal a podruhé rozesmutnil sušické. Za zmínku v závěru prvé půle stojí ještě Szedmákův pokus o uvolnění Kočího, ale horažďovická obrana dokázala míč uklidit na roh. Do konce první půle nedokázalo ani jedno družstvo svého soupeře překvapit a tak za stavu 1 : 2 odcházeli do kabin spokojenější hosté.

I začátek druhé půle přinesl obraz poloviny první. Sušičtí se snažili ztéci horažďovickou defenzívu rychlými brejky. Zlom utkání přinesla jednapadesátá minuta. To došlo při snaze dostihnout centr ke střetu domácího Kočího s brankářem hostů. Rozhodčí Hájek odpískal faul sušického útočníka i když podle mého názoru tím kdo fauloval byl horažďovický gólman. A k údivu přítomných udělil Kočímu žlutou kartu. Hráč neudržel na uzdě nervy a následovala karta červená. Domácí sice po závaru před horažďovickou bránou dokázali Melkou srovnat stav utkání. Ale následovalo dalších několik sporných rozhodnutí hlavního arbitra ke kterému se bohužel přidali i pomezní sudí a utkání se změnilo v nervózní duel. Navíc v  devětapadesáté  minutě sušická defenzíva znovu chybovala a hostující Nauš stanovil konečný účet utkání. Domácí i v početním oslabení se do konce duelu snažili o korekci, ale překonat horažďovickou defenzívu se jim již nepodařilo. Potěšujícím pro sušické hráče může být skutečnost, že při obchodu do kabin je i přes porážku v prestižním utkání doprovázel potlesk domácích fanoušků.

Branky:  9. Radek Kočí, 54. Jakub Melka  -  29. a 34. Petr Mičkal, 59. Josef Nauš

ŽK:   2  :  2. ČK: 1  :  0  (51. Radek Kočí)

Rozhodčí:  Hájek  -  Cihlář,  Kastl. Diváků:   390

Sestava TJ Sušice: František Jarolím, Lukáš Kodýdek, Jakub Melka, Václav Jech, František Hrach, Jiří Kysilka (71´ Tomáš Klíma), Milan Prchlík (84´ Imrich Varga), Jakub Szedmák, Miroslav Vrhel, Radek Kočí a Marek Halas (67´ Marek Budil)

FK Horažďovice: Jakub Kozlík, Oldřich Chod (57´ Ion Butnaru), Petr Čadek, Josef Nauš (77´ Jan Sova), Pavel Cihlář, Marek Šafanda, Vlastimil Beránek (87´ Radek Pintíř), Ondřej Stulík, Petr Mičkal (89´ Ondřej Křivanec), Tomáš Jůda a Petr Kotrba

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

 

Chotíkov -  Holýšov 3: 1 ( 2: 0)

Branky: Břicháček, Míka, Scheinherr - Mička; ŽK: 4:1

 

Stod  - SK ZČE 2: 1 ( 2: 0)

Branky: Duchek, Pleisner - Světlík; ŽK: 5:4; ČK: 1:0

 

Příkosice -  Rapid 6: 3 ( 3: 3) 

Branky: Pešek 2, Herák, Komanec, Papáček, Spěváček - Harmady 3; ŽK: 2:5; ČK: 0:1

 

Koloveč -  Vejprnice 5: 1 ( 2: 1)

Branky: Milota 2, Došek T., Rejthar, Šperl - Šámal; ŽK: 4:5; ČK: 0:1

 

Domažlice B  - Přeštice 1: 1 ( 0: 0) PK 3:1

Branky: Hošek - vlastní; ŽK: 1:2    

 

 

 

   1. Klatovy 1898  10   8   2   0   37 : 10   26

   2. Horažďovice   10   8   1   1   19 :  9   25

   3. Koloveč       10   7   1   2   25 : 13   23

   4. Chotíkov      10   6   2   2   26 : 13   22

   5. Přeštice      10   6   2   2   32 : 10   20

   6. Příkosice     10   6   1   3   21 : 16   20

   7. Rapid Plzeň   10   3   3   4   18 : 22   13

   8. Stod          10   3   2   5   13 : 24   13

   9. Sušice         9   2   4   3   11 : 15   12

  10. Vejprnice     10   4   0   6   17 : 24   12

  11. SK ZČE Plzeň  10   3   1   6   18 : 17   11

  12. Holýšov       10   3   1   6   11 : 22   11

  13. Horní Bříza   10   2   4   4    9 : 20   11

  14. Domažlice B   10   1   3   6   12 : 23    8

  15. Dyn.H.Týn     10   2   1   7   13 : 32    7

  16. Luby           9   1   0   8   11 : 23    3

 

 

1.  A  TŘÍDA  - MUŽI

 

SVÉRADICE DOMA PODRUHÉ VYHRÁLY 

 

Svéradice v desátém kole 1.A třídy čekal již šestý duel na domácím hřišti. V předchozích pěti zápasech  pouze jednou, bylo to v 5.kole potěšili své příznivce výhrou nad Tatranem Přimda a to  je tristní bilance! Tentokráte   svůj úkol splnili svěřenci trenéra Miroslava Rambouska na jedničku. Pikantní na nedělním souboji ve Svéradicích bylo to, že se střely dva kolektivy s nelichotivou vizitkou . Hosté mají nejhorší bilanci  venku,  kde ještě o žádný bod nezavadili, Svéradice naopak zase byly do tohoto kola nejhorší v zisku bodů doma.

Druhým nejhorším kolektivem co se týče výsledků venku je se  ziskem pouhého bodu po M.Touškov Nýrsko. Daleko více se do podvědomí Okula v průběhu podzimu zapsala venku pravidelnou brankovou nadílkou v podobě pěti a více branek. Ne jinak tomu bylo i tentokrát , kdy na  hřišti v Nýřanech  kde dokázaly Svéradice bodovat znovu inkasovala  Okula pět branek a propadla se v tabulce na předposlední místo.

 


NÝŘANY -  NÝRSKO    5: 2 ( 4: 1)  

Stanislav Steiner

Do utkání nastoupilo hostující mužstvo  z důvodu onemocnění  a  zranění nekompletní a tudíž s  vynucenými změnami v sestavě .

Domácí začali s velkou chutí a ve 3. minutě  po chybě obrany hostí otevřel skoré utkání Sláma. Hosté vyrovnali v 6. minutě po kombinaci Brož-Skala .  V  19. minutě domácí Cvachouček vystřelil a nešťastná teč znamenala vedení domácího mužstva. v  29.  A 32 minutě  se obrana hostí dopustila dalších chyb a opět se mění skoré utkání. Do poločasu se hosté dostávají do několika slibných brankových šancí, které trestuhodně zahazují.

Na začátku druhého poločasu domácí mužstvo získává převahu,kterou korunuje v 60. minutě nejlepší hráč domácích Cvachouček krásnou střelou pod břevno  nýrské branky. V poslední půlhodině hry se hra  hostujícího mužstva zlepšila a výsledkem byla vstřelená branka a několik šancí, které zůstaly nevyužity. Domácí ještě v 79. minutě nastřelili břevno nýrsko branky Zkorigovat výsledek utkání mohl ještě v 90. minutě Kohout, kdy šel sám na domácího brankáře.

„ V dnešním utkání je možné pochválit za předvedený výkon Skalu a střídající Šteinera a Koutníka.Pro hráče  Okuly Nýrsko začíná být situace v soutěži nepříjemná a pokud si to někteří neuvědomí tak nastanou obrovské problémy se záchranou“  řekl k utkání sekretář klubu Stanislav Steiner.

Branky: 19.,32.  a 60 . Cvachouček 3. Sláma a 29. Cink – 6. Skala, 78. Šteiner

Rozhodčí : Plzák -  Cihlář,  Sirotek  , DS –Bláha. ŽK 7:1, 90 diváků

Sestava Nýrska: Ludvar-Kolář,Kalivoda st, Tykal/69. Koutník/,Bastl-Brož, György /57.Šteiner/, Kohout,Skala-Korschinský,Výtisk.

 

SVÉRADICE  - M.TOUŠKOV    1: 0 ( 0: 0)

Václav Dušek

Pro Svéradice byl duel s Touškovem klíčový. Jejich situace byla o to stižena, že jim chyběli klíčové opory Sova a Greger, jímž kolidoval zápas za mateřské Horažďovice. Hned ve 4.minutě domácí mladíci Vachuška s Vosykou prokombinovali defenzivu soupeře a Vosyka se zjevil v gólové pozici, místo zakončení však ještě hledal obsazeného spoluhráče. V utkání slabší úrovně domácí po půlhodině hry začali lacino kazit přihrávky a dostali se tak po tlak hostů. Důležité pro další vývoj utkání bylo, že hosté tuto fázi hry nevyužili k vedoucí brance. Domácí se ve druhém poločase zlepšili a po velké hrubce v obraně hostů šel Makovec zcela sám na branku, ale neuspěl. Domácí příznivci se nakonec dočkali v 68.minutě, když rohový kop umístil hlavou do sítě na přední tyči nejlepší střelec domácích - 46letý Miroslav Mikeš. Hosté se pak nevzdali, vytvořili si opět několik nebezpečných pokusů, ale Svéradice i díky výborným zákrokům brankáře Soukupa odolali. Navíc v 82.minutě vysunul Vonášek jesličkami stoperovi hostů Makovce do další tutovky, ale uzdravený kanonýr domácích se tentokrát neprosadil. Domácí již závěr pohlídali a dovedli utkání k důležitému zisku třech bodů. Paradoxně dnes nepodali nějaký přesvědčivý výkon, ale na rozdíl od předešlých utkání dokázali body ubojovat. S přehledem rozhodovala trojice rozhodčích v čele s hlavním Sladkým Stanislavem.

Branka: 68.Mikeš Miroslav

Rozhodčí: Sladký Stanislav - Klička Jiří, Král Václav, DS: Jindra Jiří, ŽK: 3:4, Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Prokopec, Racek, Petrášek, Petřík - Vosyka, Brůha, Herout (68.J.Vonášek), Vachuška (90.Bouše) - Mikeš (88.Kába), Makovec

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

 

Zruč  - Chlumčany 1: 3 ( 0: 2)

Branky: Polák - Milota, Nohava, Šlehofer; ŽK: 2:1

 

Nepomuk -  Bolevec 2: 2 ( 0: 1) PK 1:3

Branky: Kocour, Ptáček - Greif, Pelnář; ŽK: 7:6; ČK: 2:1

 

Žihle -  Černice 0: 0 ( 0: 0) PK 0:3

 

T.Přimda  - Sp.Poříčí 3: 3 ( 3: 1) PK 4:3

Branky: Zámeček 2, Mucha - Fiala, Jirka, Čermák; ŽK: 2:3

 

Rozvadov -  Dl.Újezd 5: 0 ( 2: 0) 

Branky: Mráček 2, Horáček, Křehlík, Slowik; ŽK: 4:4; ČK: 0:1

 

Rokycany B -  Stříbro 5: 1 ( 2: 0)  

Branky: Vrba 2, Aubrecht, Procházka, Šíša - Bůžek; ŽK: 1:4

 

 

 

  1. Černice          10   4   4   2   23 : 13  21

  2. Bolevec          10   5   4   1   27 : 15  20

  3. Rozvadov         10   5   3   2   27 : 16  20

  4. FK Nepomuk       10   6   2   2   24 : 14  20

  5. Dlouhý Újezd     10   5   2   3   27 : 28  18

  6. Chlumčany        10   5   2   3   28 : 15  17

  7. Nýřany           10   4   4   2   26 : 25  17

  8. Zruč             10   5   1   4   17 : 18  17

  9. Rokycany B       10   5   0   5   29 : 17  15

 10. Žihle            10   3   3   4   19 : 26  14

 11. Spálené Poříčí   10   2   4   4   15 : 19  13

 12. M. Touškov       10   3   1   6   18 : 25  11

 13. Stříbro          10   3   1   6   15 : 26  11

 14. Svéradice        10   3   1   6   15 : 26  10

 15. Nýrsko           10   2   2   6   18 : 33   9

 16. Tatran Přimda    10   1   4   5   16 : 28   8

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku