Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 7. kolo 6. – 7.10 . 2012

 

1.  B TŘÍDA   

 

STRÁŽOV NAPOSLEDY DOSTAL SEDM BRANEK PŘED DEVÍTI ROKY

 

Historická statistika Strážova se v sobotu znovu otřásala. Nechybělo mnoho aby v Losiné prohráli Strážovští  po rekordním počtu inkasovaných branek. To tu skutečně dlouho nebylo , že by tento kolektiv ,  který v minulosti pendloval mezi 1.A a 1.B třídou inkasoval sedm branek.  Od té doby kdy naposledy Strážov prohrál 7:2 uplynulo devět a půl roku. Bylo to  v červnu 2003 v předposledním kole 1.A třídy v Horažďovicích!  Někdy i ve stejné soutěži dojde z různých důvodů k výpadku a pak je z toho jako u Strážova v Losiné debakl. O tom již v tomto ročníku ví své poslední v průběžné tabulce 1.B třídy FC Švihov , který již po čtvrté, naposledy v tomto kole v Pačejově obdržel více než čtyři branky v utkání. Tento zápas byl pro oba soupeře soubojem o šest bodů a domácím se podařilo po sérii pěti porážek za sebou znovu naplno bodovat. Opak jsme v tomto kole zaznamenali u Sokola Měčín, který po dvou výhrách venku poprvé na podzim v tomto ročníku doma vyšel bodově naprázdno, když podlehl v derby Sokolu Hradešice. Pro přemožitele Měčína je to zase první plný bodový zisk na podzim venku.

Ostře sledovaný zápas v Dlouhé Vsi dopadl úspěšně  pro domácí  Tatran. Ten si s kvalitním soupeřem udržel nadále svojí neporazitelnost, když navíc přidal další bod za úspěšně provedené pokutové kopy.

Poslední dva zápasy  skončily se střídavým úspěchem pro týmy z Pošumaví. Mochtín si udržel domácí výhrou nad St.Smolivcem  před derby v dalším kole ve Strážově  pozici lídra tabulky. Hůře dopadly Žichovice  doma , kde jejich úsilí uspět s favorizovaným celkem ze Štěnovic nebylo korunováno bodovým ziskem.  


PAČEJOV – ŠVIHOV  4 : 1 (3 : 1)

Zdeněk Voska

Po šnůře pěti  proher chtěl Pačejov prolomit střeleckou smůlu a konečně si připsat cenné body. Hned první minuty napověděly, že domácí to se svým předsevzetím myslí vážně. Už ve 2. minutě otevřel skóre Jirka Fiřt z trestného kopu po krásné střele, na kterou byl hostující brankář krátký.  Další branka přišla v 9. minutě po důrazném průniku Michala Formana, který protlačil míč pod padajícím brankářem. Značně omlazený tým  Švihova měl velké problémy v defenzívě a těžko se srovnával s rychlou kombinační hrou domácích. Pačejovští se velmi snadno dostávali do přečíslení a nebýt hostujícího brankáře Slámy, mohlo být po dvaceti minutách hotovo. Dvakrát se mohl trefit Pepa Ticháček. Potom se sám před brankářem ocitl Michal Forman, ale nedokázal ho obejít. Pak přišla krásná střela Vaška Kláska, která volala po gólu, ale brankář Sláma stále držel Švihovu  naději. Po festivalu domácích šancí se hra mírně vyrovnala. Hosté se do šancí dostávali velice sporadicky. Avšak jedna z nich měla gólové parametry. Trestný kop přesně skončil na kopačce zcela osamoceného Brože a ten se zblízka nemýlil. V závěru se domácím podařilo vstřelit ještě jednu branku,  kdy se z otočky trefil podruhé Jirka Fiřt a stanovil tak poločasový výsledek na 3:1. Do druhého poločasu opět vstoupili lépe domácí. V 55. minutě se v pokutovém území probíjel Michal Forman, ale byl zezadu faulován. Rozhodčí nezaváhal a odpískal penaltu. K té se postavil Pepa Ticháček a nedal brankáři šanci.  Do konce zápasu  se gólu už diváci nedočkali, a tak se mohli domácí radovat se zaslouženého vítězství. Nejlepším hráčem hostů byl bezesporu brankář Sláma, který svým výkonem zabránil dalším brankám. Poděkování patří  všem věrným divákům.        

Branky: 2. a 36. Fiřt Jiří , 9. Forman Michal, 55. Ticháček Josef(PK) -19.  Brož Ondřej

Rozhodčí:  Petrželka František,ŽK 1:4 , 80 diváků.

Sestava Pačejov: Boř – Lávička – Pavelec (K) – Kolařík – Hosnedl – Polena – Fiřt – Klásek – Ticháček J. -  Mrázek – Forman, střídali :  Havlíček – Kába – Kalčík – Ticháček P.   

 

MĚČÍN  -  HRADEŠICE  1 : 4 (1 : 0)

Evžen Veselý

Obě družstva začala utkání ve vlažném tempu.  Po 15 minutách  hosté začali hrát aktivněji a často se dostávali před branku domácích.  Střelecky ale měli vychýlenou mušku. Měčín se dostal do vyložené šance po chybě obrany hostů , kterou využil Dušan Němec a dostal domácí do vedení. V druhém poločasu hosté pokračovali v aktivitě, kterou korunoval v 63 min Kopal Jiří vyrovnávací brankou.  Vyrovnávací branka domácí srazila do kolen a více nabudila hosty, kteří v 65 min Novákem vsítili druhou branku. V 71 mim Hnojský Jan navýšil skoré pro hosty a na konečný stav v 85 min vsítil David Novák čtvrtou branku. Vítězství hostů bylo zcela zasloužené.

Branky:  Němec  -  Novák David 2, Kopal Jiří a Hnojský Jan.

Utkání řídil s přehledem rozhodčí Mazanec na čarách Hovorka a Bureš  před návštěvou 120 diváků.   ŽK  3 :1.

 

LOSINÁ  - STRÁŽOV 7: 2 ( 2: 0) 

Petr Presl

Velmi nepovedené utkání hostujícího celku, který nepředvedl na hřišti nic co by mohlo přinést bodový zisk a po inkasování čtvrté branky naprosto rezignoval. To domácí využili ke vstřelení dalších tří branek.

Branky : Veleman 5, Hajšman, Votípka  - 50. Mayer B., 75. Franc J.

Rozhodčí: Kříž V.

Strážov-sestava:Javorský, Michel, Čížek, Míšek, Helm, Kološ, Faltín, Denk (46.Hosnedl J.) Franc, Janský (46.Presl A.), Mayer,

Branky: - Franc, Maier,  ŽK: 0:1, 120 diváků.

 

ŽICHOVICE – ŠTĚNOVICE 2 : 4 (0 : 2)

Branky: Brož,Špírek (PK) – Krásný, Boček, Staněk(PK), Nový (PK)

Rozhodčí: Havránek , 50 diváků.

 

DLOUHÁ VES - SK ZČE PLZEŇ B 2:2(1:1) PK 4:3

Josef Krůs

V 1.pol. měli domácí více ze hry, což se projevilo i ve vytváření gólových šancí.Také to vyústilo v první branku, kterou vsítil Petr Páleník opakovanou střelou po akci M.Krejčí - Páleník. Hosté začali využívat mokrého terénu a kromě postupných útoků zařadili do svého repertoáru i nakopávání dlouhých míčů do riskantního prostředí před branku soupeře.Také se jim do pločasu podařilo vyrovnat ve 39.min. hráčem Janem Willem.

Ve 2. poločase se hrál opět pěkný fotbal. Diváci se mohli znovu radovat v 50.min. když po úniku po pravé straně přesně přihrál P.Kolář před branku hostů,odkud ji, byť tísněný, poslal do branky opět Petr Páleník. Stav 2:1 brzy na to však opět změnil střelec 1.branky hostů a v 53.min. upravil stav na 2:2. V té době se hosté dostali do dvou vyložených situací, které domácí obrana s brankářem Radkem Hanzlem se štěstím úspěšně odvrátila.

Došlo tedy na penalty, které domácí vyhráli 4:3.

Branky: 21. a 50. Petr Páleník -  39. a 53.Jan Will

Rozhodčí : Milan Hovorka,ŽK 1:2,  120 diváků

 

MOCHTÍN  - ST.SMOLIVEC 4: 0 ( 2: 0)  

Karel Šot

Na podmáčeném mochtínském trávníku se hrál kvalitní, bojovný fotbal a to zásluhou obou mužstev. Smolivec byl v prvním poločase nečekaně dlouho vyrovnaným soupeřem a to i od stavu 1:0, který "zařídil" již ve 12.minutě domácí Jaroslav Cihlář. Postupem času však favorizovaný Mochtín přidával na obrátkách, dával i goly. Ve 42.minutě zvýšil na 2:0 hlavou Zdeněk Plánička, trvalý tlak domácích ve druhém poločase pak vyjádřil dvěma goly Jiří Dolejš. Rozhodoval Václav Sirový ze Stříbra, ŽK 2:3, 80 diváků. Branky : Jiří Dolejš  2, Jaroslav Cihlář, Zdeněk Plánička.

Branky: Dolejš 2, Cihlář, Plánička; ŽK: 2:3

 

Blovice  - Žákava 5: 1 ( 1: 0)

Branky: Šimera 2, Žák 2, Rous - Skala

 

 

 

 

 1. Mochtín         7   6   0   1   22 :  9    18

 2. Dlouhá Ves      7   3   4   0   12 :  7    16

 3. Žákava          7   4   1   2   19 : 13    14

 4. Měčín           7   4   1   2   16 : 15    14

 5. Hradešice       7   3   3   1   11 :  5    13

 6. SK ZČE Plzeň B  7   3   3   1   15 : 11    13

 7. Štěnovice       7   3   2   2   11 :  8    11

 8. Blovice         7  3   1   3   13 : 10    10

 9. Strážov         7   2   2   3   12 : 17     9

10. Losiná          7   2   1   4   16 : 15     8

11. Žichovice       7   2   1   4   16 : 20     7

12. Pačejov         7   2   0   5   10 : 17     6

13. St. Smolivec    7   1   1   5    8 : 14     5

14. Švihov          7   1   0   6   11 : 31     3

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku