Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Klatovy - Horažďovice

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

V DERBY SE PŘEDÁVALO ŽEZLO VLÁDCE KRAJSKÉHO PŘEBORU

 

Očekávané pošumavské derby Klatovy – Horažďovice mezi prvním a druhým týmem tabulky  muselo dát  odpověď na dvě otázky. Kdo po tomto souboji zůstane nadále jako jediný v krajském přeboru  bez porážky a s tím související odpovědí i na druhou otázku, kdo bude vládnout přeboru v roli lídra tabulky. Konečný výsledek je odpovědí na obě tajenky a je spojený s názvem domácího týmu reprezentující město pod Černou věží. Derby hrané v osmém kole KP , které se právě v poločase tohoto klání přehouplo do své druhé podzimní poloviny znamenalo i to, že  Klatovy opět oprášily svojí slavnější historii a  v  osmém kole z pozice lídra tabulky vládnou v Plzeňském kraji.  Rozhodl o tom čtyři minuty před koncem vítěznou  brankou  odchovanec nýrské kopané dvacetiletý Ondřej Kadlec. Talentovaný Ondra  jde ve šlápějích svého otce , vyhlášeného kanonýra Jiřího, který ve svých 45 létech ještě na jaře ve stejné v kabině v Nýrsku obouval  kopačky v kabině společně se svým synem za domácí Okulu v 1.A třídě!   Těžká úloha stále před Startem Luby na hřišti v Horšovském Týně. V zápase dvou sousedů v tabulce o šest bodů ve kterém se jiskřilo od kopaček (10 ŽK a dvě ČK) mezi čtrnáctým Dynamem a o stupínek horším Startem dopadl lépe pro domácí. Týn který za týden čeká těžký soupeř v Horažďovicích si polepšil, zatím co Luby před dalším náročným derby v příštím kole doma se Sušicí se bude muset spokojit s umístěním, které příliš radosti svým příznivcům zatím nedělá.


 

 SK KLATOVY 1898 - FK HORAŽĎOVICE  2 : 1 (1 : 0)

JITKA KILBERGEROVÁ - KLATOVSKÝ DENÍK

Na rozdíl od posledních domácích zápasů do derby vstoupili lépe domácí. Vytvořili si řadu šancí, z nichž některé z nich volaly po gólu. Hosté se naopak k ohrožení klatovského gólmana Bekeho prvních třicet minut nedostali. Ale pak začali hru vyrovnávat, nastřelili tyčku. Ve 42. minutě přišly Horažďovice o Křivance, který musel být po střetu s klatovským kapitánem Vítovcem odvezen do nemocnice kvůli podezření na zlomená žebra. Zaplněná tribuna se gólu dočkala ve 45. minutě, kdy předvedl skvělou individuální práci klatovský kanonýr Hanzlík, který si z horažďovické obrany udělal slalomovou dráhu, přesně nahrál Tomáši Matějkovi a ten se nemýlil.

Druhý poločas začaly lépe Horažďovice a klatovský gólman měl najednou plné ruce práce. Začaly se hrotit i emoce, v 55. minutě po faulu Choda na domácího T. Matějku museli rozhodčí rozčílené klatovské hráče hodně uklidňovat. Diváci z obou táborů hlasitě vyjadřovali nespokojenost se sudími, více ale bylo slyšet domácí fanoušky.  Klatovy se nemohly dostat do tempa z první části hry a hosté toho využili. Beránkovu technickou střelu ještě Beke dokázal ve 49. minutě vyrazit, blízko k vyrovnání byli hosté v 57. minutě po závaru před klatovskou brankou. Zaslouženého vyrovnání se Horažďovice dočkaly v 59. minutě po rychlé akci, na jejímž konci stál Kotrba. Klatovští reklamovali ofsajd, ale rozhodčí byli nekompromisní.

V 63. minutě odešel po dvou žlutých kartách předčasně do sprch horažďovický Jůda, a tak domácí fanoušci doufali, že Klatovy přesilovky využijí. Ale na hřišti to bylo právě naopak. Hosté byli i v deseti o hodně nebezpečnější. V 68. minutě spálil obrovskou šanci Beránek, který se po přesném Chodově centru ocitl metr před klatovským gólmanem, ale ke zklamání horažďovických fanoušků, kteří svůj tým neúnavně povzbuzovali, trefil přímo Bekeho. Deset minut před koncem zápasu zahájili Klatovští poslední nápor, podařilo se jim dát branku, ale ta nebyla pro postavení mimo hru uznána. Když už to vypadalo, že na řadu přijdou pokutové kopy, poslal domácí T. Matějka ukázkovou uličkou dopředu Kadlece, který mazácky překonal jinak skvěle chytajícího Kozlíka, který své mužstvo hodně podržel.  V nastaveném čase trefil z výborné šance horažďovický Butnaru boční síť, na druhé straně vychytal skvěle Kozlík tutovku domácího Sýkory. Skóre se tak již nezměnilo a po posledním hvizdu se hodně radovali domácí hráči.

„Odcházíme rozhodně smutní. Rozhodla o tom zřejmě první půle, kterou jsme „odflákli“. Do druhé půle jsme nastoupili dobře, a když jsme se dostávali do největšího tlaku, dostali jsme červenou kartu. Je škoda, že jsme neproměnili některé šance, ale Klatovy dneska byly o první poločas lepší,“ řekl Deníku po zápase horažďovický kouč Michal Čadek.

„V prvním poločase se nám nepodařilo využít několika šancí a mohli jsme jít do druhé půle o hodně klidnější. Druhá část byla hodně emotivní, bohužel nejen zásluhou hráčů, ale to k derby patří. Soupeř vyrovnal na 1:1, my jsme se pak trápili, chvíli jsme pouze nakopávali míče, ale když jsme hru vrátili na zem, konec zápasu jsme zvládli. Tentokrát jsme měli lepší první půli, ale bylo to tím, že soupeř dobře zahustil hru a my jsme nemohli chodit do rychlých protiútoků, nedařila se nám tolik hra po křídlech, částečně toho byl příčinou i kluzký terén.  A Horažďovicím skvěle zachytal Kuba Kozlík. Ale myslím si, že si kluci za bojovnost výhru zasloužili,“ byl spokojený klatovský trenér Lubomír Vašica.

Poločas: 1:0. Branky: 45. T. Matějka, 86. Kadlec – 59. Kotrba. Rozhodčí: Homr, Szikszay, Cihlář. ŽK: 4:3. ČK: 0:1 (63. Jůda).Diváků: 330.

Sestava Klatov: Beke, Veselka, Kadlec, Vítovec, Hanzlík (90. Lužný), Mészáros, J. Matějka, T. Matějka, Sýkora, Janda, Dytrt (87. György). Sestava Horažďovic: Kozlík, Butnaru, Čadek, Křivanec (Chod, 87. Melka), Cihlář, Šafanda (46. Mičkal), Beránek, Stulík, Nauš, Jůda, Kotrba (87. Sova).

 

HORŠOVSKÝ TÝN   -  VD LUBY 2: 0 ( 1: 0)  

Branky: Havlíček, Šindelář; ŽK: 6:4; ČK: 1:1. Diváků: 80

Foto (2x)  z utkání Klatovy - Horažďovice objektivem redaktorky Klatovského deníku Jirky Kilbergerové .





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku