Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 5. kolo 22. – 23.9 . 2012

 

1.  B TŘÍDA   

 

MOCHTÍN POJEDE DO PLZNĚ V ROLI LÍDRA TABULKY

 

 

 Radost a smutek, to je nejen prvek, který patří k životu, ale týden so týden provází v různých podobách mistrovská fotbalové klání o mistrovské body ve všech soutěžích. A obdobně tomu bylo také v 5. kole 1.B třídy , která v krajských soutěží je  nejpočetněji zastoupených týmy z Pošumaví  . Radost v podobě velice úspěšné série si v posledních čtyřech kolech užívají příznivci mochtínské kopané. Jejich týmu se daří a pokračuje úspěšně v lovu bodů to tabulky ve které se zatím v tabulce pyšní nejlepším umístěním. Po té kdy další honba Mochtínských skončila skolením další  oběti  v podobě vysoké výhry nad Švihovem je čeká v dalším duelu v Plzni na hřišti rezervy energetiků těžký soupeř. V utkání které bude z pohledu této soutěže magnetem kola . Mochtín čeká dosud jediný soupeř, který s bilancí dvou remíz(ve Strážově a doma s Blovicemi) a třemi výhrami ještě nenašel přemožitele, pokud nepočítáme, že  prohrál pouze na penalty v prvním kole ve Strážově.   

Radost po vítězném duelu v úvodním podzimním kole v Losiné , vystřídal smutek dosavadních výsledků místního týmu v Pačejově. Neúspěch v podobě vysoké prohry  v tomto kole  završil Sokola Pačejov již čtvrtou porážku za sebou. V zhledem k tomu , že v příštím kole čeká Pačejov  derby v Hradešicích bude jeho poslední debakl doma černou můrou, která bude nadále létat nad tímto týmem. Je pouze na něm, aby ta odlétla a začalo se blýskat na lepší časy.

Nicméně faktem je, že  některé dosavadní výsledky  týmů z Pošumaví jsou překvapivé. Je pravdou, že nůžky v podobě bodových rozdílů mezi těmi nejúspěšnějšími a těmi , kteří dosud propadli se  z pohledu získaných bodů stále více rozevírají. Do konce podzimní části chybí odehrát osm kol a na jejím konci to může vypadat úplně jinak.

Ostatně výsledky dalších derby to jen potvrzují.  V Žichovicích neuspěl  Strážov a v Dlouhé Vsi došlo na dělbu bodů v duelu Tatranu se Sokolem Hradešice , což pro domácí znamená, že , ikdyž s minimální ztrátou  klesli v tabulce na čtvrté místo. Pro mnohé bude líp, pro jiné lépe, to vše je v osudí výsledků dalších kol .

 

 


 

 

  MOCHTÍN - ŠVIHOV 5: 1 ( 1: 1)

Karel Šot

 V prvním poločase tohoto derby drželi hosté s domácími ještě krok. Po přestávce však inkasovali tři rychlé goly a bylo po zápase. Mochtínští fotbalisté vedli od 38.minuty brankou Tomáše Dolejše, hosté ale z brejku těsně před přestávkou srovnali Kašpárkem na 1:1. Tlak mochtínských fotbalistů po změně stran sílil, v době od 54. do 57. minuty se jim podařilo vstřelit tři goly, vedli již 4:1. Nejdříve se trefil Jaroslav Cihlář, vzápětí přesnou hlavičkou Jiří Dolejš a po něm přesným lobem opět Jaroslav Cihlář. Výkon Švihova šel rapidně dolů, nestíhal kondičně ani herně, chyboval a jen výborné zákroky golmana Slámy zabránily dalším brankám v jeho síti. Nestačil jen na dělovku střídajícího Jana Voráče z 85.minuty, který uzavíral účet na konečných 5:1.

Branky : Jaroslav Cihář 2, Tomáš Dolejš, Jiří Dolejš, Jan Voráč - Václav Kašpárek.

Rozhodoval L.Holeček, ŽK 0:1, 70 diváků.

 

PAČEJOV - MĚČÍN 1: 6 ( 1: 3)

Tomáš Cihlář

     Pačejov nedokázal navázat na dobrý výkon z minulého kola ve Štěnovicích a odnesl si ostudnou porážku. Zápas se přitom pro domácí vyvíjel velmi nadějně. Již ve 3.minutě ve slibné pozici přestřelil Polena, ale v 11.minutě se už nemýlil Baran hlavou po Fiřtově rohovém kopu.  Z vedení se však Pačejov neradoval dlouho. V 19.minutě srovnal krásnou křížnou střelou do šibenice Němec.  O minutu později snadno Krotký zvyšoval na 2 : 1 pro hosty. Vzápětí mohl vyrovnat Polena, ale nepřehodil brankáře hostů. Další tutovku měli domácí ve 29.minutě, kdy Fiřt po Mrázkově centru z pravé strany zblízka hlavou těsně přestřelil.  „ Nedáš dostaneš“  opět platilo. Ve 30.minutě Krotký svou druhou brankou zvýšil na 3 : 1 pro Měčín.  Hostům v prvním poločase opravdu přála štěstěna, prakticky do čeho kopli, to skončilo v síti. Domácí mohli vzápětí snížit. Ve vápně se pěkně uvolnil Klásek, ale jeho střela mířila opět těsně vedle.

      Do druhého poločasu vstoupili domácí s odhodláním se zápasem ještě něco udělat. Jejich naděje však brzy vzaly za své. Hned ve 47.minutě  po dorážce Čejky si domácí branku vstřelili téměř sami. Tento gól z kategorie „ušmudlaných“ prakticky rozhodl zápas.  Domácí se dostali do neuvěřitelné křeče a nedokázali směrem kupředu  už vymyslet téměř nic. Zkušený celek hostů ovládl zápas a hrál v naprosté pohodě. Své vedení potvrdil ještě dvěma trefami střelecky disponovaného Čejky v 70. a 73.minutě. To už bylo pro domácí tak akorát „na ručník“.  Absolutní zmar korunovaly v 85.minutě střely  domácích útočníků během několika sekund do břevna a vzápětí do tyče.

      Oba celky nakonec byly rády, že utkání skončilo. Domácí si dnes pravděpodobně sáhli na samé dno, protože horší  to už asi být nemůže. Pod vysokou porážku se dnes podepsali všichni hráči.

Branky: Baran - Čejka 3, Krotký 2, Němec; ŽK: 2:3. Diváků: 80 

Sestava Pačejov:Kalčík  – Baran –  Pavelec    Kába    Lávička  - Bokr    Ticháček J. – Polena    Klásek   -  Fiřt  - Mrázek . Střídali:  Hosnedl - Kubaň

 

ŽICHOVICE - STRÁŽOV   2 : 1 (0 : 0)

Petr Presl

Strážov utrpěl porážku v utkání, které mohl zvládnout. V úvodu neproměnil tři velké šance, když rozhozenou obranou domácích procházeli ofenzivní hráči hostů, jak chtěli. Pak několik brejků domácích naopak na poslední chvíli řešil M.Javorský výbornými zákroky. Po bezbrankovém poločase však dvěma individuálními chybami doslova darovali hosté vedení domácím. Prostřídání oživilo hru hostů ale štěstí v koncovce chybělo při hlavičkách  Kološe a Aleše Presla, kdy pomohla tyč domácímu brankáři a další branková střela A.Presla se zastavila v rozbahněném brankovišti za překonaným brankářem. Korekci výsledku zařídil v samotném závěru zápasu D.Kološ z PK po sražení kapitána B.Mayera ve vyložené brankové situaci. Na víc už nezbyl čas a hosté ztratili šanci na zisk mistrovských bodů.

Radim Šiška, hrající  asistent trenéra domácícho týmu  :

" V situaci, kdy jsme se v tabulce dostali tam, kde být nechceme, jsme proti Strážovu nastoupili bez J.Beneše, Malého, Švehly, Barborky a Šedivého, který odešel do Chanovic. Po bojovném kolektivním výkonu jsme však zaslouženě slavili první domácí vítězství. Po dlouhé době tak odcházeli diváci v Žichovicích z fotbalu spokojení s výsledkem, hrou i nasazením domácích hráčů."

Branky: R. Beneš, Špírek – Kološ (PK). ŽK: 2 : 1.

 

DLOUHÁ VES - HRADEŠICE   0 : 0 (0 : 0)  PK 5 : 4  

J. Krůs

V Dlouhé Vsi jsme přivítali velmi kvalitního soupeře z Hradešic. Začalo se bez obvyklého oťukávání a tak se měli diváci, kteří přišli opět v hojném počtu na co těšit. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný – domácí si vytvořili o něco více brankových příležitostí, které zlikvidoval s pomocí obrany výborný brankář hostí. Jednu z největších nevyužili hosté ve 2. poločase, kdy se vyznamenal brankář Radek Hanzl , který vychytal hostujícího útočníka a jeho šanci z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. I když se bojovalo až do poslední minuty bylo v závěru  znát, že mnozí už myslí na penalty, ke kterým také došlo. Domácí byli 100% úspěšní a tak rozhodla první penalta kterou hostující exekutor poslal jen těsně mimo branku. Domácí vybojovali 2 body a ty posílají nepřítomnému trenérovi Jirkovi Jakšovi. Díky patří i Robertu Stojkovičovi a Pavlu Beránkovi, kteří zápas bez chyby odkoučovali.

Rozhodčí:Kovářík Tomáš,  Pecl Václav a Orlík Vladimír;ŽK:            1:2 ;Diváků : 120

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Losiná -  SK ZČE B 2: 3 ( 1: 2)    

Branky: Hajšman, Veleman - Janda, Peterka, Will; ŽK: 2:3

Žákava Štěnovice 1: 1 ( 1: 0) PK 6:5

Branky: Soukup - Boček; ŽK: 4:2; ČK: 1:0

Blovice St.Smolivec 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Krásný, Rous - Tupý; ŽK: 4:2

 

 

 

 

 

 

  1. Mochtín         5   4   0   1   15 :  7  12

  2. SK ZČE Plzeň B  5   3   2   0   11 :  6  12

  3. Žákava          5   3   1   1   15 :  7  11

  4. Měčín           5   3   1   1   12 :  9  11

  5. Dlouhá Ves      5   2   3   0    7 :  4  11

  6. Štěnovice       5   2   2   1    5 :  3   8

  7. Hradešice       5   1   3   1    5 :  4   7

  8. Žichovice       5   2   1   2   13 : 13   7

  9. Blovice         5   2   1   2    7 :  7   7

 10. Strážov         5   1   2   2    8 :  9   6

 11. St. Smolivec    5   1   1   3    7 :  8   5

 12. Pačejov         5   1   0   4    6 : 14   3

 13. Švihov          5   1   0   4    9 : 24   3

 14. Losiná          5   0   1   4    7 : 12   2

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku