Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 7. kolo 22. – 23.9 . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

KLATOVY DRŽÍ PŘED DERBY PRAPOR NEPORAZITELNOSTI 

 

Ještě neodznělo derby Klatovy – Luby ve kterém Klatovy vyhrály 4 : 0 a je na světě jako přes kopírák stejný výsledek svěřenců trenéra Vašici  . Za tuto výhru ve Stodu si pojistili  ziskem tří bodů druhé místo v tabulce.  Před dalším derby , které bude mít všechny znaky přímého souboje o čelo tabulky Klatovy – Horažďovice je to vhozená rukavice pro budoucího soupeře klatovských fotbalistů.  

Seriál derby mezi týmy z Pošumaví v KP  ukončí v 9.kole zápasem nováčků v městě na Otavě Sušice - Luby . Z pohledu bodového zisku to znamená , že až v desátém kole budeme moci měřit úspěšnost celků z našeho  okresu , neboť v této části si berou body navzájem. Kdo bude úspěšnější za týden v Klatovech to je dilema na které je těžké tipovat. Určitém vodítkem soupeřů kteří v součastné tabulce patří mezi absolutní špičku v kraji je jen jarní výsledek posledního vzájemného derby v Klatovech ve kterém se oba soupeři rozešli dělbou bodů. 

Odpověď na sobotní výhru  Klatov venku po které se na 24 hodin dostaly do čela tabulky  daly Horažďovice v neděli v dalším očekávaném  derby v Lubech ve kterém vyhrály brankou z 22.minuty kterou dal Ion Butnau a do Klatov přijedou v roli lídra tabulky. Domácí nováček Start v tomto derby rozhodně nepropadl a výkonem proti největšímu favoritu přeboru naznačil, že jeho působení na konci tabulky je jen dočasné a své rozhodně v tomto sehrává zatím těžké vylosování.

Z prvního vítězství v tomto ročníku se radovala Sušice místo v předcházejících domácích zápasech až v 7. kole . Paradoxně,  ale o to potěšující je na tom , že se tak nestalo v předcházejících třech dosud odehraných zápasech doma ve kterých se vždy se soupeři dělila, ale na hřišti v Holýšově . Zasloužil se o to autor vítězné branky jeden z mladíků kolektivu vedeného trenérem Janem Staňkem dvacetiletý Jakub Szedmák. A to je ta nejlepší pozvánka na další domácí duel který sehraje Sušice doma se soupeřem s dlouholetou divizní minulostí Slávií Vejprnice.


STOD  - KLATOVY 0: 4 ( 0: 1)   

Martin Janda (hráč vítězného týmu)

 „ Před derby s Horažďovicemi jsme zajížděli na půdu Stoda, který v minulém kole přivezl tři důležité body z Domažlic. Chtěli jsme navázat na tři výhry v řadě a především zlepšit hru v první půli, tak abychom nemuseli opět dotahovat soupeřův náskok. První vážnější moment zaznamenal v 6. minutě střílející Hanzlík. Gól přišel až v minutě dvacáté, to když na levé straně vybojoval míč Hanzlík a přesným centrem našel zakončujícího Sýkoru – 0:1. O šest minut později se do šance dostal opět Sýkora, to mu naopak přesný centr nabídl Jiří Matějka. Domácí zahrozili z jejich jediné šance ve 34. minutě, ovšem gólovou střelu vytáhl Beke na roh. Do poločasu ještě střílel Kadlec, ale s jeho střelou si domácí brankář poradil. Ve druhé půli se děly věci. V rozmezí tří minut jsme rozhodli o výsledku utkání i o tom, že tři body poputují pod Černou věž. Nejprve v 53. minutě zvýšil kanonýr Hanzlík na 0:2. O minutu později zahrával Janda standartní situaci, našel dobře nabíhajícího Meszároše, který hlavou vrátil skórujícímu Veselkovi – 0:3. A o minutu později se po faulu ve vápně na Hanzlíka postaral o čtvrtý gól Kadlec 0:4. Poté se zápas dohrával v poklidném tempu, a tak si odvážíme ze Stoda tři body. Tímto bychom chtěli pozvat všechny příznivce klatovské kopané na další domácí souboj, kde vyzveme mužstvo Horažďovic. V tomto zápase půjde o první místo a to bez ohledu zítřejšího souboje Luby – Horažďovice.“

Branky: Hanzlík, Kadlec (PK), Sýkora, Veselka; ŽK: 2:4. Diváků: 130

Sestava Klatovy : Beke – Vítovec, Veselka, Meszároš, Matějka Jirka (74. Brož) – Sýkora (85. Marek), Janda, Kadlec, Matějka Tomáš (74. Skala)–Lužný (78. Gyorgy), Hanzlík

 

LUBY -  HORAŽĎOVICE   0 : 1  (0 : 1)

Karel Křížek

Očekávané derby přineslo fotbal solidní úrovně, ve kterém se nakonec radovali hosté , kteří vyhráli nejtěsnějším rozdílem 1 : 0.  Hosté z Horažďovic nastupovali do utkání v roli favorita a hned od začátku měli více ze hry, byli techničtější a častěji ohrožovali Kalašovu branku. Domácí ale nastoupili s cílem uhrát dobrý výsledek a co nejvíce pozlobit lídra soutěže. Pozorně hrála obrana, která odvracela nájezdy útočníků soupeře a celé mužstvo hrálo s velkým nasazením a důrazem v obranné i útočné fázi.  Už v 7. minutě se předčasně radovali domácí diváci, když si hosté srazili do vlastní sítě centrovaný míč, ale  pro ofsajd centrujícího hráče gól nebyl uznán.  Hosté se pak prezentovali tvrdou střelou ze 30 metrů, kterou vyslal Jůda a brankář Kalaš s námahou vyrazil na roh.  Ve 22. minutě utkání domácí obrana po jediné chybě nechala až příliš prostoru hostujícím hráčům, kteří zaútočili středem hřiště, míč prošel až k Ionovi Butnaru, který nezaváhal a prostřelil Kalaše na 0 : 1. Domácí pak měli ještě jednu velkou příležitost, ale Přemek Voráček mířil zblízka jen do brankáře. Do druhého poločasu nastoupili domácí bez respektu, přidali na důrazu a bojovnosti a svému soupeři se vyrovnali, v závěru utkání dokonce soupeře zatlačili do defenzivy, ale žádná branka již nepadla a utkání tak skončilo 0 : 1 ve prospěch hostů.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Turner Václav, Javorský Josef, Pivoňka Marek, Křížek Karel, Kosolanský Ondřej, Šnour Daniel, Mlejnek Aleš, Voráček Přemysl, Čížek Aleš a Švátora Karel, střídali Šůs Miroslav, Havlovic Marek a Nešpor Jakub

Branky: 22.  Butnaru Ion

Rozhodčí: Šimek František, Kafka Václav,  Špindlerová Zuzana;ŽK:

 5 : 2    ;Diváků : 150

 

HOLÝŠOV – SUŠICE 0 : 1 (0 : 0)

Sušické áčko  vyhrálo v Holýšově brankou Szedmáka .

Diváků: 210, ŽK 3 : 1.

 

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Příkosice - Domažlice B 2: 0 ( 0: 0) 

Branky: Pražák, Štych

Rapid - Chotíkov 2: 2 ( 0: 2)   PK 2:4

Branky: Buček, Hucl - Otys, Scheinherr; ŽK: 2:4

Přeštice - Hor.Bříza 3: 0 ( 0: 0) 

Branky: Bešta, Lambor, Přibáň; ŽK: 0:1

SK ZČE  - Koloveč 0: 3 ( 0: 0)  

Branky: Došek L., Šperl, Černohorský; ŽK: 0:1

Vejprnice  - Horšovský Týn 4: 0 ( 2: 0)  

Branky: Paul 2, Lhotka, vlastní; ŽK: 5:6

 

 

 

   1. Horažďovice    7   6   1   0   13 :  3  19

   2. Klatovy 1898   7   5   2   0   24 :  7  17

   3. Koloveč        7   5   1   1   17 :  7  17

   4. Chotíkov       7   4   2   1   20 :  9  16

   5. Příkosice      7   4   1   2   12 :  9  14

   6. Přeštice       7   4   1   2   24 :  8  13

   7. SK ZČE Plzeň   7   3   1   3   15 : 10  11

   8. Rapid Plzeň    7   2   3   2   11 : 12  10

   9. Vejprnice      7   3   0   4   11 : 16   9

  10. Sušice         7   1   4   2    6 : 11   9

  11. Holýšov        7   3   0   4    8 : 15   9

  12. Horní Bříza    7   1   3   3    6 : 14   7

  13. Stod           7   1   2   4    8 : 20   7

  14. Dyn.H.Týn      7   1   1   5   10 : 24   4

  15. Luby           7   1   0   6   10 : 19   3

  16. Domažlice B    7   0   2   5    7 : 18   3

 

 

 

 

1.  A  TŘÍDA  - MUŽI

 

SOUPEŘI SI NA TACHOVSKO ODVEZLI POLOVINU BODŮ

 

 Polovičním bodovým ziskem skončila mise  týmů  z Tachovska. Oba již pamatují ve své historii účast v krajském přeboru a měřeno z pohledu historie klubů pak na tom  zástupci našeho regionu jsou ještě lépe, vždyť Nýrsko bylo dlouholetým účastníkem divize a Svéradice a , dříve více proslavené pod názvem ZTS  hrály jako nejmenší venkovský klub II. ligu. Kde však ty loňské sněhy jsou, realita je součastná účast v 1.A třídě a pro všechny uvedené aktéry je to soutěž ve které je jejich jediným cílem záchrana.

Tomu také oba zápasy odpovídaly. Šťastnější bylo  z dvojice z Pošumaví Nýrsko. Okula v duelu s Přimdou dohrávala od 55.minuty bez vyloučeného Jiřího Hvězdy a nakonec může děkovat svému gólmanovi , odchovanci sušickém kopané Janu Ludvarovi , že tři body zůstaly doma. Smolně začal a také nakonec skončil zápas Svéradic s Rozvadovem. Tento duel ovlivnil výrazným způsobem nepodařený vstup do zápasu , kdy domácí během deseti minut prohrávali o dvě branky. Domácí nesložili zbraně, bojovali, vytvářeli si vyložené brankové příležitosti, když tím důraznějším a úspěšnějším v koncovce  byli hosté. Ani dvě úspěšní trefy nestárnoucího Miroslava Mikeše, který jako jediný pamatuje slavné časy jako aktivní hráč Svéradic v II.lize , když konečný výsledek hovoří za vše . Devět bodů  které dosud Svéradice doma ztratily mohou v konečném bilancování nakonec chybět.    


NÝRSKO  -  T.PŘIMDA 2 : 0 (0 : 0) 

Stanislav Steiner

V utkání  v němž se hrálo prakticky o 6 bodů zvítězilo šťastnější mužstvo domácích. Hosté zvláště v prvním poločase se neproměňováním brankových příležitostí připravili o lepší výsledek. Jejich nebezpečné příležitosti s velkou námahou odvracela obrana domácích v čele s brankářem Ludvarem.  Jedinou obrovskou příležitost domácího mužstva neproměnil György, když jeho střela  ve 34. minutě  se odrazila od břevna na brankovou čáru.

Po důrazné domluvě o poločasové přestávce se výkon domácího mužstva ve druhém poločase zlepšil.V 50. minutě  přihrál kohout Výtiskovi a ten  po samostatné akci nastřelil brankáře,odražený míč uklidil z úhlu do branky Koutník. V  53. minutě  se domácí mužstvo dostalo do brejku, Lužný uvolnil Györgyho a ten nabídnutou šanci neproměnil. V  55. minutě  zaváhal na polovině hřiště Hvězda, nezpracoval míč a následně fauloval útočníka hostí, za což dostal červenou kartu.Při tomto zákroku se zranil a skončil v nemocnici.

Hosté se snažili o zkorigování výsledku,ale výborný výkon Ludvara jim to zabránil. Obrovskou šanci neproměnil v 72. minutě  György, kdy pouze nastřelil brankáře hostí. V  závěru utkání tlak hostujícího mužstva sílil,ale domácí obrana si poradila. V  86. minutě  Kolář prošel celým hřištěm a jeho přihrávku proměnil Korschinský v druhou branku domácích.

Domácí mužstvo podržel svým výkonem brankář Ludvar a dobře zahrál i Koutník. Hosté předvedli sympatický výkon zvláště v prvním poločase,kdy mohli utkání rozhodnout.

Branky:  50. Koutník, 86. Korschinský .

Rozhodčí: Tyc, Bogdan, Pressl, DS Bureš. ŽK 4 : 2 , ČK 1 : 0 (55. Hvězda)

Sestava Okuly :  Ludva- , Hvězda, Šteiner, Tykal, Kolář-  György(74. Korschinský), Koutník, Kohout (82. Kalivoda st.), Brož (90. Kalivoda ml.)- Výtisk,(59. Bastl), Lužný.

 

SVÉRADICE - ROZVADOV 2 : 6 (0 : 2)

Václav Dušek

Zápas ovlivnilo prvních deset minut, ve kterých domácí 2x inkasovali a hosté se hrozně lacino dostali do dvougólového vedení. Poté až do konce poločasu byli domácí lepším celkem, ale své šance nedokázali proměnit. I začátek druhé půle byl pod taktovkou hráčů Svéradic, ale i ty nejvyloženější šance skončili buď v rukou hostujícího gólmana a nebo mimo branku v tu dobu se jen bránícího Rozvadova. V duchu hesla nedáš-dostaneš se tak hosté dostali do rozhodujícího tříbrankového náskoku, když jejich třetí střela na branku skončila v síti nešťastného Michala Soukupa. Do hry dostal na chvíli  domácí hráče gól kanonýra Mikeše, který zužitkoval přihrávku střídajícího Standy Makovce. Ale o dvě minuty později rozhodl zápas autor hattricku André Dravecký, který únikem přes polovinu hřiště vsítil čtvrtý a rozhodující gól zápasu. Poté už střelecky nabuzení hosté drželi režii zápasu pevně ve svých rukou a dotáhli zápas do vítězného konce. Zvláštní zápas, který byl na šance vyrovnaný, nakonec dopadl pro domácí debaklem, ale fotbal se hraje na góly a ty Svéradice nedokázali dát ani z těch největších šancí.   

Branky: 70. a 78. Mikeš Miroslav - 4., 58. a 72. Dravecký André, 10. Voráček Jan, 78. Konč Lukáš, 88. Landrgott Tomáš

Rozhodčí: Duda Václav - Homr Michal, Bína Roman. ŽK: 2:1, Diváci: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Vonášek Dom., Petrášek, Vonášek Jan, Prokopec - Vosyka, Brůha, Herout, Vachuška - Mikeš, Suchan (66. min. Makovec)

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Nýřany - Zruč 4: 2 ( 2: 0) 

Branky: Paum 2, Sláma, Zdvihal - Nosek 2; ŽK: 1:4

M.Touškov - Rokycany B 3: 1 ( 1: 0) 

Branky: Hodek, Kumpera, Prokš - Aubrecht; ŽK: 2:4; ČK: 0:2

Dl.Újezd - Žihle 6: 2 ( 2: 0) 

Branky: Bukva 2, Zeman 2, Mrázek, Roháč - Hora, Otcovský; ŽK: 1:0

Sp.Poříčí - Chlumčany 2: 2 ( 0: 1)   PK 6:5

Branky: Brudna, Šefl - Dušek 2; ŽK: 5:3; ČK: 0:1

Černice - Bolevec 1: 1 ( 0: 0)   PK 4:3

Branky: Stoilov - Kadeřábek; ŽK: 3:4; ČK: 0:1

Stříbro -  Nepomuk 0: 1 ( 0: 1)   

Branky: Švec; ŽK: 2:4

 

 

 

 

  1. FK Nepomuk      7   6   0   1   20 :  7   18

  2. Bolevec         7   4   2   1   19 :  9   14

  3. Chlumčany       7   4   1   2   21 :  8   13

  4. Černice         7   3   2   2   18 : 11   13

  5. Dlouhý Újezd    7   4   1   2   19 : 16   13

  6. Rozvadov        7   3   2   2   15 : 14   13

  7. Zruč            7   4   0   3   12 : 12   12

  8. Nýřany          7   3   2   2   15 : 17   11

  9. Spálené Poříčí  7   2   2   3   11 : 13   10

 10. Žihle           7   2   2   3   16 : 22   10

 11. Rokycany B      7   3   0   4   18 : 13    9

 12. M. Touškov      7   3   0   4   14 : 15    9

 13. Nýrsko          7   2   1   4   14 : 22    7

 14. Stříbro         7   2   0   5    9 : 19    6

 15. Svéradice       7   2   0   5    9 : 20    6

 16. Tatran Přimda   7   1   1   5    6 : 18    4

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku