Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 6. kolo 15. – 16.9 . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

DERBY V KLATOVECH ZLOMIL VLASTNÍ GÓL LUB

 

V prvním poločase bída, ve druhém střelecké hody. Tak by se dal stručně zhodnotit zápas fotbalového krajského přeboru mezi domácím týmem Klatov a hostujícími Luby. Zápasu navíc neprospělo, že domácí funkcionáři ve snaze vyjít vstříc fanouškům, kteří chtěli vidět i hokejový zápas Klatovy-Kobra Praha, posunuli začátek zápasu na sobotní 15. hodinu. V tu dobu měl ale výkop i duel Plzeň-Sparta, což se odrazilo na návštěvnosti.

Další dva zápasy  krajského přeboru v Pošumaví  se hrály v neděli . Horažďovice doma nenechaly nic náhodě a vítězstvím nad vejprnickou Slávií si udržely první místo.V roli lídra tak přijede v neděli k derby do Lub.

Sušice se ani v tomto kole doma nedočkala prvního vítězství, přestože k němu se silnými Přešticemi měla blízko , když do druhého poločasu nestupovala s dvoubrankovým vedením. Druhý poločas vyhráli hosté 1 : 3 a došlo na penaltový rozstřel, který  stejně jako předcházející nad Rapidem Plzeň domácí vyhráli se stejným skórem 4:1.   

 


SK KLATOVY 1898 - Start VD LUBY  4 : 0 (1 : 0)

MILAN KILIÁN – Klatovský deník

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Jako první se osmělili domácí, ale ránu Jandy srazila obrana hostů těsně mimo tyče. První pořádná šance přišla po čtvrt hodině hry, ale ránu domácího kanonýra Hanzlíka stačili Lubští zblokovat. Udeřit mohlo na druhé straně, když napřáhl Koželuh, jeho rána ale zazvonila na tyči. Stejnou smůlu měli i domácí, když před odchodem do šaten trefil Mészáros hlavou tyč.

Krátce po změn stran už se ale klatovští fanoušci radovali, když míč po straně zatáhl Kadlec a jeho centr nešťastně srazil za záda brankáře Kalaše Javorský. Uběhly pouhé čtyři minuty, když Hanzlík založil bleskovou akci, na jejímž konci osamocený Dytrt bez problémů zavěsil. Pět minut poté se opět vytáhl Hanzlík, který si pohrál se dvěma beky a poté propálil strážce lubské svatyně. Černou dvacetiminutovku Lub završil Kadlec, který se trefil hlavou. Pak už se zápas jen dohrával a hosté měli štěstí, že v tutovkách mířil Dytrt nad a Hanzlíka vychytal Kalaš.

Hostující trenér Pavel Bečka po zápase neskrýval zklamání. „Hodnotí se mi to špatně za stavu 0:4. První poločas jsme hráli to, co jsme si řekli. Po změně stran jsme to ale nevydrželi, začali dělat hrubé chyby a inkasovali,“ posteskl si kouč Bečka. Jeho protějšek Lubomír Vašica sice po prvním poločase musel v kabině zvýšit hlas, ale se druhou polovinou zápasu už mohl být spokojen. „Ve druhém poločase jsme přece jen přitlačili na pilu. Zjednodušili jsme hru, zmenšili počet doteků a začali se pohybovat. Tím jsme soupeře přehráli a po druhém gólu bylo prakticky rozhodnuto,“ řekl Vašica Deníku.

Branky: 50. vlastní, 54. Dytrt, 60. Hanzlík, 65. Kadlec. Bez karet.

Rozhodčí: Kračmer, Lego, Šimek. Diváků: 220.

SK Klatovy 1898: Beke, Veselka, Kadlec (83. György), Vítovec (65. Skala), Hanzlík, Mészáros, J. Matějka, T. Matějka, Sýkora (78. Brož), Janda, Dytrt.

TJ Start VD Luby: Kalaš, Křížek, Javorský, Koželuh, Švátora (63. Voráček), Šnour, Mlejnek, Šůs (86. Havlovic), Kostolanský (61. Nešpor), Čížek (82. Švec), Pivoňka.

 

HORAŽĎOVICE – VEJPRNICE  2 : 0 (1 : 0)

V utkání ve kterém si hosté prakticky nevytvořili vyloženou brankovou příležitost rozhodl o výhře domácích dvěma góly zkušený Beránek. Poprvé skóroval ve 25.minutě , když z trestného kopu ze 25 metrů poprvé překonal vejprnického gólmana.  V úvodu druhého poločasu ve 48. a 52.   minutě neproměnil z blízka Mičkal dvě vyložené příležitosti, když tu první loženou nedal nohou a druhou zakončil nepřesně hlavou.  definitivní pojistku zisku třech bodů dal v 72.minutě Beránek, který  se dostal za obranu hostů kde míč zpracoval nezadržitelnou střelou pod víko upravil skóre na konečných 2 : 0.

Branky: 25. a 72. Beránek. Rozhodčí: Štökl, ŽK 3 : 4, ČK 0 : 2 , 170 diváků.

Sestava Horažďovice : Kozlík – Chod (29. Butnaru), Čadek, Křivanec(77. melka), Cihlář, Šafanda, Stulík, Mičkal (66. Nauš) , Jůda(73. Sova), Kotrba.

 

SUŠICE – PŘEŠTICE  3 : 3 (2 : 0) PK 4 : 1

Vratislav Krulich

Domácí příznivci očekávali nadcházející duel s obavami po nepochopitelném výpadku minulý týden v Plzni. Zvláště když trenéru Staňkovi chybělo do dnešního duelu šest hráčů základní sestavy. Ale hráči, kteří dnes dostali důvěru nezklamali a dokázali, že do mužstva právem patří.

V prvním poločase se hrál velmi dobrý fotbal z obou stran, který musel uspokojit i nejnáročnějšího diváka. Obě družstva vsadila na útočný styl, který musel lahodit oku přítomným divákům. Útoky se střídaly na obou stranách, ale defenzívy obou mužstev pracovali na jedničku. Domácím se postuně podařilo získat  mírnou převahu a ohrožovali přeštického Růžičku. Po gólech volali šance Vargy, Vrhela a Kočího, ale brankář Růžička byl vždy na svém místě. Postupem času tlak sušických neustále sílil a výsledkem byly promněněné brejky Vargy a Vrhela. Po druhé brance Sušice na hřišti dominovala a své hosty k ničemu nepustila a dohrála první půli ve velkém stylu.

Průběh druhého poločasu ovlivnila velice přísná penalta, kterou hostující Zdeněk promněnil. Sušický Kočí vrátil domácím dvoubrankový náskok, ale na domácím týmu se začal projevovat strach o výsledek. Přeštičtí toho dokonale využili. Byli v těchto fázích utkání pány na hřišti. Na sušických mladících se projevila nezkušenost z těžkých utkání. Výsledkem byl dvouminutý úsek, kdy hosté dokázali stav utkání srovnat. Domácí tým zdobí, že i po dvou inkasovaných brankách v průběhu jedné minuty dokázali zvednout hlavu. Hru dokázali vyrovnat a opět se stali hostům vyrovnaným soupeřem. Obě družstva se snažila strhnout vítězství na svoji stranu, ale ani jednomu se to nepodařilo. A tak přišli na řadu pokutové kopy, jak již v Sušici začíná být zvykem. V těch byli domácí jednoznačně lepší a tak si po právu připsali prémiový bod.

Branky: 26´ Imrich Varga, 33´ Miroslav Vrhel, 55´ Radek Kočí  -  50´ Michal Zdeněk (PK), 73´ Patrik Lambor, 74´ Michal Fořt Rozhodující penalta: Radek Kočí

Rozhodčí:  Jan Lego - Miloš Kračmer, Jiří Petržilka. ŽK: 0 : 2, diváků: 200.

Sestava TJ Sušice:František Jarolím - Lukáš Kodýdek, Václav Jech, Jakub Melka, Jiří Kysilka, Marek Halas, František Hrach, Milan Prchlík (65´ Tomáš Klíma), Miroslav Vrhel, Radek Kočí a Imrich Varga (76´ Tomáš Fuchs)

 

Hor.Bříza SK ZČE 0: 4 ( 0: 2) 175 

Branky: Vít 2, Světlík, Škarda; ŽK: 2:1

 

Horšovský Týn  - Holýšov 4: 0 ( 0: 0)  

Branky: Havlíček 3, Šinal; ŽK: 3:2

 

Chotíkov  - Příkosice 3: 1 ( 1: 0)   

Branky: Břicháček, Fikar, Kluska - Komanec; ŽK: 2:0

 

Koloveč - Rapid 3: 0 ( 0: 0) 

Branky: Došek T., Milota, Černohorský; ŽK: 0:3

 

Domažlice B -  Stod 2: 3 ( 1: 2)

Branky: Neumann, Soukup - Heřman 2, Lihm; ŽK: 5:5; ČK: 1:2

 

 

 

 

    1. Horažďovice      6   5   1   0   12 :  3    16 

    2. Klatovy 1898     6   4   2   0   20 :  7    14 

    3. Chotíkov         6   4   1   1   18 :  7    14 

    4. Koloveč          6   4   1   1   14 :  7    14 

    5. SK ZČE Plzeň     6   3   1   2   15 :  7    11 

    6. Příkosice        6   3   1   2   10 :  9    11 

    7. Přeštice         6   3   1   2   21 :  8    10 

    8. Rapid Plzeň      6   2   2   2    9 : 10     9 

    9. Holýšov          6   3   0   3    8 : 14     9 

   10. Stod             6   1   2   3    8 : 16     7 

   11. Sušice           6   0   4   2    5 : 11     6 

   12. Vejprnice        6   2   0   4    7 : 16     6 

   13. Horní Bříza      6   1   2   3    6 : 13     5 

   14. Domažlice B      6   1   1   4    9 : 16     4 

   15. Dyn.H.Týn        6   1   1   4   10 : 20     4 

   16. Luby             6   1   0   5   10 : 18     3 

 

 

 

1.  A  TŘÍDA  - MUŽI

 

NÝRSKU VYNESL ÚSPĚŠNÝ NÁSTUP DVOUBRANKOVÉ VEDENÍ

 

S cennou remízou se vrátilo Nýrsko ze hřiště kde stejně jako před dvěma  týdny Svéradice inkasovalo čtyři branky, ale na rozdíl od Svéradic také stejný počet branek do branky domácích dalo. Úspěšný nástup do zápasu vynesl Okule dvoubrankový náskok, který domácí postupně otočili ve svůj prospěch. Přesto se Okule podařilo nejen vyrovnat na 3:3, ale  . Přesto to bylo opět Nýsko, které se dvě minuty ujalo vedení o které ale mohutným náporem domácích přišlo a v penaltovém rozstřelu již byli úspěšnější domácí. Hráči Okuly  mohou litovat neproměňování šancí na začátku utkání a zároveň poděkovat brankáři Ludvarovi , který i přes čtyři obdržené branky předvedl výborný výkon.

Také druhý zástupce z Pošumaví v 1.A třídě FK Svéradice hrál na hřišti soupeře. V souboji dvou nováčků v Rokycanech s místní rezervou však neuspěl a stejně jako v minulém duelu venku inkasoval od ní čtyři góly.  

 


ŽIHLE - NÝRSKO   4 : 4 ( 2: 2) PK 4:1

Stanislav Steiner

Utkání začalo velkým náporem mužstva hostí. Ve 3'se uvolnil Lužný šel sám na brankáře, kterému dal jesle, ale míč se odrazil od tyče na roh.následovala série střel hostujícího týmu a následně série tří rohových kopů. V 8'  Kohout přesnou přihrávkou uvolnil Györgyho a ten prostřelil domácího brankáře. V 11'akci po ose Výtisk-György-Lužný posledně jmenovaný zakončil a hosté vedli 2:0. V této době domácí mužstvo si nevědělo rady s rychlou hrou mužstva hostí,kteří se snadno dostávali do střeleckých příležitostí,které trestuhodně zahazovali. V 21' přišlo první varování ze strany domácích,když Koutník fauloval a střelu domácího Najmona z TK Ludvar chytá. Ve 23'zahrávají domácí roh a ve zmatku hostující obrany Sklenička střílí branku. Ve 28' Výtisk jde sám na brankáře,ale jeho lob končí vysoko nad brankou. Ve 33'ztrácí hosté na polovině míč,následuje faul a domácí Rambousek trefuje z TK pouze zeď. Ve 45' po samostatné akci domácího hory srovnává Sklenička na 2:2.

Začátek druhého poločasu patří domácímu týmu,kdy jeho hráči se dostávají do brankových příležitostí, Ludvar drží Nýrsko nad vodou. V 58' utkání domácí Hotěk nechytatelnou střelou přes zeď proměňuje TK. V 61' domácí Hotěk prošel obranou hostů ,nahrává před branku a hlavičku Majera Ludvar chytá. V 67'Majer střílí v nebezpečné blízkosti branky nad. V 72' je Koutník po samostatné akci faulován a výtisk z TK  přes zeď vymetl šibenici domácí branky. V následujícím čase se obě mužstva předháněla v zahazování brankových šancí. Obrovskou šanci zmařil Ludvar domácímu Majerovi. V 86'výtisk uvolnil střídajícího Bureše a ten sám před brankářem neproměnil. V 88'krásnou fotbalovou akci György-Výtisk-Koutník zakončuje posledně jmenovaný ve vedoucí branku hostí.

Následuje mohutný nápor domácích,který je korunován vyrovnávací brankou,kterou vstřelil Hotěk po nedůsledném obsazení obranou hostů,z otočky v trestném území.

Následující penalty , které vyhráli domácí zaslouženě,když všechny PK  proměnili  Otcovský, Katona, Rambousek, Majer. Jediný PK hostí proměnil Lužný,nedali György a Výtisk.

Hosté mohou litovat neproměňování šancí na začátku utkání a zároveň poděkovat brankáři Ludvarovi za předvedený výborný výkon i přes to že dostal čtyři branky.

Branky: 23.  45. Sklenička, 58. a 89. Hotěk - 8. György,11. Lužný,7 4.Výtisk, 88. Koutník

Rozhodčí : Valenta. ŽK: 2 : 2.

Sestava Okula Nýrsko : Ludva r- Hvězda, Tykal, Šteiner, Kolář- György, Koutník, Bastl /60'Korschinský/,  Kohout/76'Bureš/-Výtisk,Lužný

 

ROKYCANY B -  SVÉRADICE   4 : 1 ( 2: 0)  

Branky: Drahoňovský, Kroc, Vrba, Šíša - Mikeš; ŽK: 2:2; ČK: 0:1 . Diváků: 50

 

Zruč -  Černice 0: 3 ( 0: 3)

Branky: Kaňka, Laibl, Stoilov; ŽK: 3:3

 

Bolevec -  Sp.Poříčí 1: 1 ( 1: 1) PK 2:4

Branky: Bublík - Homolka; ŽK: 2:1

 

Chlumčany -  Stříbro 0: 1 ( 0: 1) 

Branky: Honzík; ŽK: 2:3

 

Nepomuk -  Dl.Újezd 4: 2 ( 2: 1)

Branky: Ptáček, Vosyka, Švec M., Švec V. - Stoklasa, Zeman; ŽK: 1:4; ČK: 0:1

 

T.Přimda - M.Touškov 3: 2 ( 1: 1) 

Branky: Zámeček 3 - Hauer, Kumpera; ŽK: 2:3.

 

Rozvadov -  Nýřany 1: 1 ( 0: 1) PK 3:2

Branky: Čížek - Mašek; ŽK: 2:3

 

Dohrávka 4.kola :

Nepomuk  - M.Touškov 3: 1 ( 1: 0)  

Branky: Viktora 2, Švec - Bouzek

 

 

 

 

 1. FK Nepomuk      6   5   0   1   19 :  7  15 

 2. Bolevec         6   4   1   1   18 :  8  13 

 3. Chlumčany       6   4   0   2   19 :  6  12 

 4. Zruč            6   4   0   2    9 :  8  12 

 5. Černice         6   3   1   2   17 : 10  10 

 6. Dlouhý Újezd    6   3   1   2   13 : 14  10 

 7. Žihle           6   2   2   2   14 : 16  10 

 8. Rokycany B      6   3   0   3   17 : 10   9 

 9. Rozvadov        6   2   2   2    9 : 11   9 

10. Spálené Poříčí  6   2   1   3    9 : 11   8 

11. Nýřany          6   2   2   2   11 : 15   8 

12. M. Touškov      6   2   0   4   11 : 14   6 

13. Svéradice       6   2   0   4    7 : 14   6 

14. Stříbro         6   2   0   4    9 : 18   6 

15. Nýrsko          6   1   1   4   12 : 22   4 

16. Tatran Přimda   6   1   1   4    6 : 16   4 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku