Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 5. kolo 8. – 9. 9 . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

HORAŽĎOVICE SE VRACÍ DO ČELA KRAJSKÉHO PŘEBORU

 

Páté kolo krajského přeboru přineslo opět změnu na čele tabulky. Dosud se za toto období na jejím čele objevily pouze dva kluby. Po úvodních dvou kolech to byly Horažďovice, které na další dvě kola vystřídaly exdivitní hráči z Kolovče.  Ti ale na rozdíl od Horažďovic , které si odvezly v prvním kole z Příkosic tři body ale na stejném hřišti vyšli bodově naprázdno Při vyrovnanosti KP znamená prohra ztrátu prvního místa a na něj usedl znovu tým z Pošumaví!

S nepříjemnou vysokou porážkou se vrátila Sušice z Plzně. Sušický fotbal se v úvodu podzimu s SK ZČE Plzeň setkal na třech frontách. A tým dopadl obdobně jako starší žáci, kteří na stejném hřišti prohráli 6 : 1 a tak prapor klubu z města na Otavě zachraňoval domácí přesvědčivými výhrami v úvodním kole KP oba dorostenecké kolektivy. 

Z této  prohry svých svěřenců v Plzni  asi  nebude mít vůbec radost v plzeňském utkání nepřítomný trenér Jan Staněk, který je na dovolené . Snad  po  jeho návratu na lavičku v dalším duelu v neděli doma s TJ Přeštice bude mít lepší parametry, které uspokojí domácí příznivce třeba první podzimní výhrou.

Zatím odhodlaně, krůček po krůčku jsou za svým předsevzatém cílem skončit v krajském přeboru do třetího místa SK Klatovy 1898. Po nedělní výhře na půdě rezervy třetiligových Domažlic jsou k tomuto cíli zase blíže a upevnit si v tabulce výborné druhém místo mohou již tuto sobotu doma v derby  sed Startem Luby které se hraje v Klatovech již se začátkem v 15:00 hodin !  

Luby po těsné prohře ve Vejprnicích 3:2 jdou to tohoto očekávaného derby v Klatovech s cílem, že nemají co ztratit, mohou pouze v pošumavské místní derby získat.


HOLÝŠOV – HORAŽĎOVICE 1 : 2 (0 : 0)

První poločas, zejména pak úvodní půlhodina hry příliš nenaznačovala, že na hřišti proti sobě hrají soupeři, které mají za sebou úspěšné výsledky. Oboustranně ospalý výkon, na hřišti vázla kombinace a celková činnost hostů neměla parametry na které tento tým ve skutečnosti má. Za zmínku stojí šance Šafandy, který z výhodné pozice branku domácích přestřelil a příležitost Petra Mičkala který nastřelil při zakončení pouze domácího brankáře Mičku, odražený míč se dostal ke Kotrbovi, ale ten přestřelil.  Domácí měli v první půli šanci do které se dostal panuška, ale Kozlík jeho střelu vyrazil.

Druhý poločas přinesl již na hřiště lepší kvalitu, hrálo e pod taktovkou hostů kteří dostali domácí pod tlak a ten jim přinesl první brankový úspěch. v 52. minutě rozehrával rohový kop Beránek  a před brankou domácích důrazný Chod zaúřadoval poprvé a bylo z hoho vedení  0 : 1.. V 65. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území  Kozlík , který srazil útočníka domácích  a těm  se podařilo vrátit do zápasu vyrovnáním z pokutového kopu , který jeho exekutor, zkušený brankář domácích Mička bezpečně proměnil.  Pak ale přišel ke slovu opět Chod. V 79. minutě tento hráč zaúřadoval v pokutovém území domácích podruhé , opět znovu po rohovém kopu Beránka a tentokráte hlavou vrátil hostům vedení  , které pak si v závěru zápasu již pohlídali.

„Přestože jsme nepodali kvalitní výkon na který rozhodně máme, ale i ten na našeho soupeře stačil“ , uvedl k utkání manažer Horažďovic Michal Koželuh. 

Branky: Mička  - 52. a 79. Chod.

Rozhodčí: Hodek. ŽK 2 : 2. Diváků: 220.

Sestava: Kozlík – Chod(85. Pintíř), Čadek, Křivanec, Cihlář, Šafanda, Beránek  (90. Nauš),  Stulík, Míčkal(65. Melka), Jůda(Soba), Kotrba.

 

DOMAŽLICE B  - KLATOVY   2 : 5 ( 0: 2)  

Martin Janda

V neděli zajížděly Klatovy  na půdu třetiligových Domažlic, kde se proti nim postavila místní rezerva. Do vedení  šli již ve třetí minutě po první akci, když domácí podcenili balón směřující do autu. Ten doběhl Kadlec a naservíroval Sýkorovi gólovou nahrávku před prázdnou branku – 0:1. Ve 14. minutě mohl vedení navýšit Tomáš Matějka, ale mířil vedle. Do kabin se šlo za stavu 0:2. Díky přihrávce Jiřího Matějky utekl domácí obraně Dytrt a kolem nohou vyběhnuvšího Lorence poslal balón do sítě – 0:2. Do druhé půle nevstoupili hosté dobře a hned po čtyřech minutách bylo vedení jen jednobrankové. Z penalty se trefil domácí Pavlíček. V 60. minutě centroval Janda, jeho centr ještě domácí obrana odvrátila, ale po T. Matějkovo přistrčení, se nekompromisně trefil Hanzlík – 1:3. V 68. minutě doslova rozhodčí nabídl domácím rohový kop, ze kterého se přiblížili opět na rozdíl jediné branky – 2:3. V 76. se po nacvičeném signálu a přihrávce Kadlece prosadil Jirka Matějka – 2:4. Skóre uzavřela minutu před koncem střídající dvojice Vítovec - Lužný. První jmenovaný sklepával Hanzlíkův centr Lužnému, který nadvakrát svojí slabší nohou prostřelil Lorence – 2:5. " Získali jsme tak první tři body z venkovní půdy a nyní nás čeká důležité utkání doma s celkem Lub, které se bude hrát už od 15. hodin" uvedl na závěr tohoto komentáře autor a hráč vítězného týmu Klatov Martin Janda.

Sestava Klatovy : Beke – Janda, Veselka, Meszároš, Matějka Jirka – Sýkora (83. Vítovec), Matějka Tomáš, Kadlec, Skala (46. Brož Martin) – Dytrt (87. Lužný), Hanzlík

Branky: Pavlíček, Soukup  - Sýkora, Dytrt, Hanzlík, Matějka J., Lužný 

 

SK ZČE  - SUŠICE   6 : 1 ( 1: 1)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Bednář, Kočí, Kraus, Petreka, Vohrna, Vít – Kysilka.  Hráno bez karet. Diváků:   60

 

VEJPRNICE -  VD LUBY 3: 2 ( 3: 0)  

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Křen 2, Lhotka - Koželuh 2; ŽK: 1:4. Diváků: 120.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

Stod  - Chotíkov 1: 6 ( 1: 2)

Branky: Karlíček - Puchmertl 3, Fikar 2, Lopata; ŽK: 3:2. Diváků:  120.   

 

Příkosice - Koloveč 3: 1 ( 2: 1)

Branky: Kotnauer, Pražák, Štych - Černohorský; ŽK: 2:1. Diváků:   150

 

Rapid -  Hor.Bříza 1: 1 ( 0: 0) PK 5:4

Branky: Čupalka - Zavadil; ŽK: 2:1; ČK: 1:0. Diváků:   100

 

Přeštice -  Horšovský Týn 6: 1 ( 3: 0) 

Branky: Benedikt 4, Fořt, Hohlberger - Havlíček; ŽK: 0:4. Diváků: 100 

 

 

 

 1.  Horažďovice        5   4   1   0   10:  3    13

 2.  Klatovy 1898       5   3   2   0   16:  7    11

 3.  Chotíkov           5   3   1   1   15:  6    11

 4.  Koloveč            5   3   1   1   11:  7    11

 5.  Příkosice          5   3   1   1    9:  6    11

 6.  Přeštice           5   3   0   2   18:  5     9

 7.  Rapid Plzeň        5   2   2   1    9:  7     9

 8.  Holýšov            5   3   0   2    8: 10     9

 9.  SK ZČE Plzeň       5   2   1   2   11:  7     8

10.  Vejprnice          5   2   0   3    7: 14     6

11.  Horní Bříza        5   1   2   2    6:  9     5

12.  Domažlice B        5   1   1   3    7: 13     4

13.  Sušice             5   0   3   2    2:  8     4

14.  Stod               5   0   2   3    5: 14     4

15.  Luby               5   1   0   4   10: 14     3

16.  Dyn.H.Týn          5   0   1   4    6: 20     1

 

 

 

 

1.  A  TŘÍDA  - MUŽI

 

OKULA NÝRSKO MÁ PRVNÍ BODY

 

Do pátého kola nového ročníku 1.A třídy museli čekat, ale dočkali se ! Kdo ? No  přece příznivci nýrské kopané ! Okula po několika změnách v sestavě je navnadila solidními výsledky v přípravě ozdobené vítězstvím na silně obsazeném turnaji v Lubech. První domácí prohra v úvodu soutěže s nováčkem ze Spáleného Poříčí a dvě vysoké prohry na hřištích soupeřů jako by nahlodaly sebedůvěru svěřenců Karla Kalivoda. Určitě ale cenná výhra nad kvalitním Nepomukem doma týmu pomohla a mohla by ho nastartovat na cestě za dalšími body,  a to je to, co Okula nyní potřebuje nejvíce ! Ono se přece jen na soupeře dívá lépe z jiného postu v tabulce než na kterém se v součastné době Nýrsko nachází.

Důležité klání v domácím prostředí skočilo úspěšně pro  Svéradice, které hostily souseda ze spodních pater  Tatran Přimdu a vítězstvím ho posunuly až na samotné dno tabulky.  

 


NÝRSKO  - NEPOMUK 2: 1 ( 2: 0)

Stanislav Steiner

Do utkání vstoupili lépe hosté. Ve 3'po levé straně utekl Vosyka a jeho centr před branku hostující Zajíc netrefil. Domácí odpověděli v 11', kdy po samostatné akci vstřelil vedoucí branku Výtisk. V  15' ztratil zbytečně Kohout míč , hostující Vosyka obešel domácího brankáře , ale jeho střelu vykopl z branky Šteiner.  Nedáš-dostaneš se potvrdilo v 18', kdy po kombinaci Kohout-Brož-Lužný vstřelil Lužný druhý gól. V  28' Lužný sebral hostující obraně míč, přihrál Koutníkovi, ten je sám před opuštěnou brankou a z 10m střílí vedle.  Domácí mužstvo se v této době dostalo do hry a jenom neproměňování šancí zabránilo zvýšení náskoku. Jedinou nebezpečnou situaci hostů do poločasu řešil včasným vyběhnutím Ludvar.

Nástup do druhého poločasu patřil hostujícímu týmu. Do velké šance se dostal v 54' Ptáček,kdy přestřelil   branku domácích ze 6 metrů. Ti  odpověděli v 65' , ale ve finále Kohout pouze nastřelil v vyběhnuvšího brankáře. V 70'domácí ztrácí na polovině míč a střelu hostujícího Vosyky Ludvar chytá. V 74¨Vosyka opět střílí na branku Ludvar vyráží a neobsazený Miroslav Švec .snižuje na 2:1.

Hosté se neustále snaží o vyrovnání ale domácí mužstvo odolává. V  90'se v pokutovém územím hostů uvolňuje Kohout, následně je sražen na zem aj. Švec dostává druholu ŽK a musí pod sprchy a domácí mají výhody pokutového kopu. Jeho exekutor ze strany domácích Kalivoda mladší chybuje špatnou střelou kterou brankář hostů vyrazil.

Domácí mužstvo si za předvedený výkon zvláště v prvním poločase zaslouží pochvalu. Velmi dobře zahráli Kolář a Koutník, u  hostů byl nebezpečným hráčem pro domácí mužstvo Vosyka. Zisk prvních tří bodů je pro domácí zasloužený.

Branky : 11. Výtisk, 18. Lužný  - 74. Švec Miroslav.

Rozhodci : Rubáš-  Pohančeník, Kastl , DS Langmajer. Diváků: 100. ŽK: 0 : 2, ČK: 0 : 1.

 Sestava Nýrsko :Ludvar-Hvězda/60'Korschinský/,Šteiner,Tykal,Kolář- Brož,Koutník, Kohout,Gyorgy/83'Kalivoda ml./-Výtisk/73'Bastl/,Lužný/90'Kalivoda st/

Sestava hostů:Wallenfesl-Ticháček,Švec J,Švec M, Ptáček,Zajíc,Kozák,Švec V,Vosyka,Baran Michal, Viktora Střídali:Bohatý,Baran Marek,Kalabza

 

SVÉRADICE - PŘIMDA  2 : 0 (0 : 0)

Václav Dušek

Domácí se poprvé vyskytli v situaci, kdy musí zvítězit, ale hra v prvním poločase tomu moc nenasvědčovala. Hrálo se utkání slabé úrovně prakticky bez šancí, když o něco více střeleckých pokusů měli hosté z Tachovska. Do druhého poločasu domácí změnili styl hry a podstatně vylepšili i kvalitu hry. Do první šance se sice po nedorozumění svéradické obrany dostali hosté, ale prakticky záhy šli do vedení Svéradice po parádní střele Lukáše Soukupa z 25m přímo do šibenice. Než se hosté stačili vzpamatovat, přivezli jim domácí druhou nadílku - když na konci kombinační akce bylo přesné zakončení Miroslava Mikeše. Tento 46letý matador (hráč Svéradic v 90.letech v éře II.NFL) je poslední posilou Svéradic a jeho angažmá (na hostování z TJ Lom - OFS Strakonice) vzniklo poněkud kuriózně, když před dvěma týdny v pouťové exhibici starých gard zaujal trenéra M.Rambouska. Při dvougólovém náskoku domácí výsledek kontrolovali a jen   škoda, že z několika možností nepřidali třetí branku. Hosté byli v závěru v ofenzivě neškodní a podobně jako v minulém kole doplatili na nedisciplinovanost, když v závěru jeden z jejich hráčů obdržel ČK za kritiku hlavního rozhodčího.

Branky: 53.Soukup Lukáš, 58.Mikeš Miroslav

Rozhodčí: Špoták Rudolf - Kulhánek Milan, Petrželka František, DS: Lešetický Vladimír, ŽK: 4:3, ČK: 0:1, Diváků: 120

Sestava Svéradic: M.Soukup - Dom.Vonášek (46.Vachuška), Petrášek, Greger, Prokopec (86.Martínek) - L.Soukup (68.J.Vonášek), Sova, Herout (73.Suchan), Brůha - Mikeš, Vosyka

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY :

M.Touškov - Žihle 4: 2 ( 2: 1)

Branky: Prokš 2, Chvojka, Vrba - Maier, Sklenička; ŽK: 0:1. Diváků:  100 

 

Dl.Újezd  - Chlumčany 0: 3 ( 0: 2)

Branky: Dušek, Holý, Nohava; ŽK: 2:4. Diváků: 110   

 

Sp.Poříčí -  Černice 3: 1 ( 2: 0)

Branky: Fiala, Šefl, Šlajs - Mastný; ŽK: 4:2. . Diváků:   200

 

Nýřany -  Rokycany B  5: 3 ( 2: 1)

Branky: Cink 2, Vondra 2, Paum - Vrba 2, Černý; ŽK: 2:2. Diváků:  150 

 

Stříbro - Bolevec 2: 7 ( 1: 1)

Branky: Bůžek, Honzík - Pelnář 3, Šnajder 2, Greif, Körner; ŽK: 0:2. Diváků: 120 

 

 

 

 

  1.  Chlumčany      5   4   0   1   19:  5    12

  2.  Bolevec        5   4   0   1   17:  7    12

  3.  Zruč           5   4   0   1    9:  5    12

  4.  Dlouhý Újezd   5   3   1   1   11: 10    10

  5.  FK Nepomuk     4   3   0   1   12:  4     9

  6.  Žihle          5   2   1   2   10: 12     8

  7.  Rozvadov       5   2   1   2    8: 10     8

  8.  Černice        5   2   1   2   14: 10     7

  9.  Nýřany         5   2   1   2   10: 14     7

 10.  Rokycany B     5   2   0   3   13:  9     6

 11.  M. Touškov     4   2   0   2    8:  8     6

 12.  Spálené Poříčí 5   2   0   3    8: 10     6

 13.  Svéradice      5   2   0   3    6: 10     6

 14.  Nýrsko         5   1   0   4    8: 18     3

 15.  Stříbro        5   1   0   4    8: 18     3

 16.  Tatran Přimda  5   0   1   4    3: 14     1

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku