Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

       SUŠIČTÍ STŘELCI SE NEPROBUDILI DOMA ANI O POUTI

 

Na 350 diváků se o sušické pouti přišlo podívat na druhý domácí podzimní duel nováčka  krajského přeboru . Ti kteří přišli na podzim podruhé byli svědky podobného průběhu hry jako v prvním zápase se Stodem a stejně jako v něm se ani tentokráte branek nedočkali. Sušičtí hráči  stále hledají  přesnou střeleckou mušku , ale jejich snažení v posledních třech kolech bylo nulové, když za 240 minut neposlali ani jediný míč za záda soupeřova gólmana. Z tohoto pohledu úspěšnější  byli doma střelci Klatov i Startu Luby  se třemi přesnými zásahy.  Nicméně zatím co hráčům z města pod Černou věží jim tři trefy stačili k vítězství, hráčům z předměstí Klatov ani tento počet vstřelených branek doma na bodový zisk s rozjetým Holýšovem nestačil.

Magnetem kola byl duel v Horažďovicích ve kterém si podruhé v letošním roce na svém hřišti poradili domácí se stále se lepšícím soupeřem z Přeštic. Ten kdo přišel na toto utkání určitě nelitoval. Na poměry krajského přeboru se zde hrála zásluhou obou soupeřů vysoce kvalitní kopaná , které se musela líbit  a podle papírových předpokladů přinesla plný bodový zisk domácím fotbalistům.  Po čtyřech kolech jsou Horažďovices deseti body  v tabulce na druhém místě se ztrátou jediného bodu na exdivizní Koloveč, Klatovy s osmi body jsou čtvrté, Sušice se čtyřmi body je desátá . Luby mají o jeden bod méně a patří jim 14. místo.

Foto Klatovský deník Rostislav Kutěj z utkání Klatovy - Vejprnice

1. A TŘÍDA - MUŽI

 

Podruhé v průběhu nového ročníku 1.A třídy zajížděly oba zástupci Pošumaví v této soutěži na hřiště soupeřů. Nýrsko se stejně jako z prvního klání z Černic vrátilo se šesti góly z Chlumčan a když čtyři branky inkasovaly venku i Svéradice, celkem si místo bodů přivezly oba dohromady deset branek, čím více méně  naplnily papírové předpoklady, které jim nedávaly velké naděje na bodový zisk .      

1.  B TŘÍDA  

 

       ŠVIHOV DOSTAL PODRUHÉ NAKLÁDAČKU

 

Na první dvě odehraná kola zřejmě bude ve špatném vzpomínat zejména FC Švihov. Tento tým, který se v minulém ročníku zachraňoval možná právě i zásluhou posledního domácího vítězství na jaře nad Žichovicemi v nich dopadl neslavně. V prvním kole se vrátil ze Žakavé ze sedmi  góly  . Omlazený tým Švihova doplatil na svojí nezkušenost i v domácím divokém duelu , který v poločase byl nerozhodný 4:4 , ale po přestávce již další čtyři branky stříleli pouze hosté.

Další klamání přibylo u fanoušků Švihova , ale o to více radosti po dvou kolech přibylo na straně Tatranu Dlouhá Ves. Tatran dokázal vytěžit ve dvou zápasů odehraných venku pět bodů a to se rozhodně nečekalo. Výhra v Mochtíně byla překvapivá, ale ještě více překvapil výsledek dosažený na hřišti ve Štěňovicích . Domácí  ozdobeni  třetím místem v minulém ročníku nenaplnili roli favorita a umožnili si odvést z jejich hřiště hostům do D.Vsi remízu i další bod z penaltového rozstřelu.

Ten čekal ve Starém  Smolivci také Strážov. Na rozdíl od prvního kola kdy doma tento souboj ze ZČE  Strážovští vyhráli byli nyní na hřišti soupeře  neúspěšní.

S plným bodovým ziskem pokračuje Sokol Měčín, který zvládl oba domácí zápasy na tři body. O tuto možnost se připravil Pačejov, když nedokázal doma navázat na cennou výhru v Losiné a oproti tradičních věrnosti tradičním vzájemným soubojům si nechal odvést body Sokolem Mochtín.

Foto Klatovský deník Rostislav Kutěj z utkání Hradešice - Blovice

OKRESNÍ  PŘEBOR    

 

FAVORITÉ UDRUŽELI NEPORAZITELNOST,

O BODY SE MUSELI DĚLIT

 

Ve čtvrtém kole podzimní části nového ročníku okresního přeboru zajížděly týmy, které se usadily na čele tabulky bez ztráty bodů na hřiště soupeřů. Zde je potkal společný osud. Podařilo se jim za cenu dělby bodů  udržet svojí neporazitelnost a jak vedoucí Sušice, tak druhé Nezamyslice a třetí Luby B v penaltových rozstřelech na druhý bod nedosáhly. Úspěšnější venku byly Janovice, které rozstřílely v Mochtíně domácí rezervu a také Vrhaveč, která naplnila roli favorita v derby na Týnci. Radost zavládla v Hrádku kde si domácí Svatobor připsal do tabulky první body za vítězství nad houževnatým soupeřem z Běšin.

Ani pošramocené počasí nesnížilo dosavadní divácký zájem o utkání okresního přeboru. Určitě  na tom má vliv také  dosavadní průběh. Za zmínku stojí, že čtyři ze sedmi zápasů posledního odehraného kola musely rozhodnout penalty.  Dosavadní čtyři odehraná kola přilákala  do ochozů v drtivé většině venkovských hřišť na 1900 diváků,  což činní krásný průměr nad 70 diváků na utkání.

Činí se rovněž střelci okresního přeboru,  kteří se přičinili o vysoký průměr 4,6 branky na utkání. Mezi nimi dominuje mládí. Se sedmi brankami  zatím nejlepšímu Imrichu Vargovi ze sušické rezervy je devatenáct let a druhý je  se šesti zářezy na své střelecké pažbě je zásluhou dvou hattricků v posledních kolech jednadvacetiletý Miroslav Urban z janovické Dukly  .

 

III. TŘÍDA   

 

III. TŘÍDA MÁ NOVÉHO LÍDRA – TABULKU VEDE MALÝ BOR

 

Po odehraných čtyřech kolech III. třídy se do čela tabulky probojoval Malý Bor, který jako jediný pokračuje soutěží s plným bodovým ziskem. Kolektiv  pod taktovkou zkušeného trenéra J. Chalupného tak potvrzuje slibnou jarní formu i na podzim . Z tohoto pohledu bude bezesporu magnetem příštího kola nedělní duel v Klatovech ve kterém se klatovská rezerva bude pokoušet v přímém souboji s Malým Borem o návrat do čela tabulky.

Novinka  ve III. třídě, která by měla být zajímavější pro diváky a zatraktivnit   závěr zápasů v případě nerozhodného výsledku o druhý bod penaltovými rozstřely měla premiéru v této soutěži až v minulém třetím kole v N. Horách . Ve 4. kole se kopaly  pokutové kopy  v Hartmanicích kde šťastnější byli hosté z Velkých Hydčic a v K. Horách. Také zde skončil duel  nováčků  mezi domácím celkem a rezervou Klatov dělbou bodů a i  zde si druhý bod za úspěšnější střelbu PK odvezli hosté.

Po sestupu z okresního přeboru a neúspěšných dvou kolech začínají pomyslně nabírat na dechu Žihobce. Těm zachutnaly dva body importované ze hřiště z N. Hor a k nim připojily zásluhou hattricku Martina Lembergera. Pětatřicetiletý žihobecký obávaný kanonýr si tak zavzpomínal na své slavnější fotbalové léta.    

Foto Klatovský deník Rostislav Kutěj z utkání Malý Bor - Velhartice

                                  

IV. TŘÍDA – skupina A  -  MUŽI  

 

REZERVA OKULY DEKLASOVALA REKORDNÍ VÝHROU  DLAŽOV

 

Fotbal v Pošumaví pamatuje hodně kuriózních výsledků, ale ten který přišel SMS z nedělního zápasu v Nýrsku doslova vyrazil dech. Lídr tabulky a nováček soutěže Nýrsko B doma deklasovalo Sokol Dlažov 23 brankami !!! Béčko Okuly složené z kvalitních hráčů , mající pomyslně  již dávno zenit výkonnosti za sebou stále prokazují, že jejich zkušenosti z minulosti kdy hráli mnozí divizi ,  mají za sebou i angažmá za hranicemi v sousedním Německu , ale hlavně nechybí jim chuť  do fotbalu ,umí se radovat z každé dosažené branky a to znovu tímto výsledkem  jen potvrdili.

I přes nepříliš výhodné vylosování, kdy rezerva janovické Dukly zajížděla již třikrát na hřiště soupeřů  si vedla úspěšně . Ve Vrhavči v úvodním kole  sice smolně prohrála 3:2, ale v dalších třech utkání, z toho poslední dvě odehraná  v Bezděkově a v Měcholupech již naplno bodovala a v tabulce se vyhoupla na 2. místo. Jen o stupínek níže jsou  se stejným bodovým ziskem fotbalisté  z Ježov , kteří zatím společně s vedoucí Okulou Nýrsko B pokračují soutěží bez porážky.

První úspěch v novém ročníku si připsaly doma Křenice výhrou nad béčkem z Vrhavče , kterou vrátili hostům těsnou jarní prohru 3:2 z Vrhavče.

IV. TŘÍDA – skupina B  -  MUŽI 

 

PLÁNICE A N. HORY DOSTALY DOMA BŮRA – ZAVLEKOV DOMA ZTRATIL BODY S KOLINCEM

 

Čtvrté kolo skupiny B IV. třídy zaujalo zejména dvěma výsledky 0 : 5 v neprospěch domácích. Zvláště překvapivě nepopulárního bůra překvapivě doma inkasoval lídr tabulky Sokol Plánice od nováčka z Budětic. Pro tento tým  jsou to první historické body získané na hřišti soupeře a také první hattrick Romana Melky za Budějovice. Další hattrick novice v sestavě Soběšic Petra Pohořila znamenal pro Soběšice přesvědčivé vítězství a první tři body v tomto ročníku  na jejich bodovém kontě.

Pokud jsme u těch překvapení, pak mezi ně je třeba rozhodně zařadit i výsledek ze Zavlekova, kde domácí podlehli Kolinci, tedy soupeři, který by mohl ještě v dalším průběhu soutěže výrazně promluvit do čela tabulky.

Po sestupu ze III. třídy na svém hřišti zaznamenaly první výhru Hory Matky Boží . Zatím co domácí derby s hrádeckou rezervou přineslo bodový efekt, pro hosty mimo ztráty bodů znamenalo i ztrátu dvou hráčů , kteří viděli červené karty z ruky rozhodčí Terezky Hessové z Klatov a čeká je disciplinární postih. 

Zápasy v Pačejově a ve Svéradicích potvrdily , že v čele tabulky jsou zatím Svéradice B a Sokol Milčice oprávněně. Lídr tabulky si doma poradil s Myslívem a Milčice v místním derby uspěly na hřišti pačejovské rezervy.   

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku