Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 2. kolo 1. – 2. 9 . 2012

 

1.  B TŘÍDA   

 

       ŠVIHOV DOSTAL PODRUHÉ NAKLÁDAČKU

 

Na první dvě odehraná kola zřejmě bude ve špatném vzpomínat zejména FC Švihov. Tento tým, který se v minulém ročníku zachraňoval možná právě i zásluhou posledního domácího vítězství na jaře nad Žichovicemi v nich dopadl neslavně. V prvním kole se vrátil ze Žakavé ze sedmi  góly  . Omlazený tým Švihova doplatil na svojí nezkušenost i v domácím divokém duelu , který v poločase byl nerozhodný 4:4 , ale po přestávce již další čtyři branky stříleli pouze hosté.

Další klamání přibylo u fanoušků Švihova , ale o to více radosti po dvou kolech přibylo na straně Tatranu Dlouhá Ves. Tatran dokázal vytěžit ve dvou zápasů odehraných venku pět bodů a to se rozhodně nečekalo. Výhra v Mochtíně byla překvapivá, ale ještě více překvapil výsledek dosažený na hřišti ve Štěňovicích . Domácí  ozdobeni  třetím místem v minulém ročníku nenaplnili roli favorita a umožnili si odvést z jejich hřiště hostům do D.Vsi remízu i další bod z penaltového rozstřelu.

Ten čekal ve Starém  Smolivci také Strážov. Na rozdíl od prvního kola kdy doma tento souboj ze ZČE  Strážovští vyhráli byli nyní na hřišti soupeře  neúspěšní.

S plným bodovým ziskem pokračuje Sokol Měčín, který zvládl oba domácí zápasy na tři body. O tuto možnost se připravil Pačejov, když nedokázal doma navázat na cennou výhru v Losiné a oproti tradičních věrnosti tradičním vzájemným soubojům si nechal odvést body Sokolem Mochtín.

 


 

 

ŠTĚNOVICE – DLOUHÁ VES   1 : 1  (1 : 1) PK 4 : 5

Petr Pechek

Dlouhá Ves odjížděla k zápasu s cílem potvrdit dobrý výkon z Mochtína a pokusit se opět bodovat na hřišti soupeře.

První poločas začali mírným tlakem domácí, kteří měli hned v první minutě stoprocentní šanci po hrubce hostujícího obránce. Tu však zneškodnil skvělým zákrokem dlouhoveský brankář Hanzl. Poté se osmělili i hosté. Nejprve po rohovém kopu trefil osamocený Páleník hlavou tyč, ale nedlouho na to už se prosadil opět po rohovém kopu Valvoda - 0:1. Tento stav ale dlouho nevydržel, protože domácí po rychle vhozeném autu a menší nepozornosti hostů dokázali vyrovnat a do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

V druhé půli se hrál pěkný fotbal se šancemi na obou stranách. Tu největší měl na kopačce hostující Krejčí, jehož povedená střela skončila na břevně branky Štěnovic. A protože i další příležitosti zůstaly nevyužity, musel o vítězi rozhodnout penaltový rozstřel. V tom domácí jednou selhali, zatímco hostující střelci byli neomylní. Autorem rozhodující penalty byl nováček v dlouhoveském dresu a zároveň nejmenší a nejmladší hráč na hřišti Pavel Švec.

Branky: Krásný - Valvoda Stanislav. ŽK: 2 : 3. Diváků: 150.

Sestava Dlouhé Vsi: Hanzl - Pechek, Krůs, Riepl - Hasenhorl (Švec), Valvoda (Goby), Trčan, Hubený, Kolář (Švajka) - Krejčí, Páleník

 

MĚČÍN  -  LOSINÁ   3 :  2 (2 : 0)

Evžen Veselý

Utkání tradičních soupeřů začalo z obou stran velmi opatrně. Útoky obou mužstev končily před pokutovým územím. první střelu na branku vypáli v 15 min domácí Čejka. Tlak domácích narůstal  ve 20 min po přihrávce Dušana Němce Lukáš Čejka hlavou otevřel skoré. Ve 30 min po zahrání rohového kopu a hosté dali vlastní branku.   Do druhého poločasu domácí začali velmi vlažně, toho využili hosté a po úniku Václava Hajšmana,který přízemní střelou  vsítil branku.  V 75 min po pohledné akci  domácích Jiří Kroupa  vsítil  třetí branku. V 86 min  opět unikl Václav Hajšman a střelou z velkého vápna  stanovil konečný výsledek. Utkání před návštěvou 60 diváku řídil rozhodčí Král Václav. Góly za domácí : Čejka, Kroupa a vlastní,  za hosty 2x Václav Hajšman.  Ž - K  1 - 3.  ČK  0-0

 

PAČEJOV  -   MOCHTÍN   1 : 2 (0 : 0)

Tomáš Cihlář

Za tři body z úvodního kola v Losiné zaplatili domácí nepříjemnou  daň v podobě zranění dvou opor Petra Lávičky a Jirky Mrázka. Přesto byli odhodláni vybojovaný breakball potvrdit.

V prvním poločase se hrál nepříliš zajímavý fotbal s minimem šancí na obou stranách. Hosté byli nebezpečnější a vážně zahrozili ve 20.minutě a Pačejov mohl děkovat svému golmanovi Miloši Bořovi, který reflexivně nohou vyrazil tutovku hostů. Ve 44.minutě se z vyrovnání radovali domácí, ale jejich předčasnou radost jim překazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Do kabin se  tak šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran převzali domácí iniciativu a dokázali si vytvářet i gólové šance. Již ve 46.minutě se řítil do vápna nováček v pačejovském dresu Tomáš Hamberger, ale jeho přízemní střela jen těsně minula pravou tyč. V 54.minutě pak góĺovou hlavičku Marka Barana reflexivně vyrazil pro změnu mochtínský brankář. V 63.minutě  po pěkné kombinační akci po ose Polena – Hamberger – Ticháček  nedokázal posledně jmenovaný přehodit brankáře. V době, kdy domácí tlačili, přišla jejich  velká chyba v obraně. Hosté v 69.minutě rychle rozehráli autové vhazování, míč se na hranici pokutového území dostal k neobsazenému Jiřímu Dolejšovi. Ten měl dostatek času a prostoru, aby si míč v klidu zpracoval a připravil ke střele. Ta skončila v Bořově síti.  Domácí se snažili o vyrovnání, přišlo však druhé zaváhání a další zkušený mochtínský hráč Jaroslav Cihlář v 77.minutě trestal podruhé. Domácí nesložili zbraně a o dvě minuty později vykřesal naději jinak sváteční střelec Honza Hosnedl. Jeho premiérová branka v pačejovském dresu stála za to. Z hranice pokutového území se střelou přes hlavu trefil přesně pod břevno.  V té chvíli si všichni vybavili obrat  předchozího zápasu v Losiné. Zkušení hosté si však závěr zápasu chytře pohlídali a nedopustili žádné větší drama. Před slabou návštěvou 80 diváků řídila trojice rozhodčích Orlík , Kulhánek, Velíšek.

Sestava Pačejov:Boř  – Baran – Pavelec  – Hosnedl  – Bokr –  Ticháček J. – Polena    Klásek   – Němec –  Strolený  - Fiřt .Střídali: Hamberger – Kába  - Kalčík

Rozhodčí: Orlík, Kulhánek, Velíšek.ŽK: 3 : 1.Diváků: 70

 

ŠVIHOV – ŽICHOVICE 4 : 8 (3 : 3)

Radim Šiška

Ve Švihově se odehrál divoký zápas, ve kterém nakonec proti omlazenému týmu domácích dominovali hosté, přestože do zápasu nastoupili bez J.Beneše, Polana, Švehly, Šedivého a Pillera.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, kteří se chtěli fanouškům revanšovat za debakl z prvního kola, kdy v Žákavé prohráli 7:0. V desáté minutě po nedůslednostech v obraně Žichovic vedli 2:0 a měli nakročeno k vítězství. Po snížení Roberta Beneše šli domácí po standartní situaci znovu do dvoubrankového vedení. Hosté vzápětí korigovali, když po křídelním průniku Štěpána doklepával do prázdné branky opět Robert Beneš. Do přestávky hosté stihli vyrovnat. Rychlou akci zakončil po přihrávce Špírka Šiška střelou do šibenice. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 3:3.

Druhý poločas vyšel hostům náramně a během dvaceti minut definitivně rozhodli o osudu utkání. Nejdříve se po rohovém kopu Malého prosadil hlavou Jiřík, 3:4. Následovala nevídaná pumelice z levé nohy Tondy Štěpána, 3:5. Po rozehraném rohovém kopu trefil šibenici pro změnu Marek Špírek, 3:6. Krásný centr R.Beneše uklidil hlavou k tyči Brož, 3:7. Důrazu Honzy Jiříka v malém vápně využívá znovu Karel Brož střelou do odkryté branky, 3:8. Poté Žichovice umožnili domácím korigující gól, ale po výborném druhém poločase zaslouženě slavili první vítězství v nové sezóně.

Branky : Kašpárek, Mach, Pflug, vlastní - R.Beneš 2, Brož 2, Šiška, Jiřík, Štěpán, Špírek.

Sestava Žichovic: Sládek – Frýzek, Mourek, Barborka, Jiřík, Štěpán – Brož, Malý (Bala), Šiška – R.Beneš, Špírek

 

ST.SMOLIVEC – STRÁŽOV    1 : 1 (1 : 0) PK 4 : 3

Petr Presl

Hosté si za svůj výkon zasloužili více než jeden bod. Měli více brankových šancí, nastřelili i tyč branky domácích a tak chybělo jen více štěstí k tomu , aby odjížděli ze zápasu spokojeni. Nakloněn jejich snaze nebyl ani  rozhodčí utkání, který hlavně v závěru utkání nepřipustil svým rozhodováním hosty ke zvratu.

Branky : Strejc -  65. Mayer. ŽK: 3:2 (Faltín, Čížek)

Sestava Strážov :Javorský, Čížek, Michel, Helm,Faltín,  Míšek (70.Presl A.), Uruba, Faltín, Franc, Denk ( 60.Janský), Weber.

 

HRADEŠICE -  BLOVICE 4: 2 ( 1: 1) 

Milan Černík

Domácí vstoupili do zápasu velmi vlažně, úvodní čtvrthodinu se jen bránili tlaku důrazně hrajícího soupeře a výsledkem toho byl vlastní gól z kopačky L. Šmrhy. Pak se do své první šance dostal V. Kotiš, ale hlavou trefil jen těsně vedle. Ve 22.´ vyrovnal hlavou Fr. Šašek po přesném rohu D. Nováka. Hned po rozehrání se do obrovské šance dostali hosté, ale jejich útočník zcela sám na penaltě netrefil prudký centr. Ve 30.´ utkání měli hosté velké štěstí, když VPK Kopala vyrazil brankář jen do břevna a následná dorážka hlavou skončila rovněž na břevně hostující branky. Ve 44.´ mohl strhnout vedení na stranu domácích D. Novák, který postupoval sám na hostujícího brankáře, ale netrefil branku.

V 53.´ byl dobře hrající D. Novák podražen ve vápně hostujícím brankářem, ten dostal ŽK a kopala se penalta. Tu J. Formanovi brankář vyrazil, dorážející O. Starec byl rukama soupeřem sražen k zemi, míč se dostal k domácímu kapitánovi Fr. Šaškovi, který ho dopravil do sítě hostů. Poté byli domácí lepším týmem a vytvářeli si mnoho šancí, ale V. Kotiš v 57.´ trefil zcela sám jen náruč brankáře, D. Novák o 2 min. později těsně vedle branky. Na 3:1 zvýšil v 65.´ utkání až O. Starec po výborném uvolnění M. Hlaváčem. Tentýž hráč trefil o 3 min. později prudkou střelou tyč hostující branky a následnou nedůraznou dorážku O. Starce vykopli hostující obránci z branky. Pak se do 2 šancí dostal J. Kopal, ale ani jednou se mu nepodařilo skórovat. V 75.´ snížil hostující Laibl, když poslal z VPK míč přes zeď do šibenice a nedal domácímu gólmanovi Fr. Míčkovi šanci. V 81.´ mohl zvýšit vedení domácích D. Novák, ale trefil opět jen hostujícího brankáře. Vítězství domácích pečetil o minutu později až Patrik Melka, který obešel i hostujícho gólmana a zavěsil do prázdné branky.

Branky: 22´ a 55´ Fr. Šašek, 65´ O. Starec, 82. P. Melka - 5´ Žežula, 75´ Laibl

Rozhodčí: Kostelník-Harmady, Liškutín. ŽK 1:2, ČK 0:0, 100 diváků Sestava domácích: Fr. Míček - J. Forman, L. Melka, P. Řezáč, L. Šmrha, Fr. Šašek, M. Hlaváč, O. Starec, J. Kopal, V. Kotiš, D. Novák. Střídali: P. Melka, J. Sekyra, V. Hlaváč, J. Gabriel, D. Vávra

SK ZČE B  - Žákava 1: 0 ( 0: 0) 

Branky: Bendl; ŽK: 2:3. Diváků: 80

 

 

 

 1. Měčín           2   2   0   0    4 :  2     6

 2. Dlouhá Ves      2   1   1   0    4 :  2     5

 3. Hradešice       2   1   1   0    4 :  2     5

 4. Žichovice       2   1   1   0    8 :  4     4

 5. SK ZČE Plzeň B  2   1   1   0    3 :  2     4

 6. Štěnovice       2   1   1   0    2 :  1     4

 7. Žákava          2   1   0   1    7 :  1     3

 8. Pačejov         2   1   0   1    4 :  4     3

 9. Strážov         2   0   2   0    3 :  3     3

10. Mochtín         2   1   0   1    3 :  4     3

11. St. Smolivec    2   0   1   1    1 :  2     2

12. Losiná          2   0   0   2    4 :  6     0

13. Blovice         2   0   0   2    2 :  5     0

14. Švihov          2   0   0   2    4 : 15     0

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku