Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Okresní přebor ; III. třída 4.kolo 1.– 2. 9. 2012

 

OKRESNÍ  PŘEBOR    

 

FAVORITÉ UDRUŽELI NEPORAZITELNOST,

O BODY SE MUSELI DĚLIT

 

Ve čtvrtém kole podzimní části nového ročníku okresního přeboru zajížděly týmy, které se usadily na čele tabulky bez ztráty bodů na hřiště soupeřů. Zde je potkal společný osud. Podařilo se jim za cenu dělby bodů  udržet svojí neporazitelnost a jak vedoucí Sušice, tak druhé Nezamyslice a třetí Luby B v penaltových rozstřelech na druhý bod nedosáhly. Úspěšnější venku byly Janovice, které rozstřílely v Mochtíně domácí rezervu a také Vrhaveč, která naplnila roli favorita v derby na Týnci. Radost zavládla v Hrádku kde si domácí Svatobor připsal do tabulky první body za vítězství nad houževnatým soupeřem z Běšin.

Ani pošramocené počasí nesnížilo dosavadní divácký zájem o utkání okresního přeboru. Určitě  na tom má vliv také  dosavadní průběh. Za zmínku stojí, že čtyři ze sedmi zápasů posledního odehraného kola musely rozhodnout penalty.  Dosavadní čtyři odehraná kola přilákala  do ochozů v drtivé většině venkovských hřišť na 1900 diváků,  což činní krásný průměr nad 70 diváků na utkání.

Činí se rovněž střelci okresního přeboru,  kteří se přičinili o vysoký průměr 4,6 branky na utkání. Mezi nimi dominuje mládí. Se sedmi brankami  zatím nejlepšímu Imrichu Vargovi ze sušické rezervy je devatenáct let a druhý je  se šesti zářezy na své střelecké pažbě je zásluhou dvou hattricků v posledních kolech jednadvacetiletý Miroslav Urban z janovické Dukly  .

 


 

 

MOCHTÍN B   - JANOVICE  1 : 9 (0 : 5)                          

Karel Šot

První golovku měl domácí L.Kolárik, ale neproměnil ji. Pak se během dvaceti minut čtyřikrát trefili do černého hosté z Janovic a bylo po zápase. Domácí odehráli zbytek utkání ve velkém útlumu, podali hodně podprůměrný výkon. Soupeř byl kvalitní hlavně ve hře dopředu, trestal každou zbytečnou chybu Mochtína golem, málem dosáhl na "desítku" !  Hrálo se slušně, na hattrick v utkání dosáhli dva hostující hráči - Miroslav Urban a Jan Müller.

 Branky : Lukáš Kolárik (60.) - Miroslav Urban (13.,53., 87. min.), Jan Müller (18.,23.,71.), David Kološ (25.), Tomáš Suk (33.), Václav Slivoň (75.)

Rozhodčí: Habada Vladislav. Hráno bez karet , diváků  40 .

 

HRÁDEK  - BĚŠINY  2 : 0 (1 : 0)                          

František Petrželka

V utkání průměrné úrovně a na těžkém terénu,si domácí vybojovali první tři body v tomto soutěžním ročníku.Hosté se na hrádeckém hřišti představili jako houževnatý protivník , ovšem bez gólového efektu.O branky domácích se postarali dva nejzkušenější borci v domácím dresu K.Mareš(VPK) a L.Kutil po brejku,kdy přehodil vyběhnuvšího hostujícího brankáře asi tak z 25 metrů.Některé další šance domácí zahodili nebo je vychytal brankář hostů L.Malát. Trenér domácího týmu Jirku Brabce(kromě vítězství) jistě potěšil výkon brankáře Ryby a také určitě zlepšená obranná hra celého týmu.U hostů určitě zaslouží absolutorium Z.Kolář,který zahrává veškeré standardní situace a drtivou většinu z nich si sám i zařídí.Právě z nich hrozilo největší nebezpečí pro hrádeckou branku.

Nejlepší hráči: Jan Oliva a nestárnoucí s nadváhou bojující Karel Mareš.

Branky: 26. Mareš, 82. Kutil Libor

Utkání řídil rozhodčí Milan Hovorka z Klatov. ŽK :  2 : 3, diváků  60.

Sestava domácích:Ryba-Oliva-Mareš-Kodýtek.Z-F.Petrželka-Kojzar-Holeček.V.-Kutil.L-Pena - Moravec-Karhan . Střídali:Liška-Kodýtek.J.-Holeček.R.

Sestava hosté: L.Malát-Madera-Stach-D.Mayer-Schwarz-Vališ.M.-Kolář-Hebnar.L.-Štancl. M. -Vališ.J.-Vacovský. Sřídali:M.Brůha-F.Mayer-R.Bulka

 

TÝNEC  - VRHAVEČ   1 : 3 (0 : 2)      

Branky: 50.  Havránek Lukáš  -  4. Rajtmajer Petr, 35. Minařík Michal, 91.  Minařík Michal

Rozhodčí: Bína Roman ŽK : 2 : 1 , diváků 40 .           

 

CHANOVICE - SUŠICE  B  2 : 2 (1 : 1)  PK 4 : 3

Oldčich Šebek

Jak je již pravidlem, naše mužstvo nezachytilo začátek zápasu a hosté byli lepší. Výborně kombinovali a snažili se dostat rychlými přihrávkami za domácí obranu. Obrana Chanovic si zvykala na nové rozestavení a trvalo jim 15 minut, než se sehrála. Domácí šance držel v tu chvíli brankář Hermaschak, který v malém vápně kraloval. V 12.minutě (pro Chanovice kritická minuta, kdy v posledních 3 zápasech v této minutě inkasovaly) se uvolnil hostující Varga a tváří v tvář domácímu gólmanovi nezaváhal, 0:1. Chanovice však postupně svoji hru zlepšovaly. V 35.minutě se blýsknul vynikajícím pasem Ondra Skuhravý, kdy přesně našel Michala Polenu a ten levou nohou nedal brankáři hostí šanci. Chanovice koncem poločasu byly již lepší, hodně střílely, ale pokud se trefily mezi tyče, byl brankář hostí vždy na svém místě. Do druhého poločasu nastoupili domácí s velkou chutí a pustili se do soupeře s velkou vervou. V 52. minutě se znovu uvolnil v pokutovém území Michal Polena a soupeři nezbývalo než ho faulovat. Penalta!! V tu chvíli nepochopitelně zareagoval domácí Vojta Klásek, strčil přímo před zraky rozhodčího do soupeře a trestuhodně oslabil domácí mužstvo. Z penalty se trefil Ondra Skuhravý a domácí vedli. Věděli však, že takto oslabeni zažijí velmi těžkých 40. minut. Mužstvo se však semklo a hráči bojovali na hranici svých fyzických i psychických sil. Hráči Sušice však postupně přestávali kombinovat a čím více se blížil konec utkání, tím více přistupovali k nakopávaní balónů do pokutového území domácích. Obrana Chanovic však fungovala velmi dobře. Naopak, domácí přecházeli do rychlých protiútoků a za druhý poločas si vypracovali více vyložených šancí ke skórování. Za zmínku stojí zejména rychlý protiútok Michala Poleny a Vaška Zoubka, kdy posledně jmenovaný z plného běhu z cca 28 m vypustil vynikající a umístěný projektil pod břevno hostující branky. V tuto chvíli vytáhl hostující brankář neobvyklý zákrok a střelu vytáhnul nad břevno. 10 minut před koncem se zranil domácí brankář, který s výronem odkulhal na střídačku. Na jeho místo nastoupil dorostenec Karel Soukup, který sám předvedl ještě několik výborných zákroků. Konec zápasu již byl v režii hostujícího celku, který mačkal domácí na své polovině, ale ke gólovému efektu to nevedlo. Až v poslední (93.minutě) utkání zahrávali hosté přímý kop, míč se dostal do skumáže a z té se odrazil do branky domácích. V penaltovém rozstřelu byli úspěšní všichni naši střelci, Skuhravý, Pavlovský, Vivatěnko, Šebek, zatímco jednu penaltu brankář Soukup chytil a jednu střelu hostujícího hráče zastavilo břevno. Utkání se hrálo před vynikající a velmi bouřlivou kulisou 70 diváků, kteří byly pro domácí jedenáctým hráčem na hřišti. Tým Chanovic všem za tuto podporu děkuje.

Banky: 35.  Polena Michal, 52.  Skuhravý Ondřej (PK) – 12.  Varga, 93.  Blažek.

Rozhodčí: Bureš M. ŽK :3 : 0 . ČK: 1 : 0 (51. Klásek Vojtěch)   , diváků 70 .          

 

VELKÝ BOR  - NEZAMYSLICE  2 : 2 (0 : 2) PK: 4 : 2             

Miloslav Kolář

Domácí,kteří v novém soutěžním ročníku neustále vlivem zranění a zdravotních potíží hledají optimální sestavu,přivítali favorizovaného soupeře bez respektu.V první čtvrthodině si dokázali vytvořit několik šancí, ale hosté po skrumáži ve vápně a dorážce Hupky šli do vedení. Tato branka ale domácí do kolen nedostala, zůstali s těžkým soupeřem ve hře, a bojovností si vytvořili opět několik šancí.Byli to ale opět hosté, kteří dokázali dorážkou Soutora ve vápně svůj náskok zvýšit a pojistit si poločasové vedení.Domácí ale ani ve druhé půli ve své bojovnosti a chuti do hry nepolevili a dokázali se v 55‘ po průniku s chutí hrajícího R.Šimanovského a přihrávce na Vlčka prosadit a snížit na 1:2.Následovala půlhodina domácího tlaku, kdy předváděná hra a šance zvedaly diváky ze sedadel.A tak zcela po zásluze přišel v poslední minutě infarktového zápasu vyrovnávací gól Vlčka a následný penaltový rozstřel. V něm podtrhl krytím dvou střel svůj skvělý výkon domácí golman Václavík a završil vítěznou penaltou Vlček. Zcela po zásluze tak za obrovské nasazrní a bojovnost celého mužstva zůstaly k potěšení početného publika dva body doma.

Branky: 55‘,92‘ Vlček Jakub – 13’Hupka Michal, 33’Soutor Martin

Rozhodčí:  Koura Radim . ŽK :5 : 4 , diváků 100 .

 

ŽEL.  RUDA  - LUBY B  1 : 1 (0 : 0) PK 7 : 6   

Rudolf Pavel

Třídenní déšť způsobil domácím pořadatelům nemalé starosti. Diváci nakonec zhlédli kvalitní utkání.Postarali se o to oba týmy a zdařilý výkon rozhodčího Hájka. Utkání začalo tak jak je zvykem, náporem domácích.Pětiminutovka ,kdy se hosté nedokázali dostat s míčem přes půlící čáru,přinesla pouze střelu Davida Greinera těsně vedle branky hostí.V dalších minutách se hra vyrovnala. Akce střídala akci a divákům se fotbal líbil.Po půlhodině hry se do dvou šancí dostal opět David Greiner (31.a 32.min).Výtečný brankář hostí Peter Kodeš čisté konto uhájil.Hosté se dostali do šance až v závěru poločasu. Ve zmatku  v pokutovém území domácích  zachraňoval Jakub Lehečka .

Druhá půle byla vyrovnanější. Hosté se více osmělili a v 51.a53. min se dostali do šancí. Branku ani jednou netrefili. Byl to ale kapitán domácích David Greiner v 62.min. Chybu v obraně hostí trestal střelou do prázdné branky. Nešťastná teč domácích po střele Vladislava Smolíka   v 70.min. znamenala srovnání skóre (1:1).Mohutný závěr domácích nepřinesl žádnou branku. Při střelbě pokutových kopu byli nakonec šťastnější  domácí.Rozhodla až sedmá série (7:6).

Branky: 62. Greiner David - 70. Smolík Vladislav

Rozhodčí: Hájek Zdeněk. ŽK : 1 : 3 , ČK: 0 : 1 , diváků  80.

 

BOLEŠINY - HORAŽĎOVICE B  1 : 1 (0 : 0) PK 4 : 5             

Branky: 70. Pojar Stanislav- 62. Pařil Jan.

Rozhodčí:  Dolejš Jiří , bez karet  , 60 diváků  .          

 

 

 

 

  1. Sušice  B      4   3   1   0   16 :  3    10

  2. Nezamyslice    4   3   1   0   13 :  8    10

  3. Luby B         4   3   1   0   12 :  7    10

  4. Horažďovice B  4   2   2   0   12 :  4     9

  5. Vrhaveč        4   3   0   1    6 :  2     9

  6. Janovice       4   2   0   2   14 :  7     6

  7. Mochtín B      4   2   0   2   12 : 15     6

  8. Žel.  Ruda     4   1   1   2    5 :  6     5

  9. Velký Bor      4   1   1   2    5 :  7     5

 10. Chanovice      4   0   2   2    9 : 13     4

 11. Bolešiny       4   1   1   2    6 : 12     4

 12. Běšiny         4   1   0   3    8 : 11     3

 13. Hrádek         4   1   0   3    5 :  9     3

 14. Týnec          4   0   0   4    4 : 23     0

 

 

 

III. TŘÍDA   

 

III. TŘÍDA MÁ NOVÉHO LÍDRA – TABULKU VEDE MALÝ BOR

 

Po odehraných čtyřech kolech III. třídy se do čela tabulky probojoval Malý Bor, který jako jediný pokračuje soutěží s plným bodovým ziskem. Kolektiv  pod taktovkou zkušeného trenéra J. Chalupného tak potvrzuje slibnou jarní formu i na podzim . Z tohoto pohledu bude bezesporu magnetem příštího kola nedělní duel v Klatovech ve kterém se klatovská rezerva bude pokoušet v přímém souboji s Malým Borem o návrat do čela tabulky.

Novinka  ve III. třídě, která by měla být zajímavější pro diváky a zatraktivnit   závěr zápasů v případě nerozhodného výsledku o druhý bod penaltovými rozstřely měla premiéru v této soutěži až v minulém třetím kole v N. Horách . Ve 4. kole se kopaly  pokutové kopy  v Hartmanicích kde šťastnější byli hosté z Velkých Hydčic a v K. Horách. Také zde skončil duel  nováčků  mezi domácím celkem a rezervou Klatov dělbou bodů a i  zde si druhý bod za úspěšnější střelbu PK odvezli hosté.

Po sestupu z okresního přeboru a neúspěšných dvou kolech začínají pomyslně nabírat na dechu Žihobce. Těm zachutnaly dva body importované ze hřiště z N. Hor a k nim připojily zásluhou hattricku Martina Lembergera. Pětatřicetiletý žihobecký obávaný kanonýr si tak zavzpomínal na své slavnější fotbalové léta. 


   

  

 

  

 

HARTMANICE - V. HYDČICE  3 : 3 (2 : 1)  PK 4:5    

Branky: 2. Drha Marek, 34.  Matoušek Rudolf, 55.  Šperl Daniel – 43.  Kropáček Ladislav, 68.  Hlaváč Jaromír,78.  Marek Luděk

Rozhodčí:  Petrželka František . ŽK : 2 : 1 , diváků 50  .       

 

KAŠP. HORY  -KLATOVY 1898 B  1 : 1 (1 : 0)   PK 1 : 4 

Branky: 42 . Rejšek  David -  59 . Lukeš Marek ( PK)

Rozhodčí: Kurc Lubomír . ŽK :  1 : 3. ČK: 0 : 1 (89. Lukeš Marek) , diváků 60 .

         

ŽIHOBCE -  HRADEŠICE B  3 : 2 (2 : 1)           

Branky: 22.,40.,62. Lemberger Martin – 8. Hlaváč Václav, 67. Melka Václav (PK)

Rozhodčí: Abraham Josef. ŽK : 2 : 3 , diváků 60  .

 

BEZDĚKOV  - NALŽOVSKÉ  HORY  5 : 2 (2 : 0)         

Michal Karlubík

Velmi pohledný zápas se odehrál v Bezděkově, kam přijely Nalžovské Hory. Domácí hosty hned od začátku zatlačili, ale hosté zase hrozili z nebezpečných protiútoků. Ve 23. minutě se trefil Miroslav Břečka 1:0. Hosté poté kopali pokutový kop, ale zazněla pouze tyčka. Ve 33. minutě prošel Jan Šlégl hostující obranou jako nůž máslem a v klidu překonal Nalžovského brankáře Vlasáka 2:0. Tak i skončila první půle. Druhá půle pokračovala v podobném duchu jako ta první a v 79. minutě se kopal pokutový roh i na druhé straně, ale Jan Šlégl ji s přehledem proměnil 3:0. V 79. minutě snížil na rozdíl dvou branek Luďek Vaněk 3:1. V 85. minutě vystihl Pavel Hráský špatné postavení hostujícího brankáře a střelou z 35 metrů rozvlnil síť 4:1. V 86. minutě dostal krásnou kolmou přihrávku do ulice Václav Čížek kličkou se zbavil obránce a umístil střelu k tyči 5:1. Na závěrečných 5:2 už jen snížil v 87. minutě Petr Štěch.

Sestava TJ Bezděkov: Martínek Michal - Karlubík Karel, Netál Miroslav, Nadymáček Petr, Šperer Zdeněk - Šlégl Jan, Dulka Josef, Novák Václav (Čížek Václav), Teska Ondřej - Břečka Miroslav (Hráský Pavel), Tuček Tomáš.

Branky: 23' Břečka  Miroslav , 33. a 71.  Šlégl Jan , 85. Hráský Pavel, 86. Čížek Václav -

79. Vaněk Luděk , 87.  Štěch Petr .

Rozhodčí: Lažánek  Karel . ŽK: 3:1, 40 diváků  .

         

MALÝ BOR -    VELHARTICE  4 : 1 (2 : 0)        

J. Chalupný

Na osmdesát diváků v Malém Boru vidělo pěkné utkání v němž domácí hráli i na počest zemřelého exprezidenta Josefa Heřmana jako z partesu a  postupem času se z vyrovnaného duelu stával boj domácích útočníků s gólmanem hostí v němž naštěstí pro velhartické častěji vyhrál jejich brankář.Závěrečných dvacet minut už hosté rezignovali ale domácí borci selhali i v těch nejvyloženějších pozicích včetně zahozeného PK.

Sestava M.Boru:Petřík, Trubač, Michálek, Chodl, Sládek, Dvořák, Vodička, Šipla M. Melka V. Kocum, Jára, ( Hlaváč, Kodýdek, Šipla D.,Melka Voj.) Do Strážva zdraví J.Chalupný

Branky: 7. Jára Karel , 37.  Vodička František  52. a 63. Kocum Pavel-55.  Pilík

Rozhodčí: Pressl . ŽK : 0 : 1  , diváků 100 .

 

STRÁŽOV B - MĚCHOLUPY   4 : 0 (3 : 0)      

Vaněk Josef

Hosté začali utkání lépe a jejich šanci zachránil domácí Janda V. když před brankovou čárou odkopl míč. Jenže ve 13 minutě se prodral po pravé straně Kalista R. a jeho prudký centr po zemi střelou ve skluzu proměnil Franc J. 1 : 0. Hrál se otevřený fotbal v držení míče byli jasně lepší hosté, ale další branku vstřelili ve 30 minutě domácí, kdy zahrával standartní situaci Janda V. a jeho centr ve vápně prodloužil hlavičkou mimo brankáře hostů Uruba O. a bylo to 2 : 0. V závěru poločasu ještě domácí přidali další branku, kdy střelu Míška L. ještě hostující brankář vyrazil, ale na následnou střelu Webera P. k tyči byl již krátký 3 : 0. Ve druhém poločase se domácí  snažili kontrolovat hru a nepustit hosty ke snížení stavu. Hosté opět lépe kombinovali, ale přes některé šance které si vytvořili byli v koncovce neproduktivní. Domácí předváděli velké množství nepřesných přihrávek a tím usnadnili hostům kombinaci. Konečné rozhodnutí utkáni přinesla 70 minuta kdy Weber P. přihrál do strany na Míška L. a ten pěknou střelou z úhlu pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci 4 : 0. Myslím si, že diváci viděli pěkné utkání kde se hosté představili jako kvalitní mužstvo, ale jak se říká fotbal se hraje na branky. Utkání velmi dobře a přesně řídil rozhodčí Bína

Branky: 3. Franc J. 30. Uruba O. 43. Weber P. 70. Míšek L.

Rozhodčí:  Bína . ŽK : 2 : 1  , diváků 110 .     

Sestava  Strážova :  Vaněk L., Janda V., Kreibich K., Kolář M., Kollross P., Míšek L ( 75min. Rendl P.), Franc J. ( 63min. Presl A. ), Kalista R., Uruba O. ( 72min. Kiesenbauer L. ), Weber P., Hosnedl J.   

video z utkání ZDE

 

VEŘECHOV   - NEZNAŠOVY   5 : 0 (4 : 0)     

Jaromír Hnídek

Utkání bylo rozhodnuto v úvodu poločasu v průběhu 12 min  inkasovali hosté čtyři branky a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Po se již v klidu zápas dohrál.

Branky: 12., 20., 69. Šíp  Petr , 8. Bečvář Jaroslav , 10.  Hrůša  Jan

Rozhodčí: Kurc . ŽK :1 : 1  , diváků 60  .          

 

 

 1. Malý Bor        4   4   0   0   16 :  2    12

 2. Klatovy 1898 B  4   3   1   0   12 :  3    11

 3. Bezděkov        4   3   0   1   11 :  6     9

 4. V. Hydčice      4   2   1   1    9 :  5     8

 5. Kašp. Hory      4   2   1   1    7 :  3     7

 6. Nalž. Hory      4   2   1   1    7 :  8     7

 7. Hartmanice      4   2   1   1    8 : 10     7

 8. Strážov B       4   2   0   2   13 :  9     6

 9. Žihobce         4   1   1   2    6 : 10     5

10. Veřechov        4   1   0   3    6 :  5     3

11. Hradešice B     4   1   0   3    7 : 13     3

12. Měcholupy       4   1   0   3    2 : 10     3

13. Neznašovy       4   1   0   3    6 : 18     3

14. Velhartice      4   0   0   4    2 : 10     0

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku