Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 3. kolo 25. – 26.8. . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

TŘETÍ KOLO VE ZNAMENÍ PABĚRKOVÁNÍ

 

Po vydařené domácí premiéře v minulém kole krajského přeboru, které vyneslo čtyřem klubům z Pošumaví deset bodů již následující třetí kolo tak úspěšné nebylo. Pouhé dva body získané dělbou bodů Horažďovic na ZČE v Plzni a Klatovy v Chotíkově by se dalo charakterizovat jako pouhé paběrkování bodů .

Bodově vyšli naprázdno oba nováčkové. Fotbalově vyspělý   tým ze Sušice ze hřiště menších rozměrů v Příkosicích nedokázal napodobit Horažďovice, které zde v úvodním kole bez problémů zvítězily ztratil svojí neporazitelnost když se vrátil s tou nejtěsnější porážkou. Daleko hůře dopadl Start Luby, který si z Přeštic odvezl nepopulárního bůra.

Na hřišti plzeňských energetiků sice dopadly  Horažďovice lépe než na jaře kdy zde prohrály, ale dělbou bodů jen potvrdily, že prostředí na ZČE není to, které mají horažďovičtí hráči  oblibě.  Neuspěli zde ani v penaltovém rozstřelu, kdy neúspěšnost ze značky pokutového kopu  mladého Františka Melky a zkušeného Stanislava Jůdy stály Horažďovice i druhý bod.

Překvapila po slibných úvodních dvou kolech jen částečné úspěšnost Klatov na hřišti v Chotíkově, kde se jim v minulém ročníku dařilo. Po plichtě neuspěli klatovští hráči stejně jako Horažďovice ani na pokutové kopy, které skončily jednoznačným úspěchem domácích .

Letošní ročník krajského přeboru naznačuje , že může být  velmi vyrovnaný . Nemělo by být proto výjimkou , že každý může porazit každého  . Důkazem toho je i výsledek z tohoto kola který to jen potvrzuje.  Po  remíze v Sušici doma prohrál Slavoj Stod  s Horní Břízou, tedy se soupeřem  který se v posledních dvou ročnících vždy zachraňoval  v nejvyšší soutěži v regionu  na poslední chvíli.

 


 

CHOTÍKOV - KLATOVY   2 : 2 ( 2: 1) PK 4:1

Martin Janda

Domácí se ujali vedení už v 11. minutě, když si chotíkovský hráč naběhl na zpětnou přihrávku a nikým neatakován otevřel stav utkání. Za čtyři minuty bylo ale srovnáno. Trefil se kanonýr Zdeněk Hanzlík po individuální akci. Ve 22. minutě střílel za vápnem Tomáš Matějka, jeho střela směřovala bohužel do břevna. To bylo ale ze strany Klatov v první půli vše. Naopak domácí se dvě minuty před odchodem do šatny ujali vedení. Do druhého poločasu šli Klatovy s úkolem otočit nepříznivý stav. Prvních dvacet minut drželi balon a ovládali situaci na hřišti. Odměna přišla v 61. minutě, kdy nádhernou akci a následný centr Tomáše Matějky zakončoval hlavou Hanzlík. Druhý poločas byl ve znamení šancí na obou stranách, ale žádný tým už se nedokázal prosadit, a tak o „vítězi“ rozhodovaly penalty. V těch byli úspěšnější domácí a připsali si do tabulky bod navíc.

Branky: Marek, Otýs – Hanzlík 2; ŽK: 3:2 . Diváků: 80

Sestava Klatov: Beke – Vítovec (46. Skala), Meszároš, Veselka, Matějka Jiří – Sýkora, Janda, Kadlec, Matějka Tomáš – Dytrt (60. Lužný), Hanzlík

 

ZČE PLZEŇ – FK HORAŽĎOVICE 1 : 1 (1 : 0) NA PK 4 : 3

Hosté kteří přijeli do Plzně oslabeni bez zraněného útočníka Nauše a tvořivého Kotrby , které se také dokáže střelecky prosadit  s podvědomím, že se jim na hřišti svého soupeře na kterém na jaře prohráli nedaří. To také ukázal  první  poločas , který vyzněl výsledkově pro domácí. Ve 29. minutě po standardní situaci  domácí otevřeli skóre, kdy zvítězil  důraz jejich útočníka Světlíka nad  nedůrazem hostů před vlastní brankou .

V úvodu druhé půle stálo při brankáři hostů Kozlíkovi štěstí, když ho od nebezpečí lovit  podruhé míč ze své sítě zachránila tyč.  Obrat ve hře hostů nastal po vyrovnávající brance. Po faulu na Cihláře byl úspěšným exekutorem trestného kopu Čadek, který poslal míč k tyči domácího brankáře Řezáče. Po této brance se hra hostů zkvalitnila a domácí gólman , který nakonec ani zápas nedohrál, když v 85. minutě za hraní rukou mimo pokutové území musel předčasně pod sprchy se musel ve své brance činit. Zvláště platný byl jeho zákrok, kdy nebezpečnou Cihlářovu střelu úspěšně vyrazil. V samotném závěru byli hosté blíže k vítězství, ale měli smůlu, když střela Čadka skončila na tyči domácí svatyně. Domácí po vyloučení brankáře  zaslouženou remízu ubránili.

Manažer hostů Milan Koželuh : „Není to ono, oproti jaru stále zůstáváme za svojí pověstnou kvalitou.  Hráči jsou často nedůrazní před vlastní i brankou hostů . Střelecky se  nedokážou  prosadit ani hráči , kteří to mají v popisu práce . Ještě že se v koncovce prosadili a góly zařídili v posledních dvou zápasech oba naši stopeři. Snad střelecký útlum prolomíme a vrátíme se ke kvalitnější hře  na kterou určitě máme!“

Branky: 29. Světlík – 66. Čadek.

Rozhodčí: Kastl. ŽK: 6 : 1 , ČK 1 : 0( 85. Řezáč).

Sestava Horažďovice : Kozlík – Chod (85. Forman J.), Čadek, Křivanec, Cihlář, Šafanda (76. Sova), Beránek (60. Greger), Stulík (60. Pintíř), Mičkal, Jůda a Melka F.

 

PŘÍKOSICE  - SUŠICE 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Komanec; ŽK: 3:2 . Diváků: 120

Podrobnosti nehlášeny.

 

PŘEŠTICE – Start  VD LUBY   5 : 1 ( 1: 1)

Branky: Bešta 3, Mastný, Zoubek - Koželuh; ŽK: 0:4. Diváků:  170 

Podrobnosti nehlášeny.

 

Stod  - Hor.Bříza 0: 2 ( 0: 0)

Branky: Paukner, Šimice; ŽK: 5:2; ČK: 1:0 . Diváků: 140 

 

Rapid -  Horšovský Týn 6: 2 ( 2: 1)

Branky: Faist 2, Hucl, Nový, Peroutka, Čupalka - Palůch, vlastní; ŽK: 4:4 . Diváků: 120 

 

Holýšov  - Vejprnice 2: 1 ( 2: 0)

Branky: Kubina, Vrba - Kasík; ŽK: 4:2; ČK: 1:0. Diváků: 200 

 

Domažlice B  - Koloveč 0: 2 ( 0: 1)   

Branky: Šperl 2; ŽK: 1:0. Diváků: 400.

 

 

 

 

   1. Koloveč          3   2   1   0    6 :  2     8

   2. Horažďovice      3   2   1   0    6 :  1     7

   3. Přeštice         3   2   0   1   11 :  2     6

   4. Rapid Plzeň      3   2   0   1    8 :  6     6

   5. Příkosice        3   2   0   1    4 :  3     6

   6. Holýšov          3   2   0   1    3 :  5     6

   7. Klatovy 1898     3   1   2   0    8 :  4     5

   8. Chotíkov         3   1   1   1    5 :  4     5

   9. Domažlice B      3   1   1   1    4 :  4     4

  10. Stod             3   0   2   1    2 :  4     4

  11. Luby             3   1   0   2    5 :  7     3

  12. Horní Bříza      3   1   0   2    3 :  6     3

  13. Vejprnice        3   1   0   2    3 :  9     3

  14. Sušice           3   0   2   1    1 :  2     2

  15. SK ZČE Plzeň     3   0   1   2    2 :  6     2

  16. Dyn.H.Týn        3   0   1   2    5 : 11     1

 

 

 

1.  A  TŘÍDA  - MUŽI

 

OKULA JE PO TŘECH KOLECH POSLEDNÍ

 

 Rovněž druhý domácí zápas nového ročníku 1.A třídy nevynesl Nýrsku kýžené body. Na rozdíl od toho úvodního, kdy ztracené body s nováčkem soutěže ze Spáleného Poříčí musely Okulu Nýrsko, body ztracené ve třetím kole  s horkým favoritem na celkové prvenství plzeňským Bolevcem mohou bolet méně. S tímto soupeřem málo kdo na body dosáhne , nicméně fakt , že po třech kolech mají Nýrští na svém kontě v tabulce nulu je varující. V podstatě  sice  neznamená nějaký výrazný propadák,jen nepodařený začátek kdyby…. Kdyby  mohli nyní dosáhnout na nějaký bodík venku. Tam je ale čekají Chlumčany a ne  každému  se nepoštěstí jako Svéradicím, které odtud přivezly dokonce body tři.  Tyto body byly pro Svéradice cenné, ale co naplat, když v tomto kole již v  druhém domácím zápase s Nepomukem na body opět nedosáhly! Pozitivní je pouze to, že na derby mezi Svéradicemi a Nepomukem přišlo  na 1.A třídu krásný počet  330 diváků !

 


 

NÝRSKO  - BOLEVEC 1: 3 ( 1: 2)

Stanislav Steiner

Domácí mužstvo nastoupilo do utkání s touhou zisku bodů,což se ale nepodařilo.hosté se představili jako ambiciosní tým,který svých zkušeností dokázal plně využít. V 10. minutě hostující  Greif nastřelil břevno domácí branky. Vzápětí se ke dvěma střelám dostal domácí Koutník, jehož druhá střela skončila na tyči a míč se kutálel přes celou branku po lajně a skončil v autu. Ve 13. minutě hostující  Pelnář nádhernou střelou z 18metrů  získal pro hosty vedení.

Domácí mužstvo na reagovalo zvýšením aktivity a hosty podržel brankář Korner. V době největšího náporu Okuly přišla zbytečná ztráta míče , k němu se dostal  Bolevecký Kohout, který  si vychutnal obranu domácích a po samostatné akci zvýšil na 0 : 2. Domácí nepřestali bojovat Výsledkem jejich snažení byla nejdříve nastřelená tyč Brožem a následně po špatné rozehrávce obrany hostů  také branka,kterou vstřelil Koutník.

Do druhého poločasu vstoupili lepé hosté,kdy v 51. minutě se dostal do šance Pelnář,ale domácí brankář Ludvar jeho šanci zlikvidoval. Nýrští hráči  se snažili o zvrat v utkání,  dostávali se k některým nebezpečným střelám, ale Bolevec opět podržel brankář. Hosté kontrolovali hru a v 75. minutě  po faulu Tykala nastřelil z trestného kopu Kohout břevno domácí branky. V době náporu domácího mužstva přišel brejk , který úspěšně zakončil Kohout a upravil stav utkání na konečných 1 : 3.

Z jednotlivců lze u domácího týmu  pochválit Koutníka , u hostů zaslouží uznání za předvedený výkon brankář Korner.

Po třetím utkání bez bodového zisku čeká mužstvo  Okuly  těžký boj o udržení kontaktu s ostatními týmy soutěže.

Branky :37.Koutník - 13. Pelnař, 27. Kohout, 78.Soukup.Rozhočí : Kulhánek - Klička, Král. Diváků: 120. ŽK : 1 : 2.

Sestavy:

NÝRSKO : Ludvar - Hvězda, Kalivoda st., Lepší Ludvar - Hvězda, Kalivoda St., Lepší /70'Tykal/, Kolář - Brož, Šteiner, Koutník /85'Bastl/

Kalivoda Ml./52'György/,  Kohout, Výtisk /69' Bureš/.

HOSTÉ: Korner - Kučera, Jagerčík, Humpál, Klečka, Kohout

/83'Šanoba/, Bublík, Šiml /60'Soukup/, Greif/74'Thomayer/,Pelnář/86'Kadeřábek/,Šnaider

 

SVÉRADICE -  NEPOMUK 1: 3 ( 0: 1) 

Václav Dušek

Ještě před výkopem se oba kluby na základě seriózní spolupráce dohodli, že do utkání nezasáhne Václav Vosyka, letní posila Svéradic právě z Nepomuku.

V samotném utkání začali lépe hosté a častěji se tlačili na polovinu domácích. Prakticky také brzo udeřili. Po sérii čtyř zbytečných chyb se k zakončení hlavou dostal po centru J.Vosyky V.Švec a jeho pokus křížně přes celou bránu zapadl do sítě. Pro domácí to byla nepříjemná sprcha, která nahlodala jejich plány. Postupně však začali přebírat otěže zápasu domácí a v druhé části prvního poločasu začali favorita soutěže přehrávat. Vytvořili si také dvě obrovské šance na vyrovnání. Nejprve po tvrdé střele L.Soukupa se k zakončení nedostal Suchan a následná střela Brůhy šla mimo. Největší příležitost pak přišla v 42.minutě. Hrající trenér Nepomuku a bývalý hráč divizních Svéradic J.Viktora srazil v pokutovém území Sovu a rozhodčí Sirotek neváhal ukázat na pokutový kop. Z něj však domácí kapitán M.Herout mířil pouze do břevna a aby nebylo smůly pro domácí málo zatřásla břevnem i dorážka Vachušky. Záhy na to mohl domácí potrestat nejlepší hráč utkání J.Vosyka ale samostatný únik neproměnil. Co se mu nepovedlo v poločase prvním, si vynahradil v poločase druhém, když po totožné situaci a opět těžko pochopitelné zbytečné ztrátě Svéradic postupoval sám na brankáře Soukupa a tentokrát se již nemýlil. Domácí měli záhy šanci na snížení, když nepomucká obrana sestřelila v pokutovém území tentokrát Suchana a kopal se druhý pokutový kop pro domácí. L.Soukup jej tentokrát poslal do tyče a dal vzpomenout na červen 2011, kdy domácí neproměnili dva pokutové kopy proti Žákavé. Když záhy přidal M.Ptáček prudkou ranou zpoza šestnácky třetí branku hostů, vypadalo to s domácími již na ručník. Přesto se ještě snažili s utkání něco udělat, což se jim povedlo v závěru korigující brankou, o niž se postaral Suchan. V pouťovém derby-utkání před slušnou návštěvou hrál atraktivní fotbal se spoustou rušných momentů, ve kterém zaslouženě uspěli zkušenější hosté. Domácí si ani na podruhé nedokázali poradit v domácím prostředí s favoritem soutěže před zaplněným stadionem. S přehledem rozhovala trojice arbitrů z Plzeňska.

Branky: 81.Suchan Kamil - 10.Švec Václav, 49.Vosyka Jakub, 57.Ptáček Marek

Rozhodčí: Sirotek Vladimír - Fillinger Miloš, Kříž Lukáš, DS: Rauch Pavel, ŽK: 2:0, Diváků: 330.

Sestavy

Svéradice: M.Soukup - Greger, Petrášek, J.Vonášek (81.Dom.Vonášek), Prokopec - L.Soukup (58.Petřík), Sova, Herout, Brůha - Suchan, Vachuška

Nepomuk: Wallenfels - Ticháček (88.Janoch), Viktora, Michal Baran, J.Švec - J.Vosyka, M.Švec, Kozák (64.Bohatý), Ptáček (77.Váňa), Kalabza (59.Zajíc) - V.Švec (84.Michal Baran)

ranky: Suchan - Ptáček, Vosyka, Švec;.

 

Rokycany B  - Zruč 1: 2 ( 0: 2)

Branky: Blecha - Karpíšek, Král; ŽK: 1:2 . Diváků: 150 

 

Rozvadov - T.Přimda 1: 1 ( 1: 1) PK 6:5

Branky: Hobza - Mucha; ŽK: 2:3 . Diváků: 200

 

Nýřany  - Žihle 0: 0 ( 0: 0) PK 2:4

ŽK: 1:4 . Diváků: 130

 

Stříbro  - Sp.Poříčí 2: 1 ( 2: 1)

Branky: Průša, Šaman - Šlajs; ŽK: 5:5; ČK: 0:1. Diváků:  80 

 

M.Touškov  - Chlumčany 0: 3 ( 0: 3)

Branky: Nohava 2, Havlíček; ŽK: 2:3; ČK: 0:1. Diváků:  80

 

Dl.Újezd -  Černice 1: 1 ( 1: 0) PK 2:3

Branky: Zeman - Stoilov; ŽK: 6:2; ČK: 1:0. Diváků: 100

 

 

 

  1. FK Nepomuk       3   3   0   0   11 :  2     9 

  2. Bolevec          3   3   0   0    8 :  2     9 

  3. Zruč             3   3   0   0    7 :  3     9 

  4. Dlouhý Újezd     3   2   1   0    8 :  5     7 

  5. Rokycany B       3   2   0   1   10 :  2     6 

  6. Chlumčany        3   2   0   1   10 :  3     6 

  7. Žihle            3   1   1   1    4 :  7     5 

  8. Černice          3   1   1   1    8 :  6     4 

  9. Stříbro          3   1   0   2    5 :  6     3 

 10. Spálené Poříčí   3   1   0   2    5 :  7     3 

 11. M. Touškov       3   1   0   2    4 :  6     3 

 12. Svéradice        3   1   0   2    3 :  6     3 

 13. Rozvadov         3   0   1   2    4 : 10     2 

 14. Tatran Přimda    3   0   1   2    2 :  8     1 

 15. Nýřany           3   0   1   2    1 : 10     1 

 16. Nýrsko           3   0   0   3    4 : 11     0 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku