Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 2. kolo 18. – 19.8. . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

DOMÁCÍ PREMIERA VYŠLA VŠEM S ČISTÝM KONTEM

 

Společným jmenovatelem všech utkání čtveřice zástupců Pošumaví v krajském přeboru byly nejen získané body, ale také udržení čistého konta, když ani jeden ze soupeřů nedokázal v našem regionu skórovat.

Jako první se doma představily v sobotu Klatovy a jejich  přesvědčivé vítězství jako by nakazilo další týmy, které čekaly své zápasy v neděli.

Zejména s velkým napětím čekali v Lubech domácí fanoušci, jak si povedou svěřenci trenéra Pavla Bečky v prvním mistrovském utkání v krajském přeboru na vlastní půdě. Ti svojí domácí premiéru zvládli stejným způsobem, jako celé jaro v 1.A třídě. Jakoby se vlastně nic nestalo, utkání jako utkání a když doma tak vítězné . Vše dopúadlo nad očekávání velmi dobře  a první  tři body jsou po přesvědčivé výhře nad plzeňskými energetiky doma !

Horažďovice stejně tak jako Luby hostily o místní pouti dalšího soupeře z Plzně. Jak ukázal vlastní zápas nerodilo se očekávané vítězství snadno. Druhý poločas potvrdili domácí roli favorita nejen tohoto duelu, ale celého přeboru a také se po dvou kolech usadili na čelo tabulky.

Dva zápasy, dva body. To je bilance Sušice, která vstoupila do krajského přeboru remizami. V prvním kole se sušičtí fotbalisté rozešli dělbou bodů na půdě domažlického péčka a nerozhodný výsledek uhráli i na domácím stadionu proti Slavoji Stod. To znamená, že drží svojí neporazitelnost. Nevychází jim ale penaltové rozstřely , které oba prohráli a druhý bod tak přenechali svým soupeřům.

 


KLATOVY -  HOLÝŠOV    4 : 0 ( 2: 0)

Martin Janda

Klatovy ve svém prvním domácím zápase potvrdily roli favorita a s přehledem si připsaly tři body. Nápor domácích začal hned od začátku, když po úniku Zdeňka Hanzlíka netrefil z blízka branku Tomáš Matějka. První gól zápasu přišel v 9. minutě, když si na Jandův roh naběhl Veselka a hostujícímu gólmanovi nedal šanci – 1:0. Dvoubrankového vedení se domácí fanoušci dočkali z rychlého protiútoku. Nejprve brankář Holýšova vykopával balón od brány, ten sklepl Janda na Dytrta, který posunul krásnou přihrávkou nabíhajícímu Hanzlíkovi a domácí kanonýr prostřelil vše co mu stálo v cestě – 2:0. Do poločasu mohli klatovští přidat ještě nejméně tři branky. Někdy stoprocentní šance, ale zůstali nevyužity. Druhou půli nezačali domácí nejlépe, ale soupeř se nezmohl ani na jedinou střelu. Potrestání přišlo v 79. minutě, když si míč postavil těsně za vápno Jiří Matějka a z TK poslal balón do šibenice. Čtvrtý a poslední gól zápasu přišel tři minuty před koncem, to si Zdeněk Hanzlík našel odražený balón po rohovém kopu a pohotově jej dorazil za záda Karla Míčky. Holýšov si mohl odvést nepopulárního ,,bůra“, ale to by musela vyjít akce, kdy Jiří Matějka posunul balón Jandovi, ten odcentroval před prázdnou branku, ovšem Hanzlíkovi chyběly centimetry.

Branky: Hanzlík 2, Matějka Jiří, Veselka; ŽK: 2:2. Diváků:  230 

Sestava: Beke – Vítovec, Veselka, Meszároš, Matějka Jiří – Sýkora, Janda, Kadlec, Matějka Tomáš – Dytrt, Hanzlík. Střídali: Brož Martin, Skala, Štengl, Marek, Moravec

 

HORAŽĎOVICE – RAPID PLZEŇ   3 : 0 (1 : 0 )

Domácí měli sice v úvodu zápasu smůlu, když hned v první minutě Beránek technickou střelou z hranice pokutového území  nastřelil tyč, ale první půlhodinka nepatřila z jejich strany mezi ty vydařené. Hosté se představili jako zdatný soupeř, který dobře bránil a přecházel z obrany do rychlých protiútoků. Ve 20. minutě byli dokonce velmi blízko k vedoucí brance, když Hodaň šel sám na brankáře Kozlíka, ale jeho střele scházeli do branky centimetry. Domácí se uklidnili až po vedoucí brance . Ve 34. minutě Beránek rozehrával trestný kop, jeho centr našel před brankou Rapidu Stulíka a ten otevřel brankový účet pro domácí o místní pouti sváteční den.  

Po změně stran již začali domácí hrát svojí hru a šli nezadržitelně na tříbodovým ziskem.  Na 2:0 zvýšili v 60. minutě po krásné akci Křivance  s Cihlářem zakončenou střelou Melky z bezprostřední blízkosti branky hostů . Pojistku na vítězství připojili domácí o sedm minut po té, kdy dalekonosnou střelu Jůdy brankář hostů Štrunc stačil pouze vyrazit a všude přítomný Stulík prostřelil gólmana hostů a zvýšil na 3 : 0.

Branky: 34. a 67. Stulík, 60. Melka. Rozhodčí: Červený, ŽK 3 : 1 , 300 diváků.

Sestava Horažďovice : Kozlůík, Čadek, Křivanec(75. Sova), Cihlář, Šafanda(71. Greger), , Chod, Beránek, Stulík(86. Pintíř), Mičkasl, Jůda a Melka.

„Ve velkém horku dnešní zápas zejména v prvním poločase nebyl podle našich představ“ řekl k utkání domácí manažer Milan Koželuh.“ Hosté se představili na našem hřišti sympatickým výkonem,  snažili se hrát moderní fotbal  a dokázali prokázat  svojí herní kvalitu. Náš zlepšený výkon po přestávce nám přinesl očekávané a zasloužené body.“ dodal ke svému hodnocení Milan Koželuh.  

 

LUBY – ZČE PLZEŇ  3 : 0 (1 : 0)

Karel Křížek

V úvodu utkání měli navrch hosté, kteří měli převahu a vytvořili si i několik  šancí, které ale nedokázali proměnit. Domácí hráči se postupně začali osmělovat, opadl respekt  ze soupeře, utkání se vyrovnalo a také oni si vytvořili několik slibných příležitostí.  Poprvé vážně udeřili ve 26. minutě utkání, kdy se po centru Daniela Šnoura dostal k míči Miroslav Šůs a nekompromisně otevřel skóre utkání na 1 : 0. Do konce prvního poločasu ještě oba soupeři měli několik příležitostí, ale skóre utkání se neměnilo. Největší šanci měl domácí Karel Švátora,  který neproměnil samostatný nájezd na hostujícího brankáře.  Také ve druhém poločasu se hrál vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách. Hosté se však nedokázali prosadit v koncovce a veškeré jejich šance končily na kopačkách bránících domácích hráčů, nebo mimo branku. Rovněž brankář Kalaš se blýskl několika obětavými zákroky.  Domácí hráči v úmorném vedru předčili hosty v bojovnosti a nasazení, ale i ve střelecké produktivitě. Už v 52. minutě utkání po rohovém kopu naběhl na bližší tyč soupeřovy branky Karel Křížek a trefil přesně.  Za stavu 2 : 0 ještě Vojta Koželuh po rohovém kopu zblízka hlavou přestřelil a Míra Šůs, který rozehrával trestný kop z hranice pokutového území, jen díky bravurnímu zákroku hostujícího brankáře, si nepřipsal druhý zásah v utkání. Těsně před koncem utkání, v 90. minutě se domácím ještě vydařil rychlý brejk, který s přehledem proměnil Miroslav Urban.  Domácí trenér po utkání pochválil všechny hráče za odpovědný a bojovný výkon, kterým si zaslouženě připsali první vítězství v krajském přeboru.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Turner Václav,Javorský Josef, Mlejnek Aleš, Křížek Miroslav, Křížek Karel, Koželuh Vojtěch Šnour Daniel, Čížek Aleš, Švátora Karel a Šůs Miroslav, střídali Urban Miroslav, Pivoňka Marek, Šmolc Jiří a Švec Radek.

Branky:  26. Šůs Miroslav, 52. Křížek Karel, 90. Urban Miroslav

Rozhodčí: Homr Michal, Bogdan Gabriel, Fišer Robert. ŽK:              2 : 2  .Diváků : 200  .

Branky : Šůs Miroslav, Křížek Karel a Urban Miroslav. Rozhodčí Homr Michal, ŽK 2 : 2, 200 diváků.

 

TJ SUŠICE "A" - STOD  0 : 0  PK 3 :4

Jonáš Bartoš

Sušice během letní pauzy výrazně posílila. Vrátil se ostřílený kanonýr Radek Kočí, do středu zálohy přišel Milan Prchlík, zpátky je i levonohý obránce Jakub Melka. Z týmu, který v minulé sezoně vybojoval postup z 1.A třídy, odešel jen Josef Sládek do Hartmanic.  

Hráči se v letošní sezoně poprvé představili vlastnímu publiku. V nedělním parném odpoledni se sušičtí fotbalisté střetli se zkušeným Slavojem Stod. Počasí nahrávalo spíš opalování u nedaleké řeky Otavy, rozhodčí během obou poločasů přerušovali hru, aby se týmy mohly občerstvit.

V samotném utkání drželi častěji míč na kopačkách domácí. Blízko ke gólu měl útočník Kočí na konci první čtvrthodinovky. Rychlou kombinaci Prchlíka s Vrhelem zakončil doprostřed brány, jeho střelu hostující gólman vyrazil na roh. V další příležitosti stoper Kalný sice míč za čáru ve 36. minutě dostal, rozhodčí mu odpískal faul na brankáře a gól neplatil.

Nebezpečné akce předváděl i Stod. V největší šanci pomohlo domácímu výběru břevno, hosté často hrozili z nebezpečných brejků. Ve druhém poločase hráčům na obou stranách docházely síly, obrovské vedro dalo aktérům zápasu zabrat.

Remíza 0:0 je spravedlivým výsledkem, ani jeden celek nebyl výrazně lepší. Bonusový bod za penaltový rozstřel si do tabulky připíše Stod, který zvítězil 4:3. V dalším kole jede Sušice do Příkosic, kde se pokusí o první vítězství po návratu do krajského přeboru.  

Penalty proměnili: Budil, Farták, Vrhel  . Neproměnili: Kalný, Hrach

ŽK: Kysilka, Kalný, Prchlík, počet diváků: 250

Sestava Sušice: Jarolím – Kysilka (Farták), Kalný, Jech (85. Kodýdek), Melka – Hrach, Kotrba (60. Fuchs) – Vrhel, Prchlík (60. Budil), Szedmák – Kočí.

 

Horšovský  Týn  - Příkosice 1: 3 ( 1: 3)

Branky: Bauer - Kotnauer, Papáček, Spěváček; ŽK: 5:4; ČK: 0:1. Diváků:  100

 

Hor.Bříza  - Domažlice B 1: 1 ( 0: 0) PK 6:5

Branky: Chocholatý - Bláha; ŽK: 4:1. Diváků: 140.

 

Vejprnice -  Přeštice 0: 6 ( 0: 1) 

Branky: Lambor 3, Hohlberger, Mastný, Švarc; ŽK: 2:2. Diváků:  110

 

Koloveč -  Chotíkov 2: 0 ( 1: 0)

Branky: Šperl, Černohorský; ŽK: 1:3; ČK: 0:1. Diváků:  350 

 

 

 

 

 1. Horažďovice      2   2   0   0    5 :  0     6 

 2. Koloveč          2   1   1   0    4 :  2     5 

 3. Klatovy 1898     2   1   1   0    6 :  2     4 

 4. Domažlice B      2   1   1   0    4 :  2     4 

 5. Stod             2   0   2   0    2 :  2     4 

 6. Přeštice         2   1   0   1    6 :  1     3 

 7. Luby             2   1   0   1    4 :  2     3 

 8. Chotíkov         2   1   0   1    3 :  2     3 

 9. Příkosice        2   1   0   1    3 :  3     3 

10. Rapid Plzeň      2   1   0   1    2 :  4     3 

11. Holýšov          2   1   0   1    1 :  4     3 

12. Vejprnice        2   1   0   1    2 :  7     3 

13. Sušice           2   0   2   0    1 :  1     2 

14. Dyn.H.Týn        2   0   1   1    3 :  5     1 

15. SK ZČE Plzeň     2   0   0   2    1 :  5     0 

16. Horní Bříza      2   0   0   2    1 :  6     0 

 

 

1.  A  TŘÍDA  - MUŽI

 

PŘEKVAPIVÉ PRVNÍ BODY PŘIVEZLY SVÉRADICE Z VENKU 

 

Po té kdy vyšel v úvodním kole nováček 1.A třídy FK Svéradice podle teoretických předpokladů doma s Bolevcem bodově naprázdno,  vzala hned v následujícím kole  další papírová varianta vzala za své. Ta po vysoké výhře Chlumčan v Nýřanech a s přihlédnutím, že tomuto týmu se tradičně v úvodu soutěže daří stavila do role jasného favorita domácí tým. Oproti utkání ve Svéradicích se hostům náramně hodila nová hráčská akvizice Vosyka, který byl autorem obou  jejich branek . Tu v  první v šesté minutě ještě domácí nebrali vážně, ale ta druhá v poslední minutě, kdy z 65 metrů přesně trefil opuštěnou domácí svatyni již pro ně znamenala konec nadějím na bodový zisk a přinesla velkou radost na straně nováčka. Tento výsledek znovu potvrdil, že fotbal  ostatně jako sám život přináší radosti i smutek a vše se v tomto duelu po závěrečném hvizdu rozhodčího Plzáka z Kolovče opět naplnilo.

Bohužel se po domácí prohře s nováčkem ze Spáleného Poříčí naplnilo další  zklamání z výsledku Okuly Nýrsko. Ta nejela sice po podzimní prohře v minulém ročníku  do černic kde prohrála  6 : 5 v roli favorita.  Soudě podle prohry soupeře v prvním kole v M. Touškov ale málo kdo předpokládal, že tým z Nýrska  zde čeká stejný brakový příděl jako v loni . O to více překvapilo, že  v také soutěži jakou 1.A třída , co by  druhá nejvyšší soutěž v kraji , dokáže jediný hráč  že z šesti branek  sám překonat obranu soupeře pětkrát , když tím úspěšným byl domácí , ikdyž  velezkušený kanonýr Stoikov.

Fotbal je jenom sport, stát se může v každém duelu cokoliv a výsledky obou zástupců z Pošumaví ve druhém kole 1.A třídy to jen znovu potvrdily.

CHLUMČANY -  SVÉRADICE  0 : 2 ( 0: 1) 

Václav Dušek

Svéradice odjížděly na půdu soupeře, který před týdnem deklasoval jiného nováčka Nýřany s velkým respektem, ale také novou posilou Václavem Vosykou, nicméně pouze s 12 hráči. Úvod utkání naznačil, že domácí se nikam nepohrnou, příliš brzy je však za pasivitu potkal trest. Hosté se celkem bez problémů prokombinovali na polovinu soupeře, novic Vosyka dostal kolmou přihrávku mezi obránce a vstříc brankáři si se zakončením s přehledem poradil. Domácí branka zaskočila a jejich sehrané mužstvo se prakticky za celý poločas nemohlo dostat do tempa a vyprodukovalo pouze jednu nebezpečnou střelu. Hosté trpělivě vyčkávali, ale jak se dostali do protiútoku, před domácí brankou bylo rušno. Po standardní situaci sebral domácí obránce míč těsně před zakončením do odkryté branky z hlavy Gregerovi, po akci a faulu na Petráška dostal L.Soukup možnost PVK z ideální parkety, ale neuspěl. Ve druhém poločase přeci jen domácí šlápli na plyn a přitlačili hosty na jejich polovinu. V těchto okamžicích bylo svéradické defenzivě horko a jednou při ní stálo i štěstí, když chlumčanský hráč v gólové pozici nastřelil svého spoluhráče před brankovou čarou. S blížícím se koncem však i před herní převahu Chlumčan zlobili hlavně Svéradice. V 74.minutě se Sova probil přes tři hráče domácích až do zakončení a nevyzrál až na brankáře. V 80.minutě po krásné kombinaci Brůhy s Vosykou trefil bombou Suchan před odkrytou brankou stojícího hráče domácích. Domácí se snažili až do konce, ale na obranu dirigovanou zkušeným Petráškem recept nenašli. Vyvrcholení dramatu přišlo až v nastaveném čase - domácí zahrávali rohový kop, do pokutového území šel již i brankář, ale laciný míč těsně nad zemí odvrátil Suchan k Vosykovi, který si střelu v poklidu připravil a na vzdálenost 65m zamířil do opuštěné branky. Záhy následoval již pouze závěrečný hvizd kvalitně rozhodujícího Martina Plzáka z Kolovče.

Rozhodčí: Plzák Martin - Špoták Rudolf, Lukáš Kamil, ŽK: 2:2, Diváků: 100

Branky: 6. a 91.Vosyka Václav

Sestava Svéradic: M.Soukup - Greger, Petrášek, Vonášek, Prokopec - L.Soukup, Sova, Herout, Brůha - Vosyka, Vachuška (71.Suchan)Branky: Vosyka 2; ŽK: 2:2. Diváků:  100

 

ČERNICE -  NÝRSKO 6: 2 ( 5: 1) 

Stanislav Steiner

O osudu utkání rozhodly hlavně v prvním poločase střelecké dispozice domácího kanonýra Stoilova, , se kterými si obrana hostů nedokázala poradit. Ve druhém poločase se hra hostů zlepšila,ale k lepšímu výsledku to bylo málo.

Branky: 13., 21., 37., 42. a 52. Stoilov , 44. Laibl –35. Výtisk, 78. Kalivoda(PK) . Rozhodčí: Štrincl – Valenta, Ďugel, DS Kopřiva.  ŽK: 1:2 . Diváků: 80

Sestava Nýrsko :Ludvar-Bastl/46. Kalivoda st., Kolář,Tykal/71.Kalivoda ml./, Hvězda, Koutník, Šteiner/34'lepší/,Výtisk,Kohout, Lužný, Gyorgy /83'bureš/

 

Zruč  - Stříbro 2: 1 ( 1: 1) 

Branky: Hucl, Lauko - Demjan; ŽK: 2:3; ČK: 0:1 . Diváků: 150

 

Sp.Poříčí  - Dl.Újezd 2: 4 ( 0: 2)

Branky: Brudna, Šefl - Bukva 2, Bydžovský, Zeman; ŽK: 3:1 . Diváků: 120

 

Bolevec  - M.Touškov 2: 1 ( 2: 0) 

Branky: Greif, Šnajder - Kumpera; ŽK: 2:2. Diváků:  90

 

Nepomuk  - Nýřany 3: 0 ( 1: 0)

Branky: Ptáček 2, Švec; ŽK: 1:1. Diváků:  200 

 

Žihle  - Rozvadov 4: 2 ( 1: 1)

Branky: Majer, Otcovsky, Sklenička, Tureček - Janoušek, Kabourek; ŽK: 0:1 . Diváků: 100

 

T.Přimda  - Rokycany B 0: 4 ( 0: 1)

Branky: Černý 2, Scheinherr, Tobrman. Hráno bez karet. Diváků:  80

 

 

 1. Rokycany B     2   2   0   0    9 :  0     6

 2. FK Nepomuk     2   2   0   0    8 :  1     6

 3. Bolevec        2   2   0   0    5 :  1     6

 4. Dlouhý Újezd   2   2   0   0    7 :  4     6

 5. Zruč           2   2   0   0    5 :  2     6

 6. Chlumčany      2   1   0   1    7 :  3     3

 7. Černice        2   1   0   1    7 :  5     3

 8. M. Touškov     2   1   0   1    4 :  3     3

 9. Spálené Poříčí 2   1   0   1    4 :  5     3

10. Svéradice      2   1   0   1    2 :  3     3

11. Žihle          2   1   0   1    4 :  7     3

12. Stříbro        2   0   0   2    3 :  5     0

13. Nýrsko         2   0   0   2    3 :  8     0

14. Rozvadov       2   0   0   2    3 :  9     0

15. Tatran Přimda  2   0   0   2    1 :  7     0

16. Nýřany         2   0   0   2    1 : 10     0

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku