Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor _ 1. A třída 1. kolo 8. – 9.8. . 2012

 

KRAJSKÝ  PŘEBOR -  MUŽI  

 

 

 

        PRVNÍ  BODY PUTOVALY DO HORAŽĎOVIC

 

Nový soutěžní ročník zahájili jako první ze čtyř účastníků krajského přeboru z Pošumaví  již v sobotu dopoledne hráči třetího týmu tabulky minulého ročníku FK Horažďovice . Na hřišti  v Příkosicích, které má oproti standardním rozměrům  menší parametry dokázali navázat na letošní jarní výhru 2:4 a odstartovali tak další ročník tím nejlepším způsobem.            Klatovy které vstoupily do tohoto soutěžního ročníku s vizitkou čtvrtého celku tabulky a s cílem umístnit se na podzim do 3. místa měly těžký los, když v prvním kole hrály na hřišti exdivizní Kolovče. K splnění svého cíle v prvním kole položily dobrý základ, když na horké kolovečské půdě vydolovaly cenný bod. Stejně tak úspěšný byl i jeden ze dvou nováčků TJ Sušice, který se nevrátil z Chodska s prázdnou. Druhý z nováčků Start Luby se vrátil z Plzně ze hřiště Rapidu s prázdnou. Čestný , těsný výsledek mu dává do dalšího,  tentokráte domácího duelu s plzeňskými energetiky šance získat do tabulky první body.  

 

PŘÍKOSICE – HORAŽĎOVICE  0 : 2 (0 : 2)

Hosté byli po celé utkání lepším týmem . Do vedení šli ve 13. minutě kdy centr Mičkala prošel na  zcela volného Křivance a ten prostřelil brankáře 0 : 1.  Ve 20. minutě po rohovém kopu Chod překonal strážce svatyně , ale míč mířící do prázdné branky stačil domácí obránce  vykopnou z brankové čáry. Domácí se snažili kontrovat ze standardních situací, ale neúspěšně. Vedení hostů pojistil ve 37. minutě přízemní střelou k tyči z 18 metrů Mičkal a zvýšil na 0:2. Ve druhém poločase favorizovaní hosté hru kontrolovali . Domácí se do vyložené brankové příležitosti nedostali. Ohrožovali brankáře Kozlíka pouze se standardních situací se kterými si brankář hostů zkušeně poradil. Horažďovice mohly své vítězství ještě v závěru zvýšit, ale dva samostatné nájezdy na brankáře domácích Nauš nedokázal využít. Při prvním kopu  v rozhodující chvíli netrefil míč a podruhé jeho střela jen těsně minula svatyni domácích.

„Myslím si, že tylo naše zasloužené vítězství“ uvedl k utkání manažer Horažďovic Milan Koželuh, který dále pochválil hráče svého týmu  za nasazení. „Na našich hráčích  bylo vidět, že se na zápas těšili a i  na menším hřišti  prokázali svojí fotbalovou kvalitu.  Za týden doma o místní pouti v duelu s plzeňským Rapidem máme na co navazovat a věřím, že další tři body zůstanou doma.“

Branky : 13. Křivanec, 36. Mičkal. Rozhodčí Lego. ŽK: 1 : 2. Diváků: 120.

Sestava Horažďovice : Kozlík – Čadek, Cihlář, Šafanda, Stulík, Chod (82. Greger ), Křivanec (85. Sova), Juda, Beránek (67. Melka), Mičkal (88. Pintíř), Kotrba (75. Nauš).

 

RAPID  - VD LUBY  2 : 1 ( 1 : 0)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Švejda 2 - Denk; ŽK: 1:2; ČK: 0:1. Diváků:  80 

 

DOMAŽLICE B – SUŠICE  1 : 1 (0 : 0)  na PK  5 : 4

Dramatické utkání ve kterém pro hosty zachránil cenný bod  Farták v nastaveném čase. Na pokutové kopy prohrála Sušice 5 : 4.

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Lešek – Farták

Diváků:  200 ,  hráno bez karet

 

SLAVOJ KOLOVEČ -  SK KLATOVY 1898 2 : 2 (1 : 0) NA PK 8 : 7

Martin Janda

Očekávaný duel začali lépe hosté, když už ve 2. minutě po sklepnutí Hanzlíka střílel Tomáš Matějka, branku však netrefil. V 8. minutě zahrozil poprvé domácí Šperl, který stál sám proti Bekemu, ten byl ale proti změně skóre a jeho pokus vyrazil na roh. Deset minut před poločasem mohl dát úvodní gól znovu Tomáš Matějka, ale branku přestřelil. Dvě minuty před koncem prvního dějství se po zmatku v pokutovém území hostů trefil Tomáš Došek. Domácí tak zcela zaslouženě vyhráli první poločas. Do druhého poločasu vyběhl na trávní zcela jiný tým Klatov. Šanci na gól měl Sýkora, kterého přihrávkou před prázdnou branku oslovil Hanzlík. Sýkoru ale fauloval Milota. Míč si postavil Hanzlík, ale z pokutového kopu nastřelil pouze břevno. V 62. minutě se na výlet vydal stoper Veselka, kterému před gólmana Janku nahrával Hanzlík, a Veselka uklidil balon do branky. V 65. minutě se po rohovém kopu Jandy pověsil do vzduchu Meszároš a hlavou strhl vedení na stranu Klatov. Utkání rozhodla desetiminutovka mezi 70. a 80. minutou. Nejprve Baxa sestřelil zezadu Sýkoru, ale rozhodčí vytasil jen žlutou kartu. Poté mohl rozhodnout Hanzlík, který sám před Jankou neuspěl. Domácí srovnali v 77. minutě, když z ofsajdu skóroval Šperl. Sám střelec uznal, že se jednalo o nejméně metrové postavení mimo hru. V závěru už se nic zajímavého nestalo a na řadu přišly pokutové kopy. V těch byli šťastnější domácí, když na konečných 8:7 pro domácí proměnil PK Baxa, který už měl být vlastně dávno pod sprchou.

Sestava Klatov: Beke – Vítovec (56. Brož Martin), Veselka, Meszároš, Matějka Jiří – Sýkora (90. Skala), Janda, Kadlec, Matějka Tomáš – Dytrt (63. Lužný), Hanzlík

Koloveč: Janča, Vlček, Došek Lukáš, Baxa, Rejthar, Černohorský, Duchoň, Šperl, Milota, Kadlec, Došek Tomáš

ŽK: za hosty Beke

Branky: T. Došek, Šperl - Veselka, Meszároš Penalty proměnili: Janda, Kadlec, Matějka Jiří, Skala, Lužný, Brož, Matějka Tomáš (KT) Černohorský, Došek L., Vlček, Duchoň, Kruml, Milota, Došek T., Baxa (Koloveč) Penalty neproměnili: Hanzlík, Meszároš (KT) Šperl (Koloveč)

 

Chotíkov -  Hor.Bříza 3: 0 ( 1: 0)

Branky: Břicháček, Filip, Puchmertl; ŽK: 3:0. Diváků:  120

 

Stod -  Horšovský Týn 2: 2 ( 1: 1) PK: 4:2

Branky: Heřman, Snášel - Pačesný, vlastní; ŽK: 5:1. Diváků:  130

 

SK ZČE -  Vejprnice 1: 2 ( 0: 1)

Branky: Škarda - Boukal, Paul; ŽK: 2:4 . Diváků: 80 

 

Přeštice  - Holýšov 0: 1 ( 0: 1)

Branky: Panuška; ŽK: 2:1. Diváků: 250 

 

 

 

 1. Chotíkov      1   1   0   0    3 :  0     3  (  0)

 2. Horažďovice   1   1   0   0    2 :  0     3  (  3)

 3. Rapid Plzeň   1   1   0   0    2 :  1     3  (  0)

 4. Vejprnice     1   1   0   0    2 :  1     3  (  3)

 5. Holýšov       1   1   0   0    1 :  0     3  (  3)

 6. Koloveč       1   0   1   0    2 :  2     2  ( -2)

 7. Stod          1   0   1   0    2 :  2     2  ( -2)

 8. Dyn.H.Týn     1   0   1   0    2 :  2     1  (  1)

 9. Klatovy 1898  1   0   1   0    2 :  2     1  (  1)

10. Domažlice B   1   0   1   0    1 :  1     1  ( -2)

11. Sušice        1   0   1   0    1 :  1     1  (  1)

12. SK ZČE Plzeň  1   0   0   1    1 :  2     0  ( -3)

13. Luby          1   0   0   1    1 :  2     0  (  0)

14. Přeštice      1   0   0   1    0 :  1     0  ( -3)

15. Příkosice     1   0   0   1    0 :  2     0  ( -3)

16. Horní Bříza   1   0   0   1    0 :  3     0  (  0)

 

 

 

1.  A  TŘÍDA  - MUŽI

 

PRVNÍ  BODY DOMA   PROHOSPODAŘILI

 

První kolo nového ročníku 1.A třídy skončilo pro oba zástupce Pošumaví v druhé nejvyšší krajské soutěži při výhodě domácího prostředí bez bodového zisku . Okula Nýrsko  nepatří mezi kolektivy kterým by vstup do podzimní sezóny vždy nepřinesl bodový zisk. Naposledy vyšel bodově naprázdno před čtyřmi roky, kdy doma podlehl Horní Bříze 1 : 2. Stejným skórem skončil i sobotní zápas ve kterém si odvezlo body z Nýrska Spálené Poříčí a v roli nováčka si připsalo první historické vítězství ve vyšší soutěži! Na dalšího nováčka soutěže FK Svéradice , který na rozdíl od Spáleného Poříčí postoupil z 1.Btřídy z prvního místa a nemusel se prokousávat za postupem z baráže čeká premiérový start v 1. A třídě čekal doma exúčastník KP plzeňský Bolevec. Utkání  skončilo podle papírových předpokladů a také proto zůstává na bodovém kontě po prvním kole u Nýrska i Svéradic nula.

 

NÝRSKO -  SPÁLENÉ POŘÍČÍ    1 : 2 (1 : 1)

Stanislav Steiner

Domácí mužstvo nastoupilo do utkání s touhou po vítězství.v 5'minutě neproměnil velkou šanci Výtisk. Z následující akce se hostům v 7. minutě Fialou podařilo vstřelit vedoucí branku,po hrubé chybě domácí obrany. Následovaly další šance domácího mužstva,které vyústily ve vyrovnávací branku, když se poprvé v mistrovském utkání za Okulu strefila  do černého její  nová hráčská akvizice Lužný . Do poločasu se domácím podařilo nastřelit Brožem už pouze tyč.

Do  druhé půle  nastoupili hosté s větším nasazením a výsledkem byla vstřelená vítězná branka , opět po nedorozumění domácí obrany a brankáře kdy míč za Ludvarova záda dopravil v 56. minutě Mošna.Závěr utkání domácí nezvládli a výsledkem bylo i zbytečné vyloučení střídajícího Korschinského.

Branky: 22. Lužný – 7. Fiala, 56. Mošna

Rozhodčí :  Filinger - Pecl, Kostelník, DS-Aubrecht.  Diváků : 100,. ŽK: 4 : 1 (25' Kalivoda, 44' Kohout, 7' Korshinský,88'Ťteiner -  52'Brunda).  ČK:1 : 0( 80' Korschinský)

Sestava Okuly :Ludvar-Tykal/85'Bureš/,Kolář,Lepší/65'Korschinský.Bastl,-Kohout, Šteiner, Kalivoda.ml,Výtisk-Brož,Lužný

 

SVÉRADICE – BOLEVEC  0 : 3 (0 : 1)

Václav Dušek

Domácí čekala velmi těžká premiéra, proti hlavnímu favoritovi soutěže. Svéradicím navíc k dlouhodobě zraněným přibili další chybějící hráči. Z osobních důvodů chyběl obránce Bouše a Nepomuk odmítl uvolnit Václava Vosyku, který se v Nepomuku nevešel do kádru a celou letní přípravu absoloval ve Svéradicích. Naopak kvalitní posily přišly do Svéradic ze sousedních Horažďovic: Martin Greger a Jan Sova, kteří zde budou působit formou JUNIOR startu.  Do zápasu vstoupili podle očekávání o něco lépe favorizovaní hosté z Bolevce, přestože jejich nástup nebyl takový, jaký se očekával. Hosté se nikam dopředu nehrnuli, spíše vyčkávali a začali zlobit až chystanou zbraní domácích - rychlými brejky. Nejprve v 18.minutě postupoval sám na branku Pelnář, ale situaci nevyřešil dobře a domácí jej ještě zastavili. O dvě minuty se v podobné pozici objevil Kohout a sám vstříc Soukupovi se již nemýlil. Pak však Bolevec sundal nohu z plynu a až do konce poločasu vyčkával, nechával hrát i domácí, ti se však do gólovky neprotlačili a dostali se jen k několika střelám. Ani ve druhém poločase Bolevec na pilu netlačil, celkově úroveň hry poklesla a oba soupeři se dostali jen k několika rohovým kopům. S blížícím se závěrem domácí vycítili šanci, že favorizovaný soupeř je také zranitelný a začali vystrkovat růžky. Zkušený soupeř však opět vsadil na kvalitu svých brejků a dvě takovéto akce dovedl až k úspěšnému zakončení. Domácí odpověděli pouze střelou Suchana do tyče. Celkově si Bolevec výhru zasloužil, ale výsledek je pro domácí díky dvěma brankám ze závěru krutý až příliš. A výhledově je zřejmě nic snadnějšího nečeká, neboť Chlumčany i Nepomuk jim drtivými výhrami na půdách dalších nováčků poslali zdvižený varovný prst. S přehledem rozhodovala trojice rozhodčích z Rokycanska.

Rozhodčí: Fischer Robert - Tyc Ondřej, Havránek Martin, DS: Havránek Václav

Branky: 20.Kohout Jakub, 80.Bublík Michal, 86.Klečka Jaroslav

Sestava Svéradic: M.Soukup - Greger, Petrášek, J.Vonášek, D.Vonášek -  L.Soukup, Sova, Prokopec, Herout, Brůha (70.Suchan) – Vachuška

 

T.Přimda  - Zruč 1: 3 ( 0: 2)  

Branky: Hečko - Maier 3; ŽK: 2:2 . Diváků: 100

 

M.Touškov -  Černice 3: 1 ( 1: 0)

Branky: Hodek, Mezera, Nosek - Seman; ŽK: 1:4; ČK: 0:1. Diváků150  : 

 

Dl.Újezd  - Stříbro 3: 2 ( 2: 2)

Branky: Bučan, Houda, Stoklasa - Demjan, Jareš; ŽK: 3:6; ČK: 2:1. Diváků: 180 

 

Rokycany B -  Žihle 5: 0 ( 1: 0)

Branky: Kořínek 2, Cibulka, Jícha, Černý; ŽK: 2:2. Diváků:  100 

 

Rozvadov -  Nepomuk 1: 5 ( 1: 2) 

Branky: Horáček - Vosyka 3, Bohatý, Švec; ŽK: 1:2. Diváků:  200

 

Nýřany  - Chlumčany 1: 7 ( 0: 3) 

Branky: Vöhm - Nohava 3, Dušek 2, Havlíček, Háma; ŽK: 1:2. Diváků: 100

 

 

 

 1. Chlumčany         1   1   0   0    7 :  1     3 

 2. Rokycany B        1   1   0   0    5 :  0     3 

 3. FK Nepomuk        1   1   0   0    5 :  1     3 

 4. Bolevec           1   1   0   0    3 :  0     3 

 5. M. Touškov        1   1   0   0    3 :  1     3 

 6. Zruč              1   1   0   0    3 :  1     3 

 7. Dlouhý Újezd      1   1   0   0    3 :  2     3 

 8. Spálené Poříčí    1   1   0   0    2 :  1     3 

 9. Stříbro           1   0   0   1    2 :  3     0 

10. Nýrsko            1   0   0   1    1 :  2     0 

11. Tatran Přimda     1   0   0   1    1 :  3     0 

12. Černice           1   0   0   1    1 :  3     0 

13. Svéradice         1   0   0   1    0 :  3     0 

14. Rozvadov          1   0   0   1    1 :  5     0 

15. Žihle             1   0   0   1    0 :  5     0 

16. Nýřany            1   0   0   1    1 :  7     0 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku