Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Pozvánka na první podzimní soutěžní víkend

Pozvánka na fotbal   11 .     12.  srpna

 

D O S P Ě L Í

 

KOLOTOČ FOTBALOVÝCH SOUTĚŽÍ SE ZNOVU ROZTÁČÍ     

 

Závěr jarní druhé části krajských soutěží vyzněl pro Pošumaví radostně. Úspěch jsme slavili v krajském přeboru kde Horažďovice skončily na třetím a Klatovy na 4. místě. Postup z 1. místa v 1.A třídě slavili po vedením kouče Jana Staňka v Sušici.  Ještě nyní máme v paměti sílu  na jaře tolik úspěšného kolektivu Startu Luby. Jeho spanilá jízda pod vedením trenéra Pavla Bečky 1.A třídy  ze spodních pater tabulky vyústila postupem do krajského přeboru. Postup také slavili ve Svéradicích které se zahrají 1.A třídu a tak bychom ve výčtech toho příznivějšího z minulého ročníku mohli pokračovat. Po skončení vítězného barážového duelu v Plzni na Bolenci z úst lubských hráčů a jejich příznivců zazněl vítězný chorál "tak jsme v krajském přeboru , no a co !"

Jaro patří historii ze  se  ale vracíme  zpět do reality a z lubského chorálu se nabízí pozměnit jeho závěr na otázku . No a co bude ? Přede dveřmi máme nový ročník fotbalových soutěží  . Již o víkendu vstoupí do mistrovských soutěží převážná většina  družstev mužů z Pošumaví.

Vzácná z tohoto pohledu je účast čtyř týmů z Pošumaví v krajském přeboru ve kterém budeme mít od roku  2006 znovu čtyřnásobné zastoupení.

Účast v KP mezi elitou z kraje již sama předesílá, že nelze hledat již v prvním kole lehčích či silnějších soupeřů. Přesto můžeme s plnou zodpovědností konstatovat, že los byl hned na úvod pro naše týmy těžký. Relativně nejtěžší to mohou mít oba celky které zajíždí na Domažlicko. Klatovy budou hostem exdivizní Koloveče.  Sušici zkříží cestu za první kolekcí mistrovských bodů  soupeř se kterým se celý minulý ročník přetahovala o prvenství, rezerva Jiskry Domažlice.

Třetí tým tabulky a jeden z favoritů přeboru FH Horažďovice zajíždí na hřiště devátého týmu minulého ročníku do Příkosic  a Luby si svojí premiéru v KP odehrají v Plzni na Lopatárně kde nastoupí proti domácímu Rapidu.

V 1.A třídě máme pouze dvojnásobné zastoupení.  Svéradice v roli nováčka chtějí potěšit i přes komplikace v sestavě v duelu s favoritem, ex účastníkem KP SSC Bolevec .  Nýrsko po vítězství v lubském turnaji Memoriálu Haase a Křížka hostí nováčka soutěže Spálené Poříčí.

Na plné obrátky se rozbíhají předehrávaným 12. kolem všechny soutěže v Pošumaví dospělých.

 

S O B O T A  -  17:00

 

KRAJSKÝ PŘEBOR

Příkosice – Horažďovice ( 10:15)

Horažďovice zajíždí do Příchovic letos již podruhé. Na jaře zde vyjrály 4 : 2 a rády by na toto vítězství v roli favorita navázaly.

Rapid Plzeň - Luby 

Domácí patří mezi inventáře krajského přeboru, ale v minulém ročníku měli na mále a 13. místo určitě  nebude umístěním se kterým by byli spokojeni. Luby nemají v Plzni co ztratit, mohou jen získat a nejsou bez šancí překvapit.

 

1.A TŘÍDA

Nýrsko - Spálené Poříčí

Hosté vládli minulému ročníku 1.B třídy, ale nevydařeným závěrem si museli postup vybojovat až vítězstvím v baráži. Okula nepatří mezi ty celky, které se doma o body rády dělí a zisk tří bodů by mělo být tentokráte  povinností.

 

OKRESNÍ PŘEBOR MUŽŮ

Mochtín B - Bolešiny            

Domácí proti nováčkovi přeboru jsou v roli favorita.

Žel.  Ruda - Velký Bor          

Porážka 0 : 5 v předposledním jarním duelu doma jistě musí domácí strašit a je důvodem k odplatě.

Hrádek - Nezamyslice        

V předposledním kolem minulého ročníku na jaře si odvezli hosté těsnou výhru 0 : 1. Tentokráte to budou mít ale proti rozehranému soupeři těžší.

Vrhaveč – Běšiny

Běšiny se v OP zabydlily a  ve Vrhavči daří. Jarní zápas sice pro malý počet hráčů zde nedohrály, ale před dvěma týdny zde vyhrály memoriál V. Bejvla . Jak se jim zde povede v podzimním mistráku ?                     

 

III. TŘÍDA

Kašp. Hory - Bezděkov       

Pro domácí je tento zápas premisový ve III. třídě a jeho mladý tým bude chtít zlomit odpor zkušenějšího kolektivu hostů.

Žihobce – Hartmanice  (16:00)

Hosté dokázali skloubit zkušenost s mládím a určitě nebudou se chtít vracet ze hřiště exúčastníka OP s prázdnou.

V. Hydčice - Veřechov         

Místní derby budí zájem mezi příznivci obou táborů. Oba celky spolu v minulosti bojovaly v okresním přeboru , dobře se znají a nyní se po sestupu domácích poprvé střetnou ve III.třídě.

Nalž. Hory - Strážov B (16:00)

Podruhé v krátké době se opakuje na stejném hřišti(naposledy 10.6.) tento duel. Nalžovské Hory po nevydařeném podzimu na jaře úspěšně finišovali a v něm také porazili hosty 2 : 1.

Měcholupy - Velhartice     

Oby týmy myslí v tom to ročníku hodně vysoko a proto každý bod bude pro oba cenný. Na jaře se ve Velharticích rozešly dělbou bodů.

 

IV. TŘÍDA - SK. A

Dešenice - Křenice 

Domácí na jaře váleli a proto by měly zůstat body doma.

Dlažov - Spůle                          

Tradiční derby skončilo na jaře  bez branek , když na podzim se z vítězství v Dlažově radovali domácí.

 

IV.TŘ. - SK. B

H. M.  Boží - Plánice

Po létech vzestupu opět začínají domácí v nejnižší soutěži, ale rozhodně ne bez ambic  a ty bezesporu má i mladý tým hostů.

Hrádek B - Svéradice B (14:00)

V předzápase  okresního přeboru  se bude chtít domácí rezerva blýsknout a tři body by byly o místní pouti pro diváky tou nejlepší odměnou.

Soběšice - Zavlekov              

Soběšice výsledkově ani herně na jaře rozhodně nepropadly, ale proti Zavlekovu rozhodně nenastupují v roli favorita.

Budětice - Pačejov B (16:00)

Na hřišti v Rabí si nováček na fotbalové mapě Pošumaví  může vylámat proti rezervě hostů zuby, ale může také překvapit.

Myslív - Kvasetice  

Derby které mají svůj náboj . Vzájemná prestiž obou klubů slibuje vyrovnanou hru ne otevřený výsledek.

Kolinec – Milčice      

Milčice na jaře válely a vybojovaly si konečné třetí místo. Z tohoto pohledu  mohou také společně s domácím mladým kolektivem patřit mezi favority soutěže 

 

N E D Ě L E   - 17:00

 

KRAJSKÝ PŘEBOR

Koloveč - Klatovy 1898 (16:00)

Oba soupeři v přípravě podávali velice slibné výkony . Domácí se po sestupu z divize poprvé představí svým divákům v KP. Naposledy se oba celky střetly v roce 2010 kdy domácí postoupili do divize a Klatovy z posledního místa sestupovaly do 1.A třídy. V září 2009 zde Klatovy prohrály 4 : 0 a na jaře v odvetě doma skončil zápas 2 : 2.Nyní ale mají Klatovy daleko vyšší kvalitu a mohou pomýšlet v tomto duelu i na zisk nějakého bodu. 

Domažlice  B – Sušice

Přetahovaná o první místo v minulém ročníku ve které nakonec byli úspěšnější sušičtí fotbalisté vynesla oběma soupeřům postup do kraje. Kdyby se hostům podařil stejný husarský kousek jako před rokem kdy v Domažlicích vyhráli 0 : 3, byl by to krásný start  do nového ročníku.  Domácí rozhodně budou proti.

 

1.A TŘÍDA

Svéradice – Bolevec (16:00)

Dlouholetý  účastník krajského přeboru SSC Bolevec  má svojí kvalitu a určitě bude patřit mezi spolufavority soutěže. Domácí mohou v roli nováčka překvapit . Proto  jakýkoliv bodový zisk  by byl dobrým základem do startu v náročné soutěži.

 

OKRESNÍ PŘEBOR MUŽŮ

Luby B - Chanovice

Domácí rezerva jde do duelu se soupeřem který po sestupu z 1.B třídy  se představuje s novým názvem HAAS Chanovice s čistým štítem  a nebude to mít v Lubech vůbec lehké.

Horažďovice B – Týnec ( 15:00)

Horažďovická rezerva by měla mít ve své premiéře ve vyšší soutěži nad svým soupeřem navrch a  body by měly zůstat doma.

Sušice  B - Janovice 

V Sušici se očekává vyrovnaná partie. Domácí by měla evokovat k úspěšné odvetě jarní vysoká prohra na svém hřišti s janovickou Duklou 1 : 5 !

 

III. TŘÍDA

Hradešice B - Malý Bor (16:00)

Místní derby nemá favorita. Teoreticky by měli mít blíže k bodům hosté, ale jde o to co udělá případné zařazení některých hráčů domácích z A týmu, kteří mají ještě volno.

Neznašovy - Klatovy 1898 B

Hosté po postupu ze IV.třídy budou patřit k favoritům také této soutěže . Potvrdit by to mohli již v Neznašovech.

 

IV. TŘÍDA - SK. A

Měcholupy B - Nýrsko B    

Pro hosty je to premiéra do které vstupují sice v roli nováčka. Přesto mají kvalitní kádr, který by si s domácí rezervou měli poradit.

Žel.  Ruda B – Ježovy (13:00)

Souboj dvou sousedů v tabulce minulého ročníku ve které skončili o stupínek výše domácí , kteří byli i úspěšnější doma na jaře kdy vyhráli 4:1.

Vrhaveč B - Janovice B       

Lepší bilance vzájemných zápasů z minulého ročníku hovoří pro Duklu, ale domácí prostředí by mělo být  výhodou pro domácí rezervu.

Bolešiny B - Bezděkov B   

Na podzim minulého roku v duelu dvou rezerv byli úspěšnější po výhře 4 : 1 domácí.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku