Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Vašica: NAŠÍM CÍLEM JE SKONČIT NA PODZIM DO TŘETÍHO MÍSTA

Vašica: NAŠÍM CÍLEM JE SKONČIT NA PODZIM DO TŘETÍHO MÍSTA

Jitka Kilbergerová

Skončit do třetího místa v podzimní části krajského fotbalového přeboru mužů si dali za cíl v klatovském klubu. S vizitkou nováčka krajského přeboru si fotbalisté SK Klatovy 1898 v loňském ročníku vedli výborně a s konečným 4. místem vládla spokojenost.

Překvapivé, ale zasloužené

„Čtvrté místo bylo, upřímně, pro nás příjemné překvapení, protože na podzim jsme do přeboru šli s tím, že bychom brali klidný střed tabulky. A to z důvodu, že jsme měli v kádru hodně mladé kluky a nevěděli jsme, jak se s nejvyšší krajskou poperou. Kluci to ale zvládli, bylo vidět, že se kádr moc nezměnil, že byli sehraní. A po výkonech, které celou sezonu předváděli, bylo čtvrté místo zasloužené,“ uvedl k loňské sezoně klatovský trenér Lubomír Vašica.

Ke konci jara už se v základním kádru začaly objevovat další naděje klatovského fotbalu, dorostenci. Například Lužný a Štengl už budou v novém ročníku nastupovat za áčko.

Mužstvo zdobí kolektivní hra

Za úspěchem mladého týmu vidí trenér to, že v Klatovech se hraje kolektivní fotbal a že je dobrá parta. To byl podle jeho slov rozdíl od některých týmu v přeboru, kde byl manšaft někdy zbytečně rozhádaný.  „Snažíme se hrát bojovný rychlý fotbal a pokud někdo něco zkazí, tak hned spoluhráči zaskočí a pomohou. A samozřejmě naše kluky zdobí i výborný přístup k tréninkům. Řekl bych, že jsme jedním z mála mužstev v přeboru, kde chodí na tréninky čtrnáct až šestnáct hráčů. Je to samozřejmě dané i tím, že kluci jsou domácí nebo studují v Plzni, odkud snadno dojíždějí. A co je hlavní, mají chuť,“ pochválil své svěřence Vašica.

Přípravu zkoušejí se všemi

Přípravné zápasy plánovalo vedení klubu ve znamení mixu – chtělo tam mít mužstva z 1. A a 1. B třídy, z krajského přeboru i z divize. „S výběrem soupeřů jsem byl spokojený. S kvalitním soupeřem se tým „vyšroubuje“ k lepším výkonům. Navíc se nám hraje lépe proti dobrým týmům, protože tam můžeme prodat naši fotbalovost,“ vysvětlil trenér.

Z Kolovče nechtějí odjet s prázdnou

Jediná změna, kterou musel klatovský trenér řešit před vstupem do nové sezony, byl odchod stopera Ulrycha, který jako důvod uvedl studium. Na jeho místo  zabudoval mladého Štengla.

„Začínáme v Kolovči, což bude hodně těžký zápas, protože nás čeká utkání s exdivizním týmem. Proto jsme zvolili na generálku Doubravku. A věřím, že z Kolovče neodjedeme s prázdnou,“ věří Vašica.

Cíle si dal klatovský tým vysoké. Výbor, realizační tým, trenér i hráči chtějí skončit na podzim do třetího místa.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku