Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
HORAŽĎOVIČTÍ SI MUSEJÍ NAPOPRVÉ PŘIVSTAT

  

HORAŽĎOVIČTÍ SI MUSEJÍ NAPOPRVÉ PŘIVSTAT

Klatovský deník  - Jitka Kilbergerová

V loňské sezoně nasadili v krajském přeboru vysokou laťku, a proto jdou do nadcházejícího ročníku nejvyšší krajské fotbalové soutěže v roli velkého favorita, které se rozhodně nebojí. Řeč je o mužstvu FK Horažďovice.

Výkony zavazují

„Výsledek z loňské sezony, třetí místo, je vysoká laťka, ale zároveň výzva do nového ročníku. Nováčkovská euforie už vyprchala a teď si už na nás soupeři budou dávat pozor. Ale pokud se nám podaří vhodně doplnit kádr, rádi bychom toto umístění zopakovali. Vždyť přece cílem každého sportovce je neustále se zlepšovat,“ nastínil ambice horažďovického týmu jeho trenér Michal Čadek.

Měnili styl hry

Vstup do soutěže měly vloni Horažďovice dobrý. Na podzim prohrály pouze jednou, a to v Přešticích.  „Získali jsme asi maximální počet bodů, který šel,“ potvrdil Čadek.

Do jarní části ale šlo horažďovické mužstvo trochu s obavami. Nemohlo se totiž spoléhat na výkon velké opory Tomáše Jůdy, který byl prakticky celé jaro v rekonvalescenci po plánované operaci. „Tomu jsme museli přizpůsobit celou přípravu i trošku změnit styl hry. Na podzim jsme hráli otevřený fotbal, kdy jsme dávali hodně branek, ale také jsme jich dost dostali. Na jaře jsme to museli trochu uzavřít a v podstatě se nám to po taktické stránce podařilo, protože náš cíl – třetí místo – jsme splnili,“ zhodnotil loňský ročník Čadek.

Jsou neporazitelní

Horažďovice mají na svém kontě neuvěřitelnou sérii domácí neporazitelnosti – na Lipkách neprohrály 30 zápasů v řadě. „Jestli je to kouzlo? To bych také rád věděl. Ale jednou prohra přijít zákonitě musí. Jestli přijde v této sezoně nebo až v další, to se uvidí. Může to přijít ale i třeba hned ve 2. kole s Rapidem. Kluci si ale naši neporazitelnost nějak nepřipouštějí, není na nich vidět, že by se za každou cenu hnali za prodloužením této série. Doma hrajeme uvolněně, dáváme branky, spíš je to asi na soupeřích, že moc přemýšlí o tom, jestli to na našem hřišti zvládnou a jestli to zvládneme my,“ myslí si horažďovický trenér.

Opory zůstávají

Letní příprava je v Horažďovicích ve znamení návratu Jůdy. „Tým si zase začne zvykat, že Tomáš hraje. Přípravu zaměřujeme hlavně na balón, stejně se toho za měsíc nedá moc zvládnout. Spíš půjde o oživení fyzické kondice,“ vysvětlil trenér.

Do nové sezony vykročí horažďovický tým bez zásadních změn v kádru. „Z časových důvodu s námi nebude pravidelně hrát Ondra Koc, který nám v minulých dvou ročnících výrazně pomohl. Bude mimo Horažďovice, takže s ním počítat nemůžeme, nicméně slíbil, že v rámci možností by mohl nastoupit. Dobrá zpráva je, že se podařilo udržet zkušené opory jako je Vlasta Beránek nebo Petr Čadek,“ uvedl Čadek.

Těší se na derby

První utkání sehrají Horažďovice v sobotu 11. srpna v 10.15 hodin v Příkosicích. „Snad na zápas stihneme vstát,“ žertuje trenér, který se už moc těší na pošumavská derby. „S Klatovy, Sušicí a Luby jsme odehráli derby už předloni v 1. A třídě a vcelku se nám v nich dařilo. A nemusíme jezdit daleko (smích). Derby je vždycky divácky zajímavé. A protože se fotbal hraje pro lidi, je to dobré zpestření,“ řekl Čadek a dodal, že nejvíc si na svých svěřencích cení toho, že jsou skvělá parta, která se dokáže vypořádat se vším.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku