Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Z KRAJSKÉHO FINÁLE PŘIVEZLY OBĚ LUBSKÉ PŘÍPRAVKY MEDAILE

 

Z KRAJSKÉHO FINÁLE PŘIVEZLY OBĚ LUBSKÉ PŘÍPRAVKY MEDAILE

 

Na závěr soutěžního ročníku 2011/2012 se konalo v Tachově   krajské finále okresních fotbalových svazů starší a mladší přípravky. Zatím co ostatní okresy Plzeňského kraje reprezentovaly výběry okresních fotbalových svazů, fotbal z Pošumaví  byl z pověření  OFS  Klatovy pověřen reprezentovat v obou věkových kategorií mladších a starších přípravek   Start Luby .

Finálového turnaje se účastnilo v obou kategoriích celkem 7 týmů. Hrálo se systémem každý s každým a o celkovém vítězi nerozhodoval počet bodů, ale pouze počet vstřelených branek.

Jak mladší, tak starší přípravka hrála na hřištích o stejných rozměrech 25x40, tedy na hřištích, na kterých hraje starší přípravka. Navíc mladší přípravka hrála pouze v sestavě 4+1 a starší 5+1. Časový limit utkání byl 1x20 minut.

 

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA DOSLOVA VYBOJOVALA TŘETÍ MÍSTO

Mladší přípravka Startu Luby odjížděla  do Tachova oslabena  ze  zdravotních důvodů  o dva klíčové hráče  Václava Holého  a Miroslava Kavije, oba r. nar. 2003.

„ Turnaj jsme odehráli s pravděpodobně nejmladším( pouze 4 hráči končí v mladší přípravce)  a výškově nejmenším týmem tohoto turnaje “ řekl k úvodu průběhu krajského finále trenér mladší přípravky Lub Václav Řeřicha. „ To, že je hřiště pro naši omladinu opravdu veliké, jsme poznali hned v prvním  zápase proti výběru OFS Plzeň-jih. Než jsme se pořádně rozkoukali, prohrávali jsme 3:0. Naštěstí díky výstavním trefám z přímých volných kopů do šibenice jsme prohráli přijatelným rozdílem 3:2. Ale gól ze hry nám pořád chyběl. V druhém utkání jsme nastoupili proti jedinému fyzicky srovnatelnému soupeři, který se na tento turnaj probojoval, a to proti týmu OFS Domažlice. Kluci si začali mnohem více věřit. Střelecky se prosadil Martin Doubek, který čistým hattrickem během 4 minut rozhodl utkání v náš prospěch.“ okomentoval úvodní dva duely lubského fotbalového potěru  lubský kouč , který nám přiblížil také další průběh turnaje.

„ Ve třetím  utkání jsme celkem v poklidu přehráli a porazili OFS Plzeň-město.V dalším klání jsme narazili na domácí Tachov, který disponoval  nejvyrovnanějším a nejsehranějším kádrem. I když jsme v utkání vedli 2:0, na našich hráčích se začala projevovat velká únava. Dále se ukázalo, že máme sice velmi šikovného, přesto velmi malinkého gólmana, který na některé střely nemohl dosáhnout. Zápas skončil jednoznačným vítězstvím domácích borců z Tachova.“

Podle slov Václava Řeřichy se důsledky této prohry projevili na jeho svěřencích také v dalším, v pořadí již pátém zápase, kdy jasně prohráli s výběrem OFS Plzeň-sever.

„ Do posledního utkání jsme nastupovali proti pozdějšímu vítězi OFS Rokycany. V průběžné tabulce nám patřilo 5. místo. Málokdo z trenérů i z rodičů věřil před tímto zápasem v medailový úspěch, zvláště když Rokycany v předchozích  pěti utkáních obdrželi pouze 8 branek. I když jsme v zápase rychle prohrávali 2:0, naši hráči příkladnou bojovností a nasazením vrhli poslední zbytky sil do útoku a v divoké přestřelce zápas otočili ve svůj prospěch na 6:5. Tento zápas byl doslova oslavou útočného fotbalu a vrcholem fotbalovosti této věkové kategorie“  zhodnotil s určitou dávky hrdosti a sebeuspokojením  se vrátil k průběhu posledního zápasu, který byl vyvrcholením  úspěšně zvládnutého krajského finále  lubský trenér Václav Řeřicha a  dodal: „   Konečný součet branek nám nakonec zajistil nádherné 3. místo. Kluci si odvezli nejen krásné  bronzové medaile a pohár, ale také spoustu nových zkušeností a zážitků.“

Sestava mladší  přípravky Startu Luby :Daniel Hais, David Jiříček, Václav Hrach,  Josef Beneda, Martin Doubek, Václav Řeřicha,   Štěpán Tomaka, Jakub Javorský, Tomáš Mastný.

Výsledky mladší přípravky:  Startu Luby  -  OFS PLZEŇ-JIH  2 : 3 (Řeřicha2),    OFS DOMAŽLICE  6 : 3  (Doubek 4, Řeřicha, Hais), PLZEŇ-MĚSTO  4 : 2 (Doubek 2, Řeřicha 2),  OFS TACHOV  4 : 8    (Řeřicha 2, Doubek, Hais),  OFS PLZEŇ-SEVER 1 : 5   (Řeřicha),  OFS ROKYCANY  5 : 6 (Doubek 3, Řeřicha 2, Hais. )

 

STARŠÍ PŘÍPRAVCE CHYBĚL NEJVYŠŠÍ METĚ JEDEN STUPÍNEK

Starší přípravka Startu Luby , která rovněž reprezentovala OFS Klatovy ve  finálovém turnaji v Tachově měla za soupeře stejné výběry OFS jako jejich mladší  kluboví vrstevníci. Také systém byl stejný  a vítězem se stalo  družstvo, které nastřílelo  nejvíce branek. „

 Úvodní zápas se našim hráčům vydařil a  soupeřům z Nepomuka (Plzeń – jih) vstřelili 4 branky uvedl v úvodu svého hodnocení sekretář Startu Luby Karel Křížek, který dále k průběhu vystoupení klubovové starší přípravky v krajském finále řekl : „ V dalším průběhu turnaje ale našim střelcům zvlhnul střelecký prach, zahazovali spoustu vyložených šancí a místo snahy vstřelit co nejvíce branek se snažili udržet příznivé skóre zápasu a tak soupeřům z OFS Domažlice, Tachov a Plzeň – město dali v každém zápasu pouze jediný gól.  Až ke konci turnaje naši kluci  pochopili, že nezáleží na výsledku utkání, ale na počtu vstřelených branek a začali se prosazovat i střelecky. S výběrem OFS Plzeň – sever vstřelili 3 branky, v posledním utkání předvedli se soupeřem s Rokycan střelecký koncert a s 9 vstřelenými brankami se vyhoupli celkově na druhé místo společně s družstvem Domažlic. Protože vzájemné utkání, jako pomocné kritérium, skončilo nerozhodně 1 : 1, rozhodovala střelba pokutových kopů. V těch prokázali naši hráči  pevné nervy a dobrou střeleckou mušku a zvítězili 3 : 2. Celkově tak obsadili velmi pěkné druhé místo za domácím Tachovem a převzali od zástupců PKFS stříbrné medaile“  

                Družstvo starší přípravky Startu VD Luby reprezentovalo v sestavě: Schejbal David, Maňas Vít, Krejčiřík Zdeněk, Pivoňka Matěj, Hejduk Martin, Hais Jakub, Malát Sebastian, Flosman Pavel a Šebesta Jan. Nejlepším střelcem družstva byl Malát Sebastian se 7 góly.

                Společně s mladší přípravkou, která obsadila 3. místo, sklidili pochvalu od trenérů za vzornou reprezentaci OFS Klatovy.

 

 

Společné foto obou úspěšných mladších (bronzových) a starších přípravek (stříbrných) Startu Luby v krajském finále které se hrálo v Tachově.                             Foto archiv Startu Luby





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku