Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
BYLI JSME U TOHO …

BYLI JSME U TOHO …

 

        Jako každý rok v tuto dobu, též i v r. 2012 se klatovská odbočka FO SLAVIA Praha zúčastnila 23. 6. 2012 dvanáctého celostátního setkání odboček přátel nejstaršího fotbalového klubu v Čechách SK SLAVIA Praha, který v tomto roce slaví 120 let svého trvání.

        Setkání se konalo v překrásném areálu sokola Plas , vedle turnaje v malé kopané bylo spojeno s řadou kulturních akcí a neposlední řadě s představením a setkáním s novým generálním ředitelem   SK SLAVIA Praha p. Kusím, který se dostavil s asistentem trenéra Rady M. Poustkou, za hlavní výbor OP byl přítomen předseda ing. Adamec, místopředseda Dr. Dobiaš, člen výboru a ředitel celé akce př. Moulis z pořadatelské odbočky Žilov.

        Setkání bylo velmi dobře připraveno. Zúčastnilo se24 mužstev rozdělených do čtyř skupin A,B,C,D. Hrálo se na čtyřech sektorech současně v počtu 5 hráčů (brankář a čtyři hráči v poli). Byli jsme vylosováni do skupiny Josefa Bicana,  která se odehrála v sektoru A. do skupiny byly nalosovány tyto týmy Nečín – vítěz posledních dvou ročníků, Žilov A, Hodonín, Hostinné, Sudovo Hlavno a Klatovy.

        Vzhledem k tomu, že souběhem událostí, zranění, pracovní zaneprázdnění, výročí, turnajů atd., se nám nepodařilo realizovat původní počet hráčů a složení silného celku odjeli jsme v ranních hodinách  23. 6. 2012 s brankářem Vaňkem a třemi hráči do pole bratry Krejčiříky a kapitánem mužstva Tomášem Strnadem, který nastoupil  né zcela zdráv. Mužstvo doprovodili předseda J. Junek, místopředseda M. Zajíček a členové Z. Holý a L. Hřebec.

        Výbor i hráči se rozhodli, že i přes tyto nepříznivé okolnosti nastoupíme. Na místě jsme se dohodli s vedením turnaje o výpomoci dvou hráčů do pole, abychom mohli střídat alespoň jednoho hráče. Takto oslabení, ale s vůlí prosadit se dobrým výkonem mužstvo nastoupilo pod vedením          1.místopředsedy OP Klatovy Milana Zajíčka.

        V prvním zápase se mužstvo teprve sehrávalo a poznávalo. Po dvou brankách hned v úvodu utkání jsme prohráli se Sudovým Hlavnem 2 : 0 i když v průběhu utkání došlo u nás ke zlepšení herního projevu v utkání trvajícím 10min. i přes toto zlepšení nebyl čas na vyrovnání. V dalším utkání jsme ještě 1 min. před koncem vedli 2: 1 nad pozdějším finalistou Hostinným, po chybě v rozehrávce z naší strany skončilo utkání remízou 2 :2. Pak již přišel úspěch vítězství nad Hodonínem 1 : 0, remíza se Žilovem A 1 :1. V závěru jsme s velmi silným celkem Nečína odešli po zcela vyrovnaném průběhu a neproměněných šancí z naší strany poraženi 2 : 1. Přesto jsme postoupili do osmifinále, kde jsme ještě 3min. před koncem vedli 2 : 0 s Fanklubem. V závěru se projevila únava, která k malému počtu hráčů se dala předpokládat utkání skončilo 2 : 2 a také naším vyřazením na pokutové kopy 2 : 3. Skončili jsme v lepší části ze 24 zúčastněných  mužstev, v souběžně probíhajícím Memorialu Petra     Dunhubla pak na 8 místě.

        Celé setkání probíhalo ve vynikající sportovní, společenské a kulturní atmosféře, proto jsme velmi rádi, že přes všechny těžkosti jsme se rozhodli zúčastnit se. Podle reakcí okolí můžeme s uspokojením konstatovat, že OP Klatovy po svém znovuzrození v r. 2009 jsou velmi pozitivně vnímány jak jednotlivými odbočkami  tak i vedením OP v zastoupení předsedou ing. Adamcem, Dr. Dobiašem a př. Moulisem.

        Na závěr jsme přesto uspěli v kulturní části programu, kdy náš předseda př. Jeroným Junek zvítězil ve vědomostním kvízu, pořádaném ke 120. Výročí založení SK SLAVIA Praha, což při velkém počtu účastníků je velký úspěch a to svědčí, že na místě předsedy máme fundovanou osobnost.

Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným z Klatov za nezištnost a velmi dobré reprezentativní vystupování.

         Příští rok se toto setkání bude konat v Mníšku pod Brdy. S přípravou chceme v r. 2013 začít co nejdříve a doufáme, že se tentokrát vyhneme všem nepříjemnostem, které nás potkaly nyní a podaří se nám se členy OP Klatovy sestavit mužstvo zajišťující dobrou reprezentaci po sportovní i společenské stránce.

 

Za OP Klatovy                                                                                                                                                                                    1. místopředseda   M. Zajíček

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku