Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Baráž LUBY POSTOUPILY DO KRAJSKÉHO PŘEBORU

  

 

PARÁDA. LUBY TO DOKÁZALY!

Start vyhrál i druhé barážové utkání a je čtvrtým pošumavským týmem v krajském přeboru

Jitka Kilbergerová – redaktorka Klatovský deník

To, co by si asi nikdo po podzimu nedokázal představit ani v nejbujnější fantazii, se v neděli v podvečer stalo realitou. Fotbalisté Lub zvládli baráž o postup do krajského přeboru a po domácí výhře 1:0 vyhráli i v odvetě na Bolevci 3:0. Doplnili tak již jistou trojici týmů z Pošumaví v krajském přeboru pro ročník 2012/2013 – Horažďovice, Klatovy a Sušici. Po skončení zápasu v Bolevci na hřišti tak mohl zaznít vítězný pokřik Lubských: „Tak jsme v krajském přeboru, no a co!“ S fotbalisty navíc mohli slavit i lubští fanoušci, kteří přijeli tým podpořit ve velkém počtu a byli slyšet hlavně oni.

BOLEVEC – LUBY 0 : 3

Bolevečtí nastoupili do zápasu bojovně s odhodláním zachránit se v přeboru, o čemž svědčily bolevecké vlajky namalované na jejich tvářích. Hned v počátku utkání si domácí vytvořili obrovskou šanci, kterou ale úplně zbytečně překombinovali. Bolevecký hráč už byl sám před lubským gólmanem Kalašem, ale míč ještě poslal doprava spoluhráči, aby dal gól do prázdné branky, a tak nakonec svoji možnost promarnili. Pak se hrálo nahoru dolů se šancemi na obou stranách. Po půlhodině hry kopaly Luby přímý kop. K míči se postavil Šůs a parádní střelou přes zeď vymetl šibenici. Gólman si sice na míč konečky prstů sáhl, ale víc s povedenou střelou nedokázal udělat. Tímto výsledkem také skončil první poločas.

Bolevečtí se ale nevzdávali, do druhé půle nastupoval se snahou o otočení výsledku, ale velká zodpovědnost a přemotivovanost jim spíš ublížily. Rozhodčí pouštěli během utkání poměrně tvrdou hru a ani jednou nevytáhli žlutou kartu. Čtvrt hodiny před konce už byli domácí hodně psychicky „rozhození“, jeden z jejich hráčů neudržel nervy na uzdě, slovně se pustil do hlavního rozhodčího, který ho nekompromisně poslal do sprch. Bolevečtí ještě zkusili po vzoru Lub z domácího utkání zatlačit, ale snaha jim vydržela asi čtyři minuty, protože otevřeli obranu a z rychlého protiútoku lubský Šůs dal druhou branku svoji i hostů. V samém konci utkání navíc dostal střídající Švec krásnou přihrávku před prázdnou branku, nemýlil se a upravil konečné skóre na 3:0 pro Luby.

Poločas: 0:1. Branky: Šůs 2, Švec. Sestava Lub: Kalaš, Pivoňka, Vejskal, K. Křížek, Javorský, Koželuh, M. Křížek, Šnour, Mlejnek Švátora, P. Voráček, J. Voráček, Švec a náhradní gólman Kodeš.

Předseda oddílu TJ Start VD Luby Emil Strádal na zápase s týmem nebyl, ale celých devadesát minut strávil s mobilem v ruce. „Forma a kvalita týmu měla z pohledu jarních výsledků stoupající tendenci, a tak jsem klukům přál, aby si krajský přebor zahráli, protože si to zasloužili. Po prvním zápase u nás jsme viděli, že je soupeř hratelný, takže kluci odjížděli s tím, že tam nějaký gól dají. Když jsem měl informaci, že vedeme po poločase 1:0, tak už jsme věřil, že to vyjde. A popravdě výsledek 3:0 mě hodně, ale příjemně překvapil,“ uvedl Strádal a dodal, že by chtěl moc poděkovat všem, udělali velký kus práce a skvěle reprezentovali oddíl, hráčům, trenéru Pavlu Bečkovi, vedoucímu družstva Karlu Vondráčkovi a také členům výkonného výboru. Strádal byl také potěšen, že práce v oddílu, kdy začali v 90. letech budovat tým na vlastních odchovancích, přinesla ovoce.

Na první, čtvrteční barážové utkání se do Lub přijel podívat i trenér Klatov Lubomír Vašica. A Luby se po úspěšné baráži nakonec v příští sezoně s Klatovy potkají. „Bylo vidět, že Luby mají hodně bojovné mužstvo, hrají silovější důrazný fotbal, chodí ve velkém počtu do velkého vápna, takže na mě působili sympatickým dojmem. To, že do přeboru postoupily i Luby, bude určitě oživení soutěže, na derby přijde určitě hodně lidí, bude pěkná divácká kulisa, takže si myslím, že příští ročník bude hlavně pro klatovský region hodně zajímavý,“ těší se Vašica.

DESET STATEČNÝCH SE NEVZDALO

Jitka Kilbergerová - redaktorka Klatovský deník

Přestože soupeř hrál v právě skončeném fotbalovém soutěžním ročníku krajský přebor a i přesto, že hráli od 64. minuty o deseti, ukázali fotbalisté Startu Luby, proč se během jara dostali z 13. místa až do baráže o postup z 1. A třídy. Lubští ukázali kolektivního bojového ducha a zaslouženě první barážové utkání proti Bolevci doma vyhráli.

Luby – Bolevec 1:0

Fotbalisté Lub byli od začátku lepším týmem, vypracovali si řadu gólových šancí.  Bylo jasně vidět, že Luby mohou a Bolevec musí. Nejvíce šancí měl v prvním poločase domácí Aleš Čížek, ale při všech mu chyběl kousek štěstí a klidu k přesnému zakončení. A nebyl zdaleka sám. Lubští pálili směrem na boleveckou branku často a nebezpečně, ale Karel Křížek nebo Koželuh z jasných šancí nedokázali balon dopravit za brankovou čáru. Bolevec po celý poločas nenašel recept na s chutí hrající domácí a vytvořil si jen jednu šanci, ale tu mu zhatil dobře postavený lubský gólman Kalaš. Velké emoce vzbudila u domácích diváků sporná nastřelená ruka boleveckého hráče v jeho vlastním pokutovém území. Ani jeden z rozhodčích ji však na rozdíl od diváků neviděl. Týmy tak odcházely do šaten za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začali náporem po poločasové domluvě v kabině hosté, kteří prvních pět minut pořádně Kalaše zaměstnávali.  Luby se ale brzy vrátily ke své hře a byly zase nebezpečnější – Kostolanský i Švátora hlavičkami pořádně vyděsili obranu Bolevce. Diváci, kteří byli s výkony sudích i nadále hodně nespokojeni a dávali jim to hlasitě najevo, se hodně rozběsnili, když hlavní sudí za řeči vyloučil v 64. minutě domácího Kostolanského.

Hosté se ujali aktivity, ale Lubští skvěle bránili, ale sympaticky„nebetonovali“, když měli šanci, vyrážela dvojice Koželuh – Švátora do protiútoků. Hosté logicky převzali otěže hry, vždy na dlouhou dobu zavřeli Luby na půlce, ale  míč je ve finálních přihrávkách neposlouchal nebo včas zasáhl Kalaš s pomocí obrany. Když už se zdálo, že se tři stovky diváků gólu nedočkají, vyskočil v 89. minutě po centru ze standardní situace nejvýš domácí Aleš Mlejnek a poslal Luby do vedení. Hosté ještě zahrozili v poslední minutě nastavení, ale i tuto šanci jim zmařil Kalaš. Po závěrečném hvizdu tak na hřišti i mezi diváky  vypukla obrovská radost ze zasloužené výhry.

Foto :Jitka Kilbergerová - redaktorka Klatovský deník

„Kluci zaslouží pochvalu za výkon, bojovali, co mohli a upřímně, měli jsme i trochu štěstí,“ řekl po utkání lubský trenér Pavel Bečka.

Poločas: 0:0. Branka: 89. Mlejnek. Rozhodčí: Štokl – Mifková, Rubáš. ČK: 1:0 – 64. Kostolanský. Diváků: 300.

Sestava Startu Luby: Kalaš, Turner, K. Křížek, Javorský, Koželuh, M. Křížek, Šnour, Mlejnek, Švátora (83. Pivoňka), Kostolanský, Čížek (68. P. Voráček).





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku