Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 26. kolo 16. – 17.6. 2012

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

VELKÉ HYDČICE SE LOUČÍ S OP  TÍM NEJLEPŠÍM ZPŮSOBEM

 

Velké Hydčice jsou na fotbalové mapě OFS Klatovy  zapsány s visačkou dlouholetého stabilního účastníka okresního přeboru. Každá historie klubu se někdy mění a o změně rozhodují nejen výkony, ale hlavně výsledky . U Velkých Hydčic se historie  měnila  jen v době, kdy postoupila a hrála  1. B třídu. Čas zamířit opačným směrem, směrem dolů do nižší soutěže než OP  v právě skončeném ročníku dozrál. Po pravdě řečeno, klub bez toho aniž by si vychovával vlastní odchovance v mládežnických týmech  věkem stárne . V předcházejících  dvou ročnících se pohyboval ve spodních patrech tabulky, zatahovalo se, ale potřetí za sebou už se zatáhlo definitivně. Možná že pouze na rok, to ukáže čas. Přesto hráči z Velkých Hydčic ikdyž již bylo již dávno o jejich sestupu rozhodnuto to tak se říká „nezabalili“  a rozloučili se s okresním přeborem velice důstojně. Ač to nikdo nečekal odvezli si z Lub s přispěním domácích výpadku bod za remízu a další za úspěšnější střelbu pokutových kopů.

Kde jsou ty časy, kdy nedohrávání zápasů z důvodu klesnutí hráčů na hrací ploše pod předepsaný počet (sedm ) hráčů nebyl dohrát. Nejen v soutěžích mládeže, ale také v soutěžích dospělých je to výjimka , která potvrzuje pravidlo. Tou byl zápas posledního kola OP ve Vrhavči.

 Pro domácí to znamená kontumační výhru, pro hosty se závěr sezóny ještě minimálně o docela tučnou pokutu prodraží.  I takový  pro nováčka přeboru Sokol Běšiny, který na jaře prohrál pouze ve dvou zápasech a dokonce útočil na zisk 4. místa  může být trpký konec fotbalového  jara. Něco ale nemohlo být v pořádku(viz níže uvedený komentář k utkání), když do druhé půle nastoupili hosté prý z důvodu, aby jim HR nevyloučil hráče nastoupili bez tří borců a když po 70.minutách hry se jim zranil další hráč, musel rozhodčí Josef Blaheta z důvodu nedostatku hráčů Sokola Běšiny  za stavu 1 : 1 (!!) utkání ukončit .

Daleko radostnější bylo loučení s jarní sezónou letos ve srovnání s minulým rokem v Dlouhé Vsi.  V loni se zde smutnilo z důvodu sestupu z 1.B třídy, letos se zase radují z postupu návratu do stejné soutěže. Dlouhoveským se tak podařil stejný husarský kousek jako před rokem TJ Žichovice , které si vedly po sestupu obdobně a nyní se již oba kluby mohou těšit na podzimní místní derby v krajské soutěži. Žihobce, které po čestném boji nechaly body na hřišti vítěze přeboru jako druhý tým z OP sestupují.

Postup do 1 B třídy: Tatran D. Ves . Sestup do III. třídy : TJ Žihobce a Tatran Velké Hydčice

 

VRHAVEČ - BĚŠINY  1 : 1(1:1)

Jindřich Pacner

V posledním utkání OP přivítala Vrhaveč na svém hřišti celek Běšin. Zápas se hrál za velmi úmorného vedra,které ubíralo všem aktérům tohoto zápasu velké množství sil.V samotném zápase se hostující celek dostal do vedení v 10.min. zásluhou M.Ceplechy 0:1.Do konce I.poločasu ještě stačili domácí hráči zásluhou M.Minaříka ve 42.min. srovnat na 1:1. Od tohoto okamžiku vzplály na hřišti velké emoce mezi rozhodčím Blahetou a hostujícími hráči. Podle informací z hostující lavičky a samotných hráčů jim bylo ze strany rozhodčího Blahety vyhrožováno,že jim ve II. poločase vyloučí 3 hráče.To vyústilo v situaci,že hosté měli obavy o své hráče z důvodu vyloučení a tak nastoupili do II.poločasu oslabeni o tři zraněné hráče. Po necelých 25.min. se zranil další hráč a rozhodčí proto utkání předčasně ukončil z důvodu malého počtu hostujících hráčů.Přítomní diváci na tomto utkání si jistě sami udělají obrázek o tom kdo byl hlavním aktérem těchto okamžiků. Více se nechci k inkriminované situaci vracet a už vůbec ji komentovat.

Branky: 42. Minařík  - 10. Ceplecha Martin.Rozhodčí: Blaheta Josef. ŽK: 1 : 3. . Diváků: 50.

Sokol Vrhaveč: O.Pressl -M.Skřivánek, V.Mayer, V.Tomaka, V.Hrach - L.Lorenc, P.Jiřinec, M.Minařík, J.Potužník(K) -T.Vejskal, L.Vacovský.

 

JANOVICE – MOCHTÍN  B   5 : 2 ( 4 : 0)

Václav Slivoň

V posledním kole přivítal domácí tým Mochtín B , který ještě bojoval za zachování OPM i pro příští sezonu . Dukla se chtěla i v posledním kole prezentovat slušnou gólovou nadílkou , jak bylo v posledních kolech zvykem a speciální motivací pro domácí hráče bylo loučení s trenérem Ivanem Petličarovským, který „ velel „ týmu od roku 2005.

Domácí tým v 1 poločase i přes panující tropické teploty si vytvořil silnou převahu , místy až v exhibičním stylu . Během první 45 minutovky nasázel nevýraznému soupeři 4 góly, 2x se trefil M.Urban , po jedné trefě přidali V.Slivoň a J.Müller. Navíc domácí hráči ještě další 4 čisté 100% šance zahodili . Hosté se ocitli pouze 2 x ve velmi slušné šanci před domácí svatyní , nicméně brankář K.Šnejdar se vždy blýsknul skvělým zákrokem.

Ve druhé půli domácí hráči ubrali na kvalitě hry , soupeř se doslova probudil začal potvrzovat před zápasové předpoklady , že chce uhrát body . A tak se hráči Mochtína dostávali častěji před branku domácích a do 63 minuty se jim podařilo 2 x skórovat, úspěšnými střelci byli Novák a Poupa .Do tohoto se vklínila v 51 minutě i branka na opačné straně , to se dnes již potřetí trefil domácí M.Urban . Mochtín ve druhé půli mohl přidat další góly , ale opět minimálně ve třech případech byl proti dnes výborně chytající domácí brankář K.Šnejdar .

Dukla tak i v posledním zápase si připsala 3 body a  po nevýrazném podzimu , kdy před jarní části tento tým byl namočen v sestupových vodách, se domácí tým vyhoupl na 5 místo se 70 zásahy do sítě soupeřů.

Sestava Dukly:  K.Šnejdar  – J.Hájek ( K ) – P.Šobek ( 68 R.Diviš )  , D.Kološ  , R.Mandák ( 62 S.Kotlan ) –  J.Müller   ,P.Petruška , M.Urban, V.Valečka   – V.Slivoň, M.Hájek

Branky: 28., 34.,. 51. Urban M, 20. Müller J, 40. Slivoň V – 49. Novák , 63. Poupa M. Rozhodčí: Pastyřík. ŽK: 0 : 2. Diváků: 60.

  

LUBY B  -  VELKÉ HYDČICE  4 : 4 (2 : 1)  NA PK 4 : 5

Karel Křížek

Poslední mistrovské utkání jara se odehrálo ve velmi vlažném tempu. Domácí měli více ze hry v prvním poločasu a na začátku druhého, závěr zápasu však trestuhodně vypustili a dovolili soupeři vyrovnat  na  4 : 4, když už vedli 4 : 1.  V pokutových kopech byli šťastnější hosté z Velkých Hydčic, když po osmé sérii vyhráli 4 : 5.

Už v 6. minutě vedli domácí 1 : 0, kdy Vasyl Sydorenko hlavou po centru zleva otevřel skóre zápasu. Ve 20. minutě rozhodčí odpískal faul domácího  obránce v pokutovém území a Hejpetr  z nařízené penalty srovnal na 1 : 1. Ve 23. minutě se prezentoval pěknou střelou k tyči domácí Vojta Kurc a uzavřel skóre prvního poločasu na  2 : 1.  Ve druhém poločasu v 54. minutě  zvýšil  Petr Papay hlavou na 3 : 1 a v 57. minutě opět Vojta Kurc už na 4 : 1. Závěr zápasu ale domácí úplně vypustili a hosté toho dokonale využili, když  v rozmezí  15. minut  srovnali na 4 : 4. V penaltovém rozstřelu se pak až v osmé sérii rozhodlo o vítězství hostů 4 : 5.

Branky:  23. a 57.  Kurc Vojtěch,  6. Sydorenko Vasyl, 54. Papay Petr - 20. Hejpetr Zdeněk (PK), 68. Korda Pavel, 72. Kropáček Vladislav, 82. Kapusta Milan

Rozhodčí: Habada Vladislav; ŽK: 3 : 4; ČK: 0 : 1(90. Kapusta Milan);    Diváků : 70.

Sestava domácích: Kodeš Petr, Smolík Pavel, Šindelář Jiří, Vondráček Jiří, Heřman Štěpán, Voráček Josef, Papay Petr, Kurc Vojtěch, Hradecký Zdeněk, Sydorenko Vasyl a Johánek Marek, střídali Hanus a Schrötter.

 

SRK ŽELEZNÁ RUDA -TJ SOKOL TÝNEC 4 : 0 (1 : 0)

Branky : Greiner David 3,Duda Jaroslav . Rozhodčí : Abraham Josef. ŽK: 1 : 1. Diváků: 60.

 

DLOUHÁ VES –ŽIHOBCE     4 : 2 (1:1)              

Krůs Josef

 Zápas, kde už šlo pouze o dobrou kopanou a dobrý pocit z ukončené sezóny. V 1.pol.mírná převaha domácích, která byla s přibývajícím časem markantnější. Hosté nastoupili na domácí bez respektu a vytvořili si také několik zajímavých fotbalových akcí. Z jedné z nich padl vedoucí gól hostů- v 5.min. si hostující M.Lamberger vypracoval gólovou šanci a bez většího zájmu dom.obrany pěknou střelou překonal dom.brankáře. Na 1:1 vyrovnal po individuální akci Onřej Goby. Brzy po zahájení 2.poločasu se dostává k míči Honza Riepel a umístěnou střelou zvyšuje na 2:1. V 75.  a  77.min. zvyšuje P.Páleník  na 3:1,resp.na 4:1 - čtvrtý gól byl tentokrát z VPK umístěný přesně k tyči. V 86.´stačil ještě snížit hostující Roman Melka, který si se svým kolegou v útoku pohráli s obráncem domácích, kterému nikdo v bránění nepomohl a tak to muselo zákonitě skončit snížením na 2:4.

Opouštíme okres ve kterém jsme se setkali většinou s kvalitními fotbalisty a až na výjimky i s příjemnými lidmi, kteří se kolem fotbalu pohybují. Osobně děkuji našim hráčům za dobré výkony a dobrý kolektiv, který se postupně vytvořil. Hlavní poděkování patří Jirkovi Jakšovi, který Dlouhou Ves neopustil ve chvílích nejtěžších a neutekl od rozdělané práce. Díky patří také rozhodčím, kteří si za pár korun vyslechnou mnohdy nemístnou kritiku od diváků i hráčů.

Branky: 24.´Goby Ondřej ,49.´ Riepel Jan, 75. a  77´. Páleník Petr

- 5.´Lanberger Martin a 86.´Melka Roman. Rozhodčí:J.Javorský. ŽK: 1 : 2. Diváků: 100.

 

NEZAMYSLICE – VELKÝ BOR   2 : 0 (1 : 0)

Branky:  35. Musil, 89. Aschenbrener . Rozhodčí Petrželka František. ŽK: 1 : 0. Diváků: 70.

 

SUŠICE B - HRÁDEK  0 : 0 (0 : 0) na PK 3 : 2

V tradičním derby za úmorného vedra, nenašli střelci tu správnou mušku. Obě mužstva si vypracovala několik gólových šancí, ale míče v síti se diváci dočkali až při střelbě pokutových kopů. V těch byli úspěšnější domácí.

ŽK:  2 : 0. Rozhodčí: lažánek Karel. Diváků: 120.

Sestava TJ Sušice: Jarolím - Bešta, Sachr, Kalný, Mataše - Žežulka (Chmelík), Marek, Hubáček, Šimeček (Novák) - Šlais, Blažek

 

 

 

 

 1. Dlouhá Ves          26  19   3   4   78 : 26    61  ( 21)

 2. Vrhaveč             26  15   7   4   44 : 29    56  ( 13)

 3. Nezamyslice         26  14   4   8   57 : 43    49  (  7)

 4. Železná Ruda        26  13   4   9   64 : 59    45  (  4)

 5. Janovice            26  11   7   8   70 : 51    44  (  1)

 6. Sušice  B           26   9   9   8   51 : 44    43  ( -3)

 7. Běšiny              26   9  10   7   43 : 34    42  ( -2)

 8. Hrádek              26  11   5  10   40 : 41    41  ( -1)

 9. Luby B              26   8  11   7   53 : 39    37  ( -4)

10. Velký Bor           26   8   3  15   50 : 61    30  (-12)

11. Týnec               26   7   5  14   50 : 65    29  (-13)

12. Mochtín B           26   8   3  15   35 : 60    29  (-12)

13. Žihobce             26   5   6  15   35 : 79    22  (-18)

14. V. Hydčice          26   2   9  15   25 : 64    17  (-24)

 

 

 

V tabulce je započítán kontumační výsledek z utkání Vrhaveč – Běšiny 3 : 0 a tři body ve prospěch Sokola Vrhaveč z důvodu nedohrání utkání pro malý počet hráčů hostů. Tento výsledek ale podléhá schválení STK!!

 

POSTUP  : Tatran Dlouhá Ves  do 1.B třídy

SESTUP :  TJ Žihobce a Tatran Velké Hydčice  do III. třídy

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

HORAŽĎOVICKÁ REZERVA DOKÁZALA ŽE BYLA NEJLEPŠÍ

 

V závěrečném kole III. třídy se na hřišti v Bolešinech ve vzájemném souboji utkali dva soupeři, kteří společně postupují do okresního přeboru. Radost domácích z historického úspěchu klubu nepokazil ani suverén soutěže z Horažďovic, který potvrdil, že byl v této soutěži jasně nejlepší. Střelecky se opět  zaskvěl  Petr Mičkal. Přestože měl dopolední zápas KP s H. Týnem v náročném počasí v nohách byl autorem všech čtyř branek hostů .

Nemilé překvapení na závěr připravil Sokol Měcholupy. Tým ještě tři kola před koncem s ambicemi na postup podlehl doma sestupujícímu Sokolu Myslív. Přehlédnou nelze ani výsledek v Hartmanicích. Domácí své úspěšné jarní tažení zakončili doma výraznou výhrou nad exúčastníkem OP TJ Bezděkov.

Postupy do OP: FK Horažďovice B a SK Bolešiny. Sestupy do Iv.třídy : Sokol Myslív, Start H.M.Boží. 

BOLEŠINY - HORAŽĎOVICE B  1 : 4 (0 : 2)

Branky : 87. Slováček David - 23., 45., 52. a 87. Mičkal Petr. Rozhodčí: Kurc Lubomír. ŽK: 0 : 1. Diváků:  60.

 

HARTMANICE - BEZDĚKOV 4 : 1 (1 : 0)

Branky : 13.,77. Sládek Petr,56. Krátký Antonín,67. Drha Marek - 79. Novák Václav

Rozhodčí: Staněk . ČK: 0 : 1(Netal Miroslav). Diváků: 80.

 

VELHARTICE - NALŽOVSKÉ HORY 1 : 1 (1 : 1)

Branky:31. Rendl - 12. Štěch Petr. Rozhodčí :  Mazanec. ŽK: 2 :3 Diváků: 60.

 

MĚCHOLUPY – MYSLÍV 0 : 1 (0 : 1)

Branky: 28. Sládek Jan. Rozhodčí: Hessová Tereza.   ŽK 2:2, Diváků: 60.

 

HORY MATKY BOŽÍ – HRADEŠICE B   0 : 5 (0 : 2)

Martin Šůs

Rezerva Hradešic posílena o několik hráčů A týmu cestovala na půdu již jistého sestupujícího a tak se zápas hrál v pouťovém tempu. K zápasu hosté přistoupili zodpovědně a již v první minutě měl obrovskou šanci Martin Florián, ale trefil pouze břevno. Tímto však snaha hostů skončila a iniciativu převzali domácí, kteří si během několika minut vytvořili tři tutové šance, které brankář Šůs zneškodnil. Když tlak domácí vrcholil, utekl po levé straně hřiště hostující Sekyra a krásným centrem nalezl zcela osamoceného Kotiše, který s přehledem proměnil. Od této chvíle se hosté stále více dostávali před branku domácích a výsledkem byl gól do šatny z kopačky Milana Melky, který se trefil nádhernou přízemní střelou ze 20 metrů a potěšil tak své krásné fanynky , které si přivezl společně s bratrem Lukášem na zápas sebou.Do druhého poločase hosté vlétli aktivně a odměnou jim byl gól , který technicky k tyči umístil hrající trenér Václav Hlaváč. Ten samý hráč přidal v 85. min. ještě jeden zářez, když nepříliš tvrdou střelu  jinak výborně chytající domácí brankář podcenil a ta skončila za jeho zády. V závěru se trefil ještě Sekyra a uzavřel tak stav na konečných 0:5.

Branky:  24' Kotiš V.,  41.  Šmrha M.,   47., 85.  Hlaváč V., 88. Sekyra J.   Bez karet, Diváků:  70. Rozhodčí:  Bala Petr.

 

VEŘECHOV - STRÁŽOV B   1 : 3 (0 : 3)

Jaromír Hnídek(veřechov)

Utkání průměrné úrovně se neslo ve velice přátelském duchu. V prvním poločase hosté dokázali využít chyb v obraně domácích a prakticky rozhodli o utkání. Ve druhém poločase měli domácí navrch,  stačilo to   jen korigování výsledku brankou kterou dal v 68. minutě Hodánek. 

Vaněk Josef (Strážov)

Hosté odjížděli k poslednímu zápasu do Veřechova v hodně kombinované sestavě, ale s cílem pokusit se zvítězit. Od začátku zápasu působili lepším dojmem a také si vytvořili převahu, která byla korunována ve 26 minutě střelou Helma L. bez přípravy z hranice velkého vápna, která skončila přesně u tyče 0 : 1. Za chvíli se ocitl ve vyložené šanci Kiesenbauer L. ale neproměnil. Ve 30 minutě střelu Helma L. zastavil domácí hráč rukou a kopala se penalta, kterou bezpečně proměnil Kalista R. 0 : 2. A ještě ve 42 minutě centroval z poloviny hřiště Švůgr T. do pokutového území a domácí brankář si vyběhl, ale míč mu proklouzl mezi prsty do branky 0 : 3 a tímto výsledkem skončil první poločas. Do druhého poločasu nastoupilo mužstvo jako vyměněné velké množství nepřesných přihrávek nedařila se souhra a domácí začali mít převahu. V těchto chvílích mužstvo podržel brankář Javorský M., ale i v 62 minutě byl na střelu z hranice penalty krátký a domácí snížili na 1 : 3. Ke konci zápasu měl šanci Kiesenbauer L. a dvě velké příležitosti neproměnil Šmalcl R. Zápas se hrál za velkého tepla, které ubíralo všem hráčům síly. Jsem velmi rád že mužstvo v posledním zápase zvítězilo a s pohledu nováčka soutěže skončilo na pěkném 6. místě.                                               

 Sestava - Javorský M., Kreibich K., Helm L., Švůgr T., Hosnedl M., Kalista K. ( 50 min. Vaněk L. ), Vlček L., Koláček O., Kalista R., Kolář M., Kiesenbauer L. ( 76 min. Šmalcl R. )

Branky: 68. Hodánek Josef – 25. Helm Lukáš, 30. Kalista Robert (PK),41. Švůgr Tomáš

Rozhodčí: Kurc Lubomír. ŽK: 2 : 1. Diváků: 60.

 

NEZNAŠOVY – MALÝ BOR  1 : 2 (0 : 0)

Branky: 47. Ponocný Pavel – 53. Dvořák Václav, 88. Hozman Václav . Rozhodčí : Jiří Bureš. ŽK: 1 : 0. Diváků: 50.

 

 

 

 

 1. Horažďovice B       26  23   2   1   96 : 17    71

 2. Bolešiny            26  16   7   3   75 : 28    55

 3. Měcholupy           26  15   3   8   61 : 29    48

 4. Bezděkov            26  13   4   9   57 : 53    43

 5. Malý Bor            26  14   1  11   70 : 38    43

 6. Strážov B           26  14   1  11   55 : 51    43

 7. Velhartice          26  11   5  10   48 : 58    38

 8. Hradešice B         26  12   2  12   51 : 58    38

 9. Hartmanice          26  11   4  11   48 : 44    37

10. Nalž. Hory          26  11   2  13   53 : 63    35

11. Veřechov            26   9   4  13   48 : 54    31

12. Neznašovy           26   7   3  16   42 : 70    24

13. Myslív              26   2   6  18   21 : 64    12

14. H.M.Boží            26   1   2  23   17 :115     5

 

 

 

POSTUP  : FK Horažďovice B a SK Bolešiny  do okresního přeboru

SESTUP :  Myslív a Hory Matky Boží do  IV. třídy

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku