Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
POSTUPY A SESTUPY V SOUTĚŽNÍM ROČNÍKU 2011/2012

POSTUPY A SESTUPY V SOUTĚŽNÍM ROČNÍKU 2011/2012

 

Vedle výsledků probíhajícího fotbalového EURO 2012 jsou v těchto dnech kdy vrcholí o víkendu krajské soutěže se vede hodně diskuzí kolem sestupů a postupů. Jelikož okresní soutěže se prakticky odvíjí v počtu sestupujících z OP a III. třídy o počtu sestupujících z 1.B třídy, není od věci si připomenout  základní zásady postupů a sestupů v krajských soutěží v ročníku 2011/2012.

 

Krajský přebor

V krajském přeboru, kde z Pošumaví   Horažďovice již mají jisté  3. a  Klatovy 4. místo se  sestup ani postup netýká.  Z  KPM sestupuje pouze klub, který se umístil na posledním 16. místě.  Adepti jsou 14. Bolevec 30,  15. Horní bříza (hraje právě v sobotu v Klatovech) 29 a 16. Stříbro s 27 body.  Další dva kluby, které se umístily na 15. a 14. místě  které vzejdou z výše uvedených klubů  sehrají baráž o udržení s kluby,

které se umístily na 3. a 4. místě I.A třídy a jedním z nich by mohl být i Start Luby a to za předpokladu, že v posledním kole ve kterém hraje v Dl. Újezdu na Tachovsku získá více než Přimda která hostí doma Žákavou.

1. A třída

Ze soutěže I. A třídy přímo postupují do KPM kluby, které se umístily na 1. a 2 místě . K našemu potěšení  je třeba konstatovat, že mimo Domažlic B to bude také TJ Sušice !

Naopak    o udržení v soutěži  I.A třídy sehrají baráž kluby  , které se umístily na 14., 13. a 12. místě. Nýrska se to v případě rovnosti bodů , pokud by doma v poslední utkání s Keramikou Chlumčany prohrálo netýká. Okula  má   se Sokolem Bolevec (hraje  v M.Touškov a to musí při zachování naděje na záchranu vyhrát) a Sokolem Černice (hraje na hřišti  již sestoupících Křimic)  tedy soupeřů kteří by jí mohly bodově dostihnout  má minitabulce  sestavené  ze vzájemných zápasů  Nýrsko  6 bodů,  Blovice 5 a Černice 7 bodů, což znamená, že nemůže Nýrsko skončit v konečném pořadí hůře než na 11. místě. Tuto baráž sehrají s kluby, které se umístily v I. B třídách na druhých místech. Přímo ze soutěže I. A třídy sestupují kluby, které se umístily na 15. a 16. místě.

1.B třída

Ze soutěže I. B třídy přímo postupují do I.A třídy vítězové jednotlivých skupin a šanci na prvenství stále mají Svéradice . Kluby, které se umístily na druhých místech jednotlivých skupin sehrají baráž s kluby, které se umístily v I.A třídě na 14, 13. a 12. místě.

 Přímo do okresních soutěžích sestupují z I. B třídy ty kluby, které se v jednotlivých skupinách umístily na 13. a 14. místě. Ve skupině B kde hrají týmy z Pošumaví  Chanovice již na 14.místě skončily a v dalším ohrožení jsou nejvíce Přeštice B a Švihov, přičemž teoreticky nemají ještě vyhráno ani Pačejov a Měčín. Pokud by např. Měčín  a Pačejov remizovaly a nebyly úspěšné na PK a Švihov by vyhrál ve St. Smolivci mohly by mít všechny celky teoreticky stejně počtů bodů. Pak by rozhodovala minitabulka sestavená ze vzájemných zápasů  která hovoří o tom ze by z ní vyšel nejlépe Švihov s 9 body, Pačejov  s 5 a Měčín se 4 body. 

Ještě z dalších variant by se mohlo stát, že Švihov i Přeštice vyhrají a Pačejov ani Měčín by na body nedosáhl. Pak by měly stejný počet  bodů  Měčín, Pačejov a Přeštice B a z minitabulky vzájemných zápasů by vyšlo pořadí: Pačejov 8 bodů, Měčín 7 a Přeštice B 6 bodů, což by znamenalo, že ani případné vítězství Přeštic B ve Svéradicích ještě nemusí znamenat, že nakonec nebude mít přeštická rezerva černého Petra.

V 1. B třídě dále dva kluby, které se umístily s nejmenším počtem bodů  na 12. místě  (bezesporu jeden tým ze skupiny A je již jistý  a zda to bude někdo ze skupiny B  nebo C se rozhodne v posledním  kole)   sehrají baráž s dvěma kluby OFS, které v rámci soutěží získaly nejvíce bodů na druhých místech v jednotlivých okresech. Toto se ale okresního přeboru  OFS Klatovy, kde Vrhaveč na druhém místě má nižší bodový zisk než týmy na 2.místě  OFS Domažlice, Plzeň jih, město i Plzeň severně města  a Plzně jihu a Plzně sever.

Při možných variantách které ještě oproti těm stávajícím ještě více situaci mohou zamotat jsou v případě nerozhodných výsledků penaltové rozstřely proto není možné obsáhnout všechny případné detaily co kdyby atd.

Definitivní odpověď budeme znát již  tuto v sobotu večer, kdy prakticky všechny nejdůležitější zápasy, které mohou v krajských soutěží promluvit do postupů a sestupů budou již odehrány.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku