Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 25. kolo 9.-10.9.2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

POSTUPOVÉ I SESTUPOVÉ OTAZNÍKY VYŘEŠÍ AŽ POSLEDNÍ KOLO

 

Asi velmi těžko  by někdo zrežíroval  závěr 1.B třídy tak jak to udělal los soutěže a vývoj dosud odehraných 25. kol této krajské soutěže! Je zde stále několik otazníků v souvislosti s postupem i sestupem. Hraje se o jedno přímé postupové místo  které získá vítěz a druhý v konečné tabulce si zahraje o postup v baráži. Na opačném pólu tabulky jde o dvě přímá postupová místa a třetí od konce bude o záchranu bojovat v baráži.  

A co tomu příká los posledního kola ? Na hřišti ve Spáleném Poříčí proti sobě nastoupí třetí v tabulce domácí které mají 46 bodů  proti prvnímu Sokolu Štěnovice (48 bodů). Druhé v tabulce Svéradice (48 bodů)  v  posledním kole  doma hostí Přeštice B, které jsou s 30 body na zatím sestupovém předposledním místě.   Pokud by Štěnovice naplno ve Sp. Pořící bodovaly, a Svéradice rovněž, pak přímo do 1.A třídy by postoupil tým z Plzně jihu a Svéradice by hrály o postup v baráži. Může se také stát, že Svéradice doma prohrají a Spálené Poříčí doma získají tři body a pak by byly Svéradice z postupových hrátek vyřazeny a do vyšší soutěže by postupovalo Spálené Poříčí a baráž o postup by si zahrály Štěnovice.

Z pozic záchrany by pro Švihov který má v tabulce na třetím místě od konce 31 bodů  bylo nejlepším  řešením jak ze sestupového kolotoče ven je zisk třech bodů  ve Starém Smolivci. Možné je vše, ale po té, kdy Smolivec v tomto kole hrál  na hřišti lídra tabulky Sokola Štěnovice a  vzal mu důležitý bod to bude velmi těžký úkol. Pokud se chce přeštická rezerva zachránit, musí se Svéradicích vyhrát, neboť při rovnosti bodů v případě remízy  se Švihovem má horší bilanci vzájemných zápasů pro ní nic neřeší – ikdyž je tu varianta  ještě výhra penaltovém  rozstřelu  a další bod navíc to už by bylo pro přeštický tým OK !  

Ale to je při variantách  nerozhodných výsledků a zisku dalšího bodu z pokutových kopů další kapitola.  Zkrátka situace je natolik zapeklitá , že se  máme při rozuzlení celého ročníku v posledním  kole na co těšit.  

 

PAČEJOV -  MĚČÍN   0 : 0 PK 4 : 3

Tomáš Cihlář

V prvním poločase tohoto veledůležitého zápasu  hrály oba týmy opatrně odzadu ve snaze neudělat chybu. Šance se proto rodily velice obtížně.  Největší příležitost ke skórování měli domácí ve 37.minutě, kdy po faulu na Jirku Mrázka byl odpískán pokutový kop. Střelu Vaška Kláska však měčínský gólman zlikvidoval. Na druhé straně se ve 40.minutě dostal do brejku zkušený Jiří Kroupa, ale i on  v koncovce selhal.

Po změně stran se začaly na trávníku dít věci. Nejprve zahrozili dvakrát domácí.  V 57.minutě pěkně střílel Pepa Ticháček  a dvě minuty se do sítě nedostala ani gólová hlavička Marka Barana.  Šedesáté minuty se naopak hrály v režii hostů a domácí mohou vděčit skvělým,  často reflexivním zákrokům svého brankáře Kuby Kalčíka.  Závěrečná fáze zápasu patřila sice opět domácím, ale na konečném bezbrankovém skóre se už nic nezměnilo. Remiza se jeví vzhledem k průběhu zápasu jako spravedlivá.

O zisku prémiového bodu tak opět rozhodovala střelba pokutových kopů. Domácí měli letos tuto možnost celkem třikrát, ale ani jednou ji nevyužili. Tentokrát se k nim štěstěna přece jen přiklonila a zvítězili 4 :3, když se trefili Vašek Brůha, Pepa Ticháček, Ondra Němec a Vašek Klásek (nedal jen Marek Baran). Na druhé straně Kuba Kalčík dokázal zlikvidovat dvě penalty hostů. Byl to dnes skutečně jeho zápas.

Před slušnou návštěvou 120 diváků řídila trojice rozhodčích František Šimek, Ladislav Szikszay a Lukáš Kříž. Delegátem zápasu byl pan Josef Aubrecht

Rozhodčí: Šimek, Szikszay, Kříž. Diváků: 120. ŽK: 1 : 4,

Sestava Pačejov:Kalčík – Baran – Kába  – Hosnedl  – Lávička –  Ticháček - Hlůžek –  Klásek  -  Brůha – Němec – Mrázek .Střídali: Polena – Havlíček

 

ŠVIHOV -  ŽICHOVICE   2 : 1 ( 1: 0)

Radim Šiška (Žichovice)

Naše poslední výsledky jsou tragické a nic na tom nezměnil ani zápas ve Švihově. Ten si díky vítězství uchoval naději na udržení v soutěži, nám k nápravě reputace zbývá poslední zápas.

V bojovném zápase jsme přečkali úvodní nápor domácích i díky dobrým zákrokům brankáře a postupně se dostávali na dostřel domácí branky, ale útočníci opět nevyužili několik šancí, tentokrát především dobře hrající Špírek, a domácí nás potrestali gólem do šatny, kdy jsme nepokryli hlavičkujícího Brože.

Ve druhé půli jsme se snažili o vyrovnání, několikrát přeskupili řady, ale chyběl nám klid v předfinální fázi, takže jsme se do šancí příliž nedostávali. Výjimkou byla rychlá akce Brože, kterého však vychytal domácí brankář. Domácí podnikali protiútoky a jeden z nich prřoměnil Špatenka, který přeloboval bezmocného Sládka. Vzápětí jsme snížili, když se po dlouhé době prosadil Robert Beneš. Na vyrovnání jsme však i přes závěrečný tlak nedosáhli.Zároveň bych chtěl ještě jednou poblahopřát oslavencům Láďovi Stulíkovi, Štěpánu Doubkovi a Milanu Šedivému. Díky nim se referát ze sobotního zápasu trochu opozdil.

 Slovo trenéra: Opět jsme odehráli smolný zápas, když jsme dostali opět po zbytečné chybě v obraně gól do šatny. Celý zápas jsme působili fotbalovějším dojmem a měli jsme i více brankových příležitostí. Výkon našeho mužstva má však vzrůstající tendenci a věřím, že se to ukáže v posledním zápase sezóny s Mochtínem, kdy už konečně budeme bodovat.

Sestava Žichovic: Sládek – J.Beneš (8. Jeřábek, 80. Stulík), Jiřík, Barborka (65.Švehla), Frýzek – Brož, Šiška, Malý, Polan – Špírek, R.Beneš

Branky: Brož, Špatenka - Beneš; ŽK: 1:1; ČK: 1:0. Diváků: 70

 

CHANOVICE - HRADEŠICE 0 : 3 (0 : 2)

Branky: 29. a 43. Novák David,  48. Kotiš Václav. Rozhodčí: Plzák. ŽK: 1 : 0. Diváků:70.

 

STRÁŽOV – SVÉRADICE  2 : 4 (1 : 1)

V utkání jen průměrné úrovně šli do vedení hosté z přímého kopu, kdy přízemní umístěná střela z 25 metrů podél domácí zdi  z kopačky Lukáše Soukupa skončila u pravé tyče Javorského branky. Domácí srovnali brankou do kabin Broňka Mayera , kterou dal ve 44. minutě  po závaru před brankou hostů . V 57. minutě převedl parádní sólo Martin Opatrný a s přispěním teče hostujícího obránce otočil výsledek ve prospěch domácích. Hosté se vrátili zpět do zápasu v 66. minutě   gólem z trestného kopu který zkušeně Herout přes zeď   umístěnou střelou proměnil. Pak přišla slabá chvilka rozhodčího , který neodolal pokušení poslat hosty do vedení neřízeným pokutovým kopem za údajnou hru rukou domácího obránce. PK bezpečně Herout proměnil a vítězství hostů pak jistil v 84. minutě střídající Mládek . Domácí  svým bezzubým výkonem ve druhém poločase se herně vytratili , navíc možná zlomeni některými verdikty rozhodčího a  zůstali tentokrát značně vzdáleni výkonům, kterými  v jarní části sezóny dělali na domácím hřišti  radost svým příznivcům.

Branky: 44. Mayer , 57. Opatrný Martin  - 33. Soukup Lukáš, 66.  a 72. (PK) Herout , 84. Mládek.

Rozhodčí: Vocelka Milan, Valenta, Sirový. ŽK: 1 : 1. Diváků: 80.

SESTAVY

Strážov :  Javorský – Michel, Franc, Helm, Faltín, Čížek, Uriuba, Denk, Opatrný, Mayer, Jánský (81. Š.Presl)

Svéradice : Soukup M. – Suchan, Bouša, Vonášek (51. Málek), Herout, Petřík, Racek, Soukup L., Prokopec, Makovec, Mareš

 

ŠTĚNOVICE  - ST.SMOLIVEC 0 : 0 ( 0 : 0) PK 4:3

ŽK: 2:4; ČK: 1:2 . Diváků: 100

 

PŘEŠTICE B  -  SPÁLENÉ POŘÍČÍ    1 : 1 ( 1 : 1) PK 3:2

Branky: Zoubek - Homolka; ŽK: 0:6. Diváků: 120

 

MOCHTÍN – LOSINÁ   2 : 0 (1 : 0)

Karel Šot

Na kluzkém, podmáčeném terénu byl v Mochtíně k vidění pěkný fotbal a to zásluhou obou týmů. Šance byly na obou stranách, vítězství si ale zajistili domácí hráči, kteří za ním šli s větším nasazením a vervou. Po vyrovnaném začátku začal Mochtín od 25.minuty tlačit soupeře do defenzivy a ve 38.minutě se dočkal zaslouženého vedení. Po centru z VPK šikovně míč přiťukl Zd. Plánička Schejbalovi a ten zblíska otevřel skore - 1:0. I po změně stran se bylo na co dívat., brankáři obou celků však byli vždy na místě. Změna přišla v 70.minutě. To z pravé stany napřáhl levačkou střídající Zbyněk Smolík a bylo to 2:0 pro Mochtín. Stejný hráč pak ještě o pět minut později trefil tyč hostující branky. Soupeř nerezignoval,  v závěru utkání se  ještě pokusil o korigaci výsledku. Domácí golman i obrana však hrála výborně, změnu stavu nedovolila. Mochtínští fanoušci odměnili svůj tým velkým potleskem, tentokráte byli spokojeni nejen s výsledkem, ale i s předvedeným výkonem.

Zápas s přehledem odřídil mladý rozhodčí Michal König z Města Touškov, ŽK 1:3, 60 diváků. Branky : Jakub Schejbal, Zbyněk Smolík

 

 

 

  1. Štěňovice       25  14   3   8   59 : 31    48 

  2. Svéradice       25  13   5   7   49 : 38    48 

  3. Spálené Poříčí  25  13   5   7   53 : 35    46 

  4. Hradešice       25  11   5   9   60 : 45    41 

  5. Strážov         25  10   6   9   35 : 41    40 

  6. Losiná          25  11   4  10   47 : 44    39 

  7. Mochtín         25   8   8   9   42 : 42    38 

  8. St. Smolivec    25  11   4  10   40 : 46    38 

  9. Zichovice       25   8   6  11   45 : 62    35 

 10. Měčín           25   9   6  10   48 : 46    33 

 11. Pačejov         25   9   5  11   26 : 36    33 

 12. Švihov          25  10   1  14   46 : 62    31 

 13. Přeštice B      25   8   4  13   37 : 46    30 

 14. Chanovice       25   6   6  13   34 : 47    25 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku